Effektiv kemisk eksfoliering: Avène Cleanance K

16.12.12
Avène Cleanance K

Avène Cleanance K

En effektiv men mild daglig kemisk eksfoliering er noget af det bedste, du kan gøre for din hud. Hvad enten du har tør hud, akne, hudorme, skællet hud eller stort set lige gyldigt, hvilken ballade din hud byder dig, så er den rette eksfoliering alfa og omega.

Daglig eksfoliering med en mild syreholdig creme er noget af det bedste, du kan gøre for din hud. De mest kendte er AHA (glykolsyre, mælkesyre, frugtsyre mfl.) og BHA (salicylsyre), men der findes flere andre. Gå efter produkter, der er i en creme og skal BLIVE på huden – ikke vaskes af. Du skal altså ikke tænke i gammeldags skrubbecreme. Effektiv peeling med AHA og BHA foregår med en creme, der bliver siddende som enhver anden creme. Du bruger den lige efter, du har renset din hud.

Avène Cleanance K er et sådan produkt. Ifølge Avène selv indeholder Cleanance K 6% Glycolic Acid, 2% Lactic Acid og 0.1% Salicylic Acid, hvilket gør det til et effektivt produkt med primært AHA (0,1 % salicylsyre er en meget lille koncentration, men lidt har også ret). Jeg har ingen mulighed for at tjekke koncentrationerne, men jeg er sikker på, at det passer — produktet virker i hvert fald uden tvivl.

Et spørgsmål om ph-værdi
Som jeg har talt om tidligere, så er ph-værdi afgørende for, om en syrecreme rent faktisk virker. Det betyder, at det ikke er nok at se på cremen om der er glycolsyre, lactic acid eller salicylsyre i. Man skal også kende ph-værdien. En høj ph-værdi vil gøre eksfolieringen ineffektiv.

Det har Avène heldigvis styr på med Cleanance K. PH-værdien oplyser de selv til 3,5 og mine egne ph-strips viser, at den ganske rigtigt ligger i det område. Det er en ph-værdi, der sikrer en effektiv eksfoliering (omend den ikke skal være højere).

PH værdi Avene Cleanance K

Min egen erfaring er også, at Avène Cleanance K virker efter hensigten. Den gør det, en god kemisk eksfoliering skal: Fjerner døde hudceller, afhjælper milde tilfælde af bumser, hudormer og andre ting, der skæmmer på overfladen og hjælper den nye og friske hud med at komme frem i lyset.

Til alle hudtyper
Lad jer SLET ikke skræmme af, at det er et produkt til akne. Alle hudtyper har virkelig god gavn af eksfoliering med AHA, akne eller ej. Især tør hud og ældet – tør hud vil bare gerne have en ekstra creme ovenpå. Meget sart hud kan blive irriteret af syren, så gå forsigtigt frem.

Daglig og mild kemisk eksfoliering er et af de efter min mening vigtigste skridt i en daglig hudpleje – og de færreste mærker har effektive produkter til det.

Her kan du købe det
Avène Cleanance K koster cirka 140 kroner og kan købes på apoteket. Du kan også købe den online hos eChemist, Apo-Rot eller de danske webapoteker.

Har du prøvet den eller en anden kemisk eksfoliering?

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
324 kommentarer
louiogbearnaisen

Jeg bruger Avene dagligt efter mange år med Excuviance for min acne hud. Cremen har ikke udrette mirakler for min hud, men den hjælper – især når man både har acne og sart hud (træls kombi, som Excuviance ikke kunne klare) Jeg kan anbefale fedt-masken fra Avene, som er uundværlig for min hud, her i vinterkulden. Jeg bruger den en gang om ugen og har aldrig mere problemer med tør hud.

Pudderdåse Katja

Mirakler finder man desværre ikke i kosmetik. Håber du har fået hjælp hos fx. lægen til din akne.

natalie k

det var da utroligt. jeg skulle netop ud i morgen for at faa fat i denne creme! fedt at se at i kan anbefale den 🙂 tusind tak for jeres super arbejde og dejlige blog! kh

Pudderdåse Katja

Tusind tak Natalie 🙂

Maria

Jeg bruger selv cremen, og jeg er rigtig glad for den. Jeg synes den er effektiv og virker efter hensigten. Dog er jeg begyndt kun at bruge den om natten, da min hud er meget sart, men samtidig uren. En meget irriterende kombination, synes jeg i hvert fald selv! Når jeg har brugt den om dagen synes jeg det “prikker” for meget. 🙂

Pudderdåse Katja

Det er AHA-syren der gør det. Klogt at nøjes med en gang i døgnet så 🙂

Maria

Nu har jeg faktisk prøvet at bruge den med en lidt lettere fugtighedscreme ovenpå, efter dine anbefalinger. Det er da bestemt ikke helt dumt! 🙂 Jeg synes i hvert fald ikke din svier/”prikker” så meget mere. Jeg tror dog jeg vil fortsætte med at bruge den om natten her i vinterperioden, og så bruge en lidt mere “rich” creme eller olie om dagen.

Joanie

Kære Pudderdåser. Ej hvor lækkert, jeg troede at dette produkt ikke kunne bruges af tør hud. Godt at blive klogere. Har I nogensinde testet Avedas botanical kinetics exfoliator? Det er en slags tonic, man fordeler på huden med en vatrondel. Den dufter lækkert og giver huden glød og gør den glat 🙂

Pudderdåse Katja

Nej, den har jeg desværre ikke prøvet endnu.

Louise

Så kom anmeldelsen 🙂 Tog chancen og købte den, da jeg var et smut i Bruxelles torsdag, og nu hvor jeg læser hele anmeldelsen, er jeg glad for, at jeg gjorde det.

Pudderdåse Katja

Håber du bliver glad for den 🙂

rebecca

uh vil så gerne prøve den creme, nu i skriver så meget positivt om den. Men jeg er lidt nervøs for det fordi der er parfume i den, da jeg engang har slået ret voldsomt ud over et produkt der var stærkt parfumeret, selvom jeg ikke har parfume allergi..

Pudderdåse Katja

Det er mildt parfumeret. Der er parfume i, men på ingen måde kraftigt. Hvis du ikke er allergisk bør det ikke være et problem.
Hvilket produkt er det, du reagerede på?

rebecca

Det var også et apoteker mærke mod uren hud, men jeg kan ikke huske hvad det hedder, og jeg er ikke engang sikker på det eksisterer mere. Det kan jo også have været noget andet jeg er reageret på, tror i hvert fald jeg vil give cremen en chance trods min parfume angst 🙂

Charlotte

Jeg købte cremen efter at have set jeres anmeldelse af vichys nye creme. Ville nemlig ha købt vichys, men valgte efter at have læst her den fra avéne. Dog har jeg et mindre hormon udbrud i fjæset, og så er der sgu ikke meget der hjælper, så indtil videre er resultatet udeblevet. Dog får den lige en chance.
Jeres anmeldelser kommer altid som lys på en klar himmel! Og de er meget konstruktive synes jeg! 🙂

Simone

Ved I noget om, hvorvidt den kan/bør kombineres med TriAcneal-cremen? Jeg er nemlig lidt forvirret over, hvad disse produkter hver især bidrager med. På forhånd tak 🙂

Pudderdåse Katja

Jeg kender ikke personligt triacneal, men kan se, at der også er glycolsyre i den. Så umiddelbart vil jeg gætte på, at de ikke skal kombineres, men igen – jeg kender den ikke.

Mille

Jeg bruger selv Gentle Exfoliator Brightening Toner fra Clarins, og er meget glad for den. Men er da blevet vildt nysgerrig efter at prøve Cleanance K fra Avene

Pudderdåse Katja

Den er også god!

sophie

Tak for endnu et skønt råd! 🙂
Er efter at have læst på bloggen selv begyndt at bruge Paula’s choice, som jeg har været rigtig glad for (Bruger BHA 2%). Ville høre om du har nogen råd til hvorvidt man skal vælge BHA eller AHA er meget i tvivl.
– Sophie

Pudderdåse Katja

AHA er som hovedregel bedst til tør, solskadet eller ældet hud. BHA er bedst til akne, fedtet hud og hudorme.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *