Dåseposten: Er der ftalater i jeres produkter?

28.11.22

Kære Pudderdåser

Er der ftalater i jeres produkter? Jeg bruger AHA, anti age og 2% serum.

Mvh Martha

Hej Martha

Nej selvfølgelig er der ikke det. Men jeg kan godt forstå, man kan blive bange for det, når man ser al den kosmetik, der lover, at den ikke indeholder ftalater. For når de lover det, så må der jo være ftalater i de andre, ikke?

Men nej, vi bruger ikke ftalater. Og det gør de andre heller ikke.

For det første er det ulovligt. Ftalater er forbudt i kosmetik i EU.

For det andet har ftalater ingen funktion i hudplejeprodukter. Der er simpelthen ingen god grund til at putte ftalater i – i hvert fald ingen, som jeg kender til.

Frem til 2004 kunne du finde ftalater i neglelak og hårspray, men eftersom de nu er forbudt, kan du roligt købe hårlak og neglelak i EU uden at frygte i at støde på ftalater. Såfremt producenterne holder sig til loven naturligvis.

Det er derfor heller ikke lovligt at reklamere med, at et produkt ikke indeholder ftalater. Producenter må ikke reklamere med, at deres produkter ikke indeholder en ingrediens, som loven forbyder. Det skaber nemlig en uberettiget frygt for at andre produkter indeholder den ingrediens. Læs mere her.

Kh. Katja

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
4 kommentarer
Gitte Dreyer

Hej pudderdåser,
Jeg har brugt jeres produkter fra starten og er meget glade for dem , især Alt i en hyaluronsyre.
Udseendet på denne har altid været hvid/hvidt gennemsigtigt og nu har jeg fået nogle i julegave , (pudderdåse adventskalender, ) som er gullige. Puha , hvad er der galt ned dem ?, batch nr i bunden på dem er 210701, tænker de er for gamle.
Hvilket udløb har de egentlig?
Jeg har også fået en A-serum 2% som også er gullig. Batch nr. 283658.
Mvh Gitte

Helene Randløv

Hej Gitte
Der er af og til farve (og lugt) forskelle i de ingredienser, vi bruger, det kan vi desværre ikke gardere os imod. Da vi hverken bruger farve eller parfume (eller noget andet, der kan neutralisere farve eller lugt), vil der naturligvis være variationer i det endelige produkt. Der er ikke noget galt med den, og den er ikke for gammel, med mindre produktet altså har været i brug? Efter åbning holder de i det antal måneder, der står bagpå etiketten i låg-illustreringen. A-Serum skal være gullig, da Granactive Retinoid er meget gult. Send eventuelt en besked til os på daaserne@pudderdaaserne.dk.
Kh. Helene

Anne Larsen

Hej,
Jeg bruger rigtig mange af jeres produkter og er normalt glade for dem. Men senest driller pumpen mig i et par produkter – særligt mit seneste indkøb af Niacinamid 10%, som er stemplet 300794 i bunden. Jeg kan stort set ikke presse noget ud! virkelig irriterende at bruge 200kr på noget man dybest set kan smide direkte ud.

Helene Randløv

Kære Anne
Det er jeg rigtig ked af at høre! Kan jeg ikke lokke dig til at sende en mail til mig på helene@pudderdaaserne.dk, så vi kan finde en løsning. Vi er selv meget kede af emballage-situationen, og vi arbejder på højtryk på en erstatning, så vi hjælper naturligvis gerne til en bedre oplevelse. Kopier gerne kommentaren herfra, så jeg ved, at det er dig.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *