Bumse-bekæmpere: Avène Cleanance Expert og TriAcnéal Expert anmeldelse

20.10.16
Avene cleanance expert og Avene triacneal expert

Avene cleanance expert og Avene triacneal expert

I en ny serie vil vi gennemgå de produkter der findes på markedet til uren hud, bumser og akne. Vi vil anmelde de serier, du kan købe i butikker i Danmark såsom på apoteket, i Matas eller i Magasin. Vi har ikke testet dem på egen hud – det har vi nemlig ikke huden til. Vi har i stedet gennemgået den publicerede forskning, der ligger bag, og i et vist omfang de brugeranmeldelser, der er adgang til.

Masker, spot-produkter og vaske er oftest diskvalificeret på forhånd, da de er ineffektive. Vi interesserer os kun for produkter, der kommer som serum, lotion, skintonic, creme, gelé eller hvad som helst, som du smører på huden en eller to gange om dagen og lader blive siddende.

Og nu til de første på listen – Avène. Eller Eau Thermale Avène, hvis man skal være helt præcis.

Stor serie – to produkter
Avènes kæmpestore og omformulerede serie til uren hud kan være svær at overskue. Men hvis vi skærer igennem alle renseprodukter, solcremer og spotprodukter og ned til dem, der er interessante i forhold til behandling af uren hud, er der to tilbage: Avène Cleanance Expert og TriAcnéal Expert.

Indtil for få år siden havde vi TriAcnéal og Cleanance K – to fremragende og billige AHA syre peelinger. I dag er de totalt omformuleret, helt uden syre og har fået tilføjet et “expert” i navnet.

Vi savner de gamle syrepeelinger og synes stadig, det er super ærgerligt, at de er forsvundet. Men de nye produkter er bestemt interessante. Meget interessante endda.

Ny og dokumenteret ingrediens
Cleanance Expert indeholder tre ingredienser – et papaya enzym, som eksfolierer huden en smule, en relativt ukendt antibakteriel ingrediens og diolenyl, der er Avènes egen opfindelse og stjerneingrediens her.

Diolenyl er derfor også at finde i TriAcnèal Expert sammen med papaya ezymet. Her er så også tilsat A-vitamin, som vi kender det fra Avènes anti-age produkter PhysioLift.

Og hvad kan Diolenyl så? Det kan være svært at få indsigt i, når det er et firmas egen opfindelse og patent og det meste information, man har til rådighed er pressemateriale. Men der er faktisk et abstract her af et rigtigt studie.

Studiet er lavet af Pierre Fabre-koncernen selv og viser, at brugen af X-Pressin (papaya-enzymet), Diolenyl og A-vitamin er effektivt mod akne. Produktet blev testet på 60 deltagere med akne. Efter 21 dage var deres udbrud reduceret til “mild”. Efter 43 dage næsten “clear”. Samtidig er det væsentligt at deltagerne ikke rapporterede væsentlige bivirkninger.

Sådan et studie er selvfølgelig yderst interessant, men selvfølgelig med de begrænsninger at det 1) er udført af producenten selv og 2) ikke er blevet sammenlignet med andre midler og 3) kun viser effekten af de tre ingredienser i kombination.

Men det tyder stadig på, at produktet virkelig virker, og min interesse bliver ikke mindre interessant af at læse brugeranmeldelser på troværdige hjemmesider såsom Boots her og her. Eller på Lookfantastic her og her.

Kombinér gerne med syre
Cleanance produkterne er oplagte at kombinere med et produkt med salicylsyre eller glykolsyre, hvis du bruger sådan et, da det ikke indeholder syre i forvejen. I så tilfælde skal du bruge syre-produktet nederst. (Og derfor skulle Avène jo også have beholdt et af de gamle syreprodukter i serien.)

Hvis du bruger en syre peeling allerede, gerne vil opnå en yderligere effekt, men ikke har lyst til at kaste dig ud i de medicinske muligheder, så er Avènes TriAcnéal Expert og Cleanance Expert nogle af de mest overbevisende muligheder. Hvilken af de to skal man så vælge? Det er umuligt at svare entydigt på, men hvis det var mig, ville jeg tage TriAcnéal af to årsager. 1) Det er den kombination af ingredienser, som Avène selv har publiceret forskning om og 2) A-vitamin er en af de bedste kendte og effektive ingredienser, vi har.

Produkterne er parfumerede.

Her kan du købe det
Avène Cleanance Expert koster 144,50 for 40 ml. og Avène TriAcnéal koster 189,50 f0r 30 ml. på apoteket.

På nettet kan du købe dem på Lookfantastic.dk til hhv. 98 og 150 kroner eller på Escentual der holder French Pharmacy Sale i hele oktober.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
20 kommentarer
Marie

Er det så rigtigt forstået at jeg kan bruge jeres t zone peeling sammen med cleanance expert ?
Rens, t zone peeling og så cleanance expert ovenpå? Derefter creme/olie ??

Katja Moikjær

Ja, det er helt korrekt forstået. Og fortæl os gerne her, hvordan det fungerer.

Marie

Jeg har lige en update.
Jeg har brugt jeres t zone peeling siden i sommers da jeg pludselig fik mange bumser og uren hud. Har algud haft noget men ikke så voldsomt siden jeg var teenager (jeg er 33 år). Men jeg fik flere bumser og det har bare varet ved men jeg har holdt stædigt fast i jeres t zone peeling. Jeg købte så cleanance expert efter jeres råd og har prøvet at kombinere den med til zone peeling. Det gjorde det bare endnu værre og store bylde bumser. Nu har jeg så lagt t zone peelingen væk og bruger lige nu kun cleanance expert. Og sikke en forskel. Den virker allerede meget mere i harmoni, ingen kæmpe bumser og der er faktisk ikke rigtig nogen tilbage eller rødmen! Jeg ved ikke om t zone peelingen bare har været for voldsom lige for min hud.
Nu mangler jeg bare at komme hudormene på næsen til livs…

Katja Moikjær

Mange tak for opdateringen. Det er dejligt det fungerer for dig.
Hudormene må vi også til livs – hvor store er de?

Marie

Hvor store de er ? Øhm sådan almindeligt ? Det sådan knappenåle hovede str på min næse. Har lidt på hagen og en smule i panden. Men dem på næsen irriterer mig mest

Helene (ikke pudderdåse)

Jeg sværgede til Cleanance K inden den blev fjernet fra hylderne, da den hjalp mig meget med at “ensarte” min hud efter meget acne i teenage årene samt en del udbrud senere. Jeg har herefter været ret glad for TriAcnéal efterfølgende (dog ikke helt på niveau med Clenance K). Jeg kan også tilføje at Avenes produkter er ekstremt drøje, så det er ret billig hudpleje 🙂

Kristina

Hej pudderdåserne! Spændende og meget relevant serie – glæder mig til at læse med 🙂
Jeg har lige et spørgsmål til AHA/BHA. Må jeg bruge begge dele, hvis jeg én aften bruger den ene og næste aften den anden? Eller er det for meget for huden? Vil gerne have virkningen af begge.
Og lige et sidste spørgsmål.. Er papaya-enzymet ikke en slags frugtsyre?
Mvh Kristina

Katja Moikjær

Hej Kristina
Nej, helst ikke. Du risikerer at overeksfoliere. Det er bedst at vælge.
Papaya er et enzym. Det peeler også huden, men det er en enzympeeling og ikke en frugtsyre. De virker lidt anderledes og mere overfladisk. Derfor går det bedre at kombinere.
Kh. Katja

Camilla

Hej.
Jeg elsker at læse med hos jer.
I dag faldt jeg over ELF blemish control primer hvor der så også er salicylsyre.
Jeg tænkte derfor straks på dette indlæg og på om i kender den, og har noget at sige om den?
Den kom i hvert fald med hjem og skal prøves.

Katja Moikjær

Jeg har godt læst om den. Smashbox har også salicylsyre i en af deres photo finish primere. Har du fået den hjem og prøvet den endnu?

HeLene

Anbefaler du også triacneal varianten (den nye) til en teen som har lidt små bumser (ikke så meget med jeres t-zone og brugt den gamle triacenal før) og også keratosis pilaris på kinderne. Så ville den nye regime stå på jeres t-zone i hele ansigtet, triacneal i t-zone/næse og så en let fugtcreme over på kinder/hals. Vil bare sikre mig jeg ikke misopfattet noget. Lover at melde tilbage hvordan det går.

Anne

Kære pudderdåser.
Kan I ikke lave en anmeldelse på PHformula? Jeg går på gymnasiet, i en klasse næsten udelukkende med piger. Noget vi tit diskuterer er hudpleje og produkter. En af pigerne har været til kosmetolog, og kosmetologen sværger til PHformula. Vi har kigget hvad det indeholder, men vi ender altid med at køre det hele så langt ud, at vi alle sidder helt forvirrede tilbage. Vi gør mere skade end gavn, desværre haha. Håber I kan hjælpe os!
Er PHformula et godt mærke at anvende, hvis man har problemer med bumser og hudorme? Kosmetologen sagde i øvrigt at t-zone peelingen er helt fin, men at den ikke er stærk nok til større udbrud af bumser og hudorme (især hudorme) – det skulle PHformula acne active derimod være. Har I en bestemt holdning til PHformula? Er det noget der fungerer, ud fra ingredienser at dømme?
Mange hilsner!

Cecilie

Jeg har prøvet utallige produkter til uren hud (som jeg døjer meget med), også fra Avene. Cleanance K gjorde en forskel for min hud, men da den udgik har jeg efterfølgende prøvet Avene Expert, og den gjorde intet godt for min hud. Tværtimod forværrede den faktisk mit problem en del, og jeg fik flere bumser end jeg nogensinde har haft. Måske er der blot min hud som reagerer dårligt på den, men jeg ville alligevel gerne komme med min erfaring omkring produktet 🙂
PS virkelig fedt i har startet denne serie!

Amalie

Hej Pudderdåser
Ser frem til at følge jeres indlæg om uren hud. Det er sådan, at jeg er på lægeordineret Accutin, der gerne skulle behandle min akne. Jeg leder dog efter en en god dagcreme. Som en del af kuren, så for jeg enormt tørre læber og hud. Jeg har så tør hud, at jeg skaller og drysser (hvad der føles som konstant). Håber I kan hjælpe mig.

Katja Moikjær

Kære Amalie. Kig på vores egne produkter her: https://pudderdaaserne.dk/vores-egne-produkter/ eller i dette indlæg: https://pudderdaaserne.dk/2012/06/17/sporg-pudderdaserne-3/
Der er et par muligheder i hvert fald. Håber det virker og er bivirkningerne værd i sidste ende 🙂
Kh. Katja

Ditte

Jeg har skiftet p-pille mærke og er gået fra helt perfekt fejlfri hud til uren hud på hagen og panden. Jeg købte derfor begge af de to ovenstående cremer sammen med deres “cleanance gel”. Jeg brugte deres gel morgen og aften til rens af ansigt, dernæst brugte jeg Triacneál om aftenen og den anden creme om morgenen. Det fungerede i starten, men pludselig var det som om, min hud bare skreg “stooooop”. Jeg slog HELT VILDT ud med urenheder og tøøøøøøør hud! Særligt på hagen. Jeg stoppede derfor med at bruge hele serien og læste mig frem til via jeres mange gode blogindlæg, at jeg højst sandsynligt har fået perioral dermatit. Jeg ved selvfølgelig ikke, om det er det, da jeg jo skal have det undersøgt hos en læge. Men jeg læste, at Homeoplasmine var et vidundermiddel til at få det neddæmpet, og efter jeg har smurt med det, er det gået SÅ stærkt.. Min tørre hud og meget røde urenheder er almost gone på hagen. Så jeg tror simpelthen de to Avene cremer har været alt for barske ved min hud.. I stedet for at bekæmpe min urene hud, har de nærmere forstærket den. Jeg har nu købt Anti Itch-Gel fra Decubal, som jeg bruger om morgenen – wauw den er fantaaastisk! trænger ind i huden på 0,5. Og så har jeg investeret i Purely Proffessionals “Night” creme, som jeg bruger om aftenen. De to cremer har gjort mirakler ved min hud indtil videre. Og så bruger jeg KUN Biodermas micellaire water til at fjerne makeup med. Føler jeg, at jeg har brug for lidt “ekstra” til at få al makeuppen af, så bruger jeg ren kokosolie. Blot et lille opråb om, at man skal passe på, hvad man smørrer i sit hovede 🙂 Jeg er sikker på, denne serie er god for nogen, men for mig var det altså det rene helvede. Ps tak for en fantastisk blog, alle de produkter jeg nævner her, har jeg læst mig frem til er gode via jeres blog – enten via blogindlæg eller i kommentarfelterne! I er guld værd <3

Sofia

Hej. Hvis man lider af uren hud i perioder (og især i vinterhalvåret), men i andre perioder slet ikke har uren hud, hvilken ansigtspleje skal man så gå efter? Kan denne ansigtscreme fx ikke ende med at forværre ting i de perioder man ingen uren hud har?

Katja Moikjær

Kære Sofia. Nej. Produkter som disse kan du roligt bruge i rolige perioder også. Det samme gælder produkter med syre som salicylsyre. Kh. Katja

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *