Tirsdagstip: Sådan gør du læberne kysseklare

03.02.15
Læbepomader MAC A-Derma og Oriflame

Læbepomader MAC A-Derma og Oriflame

I går spurgte jeg på facebook, om læbestift får dine læber til at tørre ud. Svarene overraskede mig virkelig, for det var der altså rigtig mange, som svarede ja til. Hele debatten startede egentlig med min anmeldelse og senere billedet af Rimmel London Provocalips 16HR Kiss Proof Lip Colour, som er en af de klassiske langtidsholdbare læbestifter, hvor man først påfører en farvet creme, og lader den tørre, hvorefter man tager en særligt formuleret gloss ovenpå og dermed tilfører glans og fugt til læberne.
Sædvanligvis ender man med noget af en hønserøv med denne type produkter, fordi den meget pigmenterede creme simpelthen suger alt fugt ud af læberne. Med Rimmel London Provocalips 16HR Kiss Proof Lip Colour oplevede jeg for første gang nogensinde, at jeg har kunnet bruge netop denne type læbestift i flere dage i træk, uden mine læber er ved at falde af efterfølgende.

Sæson for tørre læber
Det er som regel lige nu, det er værst, hvis du ellers ikke har problemer med læberne. Luften er tør, varmen inde er høj, mens det er koldt ude, og så er du måske lidt mere underskudsramt end sædvanligt. Læbepleje har jeg skrevet en del om i tidens løb, blandt andet fandt jeg dette tip fra sidste år.
Helt enkelt handler det især om at beskytte læberne mod kulden ude og fugttab fra varmen inde. Det gør du bedst med en fedtbaseret læbepomade, om du er til vegetabilske eller mineralske fedtstoffer er slet ikke vigtigt, så længe læberne får et lag beskyttelse regelmæssigt.

Adfærd
Første skridt på vejen mod velfugtede læber er at overveje, om du måske kommer til at slikke dig om munden. Det er helt naturligt, at du gør det, for når læberne er tørre, føles det rart, når de bliver fugtet. Om det er læbepomade, spyt, læbestift eller noget helt fjerde, som får jobbet gjort, er ret væsentligt for læbernes tilstand på længere sigt. Her og nu bliver hjernen tilfredsstillet, uanset hvad du bruger, men nogle ting virker som bekendt mere udtørrende end andet især på sigt.
Husk at en velsmagende læbepomade kan gøre mere skade end gavn, da du sikkert bliver fristet til at smage på den.

Bare smør på
Virkelig ofte bliver vi spurgt om råd til tørre læber, og gengangere som ”læbepomade virker ikke, for jeg har tørre læber, når jeg glemmer at bruge den” bliver jeg forundret over gang på gang. Når årsagen (henholdsvis kulden og varmen som nævnt ovenfor) til de tørre læber ikke bliver fjernet, så er de naturligvis præcis lige så tørre, som de plejer, når du ikke husker beskyttelsen.
Læbepomade er den beskyttelse, du bruger på læberne, ligesom cremen er den beskyttelse, du bruger til ansigtet og din bodylotion er den beskyttelse, du vælger til kroppen.
Undrer du dig tit over, hvorfor du har tør hud? Så er det med garanti mangel på beskyttelse til huden, uanset om det er i ansigtet, på kroppen eller på læberne.

Eksfoliering
Det kan være ganske nyttigt at eksfoliere læberne blidt enten med en blanding af sukker, honning og olie eller med en helt blød tandbørste. På den måde vil du lettere kunne modstå fristelsen at bide eller hive eventuelle skaller af læberne, hvis skaden først er sket. Det er selvfølgelig vigtigt at understrege, at eksfoliering af læberne skal foregå helt blidt!

Hvad gør du selv, når det er gået galt og læberne er blevet tørre?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
25 kommentarer
Rikke

jeg bruger læbepomade fra Elisabeth Arden, eight hour creme.. Den er virkelig god til mine læber.

Helene Randløv

Hej Rikke
Er det en stift?
Kh. Helene

Anne

Decubal – Lips and dry spots balm. Den udretter mirakler.

Helene Randløv

Hej Anne
Jaaaa <3 Det er en klassiker :-*
Kh. Helene

nanna

Jeg har så sindssygt tørre læber i øjeblikket, ved ikke hvad der sker, men din forklaring kan sagtens være det.
Øv, men har købt den for a-derma og håber det hjælper, for lige nu virker intet.
Ps. jeg er VIRKELIG glad for jeres hudplejeserie

Helene Randløv

Hej Nanna
Det lyder slet ikke rart med læberne. Jeg håber, at du kan finde problemet og løse det :-*
Det er virkelig fedt at høre, at du kan lide produkterne <3 Det er jeg glad for!
Kh. Helene

Melanie

Jeg vil helt klart sige e-vitaminolie blandet sammen med lidt sukker, og så enten Carmen eller Blistex læbepomade, men det der virkelig har gjort forskellen for mig denne vinter, er faktisk min Konjac svamp som jeg meget blidt skrubber læberne med i et par sekunder i badet, efterfulgt af læbebalsam

Helene Randløv

Hej Melanie
Ja, eksfoliering er virkelig overset, blodcirkulation er jo alfa og omega, når det kommer til sund hud.
Kh. Helene

Sine Kirstine

Jeg plejer at bruge kløver vaseline inden jeg går i seng og under læbe produkter, det redder dem fra tørhed ret hurtigt

Helene Randløv

Lige præcis! Det er drøneffektivt!
Kh. Helene

Marie-Louise Hauken

Jeg smør masser af enten Nivea Lip Butter eller min nye kærlighed NUXE Rêve De Miel Lip Balm på – giver den tid til at fugte godt. Også eksfoliere jeg ellers bagefter og påfører en omgang læbepomade 🙂
Knus

Helene Randløv

Hej Marie-Louise
Nivea er også en favorit herhjemme <3 NUXE kan jeg desværre ikke selv tåle, men jeg hører altid godt om den.
Kh. Helene

Eva

Jeg er meget glad for Tromborg Lip Cure. Jeg kan godt lide, at duften er neutral og at den er let og ikke fedtet i konsistensen. Alligevel synes jeg, at den gør hvad den skal selv i det tørre indeklima, jeg opholder mig i otte timer dagligt. Jeg bruger den morgen og aften.

Helene Randløv

Hej Eva
Ja, den er vildt god 🙂 Og beskyttelse virker! Også mod tørt indeklima :-*
Kh. Helene

Karina

Her vinder Chanel lip balm samt neutral læbepomade 😉

Helene Randløv

Den har jeg aldrig prøvet…
Kh. Helene

Thea

Jeg bruger Tromborgs Lipcure om aftenen og Lipbalm i løbet af dagen❤️

Helene Randløv

JEg er også ret vil med Lipcure <3

Julie

Jeg bruger enten Eos som jeg køber i USA til 12kr. Utroligt de er så dyre her hjemme. Og ellers også Elisabeth Arden eigth hour, enten på stift ellers på dåse (hvis det hedder det)

Helene Randløv

Hæhæh Julie, selvfølgelig hedder det dåse 😛
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *