Anmeldelse: Cliniques 3-trins hudplejesystem

10.04.11
Clinique 3 step skincare

Clinique 3 step skincare

Kan du godt tåle Clinique?, spurgte en af mine veninder mig vantro den anden dag, da jeg fortalte hende, hvor glad jeg var for et af Cliniques nyeste produkter. Og trods at Cliniques forsøger at markedsføre sig som allergivenlig, hudlægeanbefalet og parfumefri, så er det en holdning, jeg ofte møder. Jeg har en fornemmelse af, at forklaringen skal findes i Cliniques berømte og berygtede 3-trins hudplejesystem.

Det har eksisteret, siden jeg var en lille pige. I hvert fald. Jeg prøvede sammen Charlotte Møller, som er gammel i gårde i skønhedsbranchen, for nylig at komme i tanke om, hvor længe det har eksisteret, og hun mente, at Clinique lancerede den første barsæbe i 1974.

Og det er meget sigende for Cliniques 3-trins hudplejesystem. For det er en serie bestående af meget forældede produkter. Barsæbe, skintonic baseret på alkohol og en creme, som ikke er mere avanceret end den babycreme, jeg køber til min 2-årige.

Facial Soap
Cliniques gule barsæbe Facial Soap mener vi som sagt at kunne spore tilbage til 1974, men den står helt for vores regning. Uden for enhver tvivl er dog, at den har eksisteret meget længe. Men der er altså en grund til, at man i moderne hudpleje er gået væk fra barsæbe og over til flydende sæbe, og det er, at sæbe i fast form kan udtørre huden og ikke er det bedste for huden. De ingredienser, der holder sæben i fast form, er heller ikke de bedste for huden. Hvis du har sart hud, er det i hvert fald ikke noget, jeg vil anbefale.

Clarifying Tonic
Clarifying Tonic er en skintonic baseret på alkohol og minder også mest af alt om et levn fra de gode gamle dage, hvor skintonic var alkohol, man smurte i hovedet for at affedte huden. Av siger jeg bare. Hvis din hud er det mindste tør eller sart, er det absolut no go. Det er synd og skam, for Clinique har faktisk fat i den lange ende, når de snakker om en mild eksfoliering, for Clarifying tonic indeholder ganske rigtigt små mængder salicylsyre, som er rigtig godt til en mild daglig eksfoliering af huden og kan forebygge acne og tilstoppede porrer, men med den mængde af alkohol er det ikke noget, jeg vil lade komme i nærheden af min hud.

Dramatically Different Moisturizing Lotion
Det er ironi på et højt plan, at Clinique kalder denne usandsynligt kedelige blanding af sesam- og mineralsk olie for dramatisk anderledes. Hvis den er dramatisk anderledes, er det fordi, den er så absurd outdated i forhold til alle Cliniques andre avancerede cremer, at det næsten er til at græde over. Der er INTET interessant i denne creme udover den fine gule farve. Intet. Du får ingenting udover, hvad en hvilken som helst billig fugtighedscreme fra supermarkedet indeholder.

Undtagelserne
Clinique har heldigvis tilføjet nogle nye produkter til serien de seneste par år, og de viser også, at Clinique må være klar over, at der skal nye boller på suppen. I hvert fald har de suppleret serien med nogle enkelte nye produkter, som er aldeles fremragende. Det gælder Dramatically Different Moisturizing Gel, som indeholder nogle af de interessante ingredienser, som dens søster lotion ikke gør, deres Mild Clarifying Lotion, som er en skintonic med alle de gode ting fra salicylsyren UDEN alkohol og deres Liquid Facial Soap Extra Mild, som virkelig er en rigtig god og meget mild flydende ansigtsrens. Jeg bruger faktisk selv de to sidste for tiden.

Hvis Clinique lavede resten af serien efter samme principper ville det klæde dem, men hvis min veninde har prøvet det klassiske 3-trins hudplejesystem og ikke kunne tåle det, kan jeg godt forstå hendes hud.

Hvad er dine erfaringer med Cliniques 3-trins hudplejesystem?

Her kan du købe det
Du kan købe Clinique hos Matas, i parfumerier, stormagasiner og i Magasins webshop.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
44 kommentarer
Dorthe

Jeg elsker og har altid været vild med Clinique, og startede i sin tid med 2éren og de første år var den nok med den gule creme, men efterhånden har der jo vist sig “lidt rynker” og det har give et andet behov + ønske om mere beskyttelse mod sol m.m. 🙂
Nu bruger jeg de helt milde produkter – når økonomien tillader det 😉 😉 😉
Hav en forsat god dag 🙂

Helene Randløv

Hej Dorthe
Så længe det virker for dig, så er det jo perfekt!
Kh. Helene

Linda

Jeg bruger pt Clinique Mild Clarifying Lotion, men mangler nu et alternativ, da Clinique har ladet den udgå. Har I er forslag?

Helene Randløv

Hej Linda
Not really, altså jeg ville bruge en af de flydende varianter med Salicylsyre fra Danish Skincare eller Paula’s Choice 🙂 De er gode og milde begge to… ellers ville jeg udelade det og bruge salicylsyren som creme… jeg bruger selvfølgelig vores egen T-Zone Peeling.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *