Dåseposten: Fedtet hår

14.08.14
Tyndt og fedtet hår - det kender jeg alt for godt selv.
Tyndt og fedtet hår – det kender jeg alt for godt selv.

Hej med jer,

Jeg tænkte på, om I mon har nogle gode råd til at undgå fedtet hår?

Jeg har et tyndt, fint hår og har altid haft meget af det, men da jeg de sidste 5 år har været igennem et længere sygdomsforløb har jeg i den periode desværre tabt rigtig meget af det. Jeg synes at det bliver fedtet henover en nat (jeg bader stort set aldrig om aftenen af samme årsag) og føler hver morgen at det er tilpas slemt til, at jeg ikke kan gå på job med det, da det ser for uhygiejnisk ud. Derfor vasker jeg pt hår hver eneste morgen. Jeg synes bare det er enormt træls, og tænker også at må slide meget på det hår, der er tilbage. Jeg har forsøgt mig med diverse råd så som at skære ned på hårvaskene for at affedte håret osv. Jeg synes måske at det blev en lille smule bedre af det, men jeg havde det alligevel altid skidt med at vise mig offentligt på 2. dagen og derefter indtil næste vask, så jeg synes ikke, at det var holdbart i længden 🙁

Jeg har tænkt på, om jeg får det for varmt om natten, og om jeg måske derfor sveder mere, og at det kunne resultere i det fedtede hår.. Men synes bare at det sker, selvom jeg sørger for at sove køligt. Jeg har i perioder brugt tørshampoo fra Klorane for at udskyde hårvasken en dag, men synes ikke det er holdbart i længden. Derudover anvender jeg ingen produkter i håret, da jeg er bange for at det bare vil fedte yderligere.

Kender I til nogle gode tips, anbefalelsesværdige produkter, rutiner eller andet? I så fald tages det hele imod med kyshånd!

Tak for en rigtig god blog!

På forhånd tak!

Mvh. M.

Kære M.

Tak for dit gode spørgsmål. Jeg håber, du er blevet rask og har det bedre nu.

Fedtet hår handler om to ting.

1. Hovedbundens produktion af fedt. Den er styret af vores hormoner, og den kan vi ikke påvirker udefra.

2. Hvor tykt hår vi har. Her taler jeg alene af personlig erfaring, men jeg mener, at alle os med tyndt og fint hår har en langt større tendens til fedtet hår, simpelthen fordi den smule hår, vi har, ikke kan opsuge fedtet fra hovedbunden hurtigt nok.

Hvis det kan trøste dig, så ved jeg præcis, hvordan du har det. Jeg har aldrig kunne gå ud uden at vaske hår først.

Den dårlige nyhed er, at der ikke rigtigt er nogen kur. Os med tyndt og fedtet hår får bare aldrig den der tykke manke, som kunne løse problemet. Og hvor meget fedt, hovedbunden producerer, kan vi ikke gøre noget ved.

Mit bedste råd til fedtet og tyndt hår er at vaske hår hver dag med en mild shampoo, som er mild mod både hår og hovedbund. Undgå shampooer til fedtet hår, de er som regel nogle kradsbørstige sataner. Du kan så holde pause de dage, hvor du ikke skal ud, men det gør i praksis ikke nogen forskel.

Jeg ved godt, der findes folk derude, der selv har vænnet håret af med hyppige hårvaske. Det har aldrig fungeret for mig og jeg kender heller ikke nogen, det virker for. Englands førende hårekspert er enig med mig.

Jeg har dog et par tips alligevel:

1. Produkter som giver tykkere hår
Der findes produkter derude som reelt giver tykkere hår. Jeg har prøvet tre, der virker, men på helt hver sin måde:

I dit tilfælde ville jeg starte med Gosh’ serien tror jeg. Også på grund af prisen.

Disse produkter kan reelt give tykkere hår, hvilket nok vil betyde den største forskel for dig.

2. Tørshampoo
En god tørshampoo løser ikke problemet i længden og er heller ikke supergodt for hovedbunden, men den er stadig en uundværlig life-saver på en travlt morgen. Brug den med god samvittighed, når du har brug for det. Prøv volumenvarianten fra Batiste. Den tror jeg, du vil have gavn af.

3. Produkter mod fedtet hovedbund
Der findes et utal af produkter mod fedtet hår, de fleste virker ikke. Og hvorfor skulle de også det? De kan ikke nedsætte hovedbundens produktion af fedt udefra. Det er ikke fysisk muligt.

Alligevel har jeg – meget til min overraskelse – oplevet to, der faktisk virker. Den ene er en shampoo fra Davines, den anden er en hovedbundskur fra Moroccanoil. Jeg har oplevet selv, at de virker på mig – men kan ikke forklare hvorfor. De burde ikke virke…

Jeg håber, det hjalp lidt, selvom jeg ikke kan byde på den ultimative kur. Herhjemme er der kun en ting der virker: Graviditet. Der sker simpelthen noget med mine hormoner, når jeg er gravid, så jeg får dobbelt så meget hår, der ikke fedter. Jeg kan dog ikke anbefale det alene for hårets skyld…

Kærlig hilsen

Katja

PS. Jeg går ud fra, du og din læge har styr på, at du ikke lider af nogen vitamin- eller mineralmangel efter din sygdom?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
44 kommentarer
Karina

Jeg døjer selv med tyndt og fedtet hår, blandt andet arveligt betinget hårtab spiller ind. Det har gjort en KÆMPE forskel for mig at starte i behandling hos Hårklinikken. Mit hår er meget lækrere at se på, og der er virkelig begyndt at titte fine hår ud som ikke var der før. Så de får min varmeste anbefaling herfra 🙂

Katja Moikjær

Det lyder interessant Karina. Hvilken slags behandling har du fået?

Nanna

Hvad med de der hundedyre hårbørster fra Mason Pearson? Ifølge dem fra Beautyjunkie, er de gode til at fordele fedtet i håret, så det ikke så let ser fedtet ud ved rødderne

Katja Moikjær

Nej, jeg er ikke fan. Der er flere problemer med naturbørster. Der er helt sikkert en pointe i at fordele fedtet i håret, men det kræver lissom at man har noget hår at fordele det i. Det har jeg bestemt ikke nok hår til – jeg er sikker på, det fungerer i Cecilies imponerende hår. Jeg kan ikke selv præstere en hårpragt, der ligner overhovedet. Dernæst er naturhår generelt uegnet til tyndt og fint hår, der kan blive super elektrisk af det. Det er generelt nemmere at få fylde i tyndt hår med en plastikbørste af en eller anden art.
Naturhårsbørster er gode til styling og til at glatte filtret hår. De er gode til at give en pæn, glat overflade uden at være lange nok til at få fat i de nederste hår. Hvis man for eksempel skal lave en opsætning.
Men til tyndt hår har jeg virkelig svært ved at se idéen.

Nanna

Ok, tak for klart og ærligt svar. Nu var det godt nok Birgitte derover fra, der anbefalede den (mest), og jeg var næsten blevet overbevist om, at det var noget for mig. Men det kan da godt være, jeg dropper det igen

Katja Moikjær

Hvis den fungerer, så er det da helt ligegyldigt! Hvis du har fundet noget, der virker for dig, så hold fast i det!

Maria

Jeg har en mason pearson børste og jeg købte den netop til det formål, men synes faktisk den får håret til at se mere fedtet ud – tror næsten det er bedre slet ikke at rode i hårbunden med en børste, hvid det er fedtet 🙂

Helene Randløv

Hej Maria
Mason Pearson børsten har hjulpet min hovedbund til at blive “normal”, så det kan lade sig gøre. Er det kun hår eller er der også plastik i din børste?
Kh. Helene

Sophie

Hej Helene
Den børste, som har hjulpet dig, har den kun plastik eller er det kun hår?

Helene Randløv

Hej Sophie
Det er en BN1 altså en blandet 🙂
Kh. Helene

Louise BE

Heej !
Jeg har også hørt godt om hårklinikken, selvom det bare ikke er altid at det hjælper (min kæreste opgav efter 1,5 års behandling, men det var også et andet problem), ellers har jeg gode resultater med silicium.
/Louise BE

Helene Randløv

Hej Louise
Nej, min mor opgav også efter cirka 1,5 år.
Kh. Helene

Puk

Nioxin shampoo og balsam har virkelig reddet mit hår og hårbund!
Man vasker håret hver dag i en måned med deres kur og så hvis det virker kan man nøjes med 2 gange om ugen efterfølgende.
Prøv at læse lidt om det på nettet . Det har virkelig gjort meget for mig, der har haft en helt smadret hovedbund.

Helene Randløv

Uha, mine erfaringer med Nioxin er virkelig dårlige 🙁 Desværre, jeg ville så gerne at det kunne virke for mig!
Kh. Helene

Anne

Holder I os stadig opdateret om, hvornår Urban Decay Naked paletterne kan købes på de forskellige hjemmesider? :-))

Anne Sofie

Lad være m. at bruge champoo mere end et par gange om ugen, og ellers skyl det hver morgen, det har hjulpet mig og så bare lidt balsam i spidserne. Oribi har en vol./tørpulver dims, den er dyr omk. 300kr tror jeg den giver vol. og kan godt bruges hver 2 dag. Den er drøj i brug, god bedring. Anne Sofie

Cecilie

Hej d’damer – måske et fjollet spørgsmål. Hvor sender jeg et spørgsmål ind til Dåseposten?

Katja Moikjær

Bare send os en mail. Der er et brev- ikon øverst på siden 🙂

Diana

Jeg har selv døjet med ekstremt fedtet hår for nogen år siden. Vaskede det om morgnen og om aftenen var det fedtet igen, og jeg brugte heller ikke stylings produkter. Jeg researchede på nettet hvad man kunne og bør gøre for at komme problemet til livs. Jeg fandt frem til at man skulle undgå shampoo der indeholder silikone, sulfater, parabener og parfume for at give hovedbunden fred og lov til at ånde. Jeg valgte at bruge dermas lyseblå shampoo, og efterhånden som ugerne gik kunne der gå længere og længere tid før hårvask var nødvendigt. I dag 3 år senere kan jeg nøjes med at vaske håret en gang om ugen, og selv der når mit hår ikke at blive fedtet selvom der går mange dage imellem hårvaskene. Så til alle jer der døjer med fedtet hår der klasker sammen i løbet af dagen kan jeg kun sige: prøv dermas shampoo eller bare baby shampoo. Giv det tid og vær tålmodig. Og slut ALTID hårvasken af med at skylle håret i iskoldt vand i et minut, det stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden og modvirker elektrisk og fedtet hår. Og jeg vil også anbefale Olinols no. 301 shampoo til jer der lider af ekstremt hårtab som jeg selv. Jeg har erfaret at jeg ikke taber nær så meget hår som jeg plejede ved regelmæssig brug af denne shampoo, så det ville jeg dele med andre derude der også lider af ekstremt hårtab 🙂

Katja Moikjær

Ikke for noget, men du ved godt, at der er sulfat i Dermas lyseblå shampoo, ikke? Den er baseret på laureth sulfat.

Janne

Åhhh tak, har samme problem og det er så irriterende, især når man er sammen med andre (overnattet, sommerhus oa). En ting der også hjælper er p-piller, men dem kan jeg jo ikke spise i al evighed. Må prøve nye shampoo

Susanne

Har selv tyndt og fint hår som hurtigt bliver trist at se på. Har droppet alle stylingprodukter og bruger kun olie i spidsere. Men for et par år siden anbefalede min læge at jeg skulle tage B-vitaminer, dog af anden årsag end mit hår. Jeg har fået væsenligt kraftigere hår og skal ikke vaske det så tit. Men vær tålmodig, dit hår bliver ikke kraftigere natten over.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *