Anmeldelse – BAK probiotisk hudpleje

BAK skincare
15.09.21
BAK skincare

BAK skincare

Probiotisk hudpleje er hudpleje med levende bakterier. Det er så svært at lave, at jeg kun kender til to producenter. Den ene af dem er dansk, og det er BAK Probiotic Skincare. (Den anden er Esse fra Sydafrika)

Mange har ellers smykket sig med ordene “probiotisk” uden at indeholde en eneste levende bakterier. I stedet bruger de døde bakterier. De døde bakterier, som hedder noget med -lysate på ingredienslisten er også gode ingredienser med en gavnlig effekt på hudens mikrobiom. Det er bare ikke probiotika, som vi kender det fra for eksempel kosttilskud med levende bakterier. Et mere korrekt ord er postbiotika. Miljøstyrelsen er også begyndt at interessere sig for emnet, og der ryddes nu op i de misvisende betegnelser.

Bakterier kan ikke overleve i creme

Det er meget svært at bruge levende bakterier i hudpleje, for vores hudpleje indeholder konservering. Vi skal konservere hudpleje, så den ikke bliver fordærvet, og disse konserveringsmidler slår både de gode og de dårlige bakterier ihjel.

Brugen af levende bakterier lægger altså en masse begrænsninger på, hvilken slags produkter BAK kan skabe. Til gengæld er levende bakterier effektive ifølge både deres egne og andre undersøgelser.

Gut/skin-axis

Vi ved med sikkerhed, at en ødelagt hudbarriere og et ødelagt mikrobiom på huden spiller en vigtig rolle for mange hudproblemer: Akne, eksem, rosacea, perioral dermatit og meget mere. Og vi ved også, at vi kan afhjælpe disse problemer ved at styrke hudens mikrobiom.

BAKs egne forskere tester bakterier på deres laboratorie i København. De har et stort bibliotek af gode bakterier, som de en efter en tester på de dårlige bakterier. De har foreløbig testet 1400 bakterier, og de bedste af dem har de puttet på flaske.

BAK er selvfølgelig ikke de eneste, der interesserer sig for dette emne.  Forskere taler om en “gut-skin-axis” og der findes en række af positive resultater af behandling med probiotika af en række hudproblemer.

62% færre betændte bumser

BAK har også undersøgt deres egne bakterier, omend de endnu ikke har publiceret deres data. De har blandt andet undersøgt deres produkt på personer med akne. 20 personer fik BAKs produkt med bakterier mod akne, 20 personer fik en placebo. Der var en reduktion i antallet af betændte bumser (pustler) på 62% sammenlignet med placebo. 71% af personerne, der fik BAK oplevede en effekt, og effekten var hurtig.

Jeg har ikke selv akne, men jeg har perioral dermatit. Et andet hudproblem, der normal behandles med antibiotika. Jeg har nu brugt BAK Oil for Redness i 10 dage. Foreløbigt hjælper det – jeg havde et flot rødt udbrud på hagen, som det tog, men det er selvfølgelig for tidligt at sige noget endegyldigt endnu.

Jeg har brugt BAKs Intimpleje gennem længere tid – længe nok til at være sikker på den positive oplevelse. Jeg har Sjøgrens Syndrom, og det medfører kroniske tørhed og irriterede slimhinder. BAK Serum for Intimate Care kan selvfølgelig ikke gøre noget ved det, men det hjælper på nogle af de andre problemer, som det medfører nemlig kløe, irritation og den bakterielle ubalance, som nogle gange kan stikke helt af. Jeg er stor fan. Bakterien stammer i dette tilfælde fra en højgravid kvinde. Den viste sig simpelthen at være den mest aktive.

Første gang jeg mødte BAK havde de et produkt i to forskellige konsistenser. Nu har de ti og flere på vej. Det er ikke helt nemt at vælge.

Først og fremmest synes jeg, du skal springe solprodukterne over. De er for dyre, for små, og med mindre du har særlig lyst til at bruge en oliebaseret solcreme med SPF15, så er det ret lige meget.

Serum for Intimate Care er selvfølgelig til intimpleje. Den adskiller sig fra de øvrige produkter ved at indeholde den føromtalte bakterie. Den koster 289 kroner for 30 ml.

Oil for Acne Prone Skin, Serum for Acne Prone Skin og Oil for Redness – indeholder de samme to bakterier. De er forskel på konsistens og øvrige ingredienser, men bakterierne er ens. Disse tre indeholder LB244R og LB356R.

Serum for Atopic Skin, Day Care Oil og Serum for Dry Skin indeholder også den samme bakterie, nemlig LB244R.

LB356R er en bakterie fra fermenteret rødbede, der reducerer bumser. Har du bumser er det altså et af de tre produkter med den, som du skal vælge.

Alle BAKs produkter er oliebaserede og uden vand – selv dem der hedder “serum”. Årsagen er, at dette er den eneste måde at sikre de gode bakteriers overlevelse. Du skal altså være indstillet på at bruge en olie, hvilket især for jer med akne eller rosacea kan være en overvindelse. Det er dog et forsøg værd!

Må jeg bruge andre produkter sammen med?

Vi har talt med BAK selv om dette, og svaret er JA – bortset fra medicinske produkter. De har selv været så venlige at teste deres produkter med alskens andre cremer, makeup og lignende, og det var intet problem. Hvis du vil være helt sikker, så læg en pause ind på 10 minutter mellem påførslerne.

MEN DU MÅ IKKE BRUGE BAK SAMMEN MED DINE MEDICINSKE CREMER! Hvilken vil sige håndkøbsmedicin eller dem på recept. Flere af dem virker antibakterielt, og de kan påvirke effekten.

Kombinationen med for eksempel syreprodukter eller A-vitamin er en god ide.

Her kan du købe det
BAK Skincare kan du købe online på deres egen webshop og hos udvalgte apoteker. Se hvilke her. De omtalte produkter koster mellem 289 og 379 kroner. Olierne indeholder 20 ml. De oliebaserede serum indeholder 30 ml.

Har du prøvet BAK? Hvad er dine erfaringer?

Dette indlæg indeholder både gratis anmeldereksemplarer og produkter vi selv har købt.

 

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
38 kommentarer
Johanne

Jeg har brugt Baks Day Care Oil henover sommeren, og min rosacea er virkelig blevet dæmpet. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har haft et rigtigt rødmeudbrud – endda på trods af sol og rødvin, som ellers plejer at trigge det. Huden er kommet meget mere i balance, og jeg har fået kommentarer om, at min hud ser sundere ud. Jeg har lige købt deres Oil for Acne-prone skin, og den konsistens kan virkelig noget godt for olieret hud og bumser. Alt i alt en kæmpe anbefaling herfra 🤗

Helene Randløv Hansson

Kære Johanne
Hvor er det bare dejligt at høre, husk at skrive en anmeldelse hos/til BAK, man kan simpelthen ikke få nok gode historier <3

Kh. Helene

Maria

Ja jeg har benyttet deres akne serum i mdrs tid, den har indtil videre vist sig som det mest effektive produkt jeg har prøvet, bumser er stort set væk, og nu kun gamle mærker/ ar som skal heles op.

Blev i tvivl om man kan bruge jeres produkt med salisylsyre kombinerede med bak serum?

Helene Randløv Hansson

Kære Maria
Det må du gerne, de to er en rigtig god kombination.

Kh. Helene

Maja

Interessant. Jeg har brugt jeres T-zone peeling i halvanden måneds tid nu, og jeg har ikke helt då mange urenheder – men de er der stadig og i tilstrækkelig til at genere. Vil en kombination med et BAK-produkt fungere, eller er det lidt som at bruge to næsten ens ting?

Helene Randløv Hansson

Hej Maja
Er det hudorme eller bumser, du taler om? Kombinationen af T-Zone Peeling og BAK er rigtig god, de virker slet ikke ens, men det vil kun virke for dig, hvis det er bumser.
Kh. Helene

Camilla

Jeg er lige startet med BAK Day Are Oil. Jeg bruger den om morgenen efter bad og venter ca en time inden jeg påfører andet. Jeg har tendens til rødme og har tidligere været hårdt ramt af akne.
Jeg har kun brugt det en uges tid, men det føles allerede som om min hud er i bedre balance og er mindre rødmende.
Krydser fingre for det holder ved eller bliver endnu bedre🤞😊

Helene Randløv Hansson

Kære Camilla
Hvor lyder det bare godt! Jeg håber, at du opnår gode resultater.

Kh. Helene

Laila

Jeg brugt bak day Care oil på både min mand (i forbindelse med en daglig ansigtsmassage i vores ferie) og mig selv. Og jeg er fan 🙂
Min mands hud ser sundere og renere ud. Og selv om han normalvist ikke er til at få til at bruge creme, har han været meget positivt stemt overfor BAK. For selv om det er en olie, efterlader den faktisk huden med en beroligende og rar (ikke olieret) fornemmelse.
Selv har jeg rosacea (som dog i forvejen var ved at falde til ro), og BAK har i hvert fald ikke fået det til at blusse op igen. Nu har jeg udlånt olien til min mor for mindre end en uge siden og jeg savner den faktisk allerede

Helene Randløv Hansson

Hej Laila
Det var da en god idé, BAK olien til bumser er netop en tørolie og vinder ved nærmere bekendtskab.

Kh. Helene

Laila

BAK har vækket min interesse for pro-biotiske bakterier, så overvejer at det næste skridt herhjemme skal være at skifte til probiotisk vaskemiddel i forbindelse med tøjvask 🤓

Helene Randløv Hansson

Sejt!

Vibeke

Jeg er nysgerrig på, om den kun virker på “rigtige”, betændte bumser, eller også på hudorme og rødme?
Jeg har lidt af acne i 25+ år, men er inde i en længere periode (7-9-13), hvor jeg bruger jeres t-zone peeling, og kun har lidt hudorme. Og så rødme grundet flere rosacea-udbrud de seneste år.

Helene Randløv Hansson

Hej Vibeke
Det virker på rødme, i hvert fald fra rosacea. Hudorme hjælper det ikke på, men du kan med fordel kombinere den med T-Zone Peeling.

Kh. Helene

Lisbeth

Fedt, at I har en artikel om Bak Skincare. Min hud er til ‘den sarte side’, med tendens til hyperpigmentering, akne, rødme – tendenser jeg holder i ave med ¨ sund kost og solfaktor året rundt. Jeg tænker ikke, at jeg har rosacea, men er slået over på BAK Skincares rosacea serie: Rens og olie om morgenen. Det samme om aftenen, der får huden dog også et skud med med Beauté Pacifique Clinical Super3 Booster (A-vitmin). Min hud er SÅ meget pænere. Alt ‘rødme’ er fordampet 🙂 Derudover, så er min hudplejerutine blevet lettet og budgettet ligeså. Da jeg har ‘skrællet en masse ekstra produkter væk’.

Helene Randløv Hansson

Kære Lisbeth
Vi er også svært begejstrede for de fine fine resultater, vi ser <3 Det er især dejligt, at du skriver om besparelsen, da de forholdsvis små flasker ikke ligefrem er billige.

Kh. Helene

Sara

Jeg kunne også godt bruge lidt mere instruks. Bruger T-zone efterfulgt af Niacinamid efterfulgt af dagcreme med solfaktor fra Avène. Kan jeg bruge Oil for redness sammen med dem mon? Og i så fald hvornår skal den ind for det bedste resultat? På forhånd tak! 🙂

Helene Randløv Hansson

Hej Sara
T-Zone Peeling kan du roligt bruge før, fordi pH-værdien er lav.
BAKs olie
Vent noget tid gerne op til en time, Niacinamid 10%
og derefter SPF
Kh. Helene

Julie

Tak for en god blog 🙂 På BAK’s hjemmeside står der, at man gerne skal vente 60 minutter med at bruge andre produkter, men til jer har de sagt 10 minutter… hvordan hænger det mon sammen?

Helene Randløv Hansson

Hej Julie
Der er meget få mennesker, der har mulighed for at vente… har du det, er det selvfølgelig bedst alt lade de gode bakterier virke alene, så længe som muligt.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *