En haveejers bekendelser: Mine årlige pigmentpletter

27.08.18
Havebilleder

Havebilleder

Jeg kan så nemt som at klø mig selv bagi få mine pigmentpletter til at blive 95% usynlige. Jeg gør det nemlig forfra hvert år. Fordi jeg er et fjols.

Efter to graviditeter, tre børn, p-piller, hormonspiraler mm., så har jeg både halvmaske og overskæg i form af brune pigmentpletter. Det er helt normalt for kvinder. Og ja, jeg ved hvordan jeg skal få dem gjort 95% usynlige. Og ja, jeg ved også godt, hvordan jeg skal holde dem væk – det er bare det, som det kniber lidt med…

Jeg er en lykkelig haveejer. Vi bor i et mindre rækkehus med en meget lille have, som jeg elsker. Jeg elsker at drikke min kaffe derude, jeg elsker at ligge i min hængekøje, jeg elsker at sidde i min stol, jeg elsker at grave i haven, plante, plukke, høste – ja sågar at hive ukrudt op er en kilde til glæde, når det er en smuk dag udenfor. Mange lykkelige formiddage tilbringer jeg i min have. Og hvem tænker på, at tage solcreme eller hat på, bare fordi man skal ud på terrassen med sin morgenkaffe eller i haven og kigge til kartoflerne? Ja, jeg gør i hvert fald ikke…

Og det kan jeg se, når jeg kigger mig selv i spejlet nu. De samme gamle pigmentpletter, som jeg altid har, træder frem med fornyet kraft. Når de første solstråler rammer dem om foråret (det er jo bare en kop morgenkaffe på min egen terrasse i pyjamas med morgenhår), så bliver de fremkaldt, og det fortsætter gennem sommeren. Og så kan jeg jo lære det….

Eller åbenbart ikke, for jeg gør det år efter år efter år. Jeg har skrevet den samme historie før og alligevel lærer jeg det ikke.

Tag ikke fejl – jeg bliver ikke solskoldet længere. Det er alligevel længe siden. Det har jeg da lært. Men den der lille smule sol hver eneste dag fra min stol i skyggen er alligevel alt rigeligt til at fremkalde min hyperpigmentering igen. Og så kan jeg jo så starte forfra igen med min egen kur, der heldigvis virker.

Sådan gør jeg (indeholder reklamelinks*)

1. 7% glykolsyre 2 gange dagligt – jeg bruger selvfølgelig vores egen AHA-serum, men du kan bruge hvilken som helst med samme indhold og en effektiv ph-værdi)

2. Niacinamid 10% 2 gange dagligt – jeg bruger selvfølgelig vores egen , men der er kommet endnu flere produkter med høje koncentrationer af niacinamid på markedet. Læs mere om niacinamid her. Den nye OptiLight serie fra Exuviance indeholder også niacinamid.

3. B-resorcinol og phe-resorcinol er begge ingredienser med dokumenteret effekt på hyperpigmentering. Du kan finde den første i Eucerin Even Brighter* og den sidste i La Roche-Posays Pigmentclar-serum*. Clinique Dark Spot Corrector* indeholder også en form for resorcinol.

4. Resveratrol – Helt ærligt så er jeg i tvivl, om det er resveratrolen, alene der gør det, men det er vores Ansigtsolie der virker på mine pigmentpletter. Og for at det ikke skal blive ren ananas i egen juice, så teoretiserer jeg mig frem til, at det må være resveratrolen. Fordi at andre også har undersøgt resveratrols depigmenterende effekt. Men der er så meget andet i ansigtsolien, at jeg ikke kan være 100% sikker på, at det alene er den, og jeg har ikke afprøvet med et andet produkt med resveratrol. Resveratrol er under alle omstændigheder en fantastisk antioxidant, som du kan finde andre steder også.

5. Solcreme – ja, hvis du undrer dig over, at dine mirakelprodukter mod hyperpigmentering ikke virker, så spørg dig selv, om du er hysterisk nok med solbeskyttelsen, eller om du er ligesom mig. Jeg bruger selvfølgelig Alt i en beskyttelse, og så er jeg også blevet glad for den her fra La Roche-Posay. Problemet med dem er bare, at de kun virker, når jeg husker at tage dem på…

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
13 kommentarer
Helle

Jeg går end ikke ud med affald på en regnvejrsdag, uden mindst én omgang med faktor 50. Lige lidt hjælper det, det breder sig bare mere og mere.
Det eneste på listen jeg ikke bruger, er jeres olie. Jeg har prøvet den, men synes den får alt hvad jeg har gjort mig umage med at smøre på inden, til at smuldre af igen. Måske bruger jeg den forkert

Camilla

Jeg er også plaget af pigment-pletter – dog nok ikke så slemt som dig,men jeg synes faktisk at regelmæssig brug med en dermaroller har hjulpet. Kh Camilla

brentton

det er godt at vide ,jeg har altid solcreme på hele året

Lisette

Mon det også virker på såkaldte “leverpletter”. Jeg vil gerne give mine mor et eller flere produkter, som kan hjælpe på de store mørke pletter hun har på både hænder og ansigt. Hun har tidligere fået dem behandlet på en klinik, hvor de skallede af, men kommer desværre igen efter kort tid.

Betina

Det er ingen skam at tale om egen ‘juice’ når den er så effektiv. Jeg har også masser af fregner aka solskader (også selvom jeg fx ikke soler ansigtet), men ja cykler jo også og fikser have i ny og næ. Efter sidste sommer var jeg imponeret over at jeres nia…blabla faktisk gjorde mine fregner usynlige. Har nok også brugt den i kombi med aha-cremen, så jeg vil gerne bakke op om, at det virker. Generelt er jeres produkter SÅ effektive.

Sasha

Altså alle 4-5 cremer på en gang?

Helene Randløv Hansson

Nej, ikke nødvendigvis 🙂 Man kan prøve sig frem eller kaste sig over en cocktail fra begyndelsen.

Kh. Helene

Kristine

Tak for en god blog og gode produkter!
Hvad med overskyede dage og perioden fra september til marts når UV’en kommer under 3 på vores breddegrader – bør man stadig bruge solcreme hvis man bruger syrepeeling? Måske blot en SPF15? eller?

Helene Randløv Hansson

Kære Kristine
Tusind tak for ros <3
Ja, hvis man vil undgå pigmentpletter og passe godt på huden, skal man bruge SPF hver dag hele året. Du kan skrue op og ned for SPF'en, men så skal du også være rigtig god til at skrue op, når solen titter frem igen.

Kh. Helene

Louise

Hejsa

Jeg har store pigmentpletter på mine kinder og efter at have prøvet forskellige kombinationer uden held, har jeg nu købt følgende produkter :

The ordinary:
Squalane cleanser
Vitamin c suspension 23% +HA spheres 2%
Glycolic azid 7% toning solution
Azelaic acid suspension 10%
Natural moisturizing factors + HA
Samt Eucerin anti pigment spot corrector thiamidol og La Roche-Posay anthelios 50+ spf anti shine gel cream

Nu hvor alle produkter endelig er kommet frem, ville jeg høre om I kan hjælpe mig med en rækkefølge på disse produkter ift påføring.

Håber I kan hjælpe 🙂

Helene Randløv Hansson

Hej Louise
Det vil jeg ikke påtage mig, The Ordinary har deres egne regler for, hvad man må og ikke må bruge sammen. Læs deres regimen guide på sitet, det er det eneste sted jeg kender, du kan få et overblik.
Kh. Helene

Mette Hansen

Jeg har fået mange leverpletter på mine ben. Hvad kan jeg gøre, når det er så stort et område?

Helene Randløv

Hej Mette
Vil du prøve at beskrive pletterne for mig?
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *