Tirsdagstip: Sådan gør du læberne kysseklare

03.02.15
Læbepomader MAC A-Derma og Oriflame

Læbepomader MAC A-Derma og Oriflame

I går spurgte jeg på facebook, om læbestift får dine læber til at tørre ud. Svarene overraskede mig virkelig, for det var der altså rigtig mange, som svarede ja til. Hele debatten startede egentlig med min anmeldelse og senere billedet af Rimmel London Provocalips 16HR Kiss Proof Lip Colour, som er en af de klassiske langtidsholdbare læbestifter, hvor man først påfører en farvet creme, og lader den tørre, hvorefter man tager en særligt formuleret gloss ovenpå og dermed tilfører glans og fugt til læberne.
Sædvanligvis ender man med noget af en hønserøv med denne type produkter, fordi den meget pigmenterede creme simpelthen suger alt fugt ud af læberne. Med Rimmel London Provocalips 16HR Kiss Proof Lip Colour oplevede jeg for første gang nogensinde, at jeg har kunnet bruge netop denne type læbestift i flere dage i træk, uden mine læber er ved at falde af efterfølgende.

Sæson for tørre læber
Det er som regel lige nu, det er værst, hvis du ellers ikke har problemer med læberne. Luften er tør, varmen inde er høj, mens det er koldt ude, og så er du måske lidt mere underskudsramt end sædvanligt. Læbepleje har jeg skrevet en del om i tidens løb, blandt andet fandt jeg dette tip fra sidste år.
Helt enkelt handler det især om at beskytte læberne mod kulden ude og fugttab fra varmen inde. Det gør du bedst med en fedtbaseret læbepomade, om du er til vegetabilske eller mineralske fedtstoffer er slet ikke vigtigt, så længe læberne får et lag beskyttelse regelmæssigt.

Adfærd
Første skridt på vejen mod velfugtede læber er at overveje, om du måske kommer til at slikke dig om munden. Det er helt naturligt, at du gør det, for når læberne er tørre, føles det rart, når de bliver fugtet. Om det er læbepomade, spyt, læbestift eller noget helt fjerde, som får jobbet gjort, er ret væsentligt for læbernes tilstand på længere sigt. Her og nu bliver hjernen tilfredsstillet, uanset hvad du bruger, men nogle ting virker som bekendt mere udtørrende end andet især på sigt.
Husk at en velsmagende læbepomade kan gøre mere skade end gavn, da du sikkert bliver fristet til at smage på den.

Bare smør på
Virkelig ofte bliver vi spurgt om råd til tørre læber, og gengangere som ”læbepomade virker ikke, for jeg har tørre læber, når jeg glemmer at bruge den” bliver jeg forundret over gang på gang. Når årsagen (henholdsvis kulden og varmen som nævnt ovenfor) til de tørre læber ikke bliver fjernet, så er de naturligvis præcis lige så tørre, som de plejer, når du ikke husker beskyttelsen.
Læbepomade er den beskyttelse, du bruger på læberne, ligesom cremen er den beskyttelse, du bruger til ansigtet og din bodylotion er den beskyttelse, du vælger til kroppen.
Undrer du dig tit over, hvorfor du har tør hud? Så er det med garanti mangel på beskyttelse til huden, uanset om det er i ansigtet, på kroppen eller på læberne.

Eksfoliering
Det kan være ganske nyttigt at eksfoliere læberne blidt enten med en blanding af sukker, honning og olie eller med en helt blød tandbørste. På den måde vil du lettere kunne modstå fristelsen at bide eller hive eventuelle skaller af læberne, hvis skaden først er sket. Det er selvfølgelig vigtigt at understrege, at eksfoliering af læberne skal foregå helt blidt!

Hvad gør du selv, når det er gået galt og læberne er blevet tørre?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
25 kommentarer
lfrimodt

…Hvad er det nu den hedder den der er på billedet? Den lyserøde ‘dåse’? ;o)

Helene Randløv

Hej med dig
Det er Tender Care Protecting Balm fra Oriflame 🙂
Kh. Helene

Amanda

Hej med jer.
Er Mac lip conditioneren pengene værd.

Helene Randløv

Hej Amanda
Ja, det er den, du kan læse anmeldelsen, som jeg har stjålet billedet fra 😀
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *