Produkttips: Makeup der holder i sommervarmen

30.07.14
Holdbar sommermakeup

Holdbar sommermakeup

Jeg håber, I kan holde jer kølige derude. Jeg har hørt, det er blevet dejligt køligt på Sjælland? Det passer jo nydeligt med, at jeg er i Århus og ved at smelte. Skulle hilse at sige at Legoland i 30 graders varme – det er varmt!

Make-up er ikke noget jeg dyrker ret meget i den slags vejr her, hvis jeg på nogen måde kan undgå det. Det er ikke rigtig besværet værd. Men der har været et par festlige lejligheder den seneste uge, hvor jeg ikke rigtig har kunnet lade være. Så jeg har forsøgt her at samle mine bedste tips til makeup, der kan holde til en hedebølge.

Less is more
Vigtigst af alt er efter min mening at skære ned og holde makeuppen simpel og let. Tyk foundation, smokey eyes og røde læber holder hurtigt op med at være pænt i 30 graders varme. En let foundation, en enkelt holdbar cremeøjenskygge, mascara og lidt lipgloss kan være alt, der skal til.

Holdbare foundations
Den nye Pro Longwear SPF 20 Compact Foundation fra MAC har taget mit hjerte med storm. Den er langtidsholdbar på min ellers foundationsslugende hud, men i modsætning til den almindelige flydende Pro Longwear Foundation er den nem at lægge i et let, superdiskret og smukt lag. Dertil er fordelen ved at have sin foundation med sig i en kompakt, når man nu har svært ved at få den til at holde, jo oplagt. Jeg er fan! Konsistensen er helt anderledes end noget andet jeg har prøvet. Den virker ved første øjekast næsten glat og fedtet, men er blot nem at fordele og tørrer smukt op på huden. Den fungerer både med svamp og pensel (jeg har brugt den med små pensler, der er flade i toppen, som normalt er mine favoritter til foundation – MAC 130, Shiseido Perfect Foundation Brush eller Real Techniques Expert Face Brush).

Et billigere alternativ er som altid den gode gamle Pudderdåse-favorit Maybelline SuperStay, der er noget af det mest holdbare, mit ansigt har haft på. Jeg vil også gerne slå et slag for Rimmel Lasting Finish 25 Hour Foundation, der er både pæn, holdbar, billig og en smule lettere i konsistensen end SuperStay.

Problemet med de fleste BB creams i sommervarmen er, at de er relativt fede og uholdbare farvede dagcremer, der er væk fra min hud, før jeg har nået at få sko på. Det gælder heldigvis ikke Benefit Big Easy Complexion Perfector.

Den er let som en BB cream og indeholder god solbeskyttelse, men den tørrer op til en pæn mat overflade og holder bedre.

Selvom både MAC og Benefit indeholder ok solfaktor, så husk ikke at satse på foundation alene som solbeskyttelse i dette vejr. Du bruger (forhåbentlig!) aldrig et tykt nok lag foundation til at sikre en ordentlig beskyttelse mod solen.

Concealer
MAC Pro Longwear Concealer har i mange år stået fremme på mit makeupbord hjemme. Den dækker godt uden at kage eller lignende og den er virkelig meget holdbar. Jeg kan altid få den i en farve, der passer – det er bare min concealer.

Maybelline har også lavet en ny Super Stay 24 Hour Concealer, som fortjener hædrende omtale. Jeg synes, den er blevet bedre end den gamle, der godt kunne sætte sig i kager, især under øjnene. Den er nemmere at fordele og lægge pænt end den forrige, og den holder også. Den findes dog kun i to farver.

Øjenskygge
En primer er første skridt til at få øjenmakeuppen til at holde. De gode af slagsen kan få stort set enhver halvdårlig øjenskygge til at blive siddende hele dagen. Det gælder både gode, gamle Too Faced Shadow Insurance her på billedet og den til tider lidt FOR effektive Wet n Wild eyeshadow primer, som er genial, hvis du for alvor har problemer med at øjenskyggen glider, men som er så heftig, at det kan være lidt svært at blende pænt.

På billedet ser du mine altid trofaste favorit-cremeøjenskygger – Paint Pots fra MAC. Lige for tiden er det Camel Coat og Stormy Pink, der er mest i brug.

Yves Rocher har lavet noget nær den perfekte sommerferie-øjenskygge. Ultra Long-Lasting Cream Eyeshadow 12h – Waterproof er som navnet antyder både vandfast til en svømmetur og ekstremt holdbar under almindelige svedige aktiviteter også. Læs min gamle anmeldelse her.

Lige nu er der 30 procent på et valgfrit produkt hos Yves Rocher. Skriv koden ONE30.

Læbeprodukter
Helt ærligt så gider jeg ikke engang forsøge at tage holdbar læbestift på i dette vejr. Resultatet bliver sjældent kønt. Vælg i stedet en pæn lipgloss, som du hurtigt kan opfriske.

Pæne sommerfarver på mine læber, der også giver fugt og er behagelige, er i år Sisley Phyto-Lip Twist i farven Pinky 4, der er en fin og frisk pink, og Clinique Chubby Stick i farven Jumbo Jasmine.

Hvis du vil have holdbar læbestift, så fåes de ikke bedre end Make Up For Ever Aqua Rouge. Farven Satin Soft Pink er min perfekte læbe-farve.

Jeg kan dårligt nævne et eneste læbeprodukt med ordentlig solbeskyttelse. Men en tør solstift som for eksempel Vichy fungerer perfekt som både primer og solbeskyttelse under læbestift og gloss.

Holdbar mascara
Når du skal vælge holdbar mascara om sommeren, så husk at der er forskel på holdbar og vandfast. Det er IKKE det samme. Hvis dit problem er pandaøjne, og du ikke går i vandet med din mascara, så er du bedst tjent med en vandopløselig mascara som Extended Play. Hvis du går i vandet med mascara eller er ude i regnvejr med den, så skal du selvfølgelig have vandfast mascara – det gør jeg stort set aldrig selv. Mit store problem er det førstnævnte og vandfast mascara vil som regel blot resultere i pandaøjne, der sidder ekstra godt fast på huden.

Blot paper
Blot paper kan ikke gøre meget mod kaskader af sved, men til en ekstra fedtet næse er det absolut uundværligt. Min egen favorit er fra Shiseido, Helene har også for nylig anmeldt MACs version.

Har du et tip til makeup i sommervarmen?

Her kan du købe det
MAC kan du købe online hos Magasin og på MACs egen webshop. Du kan også købe MAC i MAC Pro Store på Købmagergade, i Magasin og i Salling i Aalborg.

Shiseido kan du købe blandt andet hos Magasin og i udvalgte Matas. Magasin forhandler også Sisley.

Maybelline og Rimmel kan du købe hos Matas. Maybelline kan du også finde i større supermarkeder og stormagasiner.

Yves Rocher kan du kun købe online. Husk rabatkoden ONE30.

Wet N Wild forhandles i visse Føtex og Bilka. Du kan også købe det online hos Nelly., jeg synes, det kan være svært at finde bestemte produkter på lager i supermarkedet?

Sephora forhandler Make Up For Ever og Benefit i Danmark. Du kan også købe Big Easy foundation online his lookfantastic.com, der også sælger Real Techniques Expert Face Brush.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
11 kommentarer
Christine

Revlon Colorstay holder hele dagen – også i 30 grader. Selv om aftenen ser den ud, som om man lige har lagt den. Desværre holder Maybelline overhovedet ikke på mig 🙁

Camilla

Virklig et fedt indlæg Katja! Lige det jeg har stået og manglet her i sommervarmen. Min yndlings foundation har de sidste par år været MACs flydende Pro longwear, og efter at have hørt om din begejstring for den nye kompakte udgave af Pro longwear, kan jeg slet ikke vente med at afprøve den selv. Og så vil jeg gerne lige sige tak for, at du lige opklarede et mysterium ift. vandfast mascara for mig! Jeg er er begyndt at bruge vandfast mascara her i sommeren, men har simpelthen ikke kunne forstå (har fundet det meget ulogisk) hvorfor en vandfast mascara giver mig panda-øjne, når en normal mascara aldrig “smitter” af på mig eller giver mig panda-øjne. Jeg må vidst i stedet have fat i en holdbar vandopløselig mascara. Tak for tippet!
-www.Blissitza.dk

Julie

Jeg brugt Rizla papir (det, man bruger til hjemmerullede cigaretter) i årevis som blotting paper. Tilgængeligt i alle kiosker og supermarkeder, mindst lige så effektivt som MAC og alle de andre dyre mærker – og så koster det kun ca. 18 kr. pakken.

Camilla - Cfashion

Det er meget køligere i dag end de andre dage, det regner endda også 🙂
Jeg bruger BB creme fra Maybelline og Loreals Miss Manga, jeg sveder simpelthen så meget i de her dage – ikke i dag heldigvis, så jeg prøver at have så lidt på som muligt. Det giver et let og naturligt look, hvilket jeg syntes passer godt til sommeren 🙂

Ingrid

Rimmels Stay Matte Primer er rigtig god her i varmen. Ingen shiny spots! Bruger den sammen med Olays touch of Max Factor foundation, der dækker let og fugter fantastisk.
Olay er åbenbart udgået af Matas sortiment. Nogen der ved hvor det ellers kan købes?

Ditte

MAC kan også fås i Salling i Århus 😉

Baysen

Kan det svare sig at anskaffe sig Paint Pots eller den fra Yves Rocher, hvis Maybelline Colourshow (eller hvad den du hedder) glider rundt på øjenlågene?

Katja Moikjær

Afgjort Yves Rocher. Den sidder markant bedre fast.

Baysen

Fedt, den vil jeg overveje 🙂

Helle

Shiseido sun protection liquid foundation spf 30! Helt uforlignelig, meget fin finish og – tro det eller ej – vandfast (ja, man kan bade med den, uden den går af). Kan desværre ikke købes i Danmark, men findes nemt i netbutikker i EU.

Manja

Extended Play er rigtig god, hvis man har tendens til “pandaøjne”. Det oplevede jeg før i tiden pga. Allergi og så var den mascara som sendt fra himlen.
Selv bruger jeg Miss Manga mascara fea L’oreal, Wake-something concealer fra Rimmel, lipbalm med mango fra Kiehl’s og mineralpudderfoundation fra E.L.F.. Nogle gange kommer der også lidt eyeliner, for at peppe looket lidt op. 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *