Torsdags top ti: Bedste tip til efteråret

Efterårsfarver
14.09.23
Efterårsfarver

Siden vi nu er fjorten dage inde i min yndlingsårstid, synes jeg det er tid til de bedste tip til efteråret og lidt påmindelser. Det er stadig så varmt, at det er lidt svært at forestille sig, at morgenfrosten kryber ind over landet. Det gør den snart, og så sker der et naturligt skift i påklædningen, stemningen, duftene og måske også i energien. Det er ikke for at lyde søgt, men de fleste bliver bare lidt mere trætte, hvis de ikke er opmærksomme. Det er ikke en dårlig ting at reflektere lidt over om, du måske skal tage den lidt med ro. Fordybelse er også en naturlig ting for mig i løbet af efteråret. Måske er der et særligt tema, der kræver din opmærksomhed, eller måske er det nogle vaner, der skal justeres. Det behøver ikke at være særlig dybt, det kan bare være lidt mere nærvær og væren i nuet.

Bedste tip til efteråret

De fleste af de tips herunder linker videre til indlæg, hvor emnet bliver uddybet. Der er altså rig mulighed for at læse mere… hvis du orker. Det er nok ikke alle emner, der lige passer til dig, men jeg har valgt nogle, de fleste har glæde af. Det er de emner, der går mest igen i vores indbakke og de spørgsmål, der bliver stillet uafhængigt af årstiden. Et kort øjeblik overvejede jeg at medtage lidt om makeup, farver og dufte… men der er jo også andre torsdage… Næste uge igen kan du for eksempel læse om efterårets dufte.

1. Hold det enkelt

Er der en ting, der går igen, så er det ønsket om pæn hud. Den bedste måde at opnå det, er ved at skære helt ind til benet. Når du har et stramt ritual, kan du nemlig nemt se, hvis der sker forandringer. Det er også meget lettere at finde frem til de produkter, der reelt virker og dem, der ikke gør. De fleste undrer sig over, at vand i ansigtet er en skidt idé og de har meget svært ved at lægge de skummende renseprodukter på hylden. Bare prøv at følge vores vejledning, så er der oftest ret hurtigt store og positive forandringer.

2. Start langsomt op

Det er noget vi skriver igen og igen. Alligevel er der stadig nogen, der skriver om reaktioner eller manglende effekt, fordi de har glemt at følge vejledningen. Det er er mest ærgerligt for dig, for det er aldrig sjovt at stå med konsekvenserne. Det kan være reaktioner og rigtig vred hud. Når koncentrationen af den ene eller den anden ingrediens er høj, er gradvis eksponering naturligvis nødvendig. Der kan sagtens komme reaktioner alligevel, men det er lettere at styre, og du giver heller ikke huden et chok. Følg derfor altid vejledningen, og mærk efter, om huden kan følge med.

3. Vask dine tørklæder

Der er en reel mulighed for, at du temmelig ruller med øjnene af dette tip… Det handler nemlig om noget så hverdagsagtigt som tøjvask. Det er vildt logisk og naturligt for nogen, og for andre er det helt uvant. Det handler om at få vasket halstørklæderne, rullekraverne og hvad du ellers har oppe omkring halsen. Døde hudceller, hudfedt, parfume- eller produktrester kan give mange problemer for huden. Tilbagevendende bumser i nakken eller på hals- og kæbelinje er en klassiker, og svaret skal oftest findes i tørklædet. Det er selvfølgelig det samme med dine huer eller pandebånd, der kan give problemer i panden eller bag ørerne.

4. Beskyt dine øjne

Ligesom huden naturligvis skal beskyttes med SPF hele året, så skal øjnene det naturligvis også. I de fleste af mine briller har jeg farveskiftende glas, så jeg i de fleste situationer er dækket ind. Undtagelsen er selvfølgelig bag rettet. Der er det dog ikke øjnene, men huden jeg gerne vil beskytte. Hvis det lyder lidt sært, så er det jo fordi, forruden tager UV-strålingen. Det betyder, at farveskiftet i glassene aldrig sker, og derfor kniber jeg øjnene sammen. Derfor er det rigtig smart at have en solbrille liggende i bilen, så du hverken skader øjne eller hud.

5. Forkæl dig selv

Uanset hvad der er forkælelse for dig, så er det vigtigt at få det gjort. For mig er det for eksempel en god kop te, dejlige læseoplevelser, et tæppe om benene og fred. En rask gåtur hånd i hånd med min elskede, en pause med god udsigt og en termokande med noget rart og varmt. For nylig skrev jeg ”Torsdags top ti: Forkælelse på budget”, for det kan sagtens være billigt at forkæle sig selv. Faktisk er sådan en god gåtur og en times tid med en god bog ganske gratis. Hvis nu jeg var rigtig smart, indførte jeg nok noget tid med en lydbog og noget neglepleje…

6. Det er tid til (be)handling

Hvis der er noget, du ønsker at behandle, så er det nu du skal have bestilt tid. Det er sådan set ligegyldigt om det er solskader, permanent makeup, hårfjerning eller noget helt fjerde. Det bedste tidspunkt at gå i gang er nu. Det er det selvfølgelig, fordi de færreste af de nævnte behandlinger er glade for sol. Faktisk kan sådan en omgang sol gøre virkelig meget skade, det gælder ikke bare behandlinger mod hyperpigmentering. Uanset hvordan du vælger at gribe behandlingen an, så er arbejdet spildt, med mindre du beskytter huden med SPF. Det er derfor en stor dedikation, der skal til, hvis du vælger at give dig i kast med behandlinger.

7. Spær aktiverne inde

Det er sjovt, som jeg i årenes løb er blevet vild med fede cremer i ansigtet. Som de fleste andre mennesker, der har store porer og hudorme på næsen, har jeg i årevis forsaget creme. Særligt fed creme og olie har været i skammekrogen. Nu ved jeg, at det er præcis det, min hud har brug for. Der er den ret så skønne bivirkning, at ingredienser som A-vitamin og eksfolierende syre, næsten virker endnu bedre. Min hud har faktisk ikke haft det bedre, end den har nu. Den er stadig tør og udfordret, men knap så udfordret, som den har været.

8. Plej hænder og negle

Det er et tip vi gentager ofte, og det sker sandsynligvis meget snart igen. Der er nemlig en ny håndsæbe i mit liv… men den skal du nok høre mere om snart.
Desværre er jeg elendig til at huske at få smurt både hænder og negle i løbet af dagen. Det er noget, jeg virkelig gerne ville være bedre til, og mine hænder ville blive SÅ lykkelige. Derfor har jeg altid håndcreme og negleolie alle mulige steder i huset og selvfølgelig i tasken. En anden ting, som jeg allerede har fundet frem er handsker, det er også virkelig vigtigt for dine negle.

9. Husk håret

Kold og tør luft resulterer i både frizzy, kedeligt og skrøbeligt hår. Sørg for at dine hårprodukter er uden de udtørrende sulfater, og brug et godt leave-in produkt. Der er masser af plejende stylingprodukter, så du behøver ikke at have hverken fladt, tungt eller kedeligt hår. Husk altid at tørre håret, så du ikke også skal bøvle med svamp og kløende hovedbund. Diverse olier, hyaluronsyre og silikone kan ofte hjælpe, så håret faktisk er til at have med at gøre. Nogle produkter er mest for syns skyld, andre bidrager faktisk med både fugt og pleje. Forsøg at undgå alkohol i dine produkter, da det kan forstærke kuldens negative effekt på håret.

10. Undgå støvede ben

Mon ikke alle har prøvet at tage strømpebukser af og se hvordan benene nærmest støver. Det har jeg i hvert fald, og det giver vildt god mening fordi jeg aldrig bruger creme. I takt med at jeg bliver ældre er det nok ikke en luksus, jeg kan fortsætte med. Derfor tester jeg faktisk flere lotions i øjeblikket, for at se om jeg kan holde dem ud. Det kommer sandsynligvis aldrig til at være hverdag for mig at bruge creme eller lotion på kroppen. Derfor er jeg varm fortaler for badeolie, og scrubs med masser af olie og fugt.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
2 kommentarer
Ann-Katrine

Hej.
Det hører godtnok ikke helt under dette emne, men jeg har ledt og ledt efter en anmeldelse af krøllejern? Jeg vil SÅ gerne kunne krølle mit eget hår, jeg har et ghd glattejern, dette kan måske bruges? Den video du lavede vedr. blush var super god, kunne du/I ikke godt lave en krølle-video for dummies? 😊

Helene Randløv

Kære Ann-Katrine
Det er drønsvært, fordi vi begge to er jævnt dårlige til at sætte og style hår. Du kan sagtens bruge dit glattejern, hvis dit hår er modtageligt for krøller. Mit bedste råd er, at få din frisør til at hjælpe dig, så du lærer at vende hånden rigtigt. Tro mig, selvom jeg så mindst tyve forskellige videoer med how-to, fattede jeg det først, da frisøren stod tålmodigt bag mig og drejede min hånd.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *