Fredagsfavorit: Elvital Fibralogy

25.04.14
Elvital Fibralogy fra L'Oreal

Elvital Fibralogy fra L'Oreal

“Den specielle Fibralogy-teknologi gør, at filloxane kan trænge dybt ind i hårfibrene og blive inde i dem i op til 10 hårvaske for en virkning, der holder længe.”

Så store ord kommer der fra L’Oreal i anledning af lanceringen af det seneste skud på Elvital-serien: Fibralogy.

Enhver volumenshampoo kan få håret til at SYNES tykkere. Men der er forskel på at lægge et midlertidigt lag af stylingprodukter over håret, og så gøre håret tykkere på lang sigt. Det har jeg endnu ikke set en shampoo, der kunne.

Så når Fibralogy lover at den for hver hårvask gør håret tykkere og at effekten holder til den 10. hårvask med en anden shampoo end Fibralogy. Så er det virkelig noget helt nyt og opsigtsvækkende.

Og jeg må sige, at L’Oreal holder, hvad de lover i dette tilfælde.

Som at reparere stenslag i bilruder
I stedet for en eller anden eksotisk planteekstrakt eller noget andet smart-lydende, så har L’Oreal her taget polymerer til hjælp. Polymerer er ikke noget nyt i kosmetik, tværtimod. Der er masser af dem i mange produkter. Men de kan noget forskelligt, og L’Oreal har her fundet på noget kreativt.

L’Oreal bruger i Fibralogy en teknik, der hedder sol-gel. Det består af “flydende” polymerer, der bliver til en fast form, når de kommer i kontakt med håret. Der sætter de sig fast, og de bliver siddende, i modsætning til andre volumengivende ingredienser, der bliver vasket hurtigt ud igen. Teknikken er den samme som man bruger til at reparere stenslag i bilruder med. Der er nogle kloge folk her, der bedre til at forklare sol-gel-teknikken til bunds end jeg er.

Jeg har brugt Fibralogy-serien i et godt stykke tid nu, og jeg kan klart se en god effekt. Håret bliver fyldigere og ganske rigtigt mere og mere for hver gang, jeg bruger Fibralogy. Jeg har så holdt en pause nu for at se, om effekten forsvinder igen, og det passer meget godt med de 10 hårvaske med en anden shampoo, som L’Oreal selv siger, der går, før effekten forsvinder igen.

Det er unikt, det er smart og det virker. Jeg er fan. Ikke mindst fordi Elvital er så billigt, som det er. Men selvom det havde været superdyre produkter havde de stadig været anbefalelsesværdige, fordi de kan noget, ingen andre volumenshampoo’er kan.

Effekten peaker selvfølgelig, man bliver ikke bare ved med at få større hår til man ligner Bob Marley. Efter cirka en måned, måske lidt mere, nåede jeg et plateau.

Shampoo, balsam, hårkur og booster
Der er fire produkter i serien: En shampoo, en balsam, en hårkur og en booster. Shampoo og balsam bruger du som normalt, mens du skal blande boosteren i hårkuren. Det sidste er sk… irriterende og noget bøvl at stå med i badet. Hvorfor har de ikke bare puttet nok i hårkuren til at starte med?

Effekten bliver større af boosteren, men så kan man jo heldigvis blande den i balsammen eller en hvilken som helst anden hårkur, for Fibralogy hårkuren er det eneste produkt, mit hår ikke er fan af. Den er simpelthen alt for tung til mit tynde hår, og den tynger det meget nemt. Jeg kan absolut ikke bruge den ved rødderne, så klasker og fedter de helt sammen. Tykkere hår end mit vil det sikkert fungere godt for (men hvorfor så bruge Fibralogy.

Jeg har svært ved at rådgive om, præcis hvilke af de fire produkter, der virker bedst, men der er i hvert fald ingen grund til nødvendigvis at købe alle fire. Personligt ville jeg selv starte med shampooen og boosteren, eventuelt balsammen, hvis dit hår har brug for balsam også.

Her kan du købe det
Shampoo og balsam koster knap 40 kroner stykket, men er MEGET tit på tilbud. Elvital Fibralogy Efficiency Booster koster 60 kroner og Elvital Fibralogy Mask koster 50 kroner. Der er jævnligt tilbud på Elvital, så hold øje i supermarkedet eller Matas for gode tilbud.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
18 kommentarer
Uzma

Kan ikke finde boosteren nogen steder 😝😝

Katja Moikjær

Nej heller ikke mig 🙁 Den må være udgået

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *