Effektiv kemisk eksfoliering: Avène Cleanance K

16.12.12
Avène Cleanance K

Avène Cleanance K

En effektiv men mild daglig kemisk eksfoliering er noget af det bedste, du kan gøre for din hud. Hvad enten du har tør hud, akne, hudorme, skællet hud eller stort set lige gyldigt, hvilken ballade din hud byder dig, så er den rette eksfoliering alfa og omega.

Daglig eksfoliering med en mild syreholdig creme er noget af det bedste, du kan gøre for din hud. De mest kendte er AHA (glykolsyre, mælkesyre, frugtsyre mfl.) og BHA (salicylsyre), men der findes flere andre. Gå efter produkter, der er i en creme og skal BLIVE på huden – ikke vaskes af. Du skal altså ikke tænke i gammeldags skrubbecreme. Effektiv peeling med AHA og BHA foregår med en creme, der bliver siddende som enhver anden creme. Du bruger den lige efter, du har renset din hud.

Avène Cleanance K er et sådan produkt. Ifølge Avène selv indeholder Cleanance K 6% Glycolic Acid, 2% Lactic Acid og 0.1% Salicylic Acid, hvilket gør det til et effektivt produkt med primært AHA (0,1 % salicylsyre er en meget lille koncentration, men lidt har også ret). Jeg har ingen mulighed for at tjekke koncentrationerne, men jeg er sikker på, at det passer — produktet virker i hvert fald uden tvivl.

Et spørgsmål om ph-værdi
Som jeg har talt om tidligere, så er ph-værdi afgørende for, om en syrecreme rent faktisk virker. Det betyder, at det ikke er nok at se på cremen om der er glycolsyre, lactic acid eller salicylsyre i. Man skal også kende ph-værdien. En høj ph-værdi vil gøre eksfolieringen ineffektiv.

Det har Avène heldigvis styr på med Cleanance K. PH-værdien oplyser de selv til 3,5 og mine egne ph-strips viser, at den ganske rigtigt ligger i det område. Det er en ph-værdi, der sikrer en effektiv eksfoliering (omend den ikke skal være højere).

PH værdi Avene Cleanance K

Min egen erfaring er også, at Avène Cleanance K virker efter hensigten. Den gør det, en god kemisk eksfoliering skal: Fjerner døde hudceller, afhjælper milde tilfælde af bumser, hudormer og andre ting, der skæmmer på overfladen og hjælper den nye og friske hud med at komme frem i lyset.

Til alle hudtyper
Lad jer SLET ikke skræmme af, at det er et produkt til akne. Alle hudtyper har virkelig god gavn af eksfoliering med AHA, akne eller ej. Især tør hud og ældet – tør hud vil bare gerne have en ekstra creme ovenpå. Meget sart hud kan blive irriteret af syren, så gå forsigtigt frem.

Daglig og mild kemisk eksfoliering er et af de efter min mening vigtigste skridt i en daglig hudpleje – og de færreste mærker har effektive produkter til det.

Her kan du købe det
Avène Cleanance K koster cirka 140 kroner og kan købes på apoteket. Du kan også købe den online hos eChemist, Apo-Rot eller de danske webapoteker.

Har du prøvet den eller en anden kemisk eksfoliering?

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
324 kommentarer
Sidsel

Jeg har prøvet Clearance K, men er egentlig blevet ret begejstret for ‘Alpha-H Liquid Gold’, som også indeholder AHA…
Min hud er ret medgørlig og temmelig taknemmelig, men jeg er lidt i tvivl om, hvorvidt man må bruge kemisk eksfoliering omkring øjnene? (Jeg er 30 og begyndt at få smilerynker, så det ville være her, der ville skulle sættes ind… :-)). Derudover kan jeg se på ingredienslisten at Alpha-H Liquid Gold indeholder forholdsvist store mængder ‘alcohol denat’ – er det fatalt?
De allerbedste hilsner og tak for en fantastisk informativ blog!

Pudderdåse Katja

Hvis det står indenfor de første tre pladser på ingredienslisten vil det kunne udtørre din hud.
Tak for de pæne ord 🙂

Line

Hej!
Ville høre om man har brug for at beskytte sin hud m. solfaktor når man bruger avene cremen her eller hth lotion en gang dagligt?

Pudderdåse Katja

Selvfølgelig. Det har man altid. Jeg ved godt, der er tale om at glykolsyre øger lysfølsomheden, og det er rigtigt. I meget meget lille grad, som alene handler om at man fjerner det øverste lag døde hudceller som jo også skærmer for solen. Så ja – du skal passe på solen. Det skal vi alle!

Pernille Faurskov

Er den ny?? Har været på to forskellige apoteker – men de har den ikke og har heller ikke hørt om den!? :-\

Pudderdåse Katja

Nej slet ikke? Det lyder sært. Og de havde Avene?

Laura

Hey! Vil lige først og fremmest sige tak for en skøn blog, opdagede den for et par måneder siden og har været flittig læser siden 🙂
Så til cremen. Jeg har brugt Avene cleanance K i 3 uger nu, og er faktisk blevet ret glad for den, da jeg ikke får så mange urenheder som før brug. Jeg bruger den både morgen og aften efter jeg har renset min hud. Dog syntes jeg min hud godt kan se lidt fedtet ud når jeg bruger den om morgen. Jeg har en fedtet t-zone og har derfor nok brug for en creme der matterer lidt mere i dagtimerne. Kan I anbefale en god dagcreme, der matterer og er god mod bumser?

Pudderdåse Katja

Kære Laura. Tusind tak 🙂
Udover Cleanance K, som indeholder kemisk eksfoliering, findes der ikke andet du kan købe, som kosmetik, der virker mod bumser. Mange virksomheder vil sikkert sige noget andet, men det virker ikke!
Du skal til lægen, hvis du skal have noget mere, eller have Basiron i håndkøb.
I forhold til en matterende creme, så har jeg aldrig rigtig fundet de vises sten, men prøv at læse her: https://pudderdaaserne.dk/2012/11/09/guide-fedtet-hud-og-skinnende-t-zone/

Annie

Hej Katja
Ih hvor er jeg glad for at jeg har fundet jeres blog, har surfet rundt de sidste par uger og fundet mange gode og brugbare råd.
Jeg har et spørgsmål til denne creme. Er den teenagerhud venlig, eller skal hun hellere bruge fx Clearsil.
Mvh og tak
Annie

Pudderdåse Katja

Den er perfekt til teenage-hud. Og bedre end Clearasil 🙂
Kærlig hilsen Katja

Annie

Super, så bliver den bestemt mit næste skønhedskøb.
Tak for hjælpen

Pudderdåse Katja

Det var så lidt 🙂

Cecilie

Min kæreste og jeg døjer begge med hudorme på næsen og tænkte derfor vi ville prøve den her. Indrømmet vi har ikke givet den mange dage, men der sker altså ikke noget når vi tager den på. Ingen prikken, ingen synlige forbedringer og huden på næsen føles ru og ikke som når vi har brugt vores sædvanlige risscrub. Bruger vi den mon forkert? Vi smører et tynd lag på næsen og derefter dagscreme som vi plejer…

Pudderdåse Katja

Hvor mange dage har I brugt den?

Cecilie

2-3 dage. Kun om morgen under dagcreme. Er det ved alle man skal kunne mærke en prikken?

Pudderdåse Katja

Nej, mange kan ikke mærke noget. 2-3 dage er slet ikke nok. Der går cirka 14 dage før du kan se en effekt. Prøv gerne to gange dagligt.

Lise

Hej fantastiske dåser!
Jeg er lidt i tvivl om hvilken creme jeg skal vælge for at bekæmpe mine hudorme, det er lettere at få fat i denne fra avene og så er den også billigere end den fra paulas choice, men jeg er bare i tvivl om, om denne creme er for “sur/stærk” til at bruge dagligt på min hud, da jeg mener at paulas choice kun indeholder 1-2% syrer men denne indeholder ca. 8% af disse syrer.
Et andet spørgsmål er efter hvor lang tid man vil kunne se en virkning, dvs. i mit tilfælde at mine hudorme omkring næsen vil begynde at forsvinde?

Pudderdåse Katja

Den vi taler om fra Paulas Choice er en salicylsyre, dette er med glycolsyre. Du kan ikke sammenligne de to koncentrationer. Paulas Choice tilsvarende glykolsyreprodukter er AHA-cremerne, som indeholder mellem 5 og 10 %.
Dine hudorme vil ikke forsvinde. De vil blive mindre synlige. Og det vil tage et par uger at se en effekt.

Lise

tak for hjælpen i syre forvirringen! Dvs. at begge cremer virker kemisk eksfolierende og såmed mindsker mine hudorme?

Pudderdåse Katja

Ja. BHA mener jeg personligt virker bedre – men…

Kristina

Hej dejlige pudderdaaser
Tak for jeres fantastiske blog, der er baade velskrevet, interessant og vidner om stor kendskab til hudpleje og makeup. Det er bare super at I forklarer hvorfor/hvorfor ikke et produkt virker, for saa bliver vi laesere bedre rustet til at finde rundt i junglen af skoenhedsprodukter og vi sparede derved baade penge og aegelsen over daarlige koeb.
Jeg har nu koebt Avenes Cleanance K og venter nu spaendt paa at se resultater 🙂
Efter at have laest en del om kemisk eksfoliering har jeg virkelig lyst til at gaa all in og eksfoliere alt, hvad jeg kan. Jeg bruger allerede Dermalogicals Gentle cream Exfoliant maske en gang om uge og synes at den virker godt og nu har jeg ogsaa lyst til at koebe Avedas botanical kinetics exfoliator eller Clarins Gentle Exfoliator Brightening Toner, som nogle af de andre laesere naevner i deres kommentarer. Mit spoergsmaal er saa om disse produkter er kompatible med Avenes Cleanance K? Eller skal man hellere noejes med et eksfolierende produkt i den daglige skoenhedsrutine? Kan bruge for mange eksfolierende produkter og kan dette gooer at deres virkning ophoerer eller mindskes?
Paa forhaand tak for hjaelpen.
Kristina

Pudderdåse Helene

Hej Kristina
Hold da op en fin ros at få <3 Tak skal du have!
For meget eksfoliering kan gøre huden sart, så du skal i hvert fald passe på.
Personligt foretrækker jeg, at starte "behandlingen" med en god eksfolierende maske, mest fordi jeg ikke er den tålmodige type.
Det eneste af de produkter, du nævner, som jeg kender, er Avedas Botanical Kinetics Exfoliant, som jeg selv er ret glad for, bortset lige fra parfumestofferne.
Produkterne er umiddelbart fint kompatible, men du skal være MEGET forsigtig og der er næppe grund til at angribe huden så voldsomt 🙂
Kh. Helene

Anne

Ved i om den må bruges samtidig med man smører med Cosmelan en gang om dagen?
Altså ikke “samtidig”, men Cosmelan om morgenen og så denne om aftenen?

Pudderdåse Katja

Det vil jeg ikke umiddelbart anbefale. Cosmelan indeholder andre typer syre og har en peelende effekt i sig selv.

Anne

Tak for svar 🙂
Har du en idé om hvor mange dage der skal gå imellem, altså fra jeg holder med cosmelan til jeg kan bruge den og omvendt?

Pudderdåse Katja

Jeg kender ikke Cosmelan i detaljer. Spørg der, hvor du har fået din behandling.

Rebecca

Hej skønne pudderdåser – tak for en fantastisk blog!
Jeg er så nysgerrig efter at prøve denne creme, men da jeg jævnligt bruger selvbruner, er jeg lidt bekymret for om de to vil gå godt i spænd? Eller om det vil resultere i at selvbruneren ville skalle af. Hvad tror I? 🙂

Pudderdåse Helene

Hej Rebecca
Generelt bliver farven mere jævn, hvis man eksfolierer jævnligt, når man bruger selvbruner. Dog ville jeg nok undgå at bruge dem sammen. Altså selvbruner morgen og Clearance aften (eller omvendt).
Det kan godt være, at du skal bruge selvbruneren oftere. En god syreeksfolering vil få huden til at skifte overflade hurtigere, til gengæld bliver resultatet pænere når huden er pænere 🙂
Kh. Helene

Rebecca

Tak for et hurtigt svar! Jeg tror jeg vil kaste mig ud i det så 😉

Sofie

Hej skønne dåser 🙂
jeg overvejer at købe denne creme efter at have hørt så meget godt om den, men er lidt i tvivl om den vil gøre den store forskel da jeg allerede bruger La Roche-Posays Effaclar Duo, som jeg kan læse mig frem til også skulle være mikroeksfolierende? Men hvor stor er forskellen på de to produkter?
Jeg er sådan set glad for duo’en, men synes stadig min hud fedter en del (dog ikke så meget som før) og den kan godt være lidt krads på min hage, hvor min hud er ret sart. Til gengæld har den gjort min hud pænere, renere og får sjældent bumser længere og når jeg endelig gør, er urenheden væk på en dags tid ved brug af Effaclar duo.
Vil i anbefale at kaste mig ud i avenes eller blot fortsætte med Effaclar duo?
Mange hilsner og tak for en skøn blog!

Pudderdåse Katja

De kan cirka det samme. Jeg har ikke selv personligt prøvet Effaclar Duo, men på papiret kan de præcis det samme. Så hvis du har så gode erfaringer med Effaclar, så ville jeg bestemt ikke skifte.
Kh. Katja

Ida

Tak for svar! Jeg har brugt Effaclar Duo i en måned med stor succes. Jeg har helt droppet at bruge concealer omkring næsen, for jeg har ikke brug for det længere! Super lækkert. Og så er det jo rart at jeg kan købe den her hvis jeg ikke kan finde den fra La Roche Posay, de koster vist også det samme.

Ida

Vil i øvrigt lige tilføje at jeg har fedtet t-zone. Hvis jeg bruger min Embryolisse i resten af ansigtet og Effaclar Duo de steder hvor jeg er fedtet, er jeg helt mat og fin i mange timer ad gangen. Så den er faktisk en ret god primer til fedtet hud. Men virker Cleanance K mattificerende ligesom Effaclar Duo? Det kan jeg ikke lige gennemskue?

Pudderdåse Katja

Nej det synes jeg ikke den er.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *