Syretest: Clinique ID Imperfections vs L’Oréal Revitalift Glycolic Peel Pads

Clinique og L’oreal syrepeelinger
05.05.21
Clinique og L’oreal syrepeelinger

Clinique og L’oreal syrepeelinger
I løbet af Pudderdåsernes ti årige levetid er syreprodukter gået fra at være nicheprodukter, som var meget svære at skaffe, til at være helt almindelige på hylderne i Matas og Magasin.

Heldigvis for det, for en mild peeling med en effektiv koncentration af for eksempel glykolsyre eller salicylsyre er grundstenen for alle, der ønsker at ændre på udseendet af deres hud. Salicylsyre kan gøre tilstoppede porer og hudorme pænere og mindre synlige, mens glykolsyre stimulerer dannelsen af nye hudceller og får hudens overflade til at se generelt pænere og glattere ud. Læs mere om syreprodukter her.

Vi har set nærmere på to af de nyere produkter på hylderne.

Clinique ID Dramatically Different Hydrating Clearing Jelly Imperfections og Clinique ID Active Cartridge Concentrate Imperfections
Clinique ID-systemet går ud på at du blander en base med et koncentrat og dermed får dit eget hudplejeprodukt. Læs mere i vores tidligere anmeldelse af Clinique ID systemet her.

Produkterne er gode og effektive, og hvis du er typen, der ikke gider mere end et produkt, så er det bestemt interessant. Jeg selv bliver bare træt af at jeg ikke kan blande alle koncentraterne – de er virkelig gode allesammen, og jeg vil da gerne kunne bruge dem alle! Men det kan man ikke når de kommer i sådan et system. Så må man kun vælge en slags, og begrænsningens kunst har jeg aldrig været god til.

Både Hydrating Clearing Jelly Anti-Imperfections og Active Cartridge Concentrate Imperfections er nye og målrettet uren hud. De aktive ingredienser i både base og koncentrat er meget ens, men der er mest i koncentratet. Vi kender desværre ikke procenterne – det ville ellers være rigtig rart at vide, hvor meget syre, man har med at gøre her. Især når man på denne måde blander to i hinanden, men det er der selvfølgelig taget højde for i koncentrationerne.

Clinique ID Dramatically Different Hydrating Jelly er en let gel, der giver en behagelig konsistens. Den indeholder både mælkesyre og salicylsyre, men ikke i store mængder. Den skal jo kunne blandes med koncentratet. Der er også Zinc PCA i, som kan have en beroligende effekt på bumser. Min egen hud er ikke fan, jeg slår mere ud af det. Den samme zinc finder du også i The Ordinarys Niacinamid 10%, nogle hudtyper kan rigtig godt lide det, andre kan ikke. Det er svært at sige, før man har prøvet.

Dramatically Different Hydrating Jelly indeholder også en række fugtgivende ingredienser som for eksempel trehalose og hyaluronsyre og generelt hudforbedrende ingredienser i form af probiotiske ekstrakter og planteekstrakter. Der er mange gode ting til huden i.

Clinique ID Active Cartridge Concentrate Imperfections indeholder primært en højere koncentration af både salicylsyre og glykolsyre. Sammen med for Dramatically Different Hydrating Jelly opnår du en pæn koncentration af både AHA (glykolsyre) og BHA (salicylsyre) samt mange andre gode ingredienser til huden. Der er hverken alkohol eller parfume i denne kombination, men der er farvestof i.

Du kan selvfølgelig også blande Clinique ID Active Cartridge Concentrate i en af de øvrige baser, der så vil give en lavere koncentration, da de ikke indeholder syre. Det samme gælder hvis du bruger Clinique ID Dramatically Different Hydrating Jelly sammen med et andet koncentrat fra Clinique ID serien.

L’Oréal Paris Revitalift Laser Glycolic Peel Pads
L’Oréal er i modsætning til Clinique så elskværdige at oplyse koncentrationen på forsiden af deres Glycolic Peel Pads, nemlig “9,6% glycolic complex”.

Men det er værd her at bide mærke i at “9,6% glycolic complex” IKKE betyder 9,6 % glykolsyre. “Glycolic complex” dækker nemlig over en sammensætning af ingredienser, og hvad et “glycolic complex” er, det ved vi ikke.

Men vi kan komme med et bud. Der er glykolsyre i L’Oréal Paris Revitalift Laser Glycolic Peel Pads, men bestemt ikke 9,6%. Glykolsyre står som nummer 7 på ingredienslisten – husk på at jo højere oppe på ingredienslisten en ingrediens står, jo mere af den, er der i.

På 3. pladsen står der en anden eksfolierende ingrediens. Den har et meget langt navn, men i daglig tale kalder vi den HEPES. Det er primært en ingrediens, som L’Oréal koncernen er glad for at bruge som eksfolierende ingrediens. Hvis du for eksempel har prøvet Kiehl’s Overnight Biological Peel, så er HEPES også en vigtig ingrediens i den (L’Oréal ejer også Kiehl´s).

HEPES er ikke et stof, som er studeret på huden, som glykolsyre er. Jeg kan ikke finde nogen litteratur overhovedet. L’Oréal har sikkert en masse intern viden, men der findes ingen publiceret. Glykolsyre findes der i massevis af.

Sammen med HEPES og glykolsyre får du med L’Oréal Paris Revitalift Laser Glycolic Peel Pads alkohol som ingrediens nummer 2 samt parfume. Alkohol virker udtørrende på huden, og vi anbefaler altid at undgå det der, hvor det er muligt.

Der er ingen grund til at rose Clinique alt for højt for ikke at bruge alkohol i Clinique ID – deres tre-trins hudpleje system er stadig fyldt med alkohol. Men det er efterhånden længe siden, jeg har set nylanceringer derfra med en masse alkohol. Tak for det.

Ligesom resten af Clinique ID-systemet er også de to nye Imperfections-produkter fyldt med gode ingredienser, og bortset fra farvestofferne er der ikke noget i, jeg ville undvære. Hvis du kan lide det særlige mix-match system, så kast dig endelig ud i det.

Glycolic Peel Pads fra L’Oréal springer jeg over. Der er efterhånden så mange gode og billige muligheder derude, hvis du leder efter et effektivt syreprodukt. Der er ingen grund til at din hud skal leve med så høje alkoholprocenter.

Her kan du købe det (indeholder reklamelinks*)
Clinique ID Imperfections koster cirka 375 kroner for både koncentrat og Dramatically Different Hydrating Jelly. Find kombinationen her på Matas.dk* eller se hele systemet på Cliniques egen webshop.

Revitalift Anti-Age Glycolic Peel Pads ligger her på L’Oréals egen hjemmeside (vær opmærksom på at teksten ikke passer til produktet), men jeg kan ikke finde dem online hos danske forhandlere pt. Feelunique har dem.* 

 

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
4 kommentarer
Camilla

Er der andre peel pads I kan anbefale?
Jeg var tidligere glad for Origins Modern Friction Instant Brightening Pads, men de er udgået, og jeg kunne godt bruge et godt bud på en erstatning

Katja Moikjær

Nej. Desværre 😀 Men jeg har heller ikke prøvet dem alle. Langt fra!

Satina Wandel

Jeg troede ikke, at AHA og BHA syrer måtte blandes? Er det ikke derfor, jeres T-Zone Peeling og AHA ikke må blandes? Eller hvad ligger så til grunde for det? Har altid troet, det var derfor 😀
Beklager, hvis jeg lyder som en kegle…

Helene Randløv

Kære Satina
Nej, det anbefaler vi ikke, at man gør. Det er der jo en del, der gør alligevel…
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *