Anmeldelse: Paula’s Choice 25% AHA + 2% BHA vs. The Ordinary AHA 30% + BHA 2% BHA

Peelinger fra Paula's Choice og The Ordinary
16.06.22
Peelinger fra Paula's Choice og The Ordinary

Peelinger fra Paula's Choice og The Ordinary

“I am very concerned about the introduction of products with higher percentages of AHA’s as is the FDA (… )Removing the outer layer of skin can be taken too far, however, and many cosmetics dermatologists and researchers worry that increased irritation and exfoliation caused by such high concentration of AHAs can actually hurt skin.”

Sådan skriver Paula Begoun, kvinden bag Paula’s Choice i “The Beauty Bible” 2. udgave fra 2002. Den har sammen med flere af hendes andre bøger om skønhed haft en fast plads på min bogreol i et par årtier efterhånden.

Jeg blev derfor også noget overrasket over at se lanceringen af netop sådan et produkt fra Paula’s Choice. Mild daglig eksfoliering er vigtig – ingen tvivl om det. Vi har fra dag 1 været fortalere for fast brug af enten AHA eller BHA, men alt med måde. Især syre.

Klinikbehandling til hjemmebrug

Peeling er fantastisk, men det skal bruges med stor omtanke. Ellers kan man gøre skade på huden. Efter en del år, hvis vi har væltet os i effektive produkter med højt indhold af blandt andet syre, A-vitamin og C-vitamin, er beskyttende og beroligende til at genoprette hudens barrierefunktion kommet i fokus igen – det er næppe nogen tilfældighed.

Syrepeelinger i høje koncentrationer som Paula’s Choice Skin Perfecting 25% AHA + 2% BHA Peel og The Ordinary AHA 30% + BHA 2% BHA Peeling Solution ligner i koncentrationer dem, du kan få som klinikbehandling. HVIS du skal bruge dem, skal du altså bruge dem, som om det er en klinikbehandling, du foretager på dig selv. Det vil sige:

  • Maksimalt en gang om ugen
  • Lad IKKE produktet sidde længere end angivet på vejledningen
  • Altid følge vejledningen nøje
  • Pas på med at bruge andre eksfolierende produkter og brug IKKE andre eksfolierende produkter samme dag
  • Husk solcreme
  • Hold godt øje med hvordan din hud reagerer

Blandingsprodukter

Peelinger fra Paula's Choice og The Ordinary

Både Paula’s Choice og The Ordinary blander forskellige typer AHA. Der er en blanding af glykolsyre (langt hoveddelen), mælkesyre og vinsyre i The Ordinary, mens Paula’s Choice bruger glykolsyre, mælkesyre, malic acid, vinsyre og mandelic acid. Paula’s Choice ser dermed ud til at være en anelse mildere, hvilket kun er en fordel, hvis du spørger os. Begge peelinger indeholder også 2 procent BHA.

Begge produkter indeholder beroligende ingredienser.

Begge produkter er farvede. Det er atypisk for både The Ordinary og for Paula’s Choice at tilsætte farve, men farven har et afgørende pædagogisk formål: Du SKAL huske at vaske produktet af igen! Dette er IKKE en leave-on peeling, som dem, både Paula’s Choice og The Ordinary ellers sælger.

De mest tydelige forskelle på de to produkter er prisen og farven. Du kan købe cirka 4,5 flasker af The Ordinary for hver flaske Paula’s Choice. Og The Ordinary er farvet rød, mens Paulas er farvet lavendel.

Jo mere er ikke altid jo bedre

Risikoen ved at bruge et stærkt eksfolierende produkt afhænger i høj grad af, om du bruger andre. Har du for eksempel uren hud eller hudorme, bruger du måske allerede et produkt med 2 procent salicylsyre hver dag – hvilket er en rigtig god idé. Hvis du så bruger den hver dag og tilføjer en kraftig peelinger ugentligt, så bliver det til meget eksfoliering. Om det bliver for meget kan kun din hud fortælle dig – men du skal holde godt øje med den. Mere eksfoliering er ikke nødvendigvis bedre.

Bruger du derimod ikke andre peelinger i forvejen, så er det en anden historie, og risikoen for overeksfoliering er mindre. Husk at tjekke alle din produkter grundigt – mange skintonics, serum og masker indeholder eksfolierende syre, selvom det ikke lige ser sådan ud.

Til meget solskadet hud

Hvis du i forvejen bruger en mild kemisk peeling beregnet til daglig brug, som både The Ordinary og Paula Begoun (og undertegnede) producerer, så har jeg svært ved at se, hvad man får ud af at udsætte sin hud for risikoen for overeksfoliering. Jeg spurgte derfor Paula Begoun selv, hvorfor hun havde skiftet mening.

– The issue of concentration over the years has to do with what we know about frequency of use, various combinations of leave on exfoliants, and the needs when someone has advanced sun damage. The more sun damage someone has the more thickly built up layers of dead skin cells they have that sometimes requires a “boost” to help remove them and restore the surface of skin, svarer hun skriftligt.

Hun understreger også, at høje koncentrationer af syre ikke er noget, man skal gøre hver dag, men at det er til at bruge en gang om ugen eller en gang hver anden uge.

Produktet er altså særligt velegnet til dig med solskader, som trænger til ekstra hjælp. Hvis du har meget stædige hudorme og forstørrede porer, er det også en mulighed.

The Ordinary skriver selv om deres 2% BHA Peel vs. The Ordinary AHA 30% + BHA 2% BHA Peeling Solution:

This formula contains a very high concentration of free acids. We recommend use only if you are an experienced user of acid exfoliation and your skin is not sensitive.

Det er et vigtigt råd. Brug ikke produktet på sensitiv hud og brug det kun, hvis du allerede har erfaring med syre og ved, hvordan din hud reagerer på den type produkter.

Og har du perioral dermatit, så lad være – det gør jeg selv af samme årsag.

Her kan du købe det (indeholder reklamelinks*)

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution koster cirka 80 kroner for 30 ml. i blandt andet Matas*og på DECIEMs egen webshop*.

Paula’s Choice Skin Perfecting 25% AHA + 2% BHA Peel koster 358 kroner for 30 ml. på Paulaschoice.dk* og i Magasin*.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Indlægget indeholdet et gratis anmeldereksemplar

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
10 kommentarer
Katrine

Jeg er virkelig glad for den røde… men jeg har også hud som en elefant (altså bortset fra, at de måske i virkeligheden har lidt tør hud).

Jeg synes, at min hud er pænere i de perioder, hvor jeg bruger den røde maske ugentligt. Jeg bruger den også på skuldrene og på brystkassen – når jeg husker det. Og den er VIRKELIG god mod stoppede porer (som jeg desværre døjer med).

Helene Randløv Hansson

Hej Katrine
Så længe man holder godt øje med huden, går det nok!
Fedt at den hjælper.
Kh. Helene

Christina

Jeg har pigmentering på kinder pga sol.
“Tør” ikke få en prof acetylsalicylsyre peeling da tanken om al huden falder af OG jeg skal passe mit arbejde bare ikke hænger sammen 🙂
Vil en af de nævnte kun gøre en væsentlig forskel eller skal jeg igang med laser/peeling?

Helene Randløv Hansson

Hej Christina
Du taler nok om salicylsalicylsyrebehandling? Nej, de nævnte produkter vil have ringe effekt. Prøv derimod et af disse: https://pudderdaaserne.dk/2018/08/27/en-haveejers-bekendelser-mine-aarlige-pigmentpletter/

Kh. Helene

Charlotte Mejborn

Katrine, du skriver at den er god mod elefanthud. Synes du at den virker? Jeg har elefanthud på brystkassen, da jeg som ung desværre ikke brugte solcreme.

Helene Randløv Hansson

Hej Charlotte
Katrine skriver, at hun har elefanthud, i betydningen den kan tåle lidt af hvert. Er din hud slidt af soldykning, vil jeg anbefale dig at bruge vores Alt i en Fodcreme der.

Kh. Helene

Ida

Jeg bruger den fra The Ordinary til tør hud under fodsålerne, og lader den sidde natten over med vaseline oven på (og sokker, jeg ikke holder for meget af). Fødderne er fuldstændig sandalklare næste dag.

Helene Randløv Hansson

Ja, dét kan den!

Kh. Helene

Maria

Jeg skiftede fra en AHA tonic til en BHA pga. akne for ca. 6 måneder siden. Jeg savner AHA tonicen, fordi den gav en ensartethed/glød.
Når jeg læser det her indlæg, tænker jeg, om jeg på lige fod med de her omtalte kraftige produkter må lave en ugentlig eller hver 14. dag “behandling” med mit AHA produkt?
Eller er det så sjældent, at effekterne udebliver, og det bare er dumt at risikere overeksfoliering?
Til info bruger jeg 2% BHA fra PC (og AHA’en kan jeg ikke finde mængdeinfo på, men det er den, der hedder REN Ready Steady Glow Daily AHA Tonic).

I tillæg til peeling bruger jeg en god håndfuld af jeres produkter –
Hver dag: multi+ egf, vitamin c txa.
Skiftende fra dag til dag / eller morgen til aften (da jeg ikke kan bruge så mange produkter på en gang):
A vitamin, niacinamid, hylouronsyre, azelainsyre.
Og indimellem fugt med alt i en.

Helene Randløv

Hej Maria
Hvis du har været glad for REN før, så ville jeg da gå tilbage til den. Du kommer ikke til at få en anbefaling til at blande fra mig. Det afhænger meget af årsagen til din akne, hvilken syre du har bedst effekt af. Så jeg synes, du skal bruge den, hvis du altså tåler den heftige parfume i den.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *