Torsdags top ti: SPF 50 til ansigtet

30.04.15
SPF 50 til ansigtet solcreme

SPF 50 til ansigtet

Det har krævet meget store overvejelser at få valgt de ti cremer til denne torsdags top ti, for i virkeligheden er jeg ikke så krævende, når det kommer til stykket. Det, jeg bekymrer mig om, er, at konsistensen er god, og at beskyttelse er tårnhøj. Selvom de fleste ryster på hovedet af mig og min hang til tårnhøj solbeskyttelse, så er der ingen tvivl i mit sind om altid at vælge den højest mulige SPF. Så længe dagene er korte, har jeg ingen problemer med at nøjes med SPF 30 eller SPF 20, men så snart vi når april (og selvfølgelig på ferier) så er jeg tilbage hos min trofaste SPF 50.

En tredjedel
Min begrundelse for at vælge SPF 50 er, at jeg vil have den højest mulige UVA beskyttelse. Kun ganske få mærker oplyser om UVA beskyttelsen, men de senere år er det heldigvis blevet tydeligere på emballagen og nogle firmaer har endda adopteret den japanske mærkning PA+-++++. Begrundelsen for at vælge SPF 50 over SPF 30 giver i sig selv meget lidt mening, fordi vi taler om ganske få procent højere beskyttelse.
Der, hvor det netop gør en stor forskel, er UVA beskyttelsen, den skal nemlig minimum optage en tredjedel af den samlede SPF. Meget hurtig hovedregning giver altså over halvtreds procent højere UVA beskyttelse i SPF 50. Derfor er det et ret indlysende valg i mine øjne.

Top ti
I denne top ti har jeg forsøgt at ramme så bredt som muligt, fordi vi får et hav af forespørgsler netop angående solbeskyttelse. Der er derfor en del af de cremer, som er bredt repræsenteret på Apoteket, en enkelt fra Matas, et par stykker fra hudplejeklinikker og så er der dem fra parfumerier og stormagasiner. Der er luksus, budget, mineralsk, matterende, flydende og cremet… De er med vilje skrevet i alfabetisk orden, for vi har alle forskellige præferencer, og det, som fungerer godt for mig, fungerer ikke nødvendigvis godt for dig.

  • 1. Avène Réflexe Solaire SPF 50+: Den er lidt sej at smøre ud, men den er meget behagelig og slet ikke fedtet på huden. Min T-zone, som ellers hurtigt bliver fedtet, er mat i længere tid, hvorfor jeg især er glad for denne creme på de varme dage. Parfumeret (ingen allergene parfumestoffer).
  • 2. Benefit Specialist Dream Screen SPF 45 PA+++: Denne lotion er meget flydende og skal rystes grundigt inden brug. Den er oliefri og har en god primer effekt, den ligger virkelig fint på huden og har en let matterende effekt. Den har altså ikke SPF 50, men til gengæld er UVA beskyttelsen i orden. Uparfumeret.
  • 3. Bioderma Photoderm AR SPF 50+ (UVA 33): Det er en fin lys og meget let farvet lotion. Rosactiv reducerer rødme i huden, hvorfor den meget hurtigabsorberende lotion er ekstra god til sensitiv hud. Uparfumeret.
  • 4. Darphin Soleil Plaisir SPF 50: Cremen føles rig og blød uden at fedte. Den indeholder forskellige anti-age ingredienser blandt andet alger. Den er rigtig god til den lidt tørre hud, men kan selvfølgelig fint bruges af alle. Parfumeret (indeholder allergene parfumestoffer).
  • 5. IS Eclipse SPF 50+ PerfecTint Beige: Her er en god mineralsk solbeskyttelse, som både findes i en ufarvet version og to forskellige transparente nuancer. Det er en cremet konsistens, som godt kan gryne lidt afhængigt af underlaget. Uparfumeret.
  • 6. Kiehl´s Ultra Light Daily UV Defence SPF 50 PA+++: Det er en meget let creme, som nærmest smelter ind i huden. Den er oliefri og har en let matterende effekt. Det er den solcreme, jeg har genkøbt flest gange, især fordi den også er rigtig god under makeup. Uparfumeret.
  • 7. La Roche-Posay Anthelios XL Ulta-Light Fluid SPF 50+: Denne lotion er helt flydende og skal rystes grundigt inden brug. Den er ekstra god til de varme dage og til stranden, fordi den samtidig er vandresistent. Den er i høj kurs både hos ham den langhårede og hos mine knægte. Uparfumeret.
  • 8. Nuxe Sun Fondant Cream For Face SPF 50: Det er en lækker rig creme, der især er god til den ældre og lidt tørre hud. Cremen er let at smøre ud og den giver huden et let skær. Parfumeret (indeholder allergene parfumestoffer).
  • 9. Sisley Super Soin Solaire Youth Protector SPF 50+ PA++++: En meget eksklusiv og virkelig lækker creme i en mindst lige så eksklusiv lufttæt emballage. Den er rig og lidt sej på huden, samtidig med at den har en let kølende og matterende effekt. Parfumeret (indeholder allergene parfumestoffer).
  • 10. Vichy Idéal Soleil Bronze SPF 50: Det er en meget let gelécreme, som grundet den ret store mængde alkohol leverer en forfriskende og kølende effekt. Den er især et hit hos ham den langhårede, fordi den på ingen måde fedter eller efterlader spor af creme på huden. Parfumeret (ingen allergene parfumestoffer).

Ovenfor har jeg ved hver enkelt creme skrevet, om den er parfumeret eller ej, og om den eventuelt indeholder allergene parfumestoffer. Den eneste af cremerne, som er så parfumeret, at ingen af mændene i mit liv ville røre den, er NUXE. Den dufter kraftigt men dejligt, og min mor synes, den er virkelig skøn.

Hvad går du efter, når du vælger solcreme? Og hvilken er din favorit?

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
85 kommentarer
Louise

Jeg er på jagt efter en ansigssolcreme, der ikke svier i øjnene, som kan bruges både til mig selv men også til min lille pige. Hvilken bruger I selv i ansigtet på de små?

Helene Randløv

Hej Louise
Du skal gå efter de fysiske filtre. Det er nemlig, de kemiske der svier i øjnene. Desværre er de fleste af dem, de klassiske spøgelsescremer.
Kh. Helene

Cendie

Med en rødhåret og fregnet mand bliver der indkøbt solcreme i mængder! Det vigtigste er at den absorberes hurtigt og ikke fedter eller dufter. Synes det kan være svært at gennemskue spf i udlandet – og ofte har de ingen testere stående. Det er gennemgående La Roche-posay og Vichy der bliver indkøbt, da de er franske og vi ferierer i Saint Tropez.

Helene Randløv

Hej Cendie
Hvor er det bare godt, at han rent faktisk beskytter huden. Det har altid været mig, der tvang min mand til at bruge SPF, heldigvis virkede min tale om UVA stråler vist sidste år… gnæk gnæk!
:-*

Helle

Min favorit er La Roche-Posay Anthelios XL Dry touch, som også engang var jeres 🙂 Hvordan kan det være den ikke er med på listen?

Helene Randløv

Hej Helle
Jeg valgte en anden fra La Roche-Posay, det betyder ikke, at jeg ikke kan lide andre af deres solcremer. Den, du nævner, er mand og børn ikke lige så begejstrede for, som de er for denne.
Kh. Helene

Gitte

Jeg var vældig meget fan af Biotherms sportsspray med faktor, den laver de desværre ikke mere. Men fandt en ny favorit i Cliniques spf 40 face cream. Faktor 30 eller 40 fungerer fint for mig 🙂 i hvert fald indtil jeg en dag finder noget der virker bedre, men jeg har kombineret hud i ansigtet, så ikke alt der fungerer godt.

Helene Randløv

Hej Gitte
Jeg er STOR fortaler for, at man bruger det man kan holde ud at bruge, det er trods alt bedre end ingenting, og SPF 30 og 40 er jo i langt de fleste tilfælde rigeligt!
Kh. Helene

En Annen En

Tak for jeres fremragende blog!
Jeg har på et tidspunkt læst et sred- husker ikke hvor – at de sidste 20 SPF’er i SPF 50 kræver en masse kemikalier og at man derfor bør holde sig til SPF30… Bullshit? Totalt bullshit?

Helene Randløv

Hej Anne
Det kræver ikke flere “kemikalier”, end der ellers er i. Solfiltre fylder meget i creme, og som jeg skriver er dækningen fra SPF 30-50 kun et par procent højere, når det gælder UVB beskyttelsen, forskellen finder du i UVA beskyttelsen og den er vigtig for mig.
Kh. Helene

Stine

Jeg har købt Rudolph Care solcremer til i år. De var sat ned i Allers webshop sidste efterår, så jeg glæder mig til at prøve dem. Skal man egentlig lade være med at smøre solcreme i øjenomgivelserne? Jeg har også kun erfaret at det svier, men det gir jo ret god mening at bruge det netop dér? Og det bliver så rodet med makeup på, når øjnene svier og løber i vand :sunglasses:

Helene Randløv

Hej Stine
Det der svier er de kemiske filtre, og de svier frygteligt! Jeg har ikke selv de store problemer, når solcremen har en overvægt af fysiske filtre, og det smører jeg også omkring dog ikke helt tæt på øjnene.
Kh. Helene

NM

Hvilken solcreme vil i anbefale til perioral dermatitis?

Katja Moikjær

Jeg bruger IS Clinical eller en anden kun med mineralsk filter. Det giver mindre irritation.

Louise

Har I prøvet Purely Professionals nye solcreme? Jeg kunne godt tænke mig at høre jeres mening om den! Personligt synes jeg, den er super god.

Helene Randløv

Hej Louise
Yep, den er skøn! Og selvom jeg ved, at den er formuleret med meget høj UVA beskyttelse, syntes jeg at det blev forvirrende at medtage en SPF 30.
Kh. Helene

Vibeke

Kunne det tænkes, I lavede en lille guide til, hvordan man lægger pæn makeup sammen med solcreme?
Det kan godt være, det er mine evner, der ikke rækker, men jeg synes altid, det ender i en gang uskønt fedteri, når jeg forsøger mig med solcreme og samtidig gerne vil dække ujævnheder mv.
Løsningen har hidtil været BB-cream med faktor 20, men jeg har sart og lys hud, og burde helt klart hoppe med på faktor 50-holdet.

Christina-Mia Mouridsen

Hej Vibeke. Et lille tip er en primer. Jeg bruger selv spf 50 og min foundation den ville bare ikke sidde. Bruger en primer fra gosh over min solcreme og det hjælper rigtig meget.

Helene Randløv

Hej Vibeke
Hvilken solcreme og makeup bruger du? Jeg har vitterlig aldrig haft problemer med makeup kontra solcreme, så jeg tænker, at solcremen bare ikke er så god til din hud? Prøv eventuelt Bioderma, som har lidt farve eller MAC, som har en primer med SPF 50. Vichy har også en BB-creme med SPF 50.
Kh. Helene

Vibeke

Tak for svar Christina og Helene 🙂
Sidste sommer forsøgte jeg mig med en solcreme fra Lancôme (kan ikke huske, hvad den hed), og så lidt foundation de steder, hvor der var noget, der skulle dækkes. Det endte med et ret så fedtet look, som ikke blev bedre, når jeg så også svedte.
Tror jeg prøver med den Vichy BB-creme faktor 50, Helene foreslår. Jeg er rigtig glad for BB-cremeløsningen resten af året, og hvis solbeskyttelsen kan klares med en anden creme med højere faktor, er jeg glad. Tak for tip!

Helene Randløv

Hej Vibeke
Det eneste men i forhold til Vichy er farverne. De er desværre meget mørke. Derfor er det selvfølgelig super vigtigt, at du lige prøver den, inden du køber :-*
Kh. Helene

Vibeke

Tak for tip, Helene!
Så bliver farven nok en udfordring, jeg er sådan en total blegfis. Jeg må kaste mig ud i at prøve, og finder forhåbentlig en løsning på både lidt farve i ansigtet og solbeskyttelse.

Helene Randløv

Hej Vibeke
Har du prøvet om Vichy virker til din hud?
Kh. Helene

YM

Vil det sige, at der altid er uva-beskyttelse i cremer med spf? Det er først i de senere år, at jeg er blevet mere obs på uva, og jeg har derfor sorteret cremer fra, der ikke oplyser noget om uva-beskyttelsen. Men det er altid min. en tredjedel, også i de alm. dagcremer med spf (altså, ikke deciderede solcremer)? Derudover: hvad er egentlig forskellen på solcreme til ansigtet og spf-dagcremer (udover at beskyttelen som oftest er lavere)? Med andre ord: Kan jeg bruge en solcreme som dagcreme? Jeg synes nemlig, det bliver lidt tungt med to cremer ovenpå hinanden. Tak for en skøn blog!

Helene Randløv

Hej YM
Ikke altid tilstrækkelig UVA-beskyttelse.
Jeg kan ikke selv holde ud at bruge creme under min solcreme om sommeren, så jeg undlader bare cremen.
Måske kan du få glæde af at læse her:
https://pudderdaaserne.dk/2014/03/26/dagcreme-og-solcreme-hvad-skal-du-vaelge/
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *