Effektiv kemisk eksfoliering: Avène Cleanance K

16.12.12
Avène Cleanance K

Avène Cleanance K

En effektiv men mild daglig kemisk eksfoliering er noget af det bedste, du kan gøre for din hud. Hvad enten du har tør hud, akne, hudorme, skællet hud eller stort set lige gyldigt, hvilken ballade din hud byder dig, så er den rette eksfoliering alfa og omega.

Daglig eksfoliering med en mild syreholdig creme er noget af det bedste, du kan gøre for din hud. De mest kendte er AHA (glykolsyre, mælkesyre, frugtsyre mfl.) og BHA (salicylsyre), men der findes flere andre. Gå efter produkter, der er i en creme og skal BLIVE på huden – ikke vaskes af. Du skal altså ikke tænke i gammeldags skrubbecreme. Effektiv peeling med AHA og BHA foregår med en creme, der bliver siddende som enhver anden creme. Du bruger den lige efter, du har renset din hud.

Avène Cleanance K er et sådan produkt. Ifølge Avène selv indeholder Cleanance K 6% Glycolic Acid, 2% Lactic Acid og 0.1% Salicylic Acid, hvilket gør det til et effektivt produkt med primært AHA (0,1 % salicylsyre er en meget lille koncentration, men lidt har også ret). Jeg har ingen mulighed for at tjekke koncentrationerne, men jeg er sikker på, at det passer — produktet virker i hvert fald uden tvivl.

Et spørgsmål om ph-værdi
Som jeg har talt om tidligere, så er ph-værdi afgørende for, om en syrecreme rent faktisk virker. Det betyder, at det ikke er nok at se på cremen om der er glycolsyre, lactic acid eller salicylsyre i. Man skal også kende ph-værdien. En høj ph-værdi vil gøre eksfolieringen ineffektiv.

Det har Avène heldigvis styr på med Cleanance K. PH-værdien oplyser de selv til 3,5 og mine egne ph-strips viser, at den ganske rigtigt ligger i det område. Det er en ph-værdi, der sikrer en effektiv eksfoliering (omend den ikke skal være højere).

PH værdi Avene Cleanance K

Min egen erfaring er også, at Avène Cleanance K virker efter hensigten. Den gør det, en god kemisk eksfoliering skal: Fjerner døde hudceller, afhjælper milde tilfælde af bumser, hudormer og andre ting, der skæmmer på overfladen og hjælper den nye og friske hud med at komme frem i lyset.

Til alle hudtyper
Lad jer SLET ikke skræmme af, at det er et produkt til akne. Alle hudtyper har virkelig god gavn af eksfoliering med AHA, akne eller ej. Især tør hud og ældet – tør hud vil bare gerne have en ekstra creme ovenpå. Meget sart hud kan blive irriteret af syren, så gå forsigtigt frem.

Daglig og mild kemisk eksfoliering er et af de efter min mening vigtigste skridt i en daglig hudpleje – og de færreste mærker har effektive produkter til det.

Her kan du købe det
Avène Cleanance K koster cirka 140 kroner og kan købes på apoteket. Du kan også købe den online hos eChemist, Apo-Rot eller de danske webapoteker.

Har du prøvet den eller en anden kemisk eksfoliering?

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
324 kommentarer
Lotte

Cleanance anti shine er en mildere creme fra samme serie
Cleanance K er vidunderlig (jeg er så absolut afhængig) og det kan anbefaldes at bruge en serum under den, på dage hvor man føler huden er lidt tør. Jeg bruger den en gang dagligt – om morgen, og ellers bruger jeg rich compensating fra Avéne.
Triacneal er trinet over Cleanance K – altså en hud som er angrebet af større urenheder.
Clean-Ac er til hud er til hud i medicinsk behandling.
Vaskegelen fra samme serie er også værd at anbefalde – jeg bruger den ikke selv, men har hørt godt om den fra en af mine venner jeg pushede den på, da han var træt af hudorme, men ikke lige frem er typen der smørre sig i cremer.
Til sommer kan cleanance ansigtscremen med spf 30 anbefaldes – den er oliefri og fedter derfor slet ikke.
Hvis man kender det der med umulige vandede hudorme og bumser, som man godt ved aldrig bliver til andet end små grimme sår fordi man som jeg heller ikke kan holde fingrende fra dem, så er Cleanance Spot Treatment – som er en udtørrende farveløs pen, der kan bruges i supplement til alle produkter i serien – en fantastisk quick-løsning til begyndene bumser/hudorme. Den har fået mig til at stoppe med at klemme og i stedet bare duppe den talg absorberende voks på, og sammen med Cleanance K har det resulteret i en næsten photo-shop-perfect hud 🙂
Selvom den udtørre bumserne, udtørre den altså ikke huden ellers.
Avène har en serie til Roseaca ramt hud, og den giver absolut gode resultater. Har et par kolleger hvor jeg har set “før og efter”, og det har altså virkeligt virkelig været nogle tydelige bedringer. Men hvis man ikke allerede har været det, er det en god ide at hoppe ned til sin hudlæge

Anne Sofie

Hvis man ikke har set de store resultater efter en måneds brug af cremen fra Paulas Choice, som du tidligere har anmeldt, kan man så prøve at se om denne virker bedre?

Pudderdåse Katja

Hvordan er din hud? Hvad er det, du gerne vil have afhjulpet?

Sheila Hansen

Hej Pudderdåser, lige et spørgsmål, må man bruge den i hele ansigtet?

Pudderdåse Katja

Ja 🙂

Lærke

Skal den bruges mellem vask og skintonic? Eller efter skintonic? Og vil du anbefale at den kun bruges én gang dagligt? (ex. kun om aftenen?)
Tak for en fantastisk blog, som jeg med glæde følger hver dag!

Pudderdåse Katja

Tak for rosen Lærke 🙂 Hvis du bruger skintonic ville jeg bruge denne bagefter. Start med en gang om dagen, og hvis du ikke oplever irritation, kan du med fordel bruge den to gange om dagen, hvis din hud kan tåle det.

Anne-Sofie

Det lyder som en rigtig god creme til min problemhud! Jeg tænker bare, hvordan opfører den sig på huden? Er det sådan én som man kan gnubbe af i løbet af en time, eller hvordan er denne? Den fra Vichy med grønt låg opfører sig i hvert fald skørt på min hud, så måske denne vil være bedre 🙂

Pudderdåse Katja

Den trænger fint og hurtigt ind, ingen problemer. Men det gør Vichy nu også, hvad bruger du ovenpå?

Anne-Sofie

For det meste har jeg anvendt en creme fra A-derma, da min hud samtidig er ret sart og tør. Men den fra vichy kan jeg gnubbe af efter kort tid, uanset om der er creme udover eller ej. Det er ligesom om den ikke kan trænge ordentligt ind i min hud. Men det er der faktisk mange cremer der ikke kan?

Pudderdåse Katja

Hvad bruger du før?
Det fænomen handler sjældent om huden, men om at to produkter med en forskellig base reagerer på hinanden. Fx et silikonenaseret produkt går i forbindelse med et oliebaseret produkt. Lidt ligesom hvis du forsøger at blande olie og vand i køkkenet 🙂

Pernille

Det oplevede jeg også med den fra Vichy, så den blev jeg aldrig gode venner med, men fedt at læse om hvorfor det sker…

Anne-Sofie

Eller også behandler jeg bare min hud forkert.. Den er nemlig en lækker blanding af at være fedtet ved næsen og på hagen, men i resten af ansigtet er huden ret tør og sart. Jeg har en del urenheder ved næsen og på hagen også.. Jeg renser den morgen og aften og bruger derefter A-dermas exomega til tør hud som I også har omtalt så godt herinde. Men måske jeg bare gør det helt forkert? Jeg har altid haft problemer med min hud, siden teenageårene, og har aldrig fundet de rigtige produkter endnu..

Pudderdåse Katja

Det lyder nu ikke spor forkert 🙂 Hvad renser du den med? Det plejer altså at være kombinationerne af produkter, der gør det der nummer. Fx. oplevede jeg det med Gosh BB Cream ovenpå… jeg tror faktisk det var denne Cleanance K, men jeg kan ikke huske det længere. Kan også være noget andet.
Kombinationen af at være fedtet på næse og pande og tør på kinderne tror jeg rigtig mange af os (undertegnede inklusive) kan nikke genkendende til. MEN jeg er ikke fan af Vichys variant – så kan kun anbefale at prøve et godt produkt til kemisk eksfoliering som dette. Det gør underværker ved kombineret hud som vores.

Anne-Sofie

Det lyder som noget jeg helt sikkert vil forsøge mig med så! Den ryger med hjem næste gang jeg skal forbi apoteket. Tusind tak for dine gode svar, det er fantastisk at man altid kan søge hjælp herinde 🙂

Pudderdåse Katja

Velbekomme 🙂 Glad for at kunne hjælpe

Mette

Lige et lille spørgsmål, som jeg håber, du/I måske kan svare på… Har altid haft lidt problemhud og har den seneste måned lidt af både insisterende tør og uren hud særlig på hagen og rundt om næsen, som ikke ville reagere på NOGET (tror, det er et mindre hormon-spat-udbrud). Har netop været ved lægen og fået Tetralysal-piller samt Epiduo-creme, som jeg skal påføre en gang om dagen. Kan ovenstående Avéne Cleanance, som jeg også netop har købt (nu skal den hud have!), bruges i kombination med Epiduo-cremen, tror du? Og i så fald – hvilken rækkefølge?
På forhånd tak fra en fast – og pt meget hudfrustreret – læser 🙂

Pudderdåse Katja

Kære Mette
Epiduo indeholder primært Benzylperoxid, og det burde ikke give noget problem at blande de to. For en sikkerheds skyld vil jeg anbefale at du bruger den ene om morgenen og den anden om aftenen. Men start med Epiduo først og vent med Cleanance K til du har vænnet dig til Epiduo. Det kan være hård kost for sart hud.
Kh. Katja

Camilla

Yaaay! Tusind, tusind tak for det exceptionelle gode tip! 😀 Jeg har været så frustreret over min hud på det seneste, frost, tørhed og udbrud. Allerede efter at have brugt den en gang, kan jeg se og mærke en forskel. Waow! Jeg er vild med den! Jeg prøvede at følge rådet om at rense ansigtet med olie, hvilket jeg også har været super glad for 🙂 Men kan disse to kombineres eller modarbejder de hinanden? Håber meget på et svar. Og tak for en lækker blog! I kommer med de bedste tips 🙂 Looove <3

Pudderdåse Katja

Tak Camilla 🙂 Du kan sagtens gøre begge dele, hvis du synes det virker for dig.

Mette

Hej
Jeg bruger lige pt denne creme (købt i Boots i England for ca. 100kr). Jeg har til tider ret fedtet hud og her er denne ikke nok! Jeg har brugt Paulas Choice tidligere, og må sige at den er bedre (pga. det højere indhold af syre, men den er desværre lidt dyr). Men jeg ville lige spørge, for da jeg købte Avene, så jeg på denne creme:
http://www.boots.com/en/Eau-Thermale-Avene-TriAcneal-30ml_1160774/
Er det en I kender noget til/har en mening om?
Kh
Mette

Pudderdåse Katja

Der er en anden der har spurgt om den længere oppe. Jeg kender den desværre ikke – men prøv evt. at se hvad Lotte skriver i sin lange kommentar. Hun arbejder med produkterne.

Mette

Tak. Den havde jeg ikke lige set.. 🙂

Sidsel

Jeg har en temmelig taknemmelig hud og bruger egentlig Alpha-H Liquid Gold, men er faktisk lidt i tvivl om man skal undgå øjengivelserne? (jeg er begyndt at få smilerynker og vil gerne minimere disse…). Derudover kan jeg se på ingredienslisten at der er alkohol denat i, er det fatalt?De allerbedste hilsner og tak for en fantastisk blog!! 🙂

Pudderdåse Katja

Og ja – du må endelig ikke få glycolsyre tæt på øjnene. Det skal du være meget forsigtig med.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *