Fredagsfavorit: Clinique Mineral Suncreen

06.05.16
Clinique Minéral Sunscreen

Clinique Minéral Sunscreen

Håber I nyder det fantastiske vejr, Kristi Himmelfart har budt på. Jeg har i hvert fald helst ikke opholdt mig mere end højest nødvendigt indendøre, og derfor er det også yderst nødvendigt at jeg passer rigtig godt på i den tidlige forårssol og beskytter mig.

Det er der selvfølgelig mange gode grunde til, men en af de mere synlige er denne lille huskekage, jeg fik forrige år.

I denne tid er jeg dækket af Cliniques nyeste lancering af mineralske solcremer, nærmere bestemt SPF 30 Mineral Sunscreen Lotion For Body og SPF 50 Mineral Sunscreen Fluid For Face.

De mineralske solfiltre (titanium dioxid og zink oxid) virker ved at blokere fysisk for solen. Det vil sige de lægger sig som et lag mellem huden og solen. Derfor har mineralske solfiltre (også kalet fysiske filtre) traditionelt også været noget tykt og fedtet stads.

Overfor dem har vi de organiske solfiltre også kaldet kemiske solfiltre. Det er en meget stor gruppe stoffer, der virker ved at trænge ind i huden og opsuge UV-strålerne. De fleste solfiltre på markedet indeholder enten organiske solfiltre eller en kombination af begge.

Svier ikke i øjnene
Men hvis man som jeg har problemer med at solcreme svier i øjnene eller irriterer huden, så er de mineralske solfiltre svaret på problemerne. De er milde og irriterer typisk ikke på samme måde.

De har så til gengæld nogle andre ulemper; det er meget svært for kemikeren, der skal lave solcremen at få en høj nok UVA-beskyttelse og så er det altså meget hvidt og klistret. Derfor bruger man også de to fysiske filtre i nano-form for at skabe nogle mere medgørlige konsistenser.

Der er derfor også langt mellem de rent mineralske solcremer på markedet. Og især hvis man også gerne vil have en, der er uparfumeret. Cliniques nye versioner er derfor yderst velkomne og nemmere at få fat i end de øvrige på markedet.

Konsistensen er hvid og sej, ja, som en mineralsk solcreme skal være. MEN på den gode måde. Kropsversionen er cremet og ansigtsversionen er tør nok i konsistensen til at den fungerer under makeup.

Krop til ansigt – og omvendt
Og ja, du kan selvfølgelig absolut lige så fint bruge kropsversionen i ansigtet. Der er ingen forskel på andet end konsistens. Cliniques ansigts-varianterne er noget tørrere og mattere. Til gengæld er de også dyrere – prisen er den samme for ansigt vs. krop, men du får kun 30 ml. til ansigtet overfor 200 ml. i en flaske til kroppen. Og så findes SPF 50 kun til ansigtet, men hvis du bruger nok er SPF 30 selvfølgelig helt fint.

Hvis du aldrig er blevet generet af din solcreme, så vil du næppe kunne se nogen fordel i at vælge en mineralsk solcreme som Cliniques. Den er hvid og sej sammenlignet med de langt mere elegante konsistenser, man kan lave med organiske solfiltre.

Men hvis dine øjne ligesom mine svier og løber i vand ved bare den mindske kontakt med almindelig solcreme, eller hvis din hud bliver irriteret, når du bruger solcreme, så er solcremer som Cliniques mineralske en fantastisk mulighed.

Her kan du købe det
Clinique har lanceret tre forskellige mineralske solcremer. SPF 30 Mineral Sunscreen Lotion For Body med 125 ml, SPF 50 Mineral Sunscreen Fluid For Face med 30 ml og SPF 30 Mineral Sunscreen Fluid For Face med 30 ml. De koster alle 225 kroner stykket og kan købes hos Cliniques forhandlere eller online på Cliniques danske webshop.

PS. Clinique SPF 50 Mineral Sunscreen Fluid For Face minder ekstremt meget om Clinique Even Better Dark Spot Defense SPF45.
Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
27 kommentarer
Vincent

Hey, jeg har lige bestilt Secret Keys solcreme fra Amazon, men solfiltrene er ikke listet som aktive ingredienser, kan jeg stole på den lovede faktor 50?

Helene Randløv

Hej Vincent
Jeg kan ikke forestille mit andet, men jeg har ingen chance for at udtale mig om det.
Kh. Helene

Katja Moikjær

Kan du linke til ingredienslisten, så jeg selv kan se den?

T

Vil man ved brug af denne blive så mindre brun?

Katja Moikjær

Kære T. Enhver solcreme gør dig mindre brun – også denne. Det er et tegn på at den virker. Farve er hudens forsvar på solens stråler. Og hvis du bliver meget brun, så er det et tegn på, at du får alt for meget sol. Det er ikke sundt at blive solbrun.
Hvis du gerne vil have en flot brun farve uden risiko for kræft, så brug selvbruner i stedet.
Kh. Katja

Christine

Fantastisk at i taler så meget om solcreme! Et spørgsmål: solcreme skal appliceres hver 2. Time når man er i solen, gælder det også når man ikke er i solen, forstået på den måde: har den solcreme jeg putter på kl.7 om morgenen inden skole, nogen effekt når jeg kommer ud i solen fx kl.12?

Katja Moikjær

Jeg synes, man skal have en pragmatisk tilgang til solbeskyttelse. Og hvis vi hver dag året rundt skulle smøre solcreme på hver 2. time, ville det jo ikke kunne lade sig gøre. Hvis du har smurt solcreme på om morgenen og så går ud for at solbade, på stranden, i parken, i haven eller lign. kl. 12, hvor du er i direkte sol. Så ja – så skal du smøre dig igen.

Cille V

Hej dåser! Jeg har lige et solcremerelateret spørgsmål: Jeg lider under en ekstremt sart hud, der slår ud i store urenheder ved den mindste provokation. Jeg har eksperimenteret meget det sidste års tid, og er nået frem til at den reagerer værst på udtørring – dvs. særligt produkter med alkohol. Jeg har lige købt en solcreme fra Avene (cleanance) og det tog den kun to dage at ødelægge alt mit hårde arbejde. Jeg er blevet tør og grov i huden og har fået fem-seks store bumser i panden og omkring næseroden – meget frustrerende. Har i et bud på en solcreme, der ikke virker udtørrende, men heller ikke fedter mig helt til (for fedtet t-zone har jeg naturligvis også ;-)). Jeg vil meget gerne beskytte min hud, men det er bare ikke nemt, hvis prisen skal være så høj.Er der mon forskel på om man nælger fysiske eller kemiske filtre ift. akneplaget hud? Solskinshilsner herfra!

Katja Moikjær

Kære Cille. Hvilke solcremer har du prøvet ellers? Og ja, jeg vil klart mene, det er et forsøg værd. Hvis du oplever din hud bliver smadret af solcreme, så er det en rigtig god ide at prøve mineralske filtre. Jeg lover ikke det virker, men det er værd at prøve.

Cille V

Hej Katja. Jeg har tidligere brugt La Roche Posay Anthelios AC med nøjagtigt samme resultat som her. Jeg kan heller ikke bruge min Avene til kroppen i ansigtet, det bliver også noget rod. Det virker til at alt (også primere m.v.) der “tørrer mat op” giver en ret prompte reaktion med flere urenheder. Jeg må nok prøve med en mere fugtgivende udgave og nogle fysiske filtre 🙂 Det kunne jo være, det var et problem i kendte til.

Katja Moikjær

Hmmm…. Det er sgu et godt spørgsmål. Der er også fysiske filtre i mindre mængder i LRP og Avene – det kan også være dem, du reagerer på. Så det er også muligt at løsningen er lige modsat. At du skal helt væk fra dem.
Den eneste måde er at prøve sig frem. Gå ned i matas eller Magasin og få dem til at lave en lille prøve til dig. Så kan du prøve før du køber.
Og lad mig endelig høre, hvad der sker.

Annbritt

Er denne solcreme fra Clinique også god hvis man lider af soleksem? Eller kender du ensolcreme som du kan anbefalde imod soleksem. Jeg tager b vitamin, kalk og tidselolje, det dæmper det en lille smule.

Katja Moikjær

Kære Annbritt
Den er nok hverken værre eller bedre.
Jeg har selv lidt ekstremt meget af soleksem. Jeg voksede fra det, men fandt aldrig en solcreme der var bedre end andre. Den eneste kur for mig var tøj og skygge. Måske andre læsere kan svare bedre her?
Kh. Katja

Annbritt

Tak for svar Katja, jeg håber også jeg kan vokse fra det:-) det kunne være dejligt om nogen havde gode råd og erfaring med noget der hjælper

Camilla

Først og fremmest, tak for fantastiske test og råd på denne side! Jeg er ny og allerede stor fan. Dernæst, jeg fik for mange år siden et råd mod soleksem, som virkede på mig: Tidseloliekapsler. Tag dem i nogle måneder inden solen kommer og prik hul på en kapsel og smør olien på eksemen, hvis den kommer. Det hjalp mig dengang. Jeg er heldigvis også vokset fra det.

Katja Moikjær

Tusind tak Camilla. Det er pænt af dig 🙂

Kuldip

Kære pudderdåserne, jeg har købt en solcreme fra Matas egenserie 30spf ville faktisk have købt den fra clinique men så at den fra Matas kun kostede 40 kr. Mit storespørgsmål er hvad kan forskellen være på en solcreme fra clinique spf 30 og Matas egen spf 30 ? 😊

Katja Moikjær

Solcremen omtalt i dette indlæg er jo en mineralsk solcreme og derfor noget ganske andet, som jeg også skriver i anmeldelsen.
Hvis du sammenligner almindelige solcremer med en SPF30 og vi antager, at de indeholder tilstrækkelig UVA beskyttelse mod både korte og lange stråler (det kan man desværre ikke altid gå ud fra, men dette gælder både dyre og billige mærker), så er der ingen forskel på effekten af beskyttelsen. SPF 30 er en SPF 30 hvad end den er fra Clinique eller Matas. Der kan være forskel i UVA beskyttelsen, men det er meget svært som forbruger at gennemskue.
Og så er der selvfølgelig forskel på konsistens, parfume og hvor behagelig den er at bruge – men det er jo en smagssag 🙂

Anne

Hej pudderdåser
Et spørgsmål omkring solfaktor i make up.. Jeg bruger normalt ikke solcreme i ansigtet (kun på ferier sydpå), men jeg bruger tilgengæld make up, hvor der er solfaktor i.
Jeg bruger en BB cream fra Clinique med spf 40 i hele ansigtet, en pudder uden spf og en solskinspudder med spf 15.
Mit spørgsmål er så, om jeg er dækket godt nok ind? – kan solen overhovedet trænge igennem et “lag” af make up?
Alternativt – kan i anbefale en solcreme, der er god under make up og til hud med tendens til urenheder? Hvis jeg bruger solcreme under min make up, så synes jeg normalt at det bliver for fedtet og at make uppen holder dårligt, så derfor vælger jeg det fra..
/Anne

Katja Moikjær

Hej Anne. Bliver du solskoldet under makeuppen? Så er det bestemt ikke nok. Bliver huden brun under makeuppen? Så får du måske også lidt for meget sol. Bruger du solcreme på resten af kroppen?
Det kommer jo meget an på, hvad du foretager dig. Hvis du sidder indenfor på et kontor hele dagen, så er det helt fint at bruge makeup som solbeskyttelse. Og Cliniques indeholder så vidt jeg husker også UVA-beskyttelse. En SPF40 er en SPF 40 – hvad end det er “solcreme” eller makeup. Skal du på stranden eller sidde i en park en hel dag i skarp sol, så skal du jo også have solcreme i nakken, på arme, bryst osv. Dertil skal du huske at påføre igen i løbet af dagen, hvis du sveder. Men du behøver ikke yderligere om morgenen på en almindelig dag, nej.
kh. Katja

Amanda

Er der nogle spray solcremer der er bedre end andre og dækker spray lige så godt som cremerne

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *