Dåseposten: Fedtet hår

14.08.14
Tyndt og fedtet hår - det kender jeg alt for godt selv.
Tyndt og fedtet hår – det kender jeg alt for godt selv.

Hej med jer,

Jeg tænkte på, om I mon har nogle gode råd til at undgå fedtet hår?

Jeg har et tyndt, fint hår og har altid haft meget af det, men da jeg de sidste 5 år har været igennem et længere sygdomsforløb har jeg i den periode desværre tabt rigtig meget af det. Jeg synes at det bliver fedtet henover en nat (jeg bader stort set aldrig om aftenen af samme årsag) og føler hver morgen at det er tilpas slemt til, at jeg ikke kan gå på job med det, da det ser for uhygiejnisk ud. Derfor vasker jeg pt hår hver eneste morgen. Jeg synes bare det er enormt træls, og tænker også at må slide meget på det hår, der er tilbage. Jeg har forsøgt mig med diverse råd så som at skære ned på hårvaskene for at affedte håret osv. Jeg synes måske at det blev en lille smule bedre af det, men jeg havde det alligevel altid skidt med at vise mig offentligt på 2. dagen og derefter indtil næste vask, så jeg synes ikke, at det var holdbart i længden 🙁

Jeg har tænkt på, om jeg får det for varmt om natten, og om jeg måske derfor sveder mere, og at det kunne resultere i det fedtede hår.. Men synes bare at det sker, selvom jeg sørger for at sove køligt. Jeg har i perioder brugt tørshampoo fra Klorane for at udskyde hårvasken en dag, men synes ikke det er holdbart i længden. Derudover anvender jeg ingen produkter i håret, da jeg er bange for at det bare vil fedte yderligere.

Kender I til nogle gode tips, anbefalelsesværdige produkter, rutiner eller andet? I så fald tages det hele imod med kyshånd!

Tak for en rigtig god blog!

På forhånd tak!

Mvh. M.

Kære M.

Tak for dit gode spørgsmål. Jeg håber, du er blevet rask og har det bedre nu.

Fedtet hår handler om to ting.

1. Hovedbundens produktion af fedt. Den er styret af vores hormoner, og den kan vi ikke påvirker udefra.

2. Hvor tykt hår vi har. Her taler jeg alene af personlig erfaring, men jeg mener, at alle os med tyndt og fint hår har en langt større tendens til fedtet hår, simpelthen fordi den smule hår, vi har, ikke kan opsuge fedtet fra hovedbunden hurtigt nok.

Hvis det kan trøste dig, så ved jeg præcis, hvordan du har det. Jeg har aldrig kunne gå ud uden at vaske hår først.

Den dårlige nyhed er, at der ikke rigtigt er nogen kur. Os med tyndt og fedtet hår får bare aldrig den der tykke manke, som kunne løse problemet. Og hvor meget fedt, hovedbunden producerer, kan vi ikke gøre noget ved.

Mit bedste råd til fedtet og tyndt hår er at vaske hår hver dag med en mild shampoo, som er mild mod både hår og hovedbund. Undgå shampooer til fedtet hår, de er som regel nogle kradsbørstige sataner. Du kan så holde pause de dage, hvor du ikke skal ud, men det gør i praksis ikke nogen forskel.

Jeg ved godt, der findes folk derude, der selv har vænnet håret af med hyppige hårvaske. Det har aldrig fungeret for mig og jeg kender heller ikke nogen, det virker for. Englands førende hårekspert er enig med mig.

Jeg har dog et par tips alligevel:

1. Produkter som giver tykkere hår
Der findes produkter derude som reelt giver tykkere hår. Jeg har prøvet tre, der virker, men på helt hver sin måde:

I dit tilfælde ville jeg starte med Gosh’ serien tror jeg. Også på grund af prisen.

Disse produkter kan reelt give tykkere hår, hvilket nok vil betyde den største forskel for dig.

2. Tørshampoo
En god tørshampoo løser ikke problemet i længden og er heller ikke supergodt for hovedbunden, men den er stadig en uundværlig life-saver på en travlt morgen. Brug den med god samvittighed, når du har brug for det. Prøv volumenvarianten fra Batiste. Den tror jeg, du vil have gavn af.

3. Produkter mod fedtet hovedbund
Der findes et utal af produkter mod fedtet hår, de fleste virker ikke. Og hvorfor skulle de også det? De kan ikke nedsætte hovedbundens produktion af fedt udefra. Det er ikke fysisk muligt.

Alligevel har jeg – meget til min overraskelse – oplevet to, der faktisk virker. Den ene er en shampoo fra Davines, den anden er en hovedbundskur fra Moroccanoil. Jeg har oplevet selv, at de virker på mig – men kan ikke forklare hvorfor. De burde ikke virke…

Jeg håber, det hjalp lidt, selvom jeg ikke kan byde på den ultimative kur. Herhjemme er der kun en ting der virker: Graviditet. Der sker simpelthen noget med mine hormoner, når jeg er gravid, så jeg får dobbelt så meget hår, der ikke fedter. Jeg kan dog ikke anbefale det alene for hårets skyld…

Kærlig hilsen

Katja

PS. Jeg går ud fra, du og din læge har styr på, at du ikke lider af nogen vitamin- eller mineralmangel efter din sygdom?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
44 kommentarer
Marjun

Hvor sjovt mht graviditet. Jeg gik og troede at jeg bare pludselig havde fået hår dom holdte sig friskt i 5 dage uden vask, men vupti, nogle uger efter fødsel var det værre end hvad jeg kan huske at det nogensinde har været 🙁 samme med min hud både ansigt og krop.

Helene Randløv

Hej Marjun
Ja, hormonerne er bare så sjove, når de driller… :-/

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *