Effektiv kemisk eksfoliering: Avène Cleanance K

16.12.12
Avène Cleanance K

Avène Cleanance K

En effektiv men mild daglig kemisk eksfoliering er noget af det bedste, du kan gøre for din hud. Hvad enten du har tør hud, akne, hudorme, skællet hud eller stort set lige gyldigt, hvilken ballade din hud byder dig, så er den rette eksfoliering alfa og omega.

Daglig eksfoliering med en mild syreholdig creme er noget af det bedste, du kan gøre for din hud. De mest kendte er AHA (glykolsyre, mælkesyre, frugtsyre mfl.) og BHA (salicylsyre), men der findes flere andre. Gå efter produkter, der er i en creme og skal BLIVE på huden – ikke vaskes af. Du skal altså ikke tænke i gammeldags skrubbecreme. Effektiv peeling med AHA og BHA foregår med en creme, der bliver siddende som enhver anden creme. Du bruger den lige efter, du har renset din hud.

Avène Cleanance K er et sådan produkt. Ifølge Avène selv indeholder Cleanance K 6% Glycolic Acid, 2% Lactic Acid og 0.1% Salicylic Acid, hvilket gør det til et effektivt produkt med primært AHA (0,1 % salicylsyre er en meget lille koncentration, men lidt har også ret). Jeg har ingen mulighed for at tjekke koncentrationerne, men jeg er sikker på, at det passer — produktet virker i hvert fald uden tvivl.

Et spørgsmål om ph-værdi
Som jeg har talt om tidligere, så er ph-værdi afgørende for, om en syrecreme rent faktisk virker. Det betyder, at det ikke er nok at se på cremen om der er glycolsyre, lactic acid eller salicylsyre i. Man skal også kende ph-værdien. En høj ph-værdi vil gøre eksfolieringen ineffektiv.

Det har Avène heldigvis styr på med Cleanance K. PH-værdien oplyser de selv til 3,5 og mine egne ph-strips viser, at den ganske rigtigt ligger i det område. Det er en ph-værdi, der sikrer en effektiv eksfoliering (omend den ikke skal være højere).

PH værdi Avene Cleanance K

Min egen erfaring er også, at Avène Cleanance K virker efter hensigten. Den gør det, en god kemisk eksfoliering skal: Fjerner døde hudceller, afhjælper milde tilfælde af bumser, hudormer og andre ting, der skæmmer på overfladen og hjælper den nye og friske hud med at komme frem i lyset.

Til alle hudtyper
Lad jer SLET ikke skræmme af, at det er et produkt til akne. Alle hudtyper har virkelig god gavn af eksfoliering med AHA, akne eller ej. Især tør hud og ældet – tør hud vil bare gerne have en ekstra creme ovenpå. Meget sart hud kan blive irriteret af syren, så gå forsigtigt frem.

Daglig og mild kemisk eksfoliering er et af de efter min mening vigtigste skridt i en daglig hudpleje – og de færreste mærker har effektive produkter til det.

Her kan du købe det
Avène Cleanance K koster cirka 140 kroner og kan købes på apoteket. Du kan også købe den online hos eChemist, Apo-Rot eller de danske webapoteker.

Har du prøvet den eller en anden kemisk eksfoliering?

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
324 kommentarer
Caroline

Hvor har du købt de pH-strips?? Jeg kunne virkelig godt bruge sådan nogle.

Bodil

Apotek og helsekosten burde have dem!

Pudderdåse Katja

På apoteket 🙂 Tror det var på Nørrebro Runddel.

Katrine Reher Lund

Min hud har virkeligt svært ved især AHA, den er et noget sart bekendtskab. Omvendt er den bare heller ikke fan af old school skrubbecreme.
I det hele taget kan den godt være lidt svær at få eksfolieret, selv om den ved den søde grød ofte trænger – men det er svært at planlægge to dage uden udenfor lejligheden aktiviteter, og det er ofte den tid det tager for hysteriet at lægge sig, hvis jeg skulle formaste mig til at ville fjerne lidt død hud.
Har I et godt råd til en sart dame som mig?

Pudderdåse Katja

Har du prøvet BHA? Altså ren salicylsyre? Det er mildere. Jeg kender desværre kun til den fra Paulas Choice

Ella

Cliniques Mild Clarifying Lotion er BHA så vidt jeg ved – min sarte hud kan i hvert fald godt tåle den 🙂

Pudderdåse Katja

Helt korrekt. Den er jeg også fan af. Altså den mildeste af dem (den er uden alkohol)

Baysen

Jeg må være en af dem med meget sart hud, for min hud er i hvert fald ikke glad for den creme 🙁 Den får min hud til at rødme og skalle efter bare en enkelt nats brug. Sådan har jeg det med de fleste lignende produkter såvel som produkter til store hudorme.
Det er bare så træls! For jeg har en del problemer med store og tilstoppede hudorme, særligt henover næsen og ud på kinderne 🙁 Findes der nogle alternativer til de her cremer, når huden tilsyneladende er for sart?!

Christiane

Jeg har brugt den i en uge nu som natcreme, hvor jeg smører den på næsen og enkelte gange i panden hvor jeg har hudorme. Min næse er blevet så meget pænere, og det er klart en creme, der skal blive en del af min aftenrutine, når jeg har brug for det.

Pudderdåse Katja

Hvor er det godt 🙂

Bodil

Er blevet afhængig af den siden den blev omtalt i et af kommentarfelterne her på bloggen. Bruger den kun om natten, under min natcreme. Den er ikke lige så krads som de øvrige jeg har prøvet. Ellers har jeg prøvet Poulas Choice og MD formulations – sidstnævnte har dog ikke været til at opdrive tilbud på i EU, de sidste par år, så den er droppet. Synes der er for store forsendelsesomkostninger på Poulas Choice, så den går der langt imellem at jeg køber. Overvejer at prøve den her ved lejlighed:http://shop.danishskincare.dk/produkter/16-eksfoliering/63-smooth-skin-daily-exfoliator/
Nogen som kender den og har prøvet med gode erfaringer?

Stine

Tak for dette indlæg! Jeg er for nyligt (på grund af et af jeres ældre anmeldelser) blevet opmærksom på kemisk peeling og håber sådan, det kan hjælpe på min problematiske ansigtshud. Jeg har sart hud med Rosacea og har ofte uren hud på hagen. Mit største problem er dog min pande, som… ja, jeg ved nærmest ikke, hvordan jeg skal beskrive den. 😀 Den er tør og skællende, men samtidig ser den utroligt blank ud og kan nærmest ikke matteres, uanset hvor meget pudder, jeg hælder på. Den tager ikke så godt imod creme; det kan nærmest bare nuldres af igen (jeg har nok prøvet 30 forskellige slags). Måske er det kemisk eksfoliering, der mangler?
Hvis nogen har et bud på, hvad jeg kan gøre, modtages det med kyshånd, Og pudderdåser, tak for en virkelig god blog, der også genererer et hyggeligt og informativt kommentatorspor!

Pudderdåse Katja

Kære Stine
Jeg synes, du skal læse kloge Paula Begouns råd om Rosacea her: http://www.paulaschoice.com/expert-advice/rosacea/_/skin-care-for-rosacea
Hun er en af mine kilder til viden.
Fx kan du se at et produkt med ren BHA og IKKE AHA er bedst lige til jer med rosacea. Men læs alle hendes artikler om rosacea, hun ved meget mere end mig.
Kh Katja

Stine

Tusind tak for svar! Pandeproblemet har nu altid været der – også før jeg fik Rosacea – men det er i hvert fald blevet værre, efterhånden som jeg bliver ældre. *mimre* Jeg vil læse op på hende Paula. 🙂

Pudderdåse Katja

Velbekomme 🙂 Lad mig høre, hvordan det går. Det med alderen kender jeg godt… Onde tunger siger, at det er hormoner

Pernille

Jeg bruger de også jævnligt, men synes måske den virker lidt skrap til min lidt sarte hud. Jeg har også la roche posays effaclar duo, der er mikroeksfolierende

Pudderdåse Katja

Effaclar K er desværre ineffektiv pga den høje PH. Effaclar DUO må jeg prøve

jane C

Kan ikke få linket “eChemist” til at virke

Pudderdåse Katja

Virker det nu?

jane C

Nej desværre

Lise-P

Uh hvor I lokker!

Pudderdåse Katja

Undskyld 😉

Kristina

Jeg har været ret glad for den.. Men har opdaget, at der er silikone i – Hvad siger i til det?

Pudderdåse Katja

Silikone er godt. Det giver en dejlig konsistens og har ingen problematiske effekter på huden.

Kristina Nielsen

Jamen, så er det jo fint 🙂
Jeg har bare oplevet, at jeg er begyndt at få bumser på hagen igen, og vidste ikke om det skyldtes siliconen.
Jeg hader bumser! – Efter at have været hårdt angrebet, da jeg var yngre.

Pudderdåse Katja

Nej, det er ikke derfor. Det skyldes ofte hormoner – du har ikke for nylig skiftet p-piller, startet/stoppet med p-piller, været gravid eller lign. der fucker med hormonerne? (Du behøver ikke svare – bare tænke over det 🙂 )

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *