Nye typer solcremer i 2017: Solbeskyttelse til alle ønsker

11.04.17
Solcremer 2017

Solcremer 2017

Det bliver stadig mere svært at finde på noget nyt, når man skal lancere en solcreme. Solfiltrene er fintunede og beskytter mod hele spektret af UVA-stråler og lette konsistenser er en selvfølge. Så hvad skal man så finde på? Lanceringerne af nye solcremer i 2017 leger i stedet med et bredt udvalg af konsistenser og sjove solcremer til ethvert behov. Det er blevet nemt at finde den perfekte solcreme, og der er ikke længere nogen undskyldning for ikke at bruge solcreme.

Vi har tjekket alle solcremerne i dette indlæg for beskyttelse mod de lange UVA-stråler – du skal bare se om typen passer til dit behov.

Vichy og Filorga: Facemist med SPF
Både Vichy og Filorga har lanceret en facemist med SPF 50, der kan bruges i løbet af dagen – også ovenpå makeup. Begge face mists indeholder selvfølgelig (det er jo Vichy og Filorga) bredspektret beskyttelse mod både de korte og lange UVA-stråler.

Så til alle jer, der har ledt efter en måde at påføre solfaktor i løbet af dagen i ansigtet, selvom I har taget makeup på om morgenen – her er den. Disse facemists med SPF giver en ultrafin mist, der lægger sig overraskende let på huden. Jeg har selv brugt Filorga og er overrasket over, hvor fint den lægger sig. Det er dog men’er – det er svært at undgå at få den i sarte øjne, så pas godt på øjnene! Og det er selvfølgelig ikke al makeup, der kan holde til at blive sprayet.

Det er selvfølgelig også altid et problem med denne type spray, at man ikke bruger nok, så de kan ikke erstatte ikke en solid påføring med en 1/2 tsk solcreme i ansigtet. Man skal bruge 1/2 teskefuld solcreme for at opnå den SPF, der står på produktet – det er den standard loven pålægger alle produkter med SPF at måle efter. Men for lidt solcreme er altid bedre end ingen solcreme.

Vichy Ideal Soleil Facemist SPF50 er på vej ud i butikkerne nu. Jeg har endnu ikke selv set den, men den er på vej. Filorga UV Bronze Mist koster 295 kroner i Magasin.

I England finder du også en mist med SPF50 fra La Roche-Posay, som jeg gerne vil vædde min påskeferie på er magen til Vichys. Den koster 112 kroner på Feelunique.

Solcreme til tøjet: Nivea
Nej, de nye solcremer fra Nivea skal ikke på tøjet, selvom de har små ikoner med tøj på. Ikonerne indikerer at Nivea nu lover, at deres solcremer ikke misfarver tøjet.

Misfarvning fra solcreme er et udbredt problem, som vi har skrevet om før. Avobenzone har et særlig ry for at misfarve, men alle solfiltre kan potentielt misfarve, og andre ingredienser i solcremerne kan også misfarve tøjet. Nivea har ikke ændret på solcremernes risikoen for at sætte sig i tøjet, men har gjort det nemmere at vaske pletterne ud.

Nivea har testet denne formel sammenlignet med deres egne tidligere solcremer og fundet at den nye formel nedsatte intensiteten af pletter med 39%. Jeg har desværre ikke selv fundet en god måde at efterprøve påstandene på.

Niveas nye solcremer koster mellem 59 og 99 kroner i Matas og dagligvarebutikker. De hedder Nivea Protect & Moisture og du kan kende dem på ikonet med en lille bluse på. Som for eksempel her.

Solcreme i sandet: Vichy
Hvem hader ikke kombinationen af solcreme og sand? Vichy har derfor lanceret to anti-sand solcremer. En spray med SPF 50 til børn og en parfumeret lotion med SPF 30 til voksne. Begge produkter udmærker sig ved at tørre hurtigt ind og giv en fin, tør og glat overflade på huden. Denne tørre og glatte overflade mindsker selvfølgelig risikoen for at sand sætter sig fast sammenlignet med en fed solcreme.

Jeg har desværre endnu ikke haft chancen for at teste på tre fedtede drengebørn i høj sol på stranden, men jeg har rodet rundt med solcremerne i vores sandkasse. Og anti-sand solcremerne fra Vichy holder bestemt. Den glatte og tørre overflade, der giver huden, mindsker risikoen for at sandet hænger ved, og gør det lige så nemt at børste sandet af, som på helt ren og tør hud uden solcreme. Der findes selvfølgelig også andre lette og tørre solcremer med lignende egenskaber, men disse kan bestemt leve op til opgaven.

Vichys antisand-solcreme koster 215 kroner pr styk på apoteket. Du kan også købe dem billigere hos Apo-rot, hvor du også finder en ekstra lotion med SPF50.

Du kan købe sprayen til børn lige nu og resten af april på Escentual til cirka halv pris, men vær opmærksom på at det kræver, at du betaler for ekspressfragt.

Solcreme i vandet: La Roche-Posay
La Roche-Posay har lanceret en ny Wet Skin Lotion med SPF50+ til børn. Den er ekstra vandfast fordi mange børn jo gerne opholder sig mere i vandet end udenfor. Den reklamerer også med at være sandresistent.

Konsistensen er helt anderledes end de ultra-lette anti-sand solcremer fra Vichy. Denne er en tykkere lotion, der er længere om at trænge ind end anti-sand solcremerne. Men når den er trukket ind, så er overfladen på huden også glat og tør.

Og det vi selvfølgelig alle spørger om er: Beskytter den så virkelig bedre mod solen i vandet? Er Wet Skin Lotion mere vandfast end den almindelige vandfaste sollotion til børn med SPF50+? Og det yderst vigtige spørgsmål har vi simpelthen ingen mulighed for at svare på. Det ville kræve en laboratorietest at svare på.

Du kan købe den på apoteket eller online hos Apo-rot.

Solcreme som roll-on: Nivea
Nivea har puttet en let solcreme i SPF30 på en fiks lille roll-on. Jeg stirrede meget længe på den og undrede mig over, hvorfor jeg dog skulle bruge deo med SPF, men det er selvfølgelig ikke det, der er i. Selvom Nivea Caring Roll-on med SPF30 ved første øjekast ligner en deodorant, så er det en solcreme. Indholdet er da heller ikke tyndt og sprittet som en deodorant roll-on men derimod en let lotion, der kræver, at man lige smører den ind huden bagefter.

Nivea Protect & Moisture Roll-On med Clothing Protect koster 59 kroner i Matas og dagligvarebutikker. Jeg har selv set den i min lokale Rema 1000.


Primer med SPF: Murad

Det er de færreste makeupprodukter og primere med SPF, der indeholder tilstrækkelig UVA-beskyttelse. Murad Invisiblur Perfecting Shield Broad Spectrum SPF 30 / PA+++ er en behagelig undtagelse. Denne lette gel-primer indeholder SPF30 og Avobenzone, der sikrer beskyttelse mod de lange UVA-stråler – og en del parfume.

Murad Invisiblur koster 55 gbp på Feelunique eller 409 kroner på Nicehair.

Sololie, solspray, solstick, pudder, solcreme
Der er ikke længere nogen undskyldning for ikke at beskytte sig mod solen. Hvis du synes, at gammeldags solcreme er for hvid eller for fedtet, så kan du vælge en let spray eller en stick. Du kan bruge en sololie med SPF50 – mulighederne er uendelige og solfiltrene, de indeholder, er de samme.

Og nej, det er IKKE ligegyldigt for beskyttelsen hvilken form ens solcreme kommer i. Med en let spray eller en primer er risikoen for at bruge for lidt og få en lavere beskyttelse meget større end med en tyk creme. Men jeg vil vove den påstånd, at det er mindre vigtigt, om man bruger for lidt solcreme og mere vigtigt, at finde et produkt, man kan lide at bruge, og så få brugt den solcreme i det hele taget.

Læs mere i vores store guide til solcreme her.

Har du set en sjov eller anderledes solcreme?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
32 kommentarer
Camilla

Jeg leder efter en solcreme som jeg kan erstatte min dagcreme med – den skal beskytte mod de lange UVA stråler, ikke irriterer huden, ikke fedte, ikke tilstoppe porerne. Eksisterer sådan en eller hvad kan i anbefale?

Cendie

Ååhh hvor godt – så er jeg ikke den eneste der stod og lignede et? i Rema1000 😂
Der er en rødhåret og fregnet sejler ude lige nu og han spurgte selv efter “den der gode stick” aka solstift 50 spf fra Avene.
Har længe ønsket solbeskyttelse der ikke farvede yndlingssommertøjet!

Maria

Tak for altid interessante og brugbare indlæg ! Mener i virkelig at det er mindre vigtigt om man bruger for lidt solcreme eller misforstår jeg? Vil netop mene at det er mere vigtigt at man bruger rette mængde solcreme end fx vigtigheden af faktor tallet, for bruger man for lille en mængde så beskytter den jo lige lidt, om det er en faktor 15 eller faktor 50.

Helene Randløv

Hej Maria
Det tror jeg bestemt ikke Katja mener, i det tilfælde er vi i så fald dybt uenige på det punkt. Der er jeg helt på din side!
Det er dog bedre, at folk bruger for lidt solcreme, end at de undlader det helt, for noget beskyttelse får huden da… Desværre bruger langt de fleste alt for lidt solcreme, og det er nok det Katja refererer til.
Kh. Helene

Birgitte

Er jeg den eneste der snart har været samtlige solcremer på markedet igennem uden at finde en som enten ikke fedter, fnulrer, giver hvide streger eller det hele på en gang?
En helt almindelig lækker solcreme med god beskyttelse på både UVB og UVA, som man ikke kan mærke at man har på, som ikke smelter og ikke tillader huden at ånde sydpå i 35 graders varme og som både jeg, en creme forskrækket mand og en lille så creme forskrækket 13 årig kan bruge kan vel for dælen ikke være for meget forlangt?
Jeg er endda villig til at skulle bruge flere forskellige, bare vi kan finde nogen der virker.
HJÆLP?

Helene Randløv

Hej Birgitte
Du bliver nødt til at hjælpe mig, hvilke har du prøvet? Jeg sværger selv til La Roche-Posay, A-Derma, Avéne og Vichy, og de cremeforskrækkede… dem må du opdrage noget mere på.
Til dig selv kunne det måske give mening med sådan en mist? Sørg for at få prøver, så du ikke køber i blinde.
Kh. Helene

Caia

Kære dåser.
Jeg leder, ligesom så mange andre, efter en solfaktor, som kan bruges under min dagcreme. Min veninde, som arbejder i Sephora, USA, fortalte mig, at en serum ville kunne gøre underværker?
Jeg har derfor set på bl.a.: “ANTHELIOS AOX- DAILY ANTIOXIDANT SERUM WITH SUNSCREEN” fra La Roche-Posay, men det lader til, at den ikke er til at opstøve i Danmark? Findes der alternativer til en serum med solfaktor? Tænker en faktor med min. SPF 30.

Helene Randløv

Hej Caia
En serum med SPF har vi vist endnu ikke i DK, men jeg nok også bytte rundt på rækkefølgen, din SPF skal tættest på solen og altså på så sent som muligt i din rutine. Det, jeg selv gør, er at bruge et serum (efter bekymring) og derefter SPF. Så er valgmulighederne også lidt større.
Kh. Helene

Birgitte

Hej Helene.
Jamen, jeg vil jo gerne prøve at tage højde for det hele og dermed også en ordentlig UVA beskyttelse.
La Roche Posay XL Comfort blev jeg anbefalet på apoteket, den kunne ingen af os holde ud, den var alt for fed.
La Roche Posay Anthelios Dry Touch til ansigtet tørrede op med hvide striber / plamager.
Har prøvet A-Derma som creme og Avene som spray, alle med SPF 50.
Clinique CityBlock SPF 40 føles som at få en tung maske på.
Har brugt Dermas SPF 15 og SPF 30 som fedter lidt men som jeg kan forstå ikke er helt optimal på UVA beskyttelsen?
Vi har alle accepteret en Bioré Aqua Rich Watery Essence som er en gel der ikke mærkes på huden men med små tuber à 50 g så skal vi jo bruge en tube hver om dagen og det bliver måske lige lidt vildt.
Vi har igennem årene været igennem adskillige andre solcremer, de nævnte er inden for de sidste 2-3 år.
Tænker måske at de nye Vichy anti-sand kunne opfylde vores behov, de kan vel ikke klistre?
Kan se at Ambre Solaire også laver en anti-sand spray.

Helene Randløv

Hej Birgitte
Altså… hvis det er så stramt med solcreme, så tror jeg måske, at jeg ville tage et mindre optimalt solfilter, velvidende at både børn og jeg selv var glade brugere i stedet for at snyde eller underdosere. Min egen familie har været glade for cremerne fra Pharmaceris. Umiddelbart tænker jeg at du skal prøve Coola, som du kan læse om her: Coola Sport SPF 50 Unscented Sunscreen Spray. Måske skulle du prøve at få fat i Coppertone eller Supergoop, de bliver altid rost til skyerne, men de skal købes online… hvis det kan lade sig gøre. Kiehl’s Activated Sun Protector Water-Light Lotion for Face & Body SPF 30 har jeg hørt godt om, men aldrig prøvet selv.
Kh. Helene

Sarah Tomori

Hej pudderdåser 🙂 Jeg har et spørgsmål angående solcreme. Jeg er det sidste halvandet års tid begyndt at gå mere op at gøre solcreme til en del af min daglige hudplejerutine. Ikke fordi jeg bliver solbrændt, da jeg er mulat og har brun hud, men primært for at beskytte min hud mod andre skader som solen så som hyperpigmentering, og forværring af aknear. Jeg har nu i månedsvis ledt desperat efter en solcreme, som jeg har lyst til at bruge til hverdag uden at være generet, og jeg læst tusindvis af reviews, men jeg er næsten ligeså lost, som da jeg startede. Jeg har prøvet Rudolph Cares SPF 50 solcreme til ansigtet, som fik min oliede hud til at bryde HELT EKSTREMT meget ud. Jeg har prøvet Riemann spf 50 og 30, som får min hud til at se helt vildt fedtet ud. Jeg har også prøvet Biotherm, men den efterlod en hvid undertone på min ellers brune hud. La Roche-Posays Ultra-Light Fluid spf 50 er den, som har givet mig mindst problemer ifht. min hud og er nem at smøre på, men jeg fandt ud af den desværre også indholder en række ingredienser, som skulle være sundhedsskadelige, så som Phenoxyethanol. Det er lidt bekymrende at bruge et brugt hver dag, som indeholder skadelige kemikalier. Har I nogen forslag til solcremer, som egner sig til uren hud, ikke efterlader den “hvide maske” og ikke indeholder en masse “giftige” ingredienser?

Helene Randløv

Hej Sarah
Phenoxyethanol er et konserveringsmiddel, og næsten et af de eneste ikke skadelige der er tilbage (kilde), når man ikke vil have parabener. Så hvis du er glad for LRP, så synes jeg du skal fortsætte med at bruge den. Vi bruger også Phenoxyethanol i vores egen Alt i en Beskyttelse, der naturligvis også er en mulighed. Om ikke andet kan du få en prøve i Matas, så du kan se om farven passer (det kan være et problem afhængigt af, hvor mørk du er).
Kh. Helene

Rose

jeg vil bestemt anbefale Kiehls spf 50 (hvid emballage med orange skrift). Jeg har prøvet utrolig MANGE forskellige cremer med høj spf (da jeg af samme årsager som dig også anvender spf året rundt) og denne fra Kiehls er en drøm. Efterlader ikke huden fedtet/olieret (som jeg synes bl.a. Rudolphs har en tendens til), men tørrer hurtigt ind og efterlader huden fin og klar til makeup. Topkarakter herfra.

Elisabeth

Hej, koreanske og japanske solcremer er kommet mere og mere frem og ser ud til generelt at være mindre fedtede og mindre tilbøjelige til det hvide skær, har I mon nogle erfaringer eller superdaaseviden om dem generelt (skadelige stoffer mv.)?

Katja Moikjær

Jeg vil gerne kigge på dem, hvis du sender mig nogle links eller produktnavne?

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *