Bumse-bekæmpere: Avène Cleanance Expert og TriAcnéal Expert anmeldelse

20.10.16
Avene cleanance expert og Avene triacneal expert

Avene cleanance expert og Avene triacneal expert

I en ny serie vil vi gennemgå de produkter der findes på markedet til uren hud, bumser og akne. Vi vil anmelde de serier, du kan købe i butikker i Danmark såsom på apoteket, i Matas eller i Magasin. Vi har ikke testet dem på egen hud – det har vi nemlig ikke huden til. Vi har i stedet gennemgået den publicerede forskning, der ligger bag, og i et vist omfang de brugeranmeldelser, der er adgang til.

Masker, spot-produkter og vaske er oftest diskvalificeret på forhånd, da de er ineffektive. Vi interesserer os kun for produkter, der kommer som serum, lotion, skintonic, creme, gelé eller hvad som helst, som du smører på huden en eller to gange om dagen og lader blive siddende.

Og nu til de første på listen – Avène. Eller Eau Thermale Avène, hvis man skal være helt præcis.

Stor serie – to produkter
Avènes kæmpestore og omformulerede serie til uren hud kan være svær at overskue. Men hvis vi skærer igennem alle renseprodukter, solcremer og spotprodukter og ned til dem, der er interessante i forhold til behandling af uren hud, er der to tilbage: Avène Cleanance Expert og TriAcnéal Expert.

Indtil for få år siden havde vi TriAcnéal og Cleanance K – to fremragende og billige AHA syre peelinger. I dag er de totalt omformuleret, helt uden syre og har fået tilføjet et “expert” i navnet.

Vi savner de gamle syrepeelinger og synes stadig, det er super ærgerligt, at de er forsvundet. Men de nye produkter er bestemt interessante. Meget interessante endda.

Ny og dokumenteret ingrediens
Cleanance Expert indeholder tre ingredienser – et papaya enzym, som eksfolierer huden en smule, en relativt ukendt antibakteriel ingrediens og diolenyl, der er Avènes egen opfindelse og stjerneingrediens her.

Diolenyl er derfor også at finde i TriAcnèal Expert sammen med papaya ezymet. Her er så også tilsat A-vitamin, som vi kender det fra Avènes anti-age produkter PhysioLift.

Og hvad kan Diolenyl så? Det kan være svært at få indsigt i, når det er et firmas egen opfindelse og patent og det meste information, man har til rådighed er pressemateriale. Men der er faktisk et abstract her af et rigtigt studie.

Studiet er lavet af Pierre Fabre-koncernen selv og viser, at brugen af X-Pressin (papaya-enzymet), Diolenyl og A-vitamin er effektivt mod akne. Produktet blev testet på 60 deltagere med akne. Efter 21 dage var deres udbrud reduceret til “mild”. Efter 43 dage næsten “clear”. Samtidig er det væsentligt at deltagerne ikke rapporterede væsentlige bivirkninger.

Sådan et studie er selvfølgelig yderst interessant, men selvfølgelig med de begrænsninger at det 1) er udført af producenten selv og 2) ikke er blevet sammenlignet med andre midler og 3) kun viser effekten af de tre ingredienser i kombination.

Men det tyder stadig på, at produktet virkelig virker, og min interesse bliver ikke mindre interessant af at læse brugeranmeldelser på troværdige hjemmesider såsom Boots her og her. Eller på Lookfantastic her og her.

Kombinér gerne med syre
Cleanance produkterne er oplagte at kombinere med et produkt med salicylsyre eller glykolsyre, hvis du bruger sådan et, da det ikke indeholder syre i forvejen. I så tilfælde skal du bruge syre-produktet nederst. (Og derfor skulle Avène jo også have beholdt et af de gamle syreprodukter i serien.)

Hvis du bruger en syre peeling allerede, gerne vil opnå en yderligere effekt, men ikke har lyst til at kaste dig ud i de medicinske muligheder, så er Avènes TriAcnéal Expert og Cleanance Expert nogle af de mest overbevisende muligheder. Hvilken af de to skal man så vælge? Det er umuligt at svare entydigt på, men hvis det var mig, ville jeg tage TriAcnéal af to årsager. 1) Det er den kombination af ingredienser, som Avène selv har publiceret forskning om og 2) A-vitamin er en af de bedste kendte og effektive ingredienser, vi har.

Produkterne er parfumerede.

Her kan du købe det
Avène Cleanance Expert koster 144,50 for 40 ml. og Avène TriAcnéal koster 189,50 f0r 30 ml. på apoteket.

På nettet kan du købe dem på Lookfantastic.dk til hhv. 98 og 150 kroner eller på Escentual der holder French Pharmacy Sale i hele oktober.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
20 kommentarer
Runa

Hej skal man vaske clear creamen væk eller lade vær

Helene Randløv

Hej Runa
De to produkter omtalt her er cremer, der skal blive på huden.
Mvh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *