Tube mascara: Aldrig mere pandaøjne

02.07.13
Estée Lauder Double Wear Zero Smudge og MAc Extended Play Mascara

Estée Lauder Double Wear Zero Smudge og MAc Extended Play Mascara

Tube mascara – i mangel af et bedre dansk ord – er en polymerbaseret mascara, der er bygget grundlæggende anderledes op end traditionel mascara. En af de første, vi så herhjemme, var Imju Fiberwig, men der er kommet mange flere og markant bedre versioner siden.

De kan ikke holde til vand overhovedet. Faktisk kan du fjerne dem kun med vand og ingen makeupfjerner. Men de kan holde til stort set alt andet, og de er pandaøjnes bedste ven.

Holder hele dagen
Lige gyldigt hvilken mascara jeg bruger, så hænger min mascara under øjnene i løbet af dagen. Indtil jeg lærte tube mascara fra MAC og Estée Lauder at kende (der findes også andre mærker).

Vandfast mascara har aldrig løst problemet for mig. Det handler nemlig slet ikke om vand. Tværtimod opnår jeg bare med vandfast mascara, at den sætter sig endnu bedre fast under øjnene og ikke er til at fjerne igen i løbet af dagen uden at ødelægge resten af makeuppen.

Tube mascara er da også alt andet end vandfast. Man kan fjerne den uden makeupfjerner og kun med vand. Men den holder til alt andet, jeg udsætter den for i løbet af dagen, fordi jeg konstant klør mig i øjnene, eller hvad pokker det nu er jeg egentlig foretager mig, der ødelægger min mascara. Ingen anden slags mascara kan klare den opgave.

MAC Extended Play

Her på billedet har jeg haft MAC Extended Play på hele dagen gennem både cykeltur, shopping, børnehentning og arbejde. Som du måske kan se i resten af mit ansigt, så hænger resten af min makeup i laser og under normale omstændigheder havde jeg haft masser sort mascara under øjnene. Ikke med Extended Play.

Polymerbaseret mascara
Forskellen er, at en tube mascara er lavet af polymerer (plastik) i stedet for den traditionelle vand/olie/voks blanding, som almindelig mascara er lavet af. Polymererne danner en tunnel omkring hvert hårstrå, som først opløses, når det kommer i kontakt med vand.

Dette har også afskrækket mange forbrugere fra at købe denne type mascara. Når man fjerner den, så kan den komme den af i små aflange sorte stykker, der kan ligne hår, men IKKE er det.

Estée Lauder vs. MAC
Der findes mange mærker, der laver denne type mascara, men MAC og Estée Lauder laver de bedste efter min mening. Og de er mere ens end forskellige.

MAC Extended Play er meget nem at arbejde med, når man lige vænner sig til den meget lille børste, der er en stor forskel fra de store børster, der er standard på mascara i dag. I forhold til de første tube mascaraer vi så, da Fiberwig kom, så er dette en helt anden oplevelse, der både giver volumen og længde. Fiberwig gav for eksempel ingen ekstra volumen. Den lille børste er nem at arbejde med, men det er en smagssag – og så er den overraskende billig.

Estée Lauder DoubleWear Zero Smudge Mascara
Estée Lauders DoubleWear minder mere om MACs Extended Play end den adskiller sig – det er jo også samme firma. Jeg synes, at Estée Lauder DoubleWear måske lige holder en anelse bedre end Extended Play. Hvis du virkelig har seriøse problemer med pandaøjne, så er det denne jeg vil anbefale.

Hvilken der er pænest til hvilke vipper er derimod en smagssag. Der findes absolut langt mere dramatiske og effektfulde mascaraer derude, men det hjælper jo ikke meget, hvis du lige som jeg har dem hængende nede på kinderne efter frokost.

Her kan du købe det
Du kan købe Estée Lauder hos blandt andet Matas, i stormagasiner og på Magasins webshop. Double Wear Zero Smudge Mascara koster 245 kroner.

MAC Extended Play kan du købe i Magasin, hos Salling i Aalborg, på Magasins webshop og på MACs egen webshop. Den koster 150 kroner.

Får du pandaøjne af din mascara? Hvilken løsning virker for dig?
Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
29 kommentarer
Ulla

Kære pudderdåserne! Jeg sidder og keder efter et alternativ til mac-mascaraen fordi jeg ikke lige kommer til en by, hvor jeg kan købe den så tit – og har et gavekort til Matas.
Jeg har brugt den i mange år, fordi jeg – ja – præcis – får pandaøjne efter en times tid… Jeg troede bare den var almindelig vandfast og anede ikke noget om denne teknologi, bortset fra at jeg naturligvis har observeret alt dét, I beskriver. Har ofte overvejet at købe en anden for afvekslingens skyld, men dét tror jeg ikke nu! TAK! (Eller, jo, jeg vil prøve Estee Lauders nu!) Tak tak tak!

Helene Randløv

Hej Ulla
Du kan sagtens prøve noget nyt, der er også GOSH Rebel Eyes. Den har Katja også anmeldt på bloggen.
Kh. Helene

Camilla

Jeg er klart også på Mirenesse holdet.Super mild, ingen parfume (har allergi)…og så skal der lunken vand til at fjerne den,så jeg svømmer med den på bla.på ferie. Den har kun “fældet” en enkelt gang, i en Italiensk pool,men der var vi også oppe på 39 grader 🥵🥵🥵
Den fås i både sort og brun, og kan både klare almindelige hverdagsvipper og bygges op til seriøs ballade 👀

Ann Sophie Hartwig Bjerager

Hvordan kan jeg se når jeg shopper mascara om det er tube eller almindelig? Har aldrig vidst at der var forskel. Men nu jeg læser om det kan jeg da læse mig til at der er væsentlige forskelle. Såååå hvordan leder jeg efter det? Synes nemlig det er underligt hvis der kun står i ingredienslisten, da det jo er en helt anden type mascara.

Helene Randløv

Hej Ann Sophie
Men det er oftest sådan, det er. Du spørger i butikken eller undersøger produkterne, inden du går ud og shopper. Mange af dem røber sig selv ved at prale af, at de kan fjernes udelukkende med vand.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *