Guide og anmeldelse: Clinique ID

07.10.19
Clinique iD

Clinique ID

Clinique ID er noget af det sjoveste og mest nytænkende, jeg har set komme på markedet længe. Clinique tager sine tre gammelkendte Dramatically Different-produkter og tilsætter et serum, der kan klikkes ned i pumpen og vupti – er de gamle Dramatically Different-produkter blevet dramatisk forandret.

Clinique lancerede sin første version af Dramatically Different Moisturizing Lotion i 1968, og den oprindelige formel holdt stort set uændret i næsten 50 år. I 2013 reformulerede Clinique den kendte gule lotion og siden er der sket meget. Der er nu tre forskellige DDML: Den klassiske lotion, en fugt-jelly og en gul gel-creme til fedtet hud.

Med de fem forskellige koncentrater er der nu ikke længere bare en klassisk gul creme, men i stedet 15 valgmuligheder. De mange muligheder kan være forvirrende, og vi vil her forsøge at hjælpe med at navigere.

De tre fugtgivende baser 
Der er tre Dramatically Different- cremer og gel’er at vælge imellem:

Dramatically Different Moisturizing Lotion+ – den klassiske gule lotion med mineralsk olie, carbamid, hyaluronsyre, glycerin, byg og agurk. En virkelig god, fugtgivende og tyndtflydende ansigtscreme, som de fleste hudtyper vil have gavn af. Læs vores oprindelige anmeldelse her.

Dramatically Different Oil-Free Gel – her er den mineralske olie skiftet ud med silikone og en lettere base. Her er ingen mineralsk olie eller carbamid men i stedet nogle brunalger med en mulig god effekt uren hud. Konsistensen er meget let.

Dramatically Different Hydrating Jelly indeholder også silikone i stedet for mineralsk olie, men en anden type silikone. De aktive ingredienser går igen fra de andre DDML produkter. Læs vores anmeldelse her.

Det er alle tre udemærkede cremer/geléer, der giver fugt og pleje til huden. Hvilken du skal vælge handler alene om, hvilken konsistens du foretrækker. Find en tester og mærk efter. Ingen af dem vil gøre en dramatisk forskel for din hud fremfor den anden, men de føles markant forskelligt. Min tørre hud er klart til den oprindelige Dramatically Different Moisturizing Lotion+ eller den nyere Dramatically Different Hydrating Jelly. Har du fedtet hud har du måske andre præferencer.

De fem koncentrater
Du kan vælge mellem fem forskellige koncentrater, som klikkes ned i din base. De er alle pånær en tilsat farvestof for at fremhæve effekten. Clinique er som altid helt fri for parfume.

Fatique (orange) – indeholder blandt andet en blanding af glykolsyre og salicylsyre, der gør din DD-creme eller gel til en mild syrepeeling.
Irritation (grøn) – indeholder 2 forskellige algeekstrakter, hvid te og to probiotiske ingredienser. Min helt personlige erfaring fra et halvt års bekendtskab på min egen hud er, at den virker!
Pores & Uneven Texture (blå) – indeholder blandt andet en blanding af glykolsyre og mælkesyre, der der gør din DD-creme eller gel til en mild syrepeeling.
Lines & Wrinkles (lilla) – indeholder blandt andet tre forskellige peptider med effekt på rynker.
Uneven Skintone (hvid) – indeholder C-vitamin og salicylsyre samt flere planteekstrakter, som vi kender fra Cliniques øvrige produkter mod hyperpigmentering.

Mit helt store problem med Clinique ID konceptet er, at jeg skal vælge. Hvorfor skal jeg vælge? Hvorfor må jeg ikke blande det hele? Det er fem virkelig gode serum, Clinique har lavet i de fem koncentrater.  Så vil jeg da gerne kunne bruge mere end det ene!

Til gengæld er det svært at gå galt i byen. Der er ingen dårlige valg her. Selvfølgelig kan du ende med et dårligt match, men samtlige fem koncentrater indeholder kun brugbare og velvalgte ingredienser (bortset fra farven), som de fleste hudtyper vil have gavn af.

Vores egen favorit
Både Helene og jeg faldt ved præsentationen af Clinique ID pladask for kombinationen af den grønne “irritation” og den klassiske gule DDML+. Blandingen af de to giver en helt særlig lækker konsistens og ingredienserne fra “irritation” koncentratet er beroligende. Vi er begge oprigtigt glade for netop den blanding, hvilket vi vist efterhånden har nævnt flere gange her og der.

Samme pris med koncentrat
Det bedste ved hele Clinique ID er, at prisen for Clinique ID er den samme, som for en almindelig Dramatically Different Moisturizing Lotion+, Dramatically Different Oil-Free Gel eller Dramatically Different Hydrating Jelly. Du får altså det ekstra serum med gratis, og alle fem giver uden tvivl en ekstra værdi for huden.

Her kan du købe det (reklamelink*)
Du kan købe Clinique ID på blandt andet Cliniques egen webshop, på Matas.dk*, på Nicehair.dk*, i Magasin og i Matas.

Produktet er modtaget som gratis anmeldereksemplar

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
11 kommentarer
Maria

Kan man købe et serum for sig (altså uden medfølgende creme) og blande det i en hvilken som helst creme?

Helene Randløv

Hej Maria
Nej, ikke mig bekendt.
Kh. Helene

Eva

Hej Pudderdåser. Jeg har købt en konjac-svamp fra Karmameju efter at have læst jeres omtale af konjac-svampe. Men jeg er forvirret:
1. I anbefaler generelt vedr. rens, at man begrænser brugen af vand i ansigtet. Mit ansigt bryder sig ikke om vand (jeg får tør hud), og derfor bruger jeg en miscellar water. Men hvis man bruger en konjac-svamp, kan man jo ikke komme ud om vand. Hvad siger I til det?
2. På æsken til min konjac-svamp står der “our extra soft sponges are naturally alkaline (altså basisk) to help maintain the optimal PH balance of the skin.” Hvordan hænger det sammen med, at huden jo har en PH-værdi under 7, som I også gør meget ud af at fortælle om?
Mvh
Eva

Helene Randløv

Kære Eva
Det er længe siden jeg sidst anbefalede konjacsvampe, for du har naturligvis helt ret, det er mere end almindelig svært at undgå vand med sådan en. Du kan dog begrænse mængden med en svamp eller klud, og til det er konjacsvampen god.
Dit andet spørgsmål må du få Karmameju til at svare på, for jeg kan ikke… Karmameju er jo selv meget interesserede i den lave pH-værdi…
Kh. Helene

Eva

Hej. Ift. den orange, er det så et problem, at den indeholder både glykolsyre (AHA) og salicylsyre (BHA), når I ellers stærkt fraråder at bruge begge dele?

Katja Moikjær

Nej. Koncentrationen er jo derefter. Der findes gode blandingsprodukter, som så indeholder tilsvarende lavere mængder af hver. Jeg kender ikke den præcise koncentration her men høj er den ikke

Julie

Hvad er jeres anbefaling ifht at kombinere Clinique ID med jeres T-zone peeling? Fx den blå, som også indeholder syre.

Helene Randløv

Hej Julie
Den blå og orange fraråder vi at kombinere med T-Zone Peeling… Den nye røde og til dels også den hvide er lidt spild… de grønne og lilla er fine.
Kh. Helene

Frederikke

Hej,
Af grøn eller lilla, hvilken ville i anbefale til ung hud (19 år) sammen med t-zone peeling og niacinamid?
Og hvis man skal påføre solfaktor, er det så før eller efter dette produkt fra Clarins?
Mvh Frederikke

Stina Hacke

Hej,

Kan I anbefale et godt alternativ til gel-en fra Clinique? Jeg har brugt den i mange år i ansigt/øjne sammen m. Lidls anti-age creme.
Lige nu har jeg købt jeres alt-i-én creme som alternativ, men synes den er lidt fedtet🤔

Mvh Stina

Helene Randløv Hansson

Hej Stina
Hvorfor vil du skifte gelen ud? Og hvilken en er det helt præcist? Ja, vores Alt i en Creme er på ingen måde egnet som erstatning for en gel, det ligger lidt i navnet.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *