Nye typer solcremer i 2017: Solbeskyttelse til alle ønsker

11.04.17
Solcremer 2017

Solcremer 2017

Det bliver stadig mere svært at finde på noget nyt, når man skal lancere en solcreme. Solfiltrene er fintunede og beskytter mod hele spektret af UVA-stråler og lette konsistenser er en selvfølge. Så hvad skal man så finde på? Lanceringerne af nye solcremer i 2017 leger i stedet med et bredt udvalg af konsistenser og sjove solcremer til ethvert behov. Det er blevet nemt at finde den perfekte solcreme, og der er ikke længere nogen undskyldning for ikke at bruge solcreme.

Vi har tjekket alle solcremerne i dette indlæg for beskyttelse mod de lange UVA-stråler – du skal bare se om typen passer til dit behov.

Vichy og Filorga: Facemist med SPF
Både Vichy og Filorga har lanceret en facemist med SPF 50, der kan bruges i løbet af dagen – også ovenpå makeup. Begge face mists indeholder selvfølgelig (det er jo Vichy og Filorga) bredspektret beskyttelse mod både de korte og lange UVA-stråler.

Så til alle jer, der har ledt efter en måde at påføre solfaktor i løbet af dagen i ansigtet, selvom I har taget makeup på om morgenen – her er den. Disse facemists med SPF giver en ultrafin mist, der lægger sig overraskende let på huden. Jeg har selv brugt Filorga og er overrasket over, hvor fint den lægger sig. Det er dog men’er – det er svært at undgå at få den i sarte øjne, så pas godt på øjnene! Og det er selvfølgelig ikke al makeup, der kan holde til at blive sprayet.

Det er selvfølgelig også altid et problem med denne type spray, at man ikke bruger nok, så de kan ikke erstatte ikke en solid påføring med en 1/2 tsk solcreme i ansigtet. Man skal bruge 1/2 teskefuld solcreme for at opnå den SPF, der står på produktet – det er den standard loven pålægger alle produkter med SPF at måle efter. Men for lidt solcreme er altid bedre end ingen solcreme.

Vichy Ideal Soleil Facemist SPF50 er på vej ud i butikkerne nu. Jeg har endnu ikke selv set den, men den er på vej. Filorga UV Bronze Mist koster 295 kroner i Magasin.

I England finder du også en mist med SPF50 fra La Roche-Posay, som jeg gerne vil vædde min påskeferie på er magen til Vichys. Den koster 112 kroner på Feelunique.

Solcreme til tøjet: Nivea
Nej, de nye solcremer fra Nivea skal ikke på tøjet, selvom de har små ikoner med tøj på. Ikonerne indikerer at Nivea nu lover, at deres solcremer ikke misfarver tøjet.

Misfarvning fra solcreme er et udbredt problem, som vi har skrevet om før. Avobenzone har et særlig ry for at misfarve, men alle solfiltre kan potentielt misfarve, og andre ingredienser i solcremerne kan også misfarve tøjet. Nivea har ikke ændret på solcremernes risikoen for at sætte sig i tøjet, men har gjort det nemmere at vaske pletterne ud.

Nivea har testet denne formel sammenlignet med deres egne tidligere solcremer og fundet at den nye formel nedsatte intensiteten af pletter med 39%. Jeg har desværre ikke selv fundet en god måde at efterprøve påstandene på.

Niveas nye solcremer koster mellem 59 og 99 kroner i Matas og dagligvarebutikker. De hedder Nivea Protect & Moisture og du kan kende dem på ikonet med en lille bluse på. Som for eksempel her.

Solcreme i sandet: Vichy
Hvem hader ikke kombinationen af solcreme og sand? Vichy har derfor lanceret to anti-sand solcremer. En spray med SPF 50 til børn og en parfumeret lotion med SPF 30 til voksne. Begge produkter udmærker sig ved at tørre hurtigt ind og giv en fin, tør og glat overflade på huden. Denne tørre og glatte overflade mindsker selvfølgelig risikoen for at sand sætter sig fast sammenlignet med en fed solcreme.

Jeg har desværre endnu ikke haft chancen for at teste på tre fedtede drengebørn i høj sol på stranden, men jeg har rodet rundt med solcremerne i vores sandkasse. Og anti-sand solcremerne fra Vichy holder bestemt. Den glatte og tørre overflade, der giver huden, mindsker risikoen for at sandet hænger ved, og gør det lige så nemt at børste sandet af, som på helt ren og tør hud uden solcreme. Der findes selvfølgelig også andre lette og tørre solcremer med lignende egenskaber, men disse kan bestemt leve op til opgaven.

Vichys antisand-solcreme koster 215 kroner pr styk på apoteket. Du kan også købe dem billigere hos Apo-rot, hvor du også finder en ekstra lotion med SPF50.

Du kan købe sprayen til børn lige nu og resten af april på Escentual til cirka halv pris, men vær opmærksom på at det kræver, at du betaler for ekspressfragt.

Solcreme i vandet: La Roche-Posay
La Roche-Posay har lanceret en ny Wet Skin Lotion med SPF50+ til børn. Den er ekstra vandfast fordi mange børn jo gerne opholder sig mere i vandet end udenfor. Den reklamerer også med at være sandresistent.

Konsistensen er helt anderledes end de ultra-lette anti-sand solcremer fra Vichy. Denne er en tykkere lotion, der er længere om at trænge ind end anti-sand solcremerne. Men når den er trukket ind, så er overfladen på huden også glat og tør.

Og det vi selvfølgelig alle spørger om er: Beskytter den så virkelig bedre mod solen i vandet? Er Wet Skin Lotion mere vandfast end den almindelige vandfaste sollotion til børn med SPF50+? Og det yderst vigtige spørgsmål har vi simpelthen ingen mulighed for at svare på. Det ville kræve en laboratorietest at svare på.

Du kan købe den på apoteket eller online hos Apo-rot.

Solcreme som roll-on: Nivea
Nivea har puttet en let solcreme i SPF30 på en fiks lille roll-on. Jeg stirrede meget længe på den og undrede mig over, hvorfor jeg dog skulle bruge deo med SPF, men det er selvfølgelig ikke det, der er i. Selvom Nivea Caring Roll-on med SPF30 ved første øjekast ligner en deodorant, så er det en solcreme. Indholdet er da heller ikke tyndt og sprittet som en deodorant roll-on men derimod en let lotion, der kræver, at man lige smører den ind huden bagefter.

Nivea Protect & Moisture Roll-On med Clothing Protect koster 59 kroner i Matas og dagligvarebutikker. Jeg har selv set den i min lokale Rema 1000.


Primer med SPF: Murad

Det er de færreste makeupprodukter og primere med SPF, der indeholder tilstrækkelig UVA-beskyttelse. Murad Invisiblur Perfecting Shield Broad Spectrum SPF 30 / PA+++ er en behagelig undtagelse. Denne lette gel-primer indeholder SPF30 og Avobenzone, der sikrer beskyttelse mod de lange UVA-stråler – og en del parfume.

Murad Invisiblur koster 55 gbp på Feelunique eller 409 kroner på Nicehair.

Sololie, solspray, solstick, pudder, solcreme
Der er ikke længere nogen undskyldning for ikke at beskytte sig mod solen. Hvis du synes, at gammeldags solcreme er for hvid eller for fedtet, så kan du vælge en let spray eller en stick. Du kan bruge en sololie med SPF50 – mulighederne er uendelige og solfiltrene, de indeholder, er de samme.

Og nej, det er IKKE ligegyldigt for beskyttelsen hvilken form ens solcreme kommer i. Med en let spray eller en primer er risikoen for at bruge for lidt og få en lavere beskyttelse meget større end med en tyk creme. Men jeg vil vove den påstånd, at det er mindre vigtigt, om man bruger for lidt solcreme og mere vigtigt, at finde et produkt, man kan lide at bruge, og så få brugt den solcreme i det hele taget.

Læs mere i vores store guide til solcreme her.

Har du set en sjov eller anderledes solcreme?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
32 kommentarer
Malene

Altså de der spray-mist lyder bare skide smart til min kærestes hoved – han hader fedtede cremer og det resulterer tit i rød top (*host* ikke så meget hår på hovedet). Og tænker den er oplagt inden en løbetur også. Hurra!

Lone

Tusind tak for en længe ventet artikel om solcremer 2017. Den falder i hvert fald på et tørt sted her 🙏🏻🙏🏻
Håber de nye sprays til ansigtet viser sig at være gode; har det lidt svært med at smøre alt det der fede creme ud over et ansigt der i forvejen har fedtet T-zone og flere andre lag på 🙄
Har forsøgt med diverse produkter uden held og må have sarte øjne ligesom Katja – Dermalogiga Ultra Sensitive tint spf 30 eller Chanel Vitalumuere Aqua spf 15 A helt smadret i øjnene og skinnende i hele ansigtet 😳 Og ved godt at spf 15 er i underkanten også når jeg også bruger Jeres T-zone peeling.
Lige et spørgsmål: hvornår skal faktorcreme på? Før eller efter foundationen?
Tak for en skøn blog som jeg er blevet totalt slave af 😁
Dbh Lone

Helene Randløv

Hej Lone
Du skal gå efter mineralske filtre som nummer 5 her: SPF 50 til ansigtet eller Clinique Mineral Sunscreen. Også skal de der solcremer ikke SÅ tæt på øjnene, jeg er selv slem til det, så jeg kender alt til ømme, røde og sviende øjne. Til den fedtede T-Zone vil jeg lige nævne The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%, som har virket helt vanvittigt hurtigt på min evigt skinnende T-zone. En dråbe er rigeligt og fald ikke for fristelsen at bruge den i hele ansigtet. Min hud blev så åndssvagt tør, at jeg troede det var løgn.
Personligt ser jeg ingen mening med makeup, hvis SPF skal være øverst, så jeg bruger den altid under makeuppen. Min rækkefølge er altså: hudpleje, beskyttelse, makeup. Og så håber jeg som du, at de der sprays er svaret på mine bønner, så jeg kan tilføje SPF ovenpå min makeup i løbet af dagen. Det er noget jeg tester, og jeg lover, at det lander på bloggen hurtigst muligt!
Kh. Helene

Lone

Super – tak for grundigt svar Helene 😃🙏🏻
Nu skal der købes Spf og The Ordinary skal klart have chancen 👍🏻
God påske til Jer 🐥🐣☀️

Helene Randløv

Håber du bliver glad for produkterne <3
Kh. Helene

Annika

Garnier har også lavet en facemist i faktor 50 – har lige købt den i Føtex

Sarah

Hej dåser 🙂 jeg er rigtigt dårlig til at få brugt solcreme i hverdagene, men cykler meget, så jeg bør virkeligt bruge det – kender I måske til en serum (eller en billigere primer end Murad), der 1) trænger hurtigt ind, så den kan bruges under makeup, 2) ikke fedter og 3) beskytter tilstrækkeligt mod solen? Faktor 50 ville være godt, men 30 er også okay 🙂 og gerne uden parfume, hvis det er muligt. Er det noget, I har set?

Anne Katrine

Den er godt nok ikke så let at skaffe herhjemme, men jeg kan godt selv lide at cykle og jeg ville personligt anbefale Biore UV milk, den koster kun 38 kr fra Japan godt nok for 40 ml, men den har en virkelig høj beskyttelse og er vandfast! Du kan finde den på Ratzillacosme, som er en blog 🙂

Camilla

Vil bare lige påpege, at Escentual også har Vichy’s anti-sand lotion i SPF 30 og 50 på udsalg <3

Tine

Bioderma har efter sigende også lanceret en facemist med SPF 30 – har I erfaringer med den? Jeg synes, det lyder genialt, men er en smule påpasselig efter jeg sidste år fik udslet og svie af Coolas lignende spray.

Helene Randløv

Hej Tine
Nej, den er der desværre ingen af os, der har testet endnu.
Kh. Helene

Helle

La Roche-Posay har lavet en tinted udgave af den jeg plejer at bruge, den hedder La Roche-Posay Anthelios Anti-Shine Tinted SPF50+.
Kender i den og ved hvor meget farve den giver? Jeg er temmelig bleg, så er altid lidt påpasselig med farvede cremer, især når jeg gerne vil smøre så meget på, som jeg gør med solcreme.
Og tak for at fortælle om facemist, sådan et produkt har jeg ønsket mig i mange år 🙂

Anne Katrine

Jeg kan godt lide at europæiske solcremer kommer i store familievenlige størrelser, men uanset, hvor lette og usynlige de lover at være så virker de bare ikke for mig. Jeg foretrækker helt klart japanske solcremer fremfor europæiske, de er billige (men det er 38 kr for 40 ml..) har høj SPF, fortæller om de er egnet for udendørs aktiviteter eller en hverdag indenfor og så er de ofte ultra lette og kosmetisk elegante. Det ville være super fedt, hvis man i 2018 lavede en solcreme med europæisk størrelse og japansk formular. Det eneste problem er at guld standarden for solcreme i Japan (Anessa af Shiseido) er over toldgrænsen så skal stadigvæk bruge en europæisk vandfast solcreme til resten af kroppen, har i nogle anbefalinger?

Lene

Oh my 😮 Jeg har STADIG ikke fundet den perfekte solcreme! Jeg synes bestemt ikke det er nemt. Noget i kan hjælpe / guide i? 🙂 mvh Lene

Katja Moikjær

Arbejder på sagen 🙂

Lene

Tak Katja, skal jeg holde øje med et specielt indlæg eller? 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *