Dåseposten: Kan man blive resistent overfor hudpleje?

14.04.16
Pudderdåserne T-Zone Peeling

Pudderdåserne T-Zone Peeling

Hej pudderdåser

Det var nærliggende, at stille mit spørgsmål til jer, da det altid er jeres blog, jeg tyer til, når jeg har beauty-relaterede spørgsmål 🙂

Jeg har kombineret hud, der både er knastør og skaller + tendens til urenheder. Jeg har prøvet mange produkter i min søgen på den perfekte pleje til min hud. Jeg har dog oplevet (med flere forskellige produkter), at cremer osv. virker super godt, lige når jeg starter med at bruge dem, og efter en længere periode, mister de ligesom deres virkning på mig. Og dvs. at min hud går tilbage til at være tør/uren.

Jeg har oplevet det samme med jeres T-zone peel, som havde rigtig god effekt på mine urenheder, da jeg startede med at bruge den. Nu, efter ca. 6 md., synes jeg ikke længere at den afhjælper mit problem.

Mit (måske dumme) spørgsmål er derfor – kan man blive en slags ‘resistent’ overfor hudpleje, når man har brugt det i længere tid? Og bør m
an i virkeligheden skifte mellem forskellige produkter, for at undgå dette?

Mvh. Anne

Kære Anne

Tusind tak for din tillid. Jeg håber, jeg kan leve op til den.

Det korte svar på dit spørgsmål er “nej”. Det kan man ikke. Alle produkter, der har en effekt, vil fortsætte med at have den, og huden kan ikke “vænne” sig til et produkt. Det er ikke fysisk muligt.

Så nej, man kan ikke blive resistent overfor hudpleje.

Men alligevel er det ikke ualmindeligt at opleve det, du gør. Og hvorfor gør man så det? Forudsat at vi taler om gode og effektive produkter her, så handler det om psyken. Efter den indledende positive effekt på huden, så opnår man kun at vedligeholde det gode resultat. Og man glemmer måske, hvordan huden egentlig så ud, før man begyndte at bruge produktet.

Min gode barndomsveninde havde den oplevelse for nylig. Hun bruger normalt Pudderdåsernes T-zone Peeling og Antiage Ansigtscreme og syntes også, at hendes hud ligesom havde “vænnet” sig til den. Så stoppede hun i en periode og kom meget overrasket til mig og fortalte om, hvordan hendes hud var blevet helt grå og kedelig igen. Og nu kunne hun huske, hvordan den plejede at se ud.

Efter nogle måneders behandling med et hudpleje produkt kan man se de opnåede resultater. Derefter skal man naturligvis fortsætte med at bruge produktet for at vedligeholde det gode resultat, men huden vil ikke længere forandre sig synligt. Og der kan man sagtens få den følelse, at produktet er holdt op med at virke. Det er det altså ikke. Det virker stadig. Det vedligeholder blot det resultat, du allerede har opnået.

Lidt særligt om hårprodukter
Det samme gælder naturligvis hårprodukter. Håret kan ikke vænne sig til noget som helst.

MEN nogle typer af shampoo, balsam og stylingprodukter kan ophobe sig på hårstrået over tid, og derfor kan man opleve en positiv effekt på håret, når man skifter shampoo. Fordi den nye shampoo pludselig vasker al det gamle produkt ud, der har opbygget sig over tid. Der er forskel på ingredienser her, og nogle af de tunge typer af silikone er særlig tilbøjelige til at bygge op over tid, men det er et helt indlæg for sig.

Jeg håber, det var på dit spørgsmål

Kærlig hilsen
Katja

Se hvordan du stiller et spørgsmål til os her

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
25 kommentarer
Emilie

Kære Anne, der har stillet spørgsmålet. Hvis du læser med her, kan du så fortælle, hvordan du plejer din hud? Det lyder nemlig som om, vi har samme slags, og jeg har ikke fundet vidundermidlet endnu, og vil derfor meget gerne have tips! Min hud er både meget tør med en tendens til eksem (særligt i kulden), men jeg får samtidig urenheder i næsefolderne og lidt omkring munden. Det kunne være fedt at høre dine (eller andres!) erfaringer! KH Emilie

Helene Randløv

Kære Emilie
Har du læst her på bloggen? Vi har beskrevet masser af muligheder og produkter. Hvad bruger du, og hvad har du prøvet?
Kh. Helene

Emilie

Hej Helene. Jeg har læst her på bloggen og fået mange tips. men min hud svinger utrolig meget.
I vinters fik jeg eksem/ekstrem tør hud og brugte derfor meget fede cremer (locobase repair, decubal osv). Det hjalp meget, og min hud normaliseredes. Men kort tid efter fik jeg så uren hud og røde pletter i ansigtet. Det har jeg brugt Avene Cleanance Mat imod, og det virkede også fint i en periode. Men nu er det som om, det har tørret min hud ud, og jeg er tilbage ved eksem/tørre tilstande. Så det svinger ligesom frem og tilbage, og jeg mangler lidt råd til en gylden mellemvej..

Helene Randløv

Kære Emilie
Din hud “svinger”, fordi plejen svinger. Tankerne bag valget af hudpleje kan jeg sagtens sætte mig ind i, men jeg tænker, at du i stedet for at vælge symptombehandling til den ene eller den anden ekstreme hudsituation, skal satse på en tilpasningsperiode for at opnå en gylden middelvej.
Du kan læse mere om en optimal rutine her
Det kunne være:
Morgen
Alt i en Makeupfjerner eller en anden Eau Micellaire
AHA Serum eller T-Zone Peeling
Eventuelt Alt i en Creme eller en anden fugtighedscreme, hvis huden er tør
SPF
Aften
Et mildt renseprodukt… jeg tænker, at du vil have glæde af noget oliebaseret
AHA Serum eller T-Zone Peeling
Eventuelt Alt i en Creme eller en anden fugtighedscreme, hvis huden er tør
Du kan selvfølgelig sagtens tilføje andre produkter, hvis du har behov for anti-age pleje eller noget andet.
Kh. Helene

Emilie

Hej Helene. Tusind tak for dit udførlige svar! Jeg vil prøve din plan. Det giver supergod mening ikke at symptombehandle men at give god tid til en gyldne middelvej! TUSIND tak. Kh Emilie

Helene Randløv

Hej Emilie
Når det hele er faldet lidt til ro, håber jeg du har lyst til at give en opdatering :-*
Kh. Helene

Emilie

Hej igen Helene. Det vil jeg selvfølgelig meget gerne 🙂 Jeg har planer om at prøve enten AHA serum eller T-zone peeling, men er i tvivl om, hvilket produkt jeg skal bruge. På den ene side tænker jeg AHA, fordi min hud er sart og tør. På den anden side T-zone, fordi det er den i anbefaler hvis man har rosacea. Det har jeg mig bekendt ikke, men min hud har tendens til rødme, især når den er eksemramt (og det hader jeg og vil derfor selvfølgelig gerne undgå det). Undskyld de mange spørgsmål.. Kh Emilie

Emilie

Hej Pudderdåser! Jeg lovede jer en update, og den kommer her! Efter jeg skrev med dig Helene, droppede jeg yderpunkterne og gik efter at finde en god middelvej i min hudpleje. Og jeg gør egentlig præcis det samme morgen og aften. Jeg købte Biodermas eau micellaire (efter at have læst jeres anbefaling et sted herinde), og den bruger jeg som det første til rens i ansigtet. Den føles simpelthen så dejlig frisk på huden. Så venter jeg ti minutters tid, og derefter bruger jeg en god klat a-creme (fra det svenske mærke Life), som jeg masserer grundigt ind i ansigtet og på toppen af halsen under kæben. Jeg masserer gerne i fem minutters tid både morgen og aften. Det føles utrolig dejligt og afslappende, og jeg tror både cremen trænger bedre ind og at huden bliver vækket lidt ved blodgennemstrømningen. Og det er faktisk det! Måske har det også spillet ind, at jeg for nogle måneder siden er begyndt at spise zink-piller og har droppet mælken i kaffen (også på anbefaling herfra). Uanset hvad, så virker det i hvert fald ret godt. Der er stadig lidt urenheder en gang i mellem, men overordnet føles min hud rolig, ren og tilpas. Så tak for jeres tips! (og tillykke med fødselsdagen forleden!) Mange hilsner, Emilie

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *