Rækkefølge og hudplejerutine: Sådan bruger du vores (og andres) produkter sammen

18.09.14
Pudderdåsernes hudplejerutiner

Pudderdåsernes hudplejerutinerVi får rigtig mange spørgsmål fra jer, der har svært ved at overskue, hvilken rækkefølge I skal bruge vores nye produkter og også alle andre produkter. Og jeg kan sgu godt forstå jer, det er noget af det sværeste at overskue.

Pudderdåserne har selvfølgelig også vores egen tilgang. Denne basis hudplejerutine for alle har vi skrevet om flere gange, og jeg håber, I allerede har læst dette, eller at I vil gøre det nu.

Nu har vi så lanceret vores egen serie, som vi selvfølgelig har lavet ud fra den samme filosofi, som vi altid har haft. Og jeg skal prøve at forklare, i hvilken rækkefølge man skal bruge vores produkter – og ikke mindst, hvordan I kombinerer dem med jeres gode gamle favoritter fra andre mærker. Noget vi selvfølgelig også selv gør, samtidig med at vi hele tiden skal teste nye produkter til bloggen. Så ja – vi blander selvfølgelig også selv vores eget og andre mærker!

1. Rens
Huden skal selvfølgelig renses og makeup skal fjernes. Det der med partout at ville vaske huden både morgen og aften er ikke nødvendigvis en god ting. Pas godt på hudens eget naturlige beskyttende fugtlag og rense den så blidt som muligt. Less is more.

Vi har lavet en Alt i en makeupfjerner, som vi selv synes er den bedste nogensinde til at fjerne makeup fra hele ansigtet. Den er en eau micellaire, som I også kender det fra andre mærker.

Skal jeg så ikke vaske mit ansigt i vand? Nej, ikke nødvendigvis. Bruger du rigtig meget makeup, kan det være nødvendigt med et skridt mere i din renserutine, men en helt almindelig hverdagsmakeup kan du sagtens fjerne med Alt i en Makeupfjerner alene.
Hvorfor har I ikke lavet en ansigtsvask? Så langt er vi ikke nået endnu, vi ønsker at producere produkter, der skiller sig ud, så indtil videre må du bruge et andet mærke til det formål. Til dette trin kan du selvfølgelig bruge et hvilketsomhelst andet renseprodukt end vores, hvad end det er en almindelig ansigtsvask, en Konjac svamp, Bioderma eller hvad dit hjerte måtte begære.

2. Eksfolier
Det allervigtigste når det kommer til at bruge daglig kemisk eksfoliering som vores T-zone peeling eller AHA-Peeling er, at det er det allerførste produkt du bruger (efter rensning selvfølgelig, men du kan også bruge det om morgenen uden at have vasket huden først). Du må bare ikke bruge andre cremer før din kemiske peeling.

Det samme gælder selvfølgelig, hvis du hellere vil bruge Avene Cleanance K, Exuviance eller nogen af de andre gode syreprodukter derude. De skal på først.

Og du skal kun bruge en. Du skal altså vælge mellem dem og må IKKE bruge AHA-Peeling og T-zone peeling samtidig.

3. Korrigerende pleje
Efter eksfoliering kan du nu bruge et serum eller creme med en masse gode aktive ingredienser, som skal løse dine problemer. Er du på min alder så bruger du her et antiage-produkt som for eksempel vores Anti-age creme. Det er også på dette tidspunkt, du skal bruge ethvert andet anti-age produkt, serum, produkt mod pigmentfejl eller hvad du ellers kan finde på.

Hvis du (som jeg selv) gerne vil kombinere flere produkter som for eksempel Anti-age creme og et serum mod pigmentforandringer, så gør du bare det. Rækkefølgen betyder mindre, men brug som hovedregel de aktive ingredienser nederst.

Har du akne er det her, du kan vælge at bruge basiron ovenpå din syrepeeling (effektiv kombination!).

Har du en 19-årigs babyhud, så lader du bare være med at gøre noget som helst. Heldige dig…

4. Fugt
Hvis du har lige så tør hud som jeg så har du nu stadig følelsen af tør og stram hud. Så nu smører du et ekstra lag af en god creme ovenpå. Til det formål har vi lavet Alt i en creme, men du vælger selvfølgelig den, du bedst kan lide.

Hvis du har fedtet hud eller din ud bare føles perfekt efter trin 3, så bare glem alt om dette punkt. Hvis du har kombineret hud, så er et af de bedste tricks bare at nøjes med at bruge creme på de tørre partier og udelade de fedtede.

5. Solbeskyttelse
Hvis du altid bare sørger for at bruge syreholdige produkter nederst, solfaktor allerøverst og så putte alt andet ind derimellem, så går du aldrig helt galt i byen.

Og solbeskyttelse er selvfølgelig vigtig og skal på til sidst. Og nej beklager, vi har ikke lavet nogle solcremer i denne omgang. Fem produkter var nok til at starte på, så der må I ty til de mange andre gode mærker, hvad end det er som en dagcreme med SPF eller en solcreme.

Mix og match
Vi har forhåbentlig gjort det klart mange gange nu, hvor vigtigt det er at blande produkter og lade være med at lytte til producenter, der gerne vil sælge dig en kæmpe pakke og forsage alt andet. Så det gælder selvfølgelig også vores egne.

God fornøjelse, jeg håber, det bidrog med lidt hjælp og eller så spørg igen.

PS. Og nej, du behøver ikke en seperat øjencreme.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
259 kommentarer
Mille

Hej igen Helene,
Vil bare sige tak for dine udførlige svar 🙂 Dejligt med noget kyndig vejledning!
Mvh.
Mille

Helene Randløv

Hej Mille
Selv tak og velbekomme :-*
Kh. Helene

heidi G.

Help… nu har jeg fulgt med i jeres fantastiske anmeldelser, og det har allerede gjort en kæmpe forskel. Jeg lider kraftigt af acne efter p-pille stop. Har nu fået det slået godt ned, men nu sidder jeg fast i, at jeg ikke tør ændre eller stoppe med de produkter jeg bruger. Ville dog gerne gøre det mere simpelt. Har brug for jeres hjælp. Hvad kan jeg skære fra?
Jeg vasker huden med Shiseido benefiance extra creamy cleansing foam (rigtig lækker dog ret dyr når den bare skal vaskes af). Så bruger jeg en tonic. Herefter påfører jeg avene cleanence k, ville jeg kunne bruge jeres AHA eller er det T-zone jeg skal have fat i? Så påfører jeg basiron 10 % og slutter af med en fugtighedscreme.. det er min rutine om morgenen.. frygter at jeg vil få udbrud igen hvis jeg stopper med noget, så sidder lidt fast.. samtidig ville jeg gerne tilføje noget mod arene om aftenen, men er i tvivl om hvornår i rutinen det skal ind..
Håber I kan hjælpe..

Helene Randløv

Hej Heidi
Æv altså, de forbandede hormoner!
Shiseidos renseprodukter har jeg altid haft en svaghed for, de er vildt lækre om end lidt udtørrende. Du kan sagtens vælge toner/tonic fra…
Men du kan også vælge et renseprodukt, som er langt mindre udtørrende og virker lidt som en skintonic, hvis det er fornemmelsen af den, du kan lide.
En Eau Micellaire
https://pudderdaaserne.dk/2014/07/06/eau-micellaire-og-micellar-water-overblik-opsamling-og-test/
Eller vores egen Alt i en makeupfjerner, som ikke bare fjerner makeup og snavs, men også sørger for at efterlade huden velfugtet.
T-zone Peeling vil med stor sandsynlighed hjælpe dig bedre med din akne, men du skal være forberedt på en forværring, før det bliver helt godt. Basiron og T-zone peeling arbejder fint sammen. Har du brug for creme efterfølgende? eller er det mere en vane? Havde du noget specielt i tankerne til arene?
Afhængigt af produktet, skal det på efter Basiron.
Kh. Helene

heidi G.

Hej igen..
bruger skintonic, da jeg kan se en del snavs på vatrondellen efter, selvom jeg har vasket ansigtet først.. så hvis bare det jeg bruger renser godt, er tonic/toner ikke nødvendigt.
Når jeg har brugt basiron tørrer min hud ret meget ud, så jeg er nødt til at bruge noget creme til at fugte.
Angående arrene så havde jeg overvejet Eucerin even brighter.
Kunne godt finde på at prøve jeres t-zone, men spørger nok dumt, virker den også udenfor t-zonen?
Tusind tak for hurtigt svar.

Helene Randløv

Hej Heidi
Umiddelbart tænker jeg, at du simpelthen ikke for renset huden tilstrækkeligt, hvordan bruger du dit renseprodukt og cirka hvor lang tid tager det?
T-zone Peeling er til hele ansigtet 🙂
Du skal endelig bruge creme, akne under en tør overflade er vejen til rigtig store problemer.
Jeg har ikke selv erfaring med Even Brighter mod ar, men den burde kunne gøre en forskel.
Kh. Helene

Kia

Dejligt med en guide til sådan en længere proces!
Jeg er dog i tvivl om hvornår produkterne skal på huden efter hinanden – altså, skal huden være næsten tør efter forrige produkt, eller?
Og hvis man nu synes det er dejligt med eksempelvis Tromborgs Facial Mist, hvornår skal sådan en så bruges? Før eller efter jeres eksfoliering?

Katja Moikjær

Det kommer an på, hvor travlt man har 😉 Men nej. Huden bør være tør, før du bruger AHA eller BHA. Derefter kan du bare lægge dem ovenpå hinanden – dog med forbehold for hvilke andre produkter du bruger? Men hvis det føles godt, så er det helt fint 🙂
Skintonic eller mist kan du bruge før eksfolieringen – eller når som helst i løbet af din dag, hvor du synes, det føles behageligt med et friskt spray.

Timothy

Hej,
Jeg bruger jeres t-zone peeling, og den har hjulpet, men jeg føler stadig, at min hud kunne blive bedre. Den virker umiddelbart tør, og jeg er næsten sikker på, at det er vandet som jeg renser i, der gør det. Jeg renser hver aften med en konjac svamp, og så t-zone og evt. Derma fugtighedscreme. Kan jeg søge til andet, at rense i end vand? Jeg er ikke stor fan af det kalkede vand.

Katja Moikjær

Hej Timothy. Det er en rigtig god idé at spare lidt på vandet. Du kan fx bruge vores alt i en makeupfjerner (også selvom du ikke har makeup på) eller en af de mange andre eau micellaire derude. Selvom man ikke bruger makeup er de gode vand-fri renseprodukter.
Kh. Katja

Ida

Hej. Jeg bruger jeres AHA dagligt, men er interesseret i at begynde på jeres BHA, T-Zone peel. I skriver, at jeg ikke må bruge de to samtidig: Betyder det at jeg ikke kan bruge AHA den ene dag og BHA den anden, og så ellers veksle dagligt mellem brugen af de to?
MVH Ida

Helene Randløv

Hej Ida
Nej! Vi anbefaler ikke, at de to bliver brugt samtidigt. Heller ikke hver anden dag, dag/aften eller andre kombinationer. Huden bliver simpelthen slidt af det, og det kan give uhensigtsmæssige reaktioner.
Kh. Helene

Signe

Først skal I have tusind roser for jeres indsats og denne blog, som må hjælpe utallige hver dag! Hold nu op altså; TAK for det.
Og så er det min tur til at stille et spørgsmål. Jeg har voksenakne – ret bittert at sidde som 29-årig og spørge lægen: ”Men… Hvornår forsvinder det?” og så få løftede skuldre til svar. Kort fortalt, så har jeg altid haft problemhud med voldsomt eksem især som teenager (både skallende tørt og betændt rødt), akne (har været på roaccutan for en 6-7 år siden), og ja, jeg har også pcos… Herligt. P.t. bøvler jeg især med 1) genstridige hvide og sorte hudorme samt store porer på hagen (især under mundvigene, af alle steder), 2) hudorme og småbumser på brystpartiet, og 3) hvad jeg kalder ’inderbumser’ – altså de der røde skiderikker, der bare er store og ømme, som aldrig udvikler sig, men efterlader grimme, mørke ar uanset hvad jeg gør – på primært kinder og pande. Jeg har i årevis smurt med clindoxyl og nu i et årstid med epiduo. Uden den store effekt, udover smadret pudebetræk. Og nu er det på tide, at jeg selv reagerer.
Så altså: Efter at have fået en prøve med hjem, planlægger jeg nu at investere i jeres T-zone peeling, som efter et par dages brug lader til at have god effekt på hudormene – men jeg vil sætte alt ind og kombinere med et ’lægemiddelsprodukt’, som I også anbefaler i dette indlæg. Spørgsmålet er hvilket… Skal jeg køre videre med den receptpligtige Epiduo’en (har næsten lige købt en ny), der har 2,5 % benzoylperoxid eller prøve den her Basiron, I nævner et par gange, der har 5 eller 10 %? Hvad kan I give af råd?
Ps. Til alle roaccutan-folk, kan jeg anbefale Ceridal fra apoteket. En creme uden vand (genialt i frosttider), der reddede mine læber under kuren. Jeg bruger den stadig den dag i dag =)

Katja Moikjær

Hej Signe. Jeg ved ikke hvem der har bildt verden ind at akne er forbeholdt teenagere. Men løgn er det i hvert fald.
Du kan både vælge Basiron eller epiduo. Hvad har du af erfaringer med de to produkter tidligere? Jeg tænker også bivirkninger.
Fortæl mig også – røde knopper/bumser i ansigtet. Præcis hvor sidder dem, du har?
Basiron og epiduo har “kun” effekt på bumser. Noget hvor der er noget hvidt i. Ikke på alm. sorte hudorme. Men der skal du nok få gavn af T-zone peelingen!
Kh Katja

Line

hvad med toner? er det så før eller efter kemisk eksfoliant?
😀 (er selv ret glad for tonere nemlig især i vintertiden)

Katja Moikjær

Det kommer lidt an på hvilken/hvad der er i?

Line

det er bare en vandbaseret en med nogle fugtgivende ingredienser som glycering og pentylene glycol (plaisir uparfumeret).
btw er aha mere effektivt for milia or små knopper i ansigtet (ligner lidt en kombi mellem bumser og milia men er ikke betændte og ikke hårde som milia). jeg har prøvet jeres t-zone peeling (generede slet ikke min hud) som virkede ok på milia og de røde knopper på mine overarme (ikke den samme slags som jeg har i ansigtet da de er hårde og mindre) men den gjorde ikke så meget for de “knopper” jeg har i ansigtet – er jeres aha-serum mere velegnet til den slags? eller er der andet smart jeg kan bruge mod dem? 🙂
de er ikke røde eller irriteret de giver bare min hud en lidt ad-tekstur :/

Mie

Hej Pudderdåser.
Jeg har netop købt mit første “pudderdåse-produkt” – og jeg glæder mig til at føle, mærke og “sanse” det… 🙂
Jeg brugte Ole Henriksen, Express the truth – og indrømmer blankt, at det er af økonomiske årsager, at jeg føler mig nødsaget til at skifte…. Jeg undersøgte derfor Jeres produkter og føler, at de kan leve op til, hvad jeg ønsker af naturlighed samtidig med, at jeg ønsker at se et resultat – anyway, så har jeg købt Jeres AHA-Serum, som jeg tænker at bruge om dagen, under en CC-creme (også fra Ole Henriksen). Spørgsmålet er, om Jeres AHA-serum kan “stå alene” om natten eller om jeg skal bruge Jeres Anti-age creme ovenpå, om natten?
Jeg forhørte mig i Matas, hvor jeg købte min AHA-serum, men synes ikke, at deres rådgivning var fyldestgørende… ekspedienten var meget “vævende”, derfor er det jo dejligt, at jeg kan spørge producenten selv…. nemlig Jer 🙂
Håber, mit spørgsmål giver mening…
Med venlige hilsner
Mie

Katja Moikjær

Kære Mie. Det kommer meget an på din hud. AHA-serum indeholder stort set kun glykolsyre og de ingredienser der skal til at holde produktet sammen. Ikke andet. Der er for eksempel ingen fedtstoffer i, ingen antioxidanter eller andet i. Så med mindre du har meget ung og meget fedtet hud, så vil du nok gerne have en anden creme over.

Mie

Hej Katja.
Tak for dit svar 🙂
Jeg kan godt mærke, at jeg har behov for at anvende en creme ovenpå AHA-serum – så jeg har netop købt Jeres Antiage-creme og vil bruge den om natten.
Med venlige hilsner
Mie

Line

Hej dygtige pudderdåser.
Jeg har nu med stor fornøjelse brugt jeres t-zone peeling i et halvt år og har netop udvidet med jeres anti-age som jeg er begyndt at bruge til nat efter peelingen. Jeg har dog et spørgsmål ang. Rækkefølge ift selvbruner? 🙂 jeg har i perioder brugt selvbruner et par gange ugentlig og bare brugt det efter peelingen, men nu har jeg jo udvidet med et ekstra produkt, så hvad er egentlig det mest “korrekte”? 🙂

Katja Moikjær

Hej Line
Jeg ville umiddelbart bruge selvbruneren til sidst, hvis den har en konsistens, der kan fungere ovenpå. Den skal nok virke.
Kh. Katja

Mia

Hej pudderdåser.. Jeg bruger mandelolie på min hud om aftenen inden jeg skal i seng, men jeg er kommet i tvivl om hvornår den skal på, jeg renser min hud med micellar vand, hvorefter jeg bruger avene clearance k, jeres anti age creme og så har jeg kommet olien på tilsidst som fugt, men er i tvivl om det er korrekt?

Helene Randløv

Hej Mia
Det lyder helt korrekt! Så længe syren er nederst, så går det meste an :-*
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *