Fredagsfavorit: Elvital Fibralogy

25.04.14
Elvital Fibralogy fra L'Oreal

Elvital Fibralogy fra L'Oreal

“Den specielle Fibralogy-teknologi gør, at filloxane kan trænge dybt ind i hårfibrene og blive inde i dem i op til 10 hårvaske for en virkning, der holder længe.”

Så store ord kommer der fra L’Oreal i anledning af lanceringen af det seneste skud på Elvital-serien: Fibralogy.

Enhver volumenshampoo kan få håret til at SYNES tykkere. Men der er forskel på at lægge et midlertidigt lag af stylingprodukter over håret, og så gøre håret tykkere på lang sigt. Det har jeg endnu ikke set en shampoo, der kunne.

Så når Fibralogy lover at den for hver hårvask gør håret tykkere og at effekten holder til den 10. hårvask med en anden shampoo end Fibralogy. Så er det virkelig noget helt nyt og opsigtsvækkende.

Og jeg må sige, at L’Oreal holder, hvad de lover i dette tilfælde.

Som at reparere stenslag i bilruder
I stedet for en eller anden eksotisk planteekstrakt eller noget andet smart-lydende, så har L’Oreal her taget polymerer til hjælp. Polymerer er ikke noget nyt i kosmetik, tværtimod. Der er masser af dem i mange produkter. Men de kan noget forskelligt, og L’Oreal har her fundet på noget kreativt.

L’Oreal bruger i Fibralogy en teknik, der hedder sol-gel. Det består af “flydende” polymerer, der bliver til en fast form, når de kommer i kontakt med håret. Der sætter de sig fast, og de bliver siddende, i modsætning til andre volumengivende ingredienser, der bliver vasket hurtigt ud igen. Teknikken er den samme som man bruger til at reparere stenslag i bilruder med. Der er nogle kloge folk her, der bedre til at forklare sol-gel-teknikken til bunds end jeg er.

Jeg har brugt Fibralogy-serien i et godt stykke tid nu, og jeg kan klart se en god effekt. Håret bliver fyldigere og ganske rigtigt mere og mere for hver gang, jeg bruger Fibralogy. Jeg har så holdt en pause nu for at se, om effekten forsvinder igen, og det passer meget godt med de 10 hårvaske med en anden shampoo, som L’Oreal selv siger, der går, før effekten forsvinder igen.

Det er unikt, det er smart og det virker. Jeg er fan. Ikke mindst fordi Elvital er så billigt, som det er. Men selvom det havde været superdyre produkter havde de stadig været anbefalelsesværdige, fordi de kan noget, ingen andre volumenshampoo’er kan.

Effekten peaker selvfølgelig, man bliver ikke bare ved med at få større hår til man ligner Bob Marley. Efter cirka en måned, måske lidt mere, nåede jeg et plateau.

Shampoo, balsam, hårkur og booster
Der er fire produkter i serien: En shampoo, en balsam, en hårkur og en booster. Shampoo og balsam bruger du som normalt, mens du skal blande boosteren i hårkuren. Det sidste er sk… irriterende og noget bøvl at stå med i badet. Hvorfor har de ikke bare puttet nok i hårkuren til at starte med?

Effekten bliver større af boosteren, men så kan man jo heldigvis blande den i balsammen eller en hvilken som helst anden hårkur, for Fibralogy hårkuren er det eneste produkt, mit hår ikke er fan af. Den er simpelthen alt for tung til mit tynde hår, og den tynger det meget nemt. Jeg kan absolut ikke bruge den ved rødderne, så klasker og fedter de helt sammen. Tykkere hår end mit vil det sikkert fungere godt for (men hvorfor så bruge Fibralogy.

Jeg har svært ved at rådgive om, præcis hvilke af de fire produkter, der virker bedst, men der er i hvert fald ingen grund til nødvendigvis at købe alle fire. Personligt ville jeg selv starte med shampooen og boosteren, eventuelt balsammen, hvis dit hår har brug for balsam også.

Her kan du købe det
Shampoo og balsam koster knap 40 kroner stykket, men er MEGET tit på tilbud. Elvital Fibralogy Efficiency Booster koster 60 kroner og Elvital Fibralogy Mask koster 50 kroner. Der er jævnligt tilbud på Elvital, så hold øje i supermarkedet eller Matas for gode tilbud.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
18 kommentarer
Marie

Hej “Pudderdåser” 🙂
Da jeg fyldte 21 gav min søde kæreste mig de lækreste produkter fra Ole Henriksen i fødselsdagsgave. Jeg havde før det, ALDRIG brugt hudpleje. Jeg bruger og brugte makeup dagligt. Før brugte jeg Plasirs “tre i en” eller sådan noget i den stil, som makeupfjerner.
Da jeg fik produkterne var jeg jo nødt til at begynde at bruge dem.
Jeg har let kombineret hud. Før havde jeg må 1-2 bumser om måneden og så hudorme på hage og næse.
Siden jeg begyndte at bruge hudplejen (Som var i december) har jeg fået bumser langt oftere, nogle små knopper og måske lidt flere hudorme. De forsvinder jo selvfølgelig igen. Før i tiden havde jeg kun én bums af gangen, og ellers havde jeg “problemfri” hud resten af måneden (minus hudormene).
Den eneste grund til, at jeg ikke brugte hudpleje var fordi, at hver gang jeg begyndte, så skete netop overstående; Og så stoppede jeg.
Denne gang holdte jeg ved, og i starten var det LANGT værre.
Jeg bruger følgende:
Ole Henriksen African ed tea foaming cleanser
Ole Henriksen Grease relief tonic
Ole Henriksen Sheer transformation moisturizer
Ole Henriksen Visual truth eye creme
Både morgen og aften. To gange om ugen bruger jeg dog Ole Henriksen Aloe vera deep cleanser i stedet. Her bruger jeg REN glycolactic radiance renewal mask og REN pore minimising detox mask
Jeg vil egentlig bare vide, om det er normalt, at min hud reagerer, som den gør? Om det egentlig bare er fordi, at den aldrig før er blevet plejet?
Gør jeg noget forkert? Jeg har mest af alt bare lyst til helt at stoppe og igen ikke bruge noget, men der er for så mange penges hudpleje, så jeg kan ikke få mig til det.
Kan det være noget psykisk? Jeg har ALDRIG før tænkt på min hud, fordi den jo bare “passede sig selv”. Nu tænker jeg hele tiden på, om jeg kunne gøre noget anderledes. Og ser hver mindste lille ting, som jeg måske ALDRIG så før.
Jeg håber meget, at I kan hjælpe mig, og undskyld den lange besked.

Katja Moikjær

Kære Marie
Nej, din hud skal BESTEMT ikke reagere sådan. Og det er bestemt heller ikke noget psykisk. Det lyder som nogle produkter, din hud simpelthen ikke har godt af. Ole Henriksen laver nogle temmelig skrappe produkter, så det er ikke spor overraskende.
Det er super ærgerligt, når man har brugt penge på nogle dyre produkter, men jeg ville stoppe med dem. Hvis du gerne vil bruge nogle af dem, så start med dem igen et efter et, når du har fået normal hud igen, for at finde ud af, hvilket du reagerer på.
Det er bestemt ikke dig eller din hud, der er noget galt med, bare fordi du har fået nogle forkerte produkter.
Kh. Katja

iben

Hvis den skal prøves så er shampoo og balsam på bud til 18.95 i Matas til og med i morgen. Booster og kur 49.95. Hvis ikke du kan nå det så har Matas.dk fri fragt lige nu, men boosteren er udsolgt online.

Johanne

Jeg har tyndt, fint hår, men et ton af det. Det får det til ofte at klaske sammen under vægten af sig selv. Jeg har ikke haft ret meget succes med hårstylingsprodukter, der lover mere volume, for mit hår siger bare sådan lidt… splat. Til gengæld fungerer Fibralogy ret godt 🙂 Jeg bruger kun shampoo og balsam, men det har helt klart en effekt. Jeg bruger shampooen ved hver anden hårvask, da jeg også er ret glad for en anden shampoo. Alligevel fungerer det. Super gode produkter til en fantastisk pris.

Rebecca Mouritsen

Tak for tippet! Det vil mit tynde hår sikkert blive glad for 😀

Louise

Det lyder interessant. Mit hår er dog ikke så glad for silicone i store mængder – er der det i? Jeg kunne ikke lige finde en ingrediensliste online..

Katja Moikjær

Der er silicone i. Om det er meget eller lidt… tjah. Det er i hvert fald i.

Anne L

Er der sulfater i? Og hvordan dufter den? For lyder godt nok smart 🙂

Katja Moikjær

Der er både sulfater og parfume i. Den dufter rimeligt neutralt. Ikke så slemt som de kan gøre.

Tille

Hej 😀
Jeg er yderst interesseret i at bruge denne shampoo til mit tynde, blonde hår. Samtidig anvender jeg dog også Revlon Color Bomb Nutri Color Creme til platinblond hår, da mit hår trækker meget gult op. Ved i noget om, hvad der sker hvis man farver ovenpå denne shampoo?

Helene Randløv

Hej Tille
Nej, det har ingen af os prøvet, men mon ikke det fungerer fint…
Kh. Helene

Manja

Vil balsammen kunne ‘pleje nok’ hvis det skal anvendes til krøllet hår?

Sinem

Hejsa. Kan man godt bruge Elvital Arginne Resist, men bruge Booster og Elvital Fibralogy hårkur? Eller skal man bruge både shampooen og balsamen?:/

Katja Moikjær

Det kan du sagtens. Jeg har også blandet produkterne.

Cecilie

Styrker det også håret så det ikke knækker så nemt, eller der udelukkende visuelt – eller hvad man skal sige? Jeg har problemer med at mit hår knækker på trods af at jeg aldrig bruger varme stylere, farver det eller andet der kan skade håret. Det har haft den samme længe i 4 år! Jeg vil så gerne have længere hår, men er efterhånden ved at opgive.. Har I nogle anbefalinger til hår der knækker? Jeg har ret fint hår og får klippet spidserne hver 2.-3- mdr., og spiser b vitaminer som var det bland selv snoller (næsten i hvert fald) Hjælp kære dåser, og tak for en fantastisk blog!

Katja Moikjær

Hej Cecilie. Har det nogensinde været anderledes? Har dit hår altid været sådan (mit er præcis sådan) eller er det noget der er kommet? Kh. Katja

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *