Eksfoliering til tør hud: Kiehl’s Over Night Biological Peel

17.03.13
Kiehl's Over Night Biological Peel

Kiehl's Over Night Biological Peel

Leave-on produkter med syre eksfoliering er ofte en skuffelse. Enten er de ineffektive eller også indeholder de alt for mange irriterende ingredienser. Kiehl’s Over Night Biological Peel er en behageligt undtagelse og en interessant en af slagsen, fordi den ikke findes magen til andre steder.

Carbamid og HEPES
De fleste produkter af denne type bruger AHA fx. glykolsyre eller salicylsyre og med god grund – det er yderst effektivt. Kiehl’s bruger ingen af delene. Over Night Biological Peel indeholder en stor procentdel carbamid (også kaldet urea) og et stof, der heder HEPES. HEPES er almindelig brugt i kosmetik, men oftest i små mængder, hvor det bruges til at justere ph-værdien. Her bruger Kiehl’s det i højere mængder, og selvom man ikke helt ved, hvordan HEPES virker, så virker Over Night Biological Peel i hvert fald.

Bedst til tør hud
Produktet virker anderledes end AHA og salicylsyre – det er for eksempel næppe et godt valg til akne. Til gengæld er det meget høje carbamid-indhold en virkelig velegnet ingrediens til peeling af tør hud, fordi det ikke kun eksfolierer, men også binder fugt i huden. Også hjulpet på vej af hyaluronsyre, der også er i produktet.

På min hud har Over Night Biological Peel en nærmest polerende effekt. Det er svært at forklare, men efter ganske kort tid med daglig brug af Kiehl’s Over Night Biological Peel oplever jeg en generelt glattere og friskere hud. Hvis du har Keratosis Pilaris i ansigtet, er den også et godt valg.

Den er uparfumeret, men hvis du har sart hud, kan du godt risikere en smule svien. På samme måde som almindelig carbamidcreme kan svie.

Her kan du købe det
Kiehl’s Over Night Biological Peel koster 350 kroner for 50 ml., og i Danmark kan du kun købe det hos Magasin.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
23 kommentarer
Malle

Må jeg spørge om I anbefaler Kiehls ansigtssolcreme??

Pudderdåse Katja

Ja den her i hvert fald: https://pudderdaaserne.dk/2012/05/13/vores-favoritter-kiehls-har-saenket-priserne/ er en favorit. Jeg mener ikke at have prøvet andre

Sofie

Hej Katja 🙂
Min hud er dehydret og fedter samtidig en smule. Jeg har fået at vide at min hud fedter, fordi den er dehydret. Jeg har også tør hud der skaller nogle steder, ville jeg kunne bruge dette produkt?

Pudderdåse Katja

Det kan du sagtens 🙂

Dorthe Jensen

Hvordan er den i forhold til Avène Cleanance K, som I har skrevet godt om tidligere? Kan de sammenlignes?
Hilsen Dorthe

Pudderdåse Katja

Ja det kan de, de kan jo lidt det samme. Men som jeg skriver, så er den her god til tør hud, hvis du har akne fx. så vil jeg holde mig til Avene.

Dorthe

Hej Katja,
tak for svar. Købte Avenes, da du skrev, at den også kunne bruges til tør hud – som jeg har. Og synes også det går, så længe, jeg har en creme over den om natten. Jeg har ikke acne, men har nogle forstørrede porer omkring næsen og hudorme (æv), som jeg håber, jeg vil se effekt på.
Hilsen Dorthe

Pudderdåse Katja

Det er den også perfekt til. Jeg tror ikke, at du vil opleve Kiehl’s som bedre nødvendigvis. Hold du dig hellere til Cleanance K og se, hvordan det går 🙂

Cecilie Ingemann

Hvor ofte skal man bruge den? Jeg bruger den ca en gang om ugen (det troede jeg var ofte nok) men oplever ikke den helt store effekt (men jeg tænkte det kunne være fordi jeg tværede det hele af i puden). Skal jeg i perioder bruge den hver dag?

Pudderdåse Katja

Den er beregnet til at blive brugt hver dag. Så du skal bruge den dagligt, hvis du vil have effekten 🙂

Sara

Lige et lille spørgsmål: Hvordan er jeres holdning til carbamidcreme i ansigtet – jeg synes at læse, forskellige steder rundt omkring, at det er et no-go. Mange hilsner fra Sara

Pudderdåse Katja

Der står på carbamidcreme 10 procent fra fx. apoteket, at man ikke må bruge den i ansigtet. Det skriver de selvfølgelig ikke for sjov skyld.
Du må for alt i verden ikke få den i øjnene. Det svier ad h… Men Carbamid er en god eksfolierende ingrediens også til ansigtet, bare du går forsigtigt frem.

Julie

Spændende 🙂
Kan man bruge creme ovenpå?

Stinna

Ved I om denne kan bruges sammen med andre produkter? Vil det fx være en god ide at bruge en creme ovenover, ligesom ved Cleanance K? 🙂

Pudderdåse Katja

Ja absolut. Det er præcis det, den er egnet til 🙂

Helle

Jeg ved godt det er en ‘gammel’ artikel, og er slet ikke sikker på i ser det her, men nu prøver jeg.
Når jeg bruger Over-Night Biological Peel, vågner jeg op med ‘bumser’ på hele underdelen af ansigtet, der hvor jeg normalvis har udbrud når jeg er stresset. Jeg er meget i tvivl om jeg er i gang med at ødelægge min hud, eller om det er fordi den bliver renset ud. Kønt er det i hvert fald ikke.
Og så er jeg lidt i tvivl om jeg bruger den rigtigt. Ifølge damen i Magasin skulle jeg bruge den 3 gange om ugen og ikke komme creme over, som jeg kan se i skriver i en kommentar.
Kan i hjælpe med hvad der er op og ned?
Mange hilsner fra Helle

Helle

Jeg vil lige tilføje at jeg er lidt bange for eksfoliering, efter at have ødelagt (udtørret) min hud med Exuviance i 90’erne.
Derfor ville jeg gerne prøve den her, der ikke er en AHA peeling.

Katja Moikjær

Så ville jeg afgjort stoppe. Det lyder bare ikke til, at din hud kan lide peeling desværre.

Helle

Det var ærgerligt, jeg havde håbet på den her siden den ikke udtørrer huden.
Det koster at lære 😉
Mange tak for svar!

Anne J.

Hej!
Jeg ville lige spørge om man også kan bruge Kiehl’s overnight peeling hvis man har rosacea? Jeg har læst at BHA skulle være bedre end AHA hvis man har rosacea, men jeg ved ikke hvordan carbamid og HEPES forholder sig i det sammenhæng. Jeg er selv ikke så glad for de mekaniske peelings og tænkte at “lidt syre” dagligt måske så ville være en bedre metode.
Så jeg tænkte at i måske vidste bedre besked 🙂
Og tak for en fed blog!

Katja Moikjær

Kære Anne
Det ved jeg faktisk ikke? Jeg ved også kun at BHA er godt til rosacea. Beklager at jeg ikke kan hjælpe dig, men hvis du finder ud af det, så vil jeg meget gerne vide det også.
Kh. Katja

Ivalu mg

Hej. Hvordan virker denne fra Kiehls ift. Jeres egen AHA serum? Jeg har tør hud, men plaget af hudorme 🙁 mvh

Helene Randløv

Hej Ivalu
Kiehl’s vil nok være effektiv i forhold til den tørre hud. Men ikke så effektiv i forhold til hudormene.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *