Tirsdagstip: Pas på havreekstrakt i ansigtet

28.04.15
A-Derma Exomega
A-Derma Exomega
Foto: A-Derma

Jeg elsker Exomega-serien fra A-Derma. Den kan noget helt unikt, når det kommer til at berolige tør, irriteret og eksemplaget hud. Jeg bruger serien til både ældste og yngste søn, der begge har børneeksem, og det er vel bare et spørgsmål om tid før den anden tvilling også begynder at få børneeksem. Jeg bruger den til min mands vintertørre hænder, og jeg bruger den til min egen vintertørre og sarte krop.

Men jeg bruger aldrig mere Exomega i ansigtet.

Der er alene tale om mine egne personlige erfaringer her. Jeg har ingen undersøgelser eller andet at bygge det op på. Men efter at have haft en del problemer med perioral dermatit har jeg opdaget af Exomega så sikkert som amen i kirken forårsager udbrud.

Jeg ved ikke hvorfor, men jeg er 99% sikker på, at det er den aktive ingrediens havreekstraktet Rhealba, der har den effekt på mig. Paula’s Choice har et beroligende serum med samme havreekstrakt, og det havde præcis samme bivirkning på mig. Udbrud af røde knopper på hagen og omkring munden.

Jeg har ingen logisk forklaring og ingen undersøgelser at henvise til. Men vil bare komme med det råd, at hvis du også er fan af produkter med havreekstrakt og har problemer med udbrud i ansigtet, så prøv i en periode at undgå at bruge det i ansigtet og se, om det gør en forskel. Det er et forsøg værd i hvert fald.

Og selvfølgelig: Hvis du ikke har problemer med perioral dermatit, så skal du bare nyde den fantastiske effekt, som ekstrakt af havre har på eksemplaget hud.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
39 kommentarer
Anne Sofie

Laves cremen egentligt ikke i to varianter? En som er deres fedtcreme og en som minder om, bare med lavere fedtprocent? Eller tager jeg helt fejl? (:

Katja Moikjær

Den laves faktisk i tre. En fedtcreme, en creme og en lotion 🙂

Anne Sofie

Ah! Tak for svar

Iben

Tak for en skøn blog som det første!
Åh gud – endelig ved jeg hvorfor! Jeg elsker denne her creme og har brugt den siden jeg fandt ud af at I anbefalede den. Jeg har været virkelig glad for den, men har i nogle måneder været ude for noget udslæt omkring min mund – jeg er 100 procent sikker på at det er den nu! Men nu er mit store spørgsmål: hvad skal jeg så bruge som natcreme?
Jeg bor i Berlin her for tiden, og skal bo her det næste år. Hvilket betyder at jeg hverken kan komme til en ordentlig hudlæge/læge i Danmark eller Tyskland…
Mit budget er virkelig begrænset så Purely Professional Repair Cream, er desværre ikke en mulighed… Det ville være virkelig skønt hvis I kunne anbefale en anden creme! Jeg har utrolig sart og tør hu,d og lider også af Rosacea – jeg har virkelig prøvet at finde en god creme men uh jeg synes det er svært!
Ville virkelig være en kæmpe hjælp hvis I kunne anbefale nogle cremer
Mvh Iben

Katja Moikjær

Kære Iben. Det vigtigste er at stoppe med Exomega. Dernæst køb en billig og helt enkelt fed creme uden nogetsomhelst i. Du kan helt sikkert købe en super billig basic creme i dejlige Tyskland. Så tror jeg at det vil hjælpe af sig selv. Prøv det. Kh. Katja

Louise G-

Ej hvor mærkeligt – det er en af de eneste cremer, jeg kan tåle med min tørre, eksemplagede hud. Hos mig har den heldigvis kun gjort godt… Skørt at hud er så forskelligt.

Helene Randløv

Hej Louise
Ikke så skørt når man tænker over det 😛 Vi ser heldigvis heller ikke alle sammen ens ud
Kh. Helene

dot

Jeg er enig! Har glemt min anisgtscreme et par gange på rejse, og brugt exomegaen. AV! Både den fede og den mindre fede. Det giver mig rød og kløende hud i ansigtet. Men hele familien bruger den hver dag på kroppen. Go figure…
Mvh d

Conni

Hej Katja,
Netop det produkt var faktisk et af dem, der blev fremhævet i forbindelse med AllergyAwards tidligere på ugen. Det skulle, efter sigende, være havren (HWP), der kan skabe en allergisk reaktion, så det er ikke kun dig, der reagerer på den.

randi

Har skrevet en kommentar der vist hører til her istedetfor. Decubal´s fede creme ikke ansigtscrem har den samme effelt som exomega ift perioral dermatitis. Så er i advaret

Katja Moikjær

Tusind tak!

Lone

Hej,
I januar 2016 kunne Politiken (sammen med kemiluppen) afsløre, at Exomega indeholder BHT, som er hormonforstyrrende. Super ærgerligt – faktisk var netop Exomega det eneste, der kan holde min perioral dermatit i ansigtet nede!! Det – og så en penicillin-kur mod borrelia fjernede det fuldstændig. Så nu må jeg se efter alternativer. Jeg kan se, at de vist har en enkelt variant uden BHT, men hvor er det ærgerligt, at de beslutter at anvende BHT, når de ellers reklamerer for at være uden parabener og parfume….
🙂 Lone

Katja Moikjær

Kære Lone. BHT er sikkert at bruge ifølge så vidt jeg ved alle andre eksperter end “Kemiluppen”. Den blå krans (Allergi Danmark) tillader det. Jeg vil kraftigt anbefale at bruge deres Kemi-lex i stedet for kemiluppen: http://www.astma-allergi.dk/kemilex
Jeg ville afgjort holde fast i din gode Exomega. Jeg smører selv mine børn ind i det. Det er det bedste mod børneeksem, og jeg kan ingen dokumentation finde på, at BHT skulle være farligt. Kh. Katja

Nete

Hej
Gælder det også havremel (Avena sativa kerner flour) – eller er det kun rhealba ekstrakt, man skal passe på med?

Maria

Hej, Jeg har hørt fra en venindes erfaring at zink linement burde hjælpe på min perioral dermatit i ansigtet, da det hjalp hende i -70érne. Så jeg gik på apoteket og de anbefalte A-Derma Dermalibour repairing creme, da den indeholder både zink og kobber. Er der nogen der har erfaring med den, eller andre gode råd? Det eneste min hudlæge sagt er at jeg INTET skal bruge. Men min hud er så tør, og huden stadig – efter 1,5 år – rød på hagen og rundt munden. Bh Maria

Helene Randløv Hansson

Kære Maria
Vi har rigtig mange indlæg liggende om netop PD, der er hjælp at hente: https://pudderdaaserne.dk/?s=perioral+dermatit+pd

Vores egen Cremen hjælper mange med PD.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *