Hold næsen mat: Shiseido Oil-Control Blotting Paper

24.06.12

Jeg var til 50 års fødselsdag hos en god veninde og gammel kollega i går, og som altid havde jeg min Shiseido Oil-Control Blotting Paper i min håndtaske. Pakken er efterhånden godt bumpet rundt, men indholdet er lige så uundværligt som altid.

Overfor mig sad en anden gammel bekendt, som undrende spurgte, hvad jeg foretog mig med det der stykke papir, som jeg diskret forsøgte at duppe i T-zonen, da vi kom ud på aftenen. Hvorefter det gik op for hende, hvad den kunne, og hun var totalt solgt.

Og det er simpelthen også det smarteste i hele verden. Det er ikke specielt Shiseido (deres er bare bedst), det gælder al blotting paper. Det er små stykker rispapir, måske med en lille smule transparent pudder, som suger al fedt til sig og matterer din hud, UDEN at forstyrre din foundation (hvis de vel at mærke er gode).

Dyre men de bedste
Shiseidos er dyre, de koster 165 kroner for 100 ark. Men Shiseido ER bare de bedste, og jeg bruger måske en pakke om året cirka med mit forbrug. Det er relativt nemt at vurdere, hvor længe den holder. Der er 100 styk i, og et stykke kan udemærket klare en fedtet t-zone.

Grunden til at jeg holder stædigt fast i Shiseido og aldrig har fundet noget bedre, er at de bare virker effektivt, og de ikke ødelægger min makeup, men efterlader huden pæn og mat. Helene har brugt Shiseidos blot paper siden 1990. Det er 22 år…

Virker godt under anden pudder
Det gode ved blotpaper fremfor at pudre er, at hvis du som jeg har fedtet hud, så er pudder oven på fedtet hud, der er fedtet oven på en foundation noget… snask. Hvis min foundation trænger til et touchup ud på aftenen, så bruger jeg først den ikke pudrede side af min blotpaper til at fjerne fedtet og derefter lægger jeg lidt kompakt pudderfoundation ovenpå. Men for det meste klarer Shiseido Blotting Paper det helt selv.

Der er to sider af hvert ark, en uden pudder og en med. Begge sider virker fremragende.

Her kan du købe det
Du kan købe Shiseido Oil-Control Blotting Paper for 170 kroner for 100 ark i blandt andet udvalgte Matas, i Magasin og på feelunique.com.

Bruger du nogen slags blotting paper?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
28 kommentarer
Janet

I used to love the blotting paper by Shisheido too! But like you said, they are really expensive and I find the papers a tad too small.. On a trip to Asia I found another brand Gatsby who has powdered oil clear paper and I find this easier to use. They are double the size and only costs around 20 kroner! Unfortunately you can’t buy them here in KBH but eBay always helps a beauty lover out! Love your blog!
http://madein1987.com

Pudderdåse Katja

Thanks Janet. I am a huge Ebay shopper, I will try that out definitely.

Berit

Har brugt Rizla, men fandt Gatsby, som Janet nævner, på ebay, og de er bare gode.
Har en veninde, der også synes, at Gatsby er godt.

Pudderdåse Katja

Okay, nu har jeg bestilt en på EBay 😀

Ditte K.

Jep – Rizla! De små cigaretpapirer. Læste et skønhedstip med Rizla for ca. 10 år siden i Woman, og det virker fint 🙂

Pudderdåse Katja

Præcis Ditte 😀 Rizla er også rispapir og kan fint bruges har jeg også hørt. Er i udgangspunktet lavet af det samme materiale. Har dog ikke selv prøvet endnu.

Neel Rønholt

Uhh ja blotting paper kan gøre underværker 🙂 Jeg har altid selv brugt MACs, men måske man sku prøve Shiseidos næste gang?!

Pudderdåse Katja

Hej Neel
MACs er også godt men Shiseidos er bare lige der bedre synes jeg 🙂 Prøv det!
Kh. Katja

Bine

Interessant.. hvilke billigere (og stadig gode) blotting paper kan man få? Så er de jo vel og mærke ikke ligeså gode som Shiseido, men er der andre du kan anbefale? 🙂

Sofie

Åh. Man fristes helt til at forsøge sig med disse også. Det lyder som en god “safety” i hvert fald 🙂
Iøvrigt lækker blog.. Det lader til, at der er en hel del at komme efter her 🙂

Pudderdåse Helene

Hej Sofie
Tak skal du have <3
Kh. Helene

Anne Marie

Hvor har disse så miracle papers været henne hele mit liv?? Jeg købte dem mette vuns i Magasin efter, jeg så indlægget – og jeg er IN LOVE!!!!
Tak for en FAB blog!! 😀

Pudderdåse Katja

Tak 🙂 Og ja… Kender følelsen 😀

Bjørt

Min hud er virkelig fedtet og har virkelig brug for nogle gode blotting paper, men shiseido’s pris er lidt i overkanten desværre :/ Kan du anbefalle mig nogle gode blotting paper? Det kan heller ikke være dem fra MAC da man ikke kan købe MAC på færøerne :/ Vi har matas og bodyshop 🙂

Pudderdåse Helene

Hej Bjørt
Jeg har ikke selv prøvet, men flere af vores læsere anbefaler Rizla papir, altså sådan noget til år rulle cigaretter af 🙂
Ellers kan du både købe elf og MAC i deres respektive webshops.
Håber du finder noget du kan bruge.
Kh. Helene

Pudderdåse Katja

MAC sender desværre ikke til Færøerne 🙁 Hvad med at prøve dem fra eBay, som flere af de andre anbefaler i kommentarerne?

Metteline

Jeg har ikke brugt blotting paper før, men er lidt fristet af Bobbi Browns, fordi de kommer i et fint ‘læder’-etui.. Kender du evt. kvaliteten af disse? Hvor store er Shiseidos? Jeg tænker om de evt kan fyldes i Bobbi-etuiet, hvis det nu er.. 🙂

Pudderdåse Katja

Jeg kender desværre ikke Bobbis. Jeg har svært ved at gennemskue, hvordan du vil få dem over i etuiet? Men Bobbi Brown laver generelt rigtig gode produkter, så det er da et forsøg værd

Linda

Altså hvis Rizla papir virker, så må de andre typer papirer (joint papir)da være bedre pga de fås større og blødere, og det koster da nærmest ingen ting i den lokale kiosk…. hmmm, men måske folk så tror man ryger, men det jo værd at ta med for at slippe for fettet næse….
Men er rækkefølgen således: Man lægger sin mineral pudder, og så ud på aftenen når man begynder at skinne, så bruger man rispapir og derefter pudder eller hvordan?

Pudderdåse Katja

Jada. Jointpapir, rizlapapir, whatever – det er det samme (her på Nørrebro bruger man vist også Rizla til joints. Min lokale kiosk har i hvert fald et meget stort udvalg…)
Blotting paper er til brug op af dagen, når du begynder at skinne. Hvis du fx. har lagt makeup om morgen og så ved frokosttid begynder at skinne, så dupper du de skinnende steder med blotting paper, hvilket vil fjerne fedtet (du kan se det på papiret – adr). Hvis du også vil friske op med pudder eller lidt ekstra foundation, så bruger du det EFTER du har blottet. Det sidder også meget pænere, når det ikke skal sidde oven på et lag af skinnende fedt.
Kh. Katja

Cathrine Curting

De kan købes her til en tredjedel af prisen! 🙂
http://viewitem.eim.ebay.dk/Shiseido-OilShine-C/110958452933/item

Pudderdåse Helene

Hej Cathrine
Det er så heller ikke Sheseido 😉
Det betyder sikkert ikke det store, men det er da væsentligt at vide, at det man køber er fake!
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *