Tube mascara: Aldrig mere pandaøjne

02.07.13
Estée Lauder Double Wear Zero Smudge og MAc Extended Play Mascara

Estée Lauder Double Wear Zero Smudge og MAc Extended Play Mascara

Tube mascara – i mangel af et bedre dansk ord – er en polymerbaseret mascara, der er bygget grundlæggende anderledes op end traditionel mascara. En af de første, vi så herhjemme, var Imju Fiberwig, men der er kommet mange flere og markant bedre versioner siden.

De kan ikke holde til vand overhovedet. Faktisk kan du fjerne dem kun med vand og ingen makeupfjerner. Men de kan holde til stort set alt andet, og de er pandaøjnes bedste ven.

Holder hele dagen
Lige gyldigt hvilken mascara jeg bruger, så hænger min mascara under øjnene i løbet af dagen. Indtil jeg lærte tube mascara fra MAC og Estée Lauder at kende (der findes også andre mærker).

Vandfast mascara har aldrig løst problemet for mig. Det handler nemlig slet ikke om vand. Tværtimod opnår jeg bare med vandfast mascara, at den sætter sig endnu bedre fast under øjnene og ikke er til at fjerne igen i løbet af dagen uden at ødelægge resten af makeuppen.

Tube mascara er da også alt andet end vandfast. Man kan fjerne den uden makeupfjerner og kun med vand. Men den holder til alt andet, jeg udsætter den for i løbet af dagen, fordi jeg konstant klør mig i øjnene, eller hvad pokker det nu er jeg egentlig foretager mig, der ødelægger min mascara. Ingen anden slags mascara kan klare den opgave.

MAC Extended Play

Her på billedet har jeg haft MAC Extended Play på hele dagen gennem både cykeltur, shopping, børnehentning og arbejde. Som du måske kan se i resten af mit ansigt, så hænger resten af min makeup i laser og under normale omstændigheder havde jeg haft masser sort mascara under øjnene. Ikke med Extended Play.

Polymerbaseret mascara
Forskellen er, at en tube mascara er lavet af polymerer (plastik) i stedet for den traditionelle vand/olie/voks blanding, som almindelig mascara er lavet af. Polymererne danner en tunnel omkring hvert hårstrå, som først opløses, når det kommer i kontakt med vand.

Dette har også afskrækket mange forbrugere fra at købe denne type mascara. Når man fjerner den, så kan den komme den af i små aflange sorte stykker, der kan ligne hår, men IKKE er det.

Estée Lauder vs. MAC
Der findes mange mærker, der laver denne type mascara, men MAC og Estée Lauder laver de bedste efter min mening. Og de er mere ens end forskellige.

MAC Extended Play er meget nem at arbejde med, når man lige vænner sig til den meget lille børste, der er en stor forskel fra de store børster, der er standard på mascara i dag. I forhold til de første tube mascaraer vi så, da Fiberwig kom, så er dette en helt anden oplevelse, der både giver volumen og længde. Fiberwig gav for eksempel ingen ekstra volumen. Den lille børste er nem at arbejde med, men det er en smagssag – og så er den overraskende billig.

Estée Lauder DoubleWear Zero Smudge Mascara
Estée Lauders DoubleWear minder mere om MACs Extended Play end den adskiller sig – det er jo også samme firma. Jeg synes, at Estée Lauder DoubleWear måske lige holder en anelse bedre end Extended Play. Hvis du virkelig har seriøse problemer med pandaøjne, så er det denne jeg vil anbefale.

Hvilken der er pænest til hvilke vipper er derimod en smagssag. Der findes absolut langt mere dramatiske og effektfulde mascaraer derude, men det hjælper jo ikke meget, hvis du lige som jeg har dem hængende nede på kinderne efter frokost.

Her kan du købe det
Du kan købe Estée Lauder hos blandt andet Matas, i stormagasiner og på Magasins webshop. Double Wear Zero Smudge Mascara koster 245 kroner.

MAC Extended Play kan du købe i Magasin, hos Salling i Aalborg, på Magasins webshop og på MACs egen webshop. Den koster 150 kroner.

Får du pandaøjne af din mascara? Hvilken løsning virker for dig?
Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
29 kommentarer
Katrine Mørk

Er de gode til bare at bruge på de nederste vipper? Har også altid lidt der ender under øjet nemlig, det er dog ikke så slemt igen, men kunne godt overveje den fra mac bare til brug på de nederste vipper 🙂

Pudderdåse Katja

Ja. Men har du prøvet Cliniques Bottom Lash Mascara? Hvis du nu ved at det er det eneste, du vil bruge den til: http://www.clinique.dk/product/1606/15586/Makeup/Mascara/Bottom-Lash-Mascara/index.tmpl

Katrine Mørk

Nej, men det kunne jeg da bestemt godt overveje at gøre. Tak for tippet!

Pudderdåse Katja

Dejligt det kan bruges 🙂

Marie

Jeg har desværre haft dårlige erfaringer med MAC, som giver mig pandaøjne under træning. Jeg har tænkt om varmen/sveden ikke får den til at gå af? 🙂 men det kan da være jeg skal prøve den anden, da jeg virkelig søger en, der ikke giver mig pandaøjne 🙂

Pudderdåse Katja

Hvis man ikke får pandaøjne under træning, så træner man ikke hårdt nok – uanset mascara 😉
Prøv Estée Lauder, men jeg har aldrig kunnet holde ud at træne med makeup. Når jeg træner, så skal det altså gøres grundigt, og det inkluderer ikke mascara.

Pudderdåse Katja

Disse er HELT anderledes end MACs andre mascara. Som i øvrigt har ændret sig meget voldsomt de sidste par år.

Sofie

De kunne godt være svaret på mine bønner!

Pudderdåse Katja

Du må være ligesom mig 🙂

Pudderdåse Katja

Også på mine 🙂

Christina

Åh, pandaøjne, et evigt tilbagevendende problem for mig! Jeg synes efterhånden jeg har prøvet mange forskellige mascaraer på markedet i både den billige og dyre ende, men intet har været super godt, og de mange eksperimenter gør indhug i pengepungen. Jeg vil gerne have dramatiske vipper med alt, hvad den kan trække af bue, fylde og længde. Dog virker det ikke til at disse mascaraer er helt optimale på dette punkt, så ville jeg kunne tage Benefits They’re Real på under denne for at forsegle Benefit mascaraen eller vil der gå ged i den?

Pudderdåse Katja

Man kan sagtens kombinere dem for effekten skyld (det har jeg før gjort med fiberwig fx. som giver enormt lange vipper, men ingen fylde overhovedet. Jeg tvivler dog på at du bevarer den særlige holdbarhed?

Baysen

Jeg elsker Extended Play, da det er den eneste mascara på markedet, som jeg kan bruge på de nederste vipper. Alle andre mascaraer drysser på mig, og jeg ender med at have mere under øjnene end på vipperne.

Camilla

Evner de også at “holde” buen på vipperne, Katja? Jeg har gode erfaringer med Maybelline i denne henseende – her bevares min vippebukkerbue fint – mens pandaøjneeffekten er Maybellines akilleshæl 🙁

Pudderdåse Katja

Det er lidt svært at svare på. Mine vipper buer nemlig ikke lige meget hvad. Men efter hvad jeg har hørt fra andre, så nej, det er de ikke de bedste til. Desværre.

Anja

Lyder spændende. Jeg tænker blot – dansk regnvejrsklima og opløses i vand – ender man mon så med sorte “plastikrør” på kinderne i stedet for pandaøjne efter en cykeltur i regnvejret?
Jeg har også pandaøjne på nul-komma-fem. Suk….

Pudderdåse Katja

Der skal et seriøst regnvejr til. Men altså… så ligne man jo en druknet panda lige meget hvilken mascara man har på. Det er jo ikke mascaraens skyld 😀

Saga

Jeg bruger en tubemascara, som hedder Mirenesse Secret Weapon 24 hour mascara
http://www.alun.dk/shop/mirenesse–secret-wapon-mascara.html
Den er baseret på bivoks, og den kan selv jeg tåle (jeg kan nærmest ikke tåle noget som helst). Og så er den bare så lækker at have på.

Maria Jæger

Jeg har lige købt en Clinique Power Lash. Aj, den er simpelthen fantastisk! Og passer til beskrivelsen af en tube mascara :3.

Pudderdåse Katja

Jeg har ikke prøvet den, men Clinique er jo også et Estée Lauder-firma, så de minder måske også om disse?

Ann

Har du prøvet Clinique Power Lash nu? Hvordan er den ift. MAC’s? Det er 3 år siden du sidst skrev i tråden. Den fås nemlig i brun, som jeg godt kan lide. Det giver et mindre hårdt udtryk.

Katja Moikjær

Ja, det har jeg! Og den er stort set identisk med MAC og Lauders versioner. Prøv den 🙂

Anne

Jeg har nu i nogle år nydt godt af mascaraen Mirenesse 24hr Mascara (der kan købes på Helsebixen.dk), da jeg til hver dag foretrækker en mascara der går af med lunken vand. Det er både billigere i makeup fjerner, samtidig med at det passer godt til min dovne livsstil, der indeholder så lidt makeup som muligt 😉 men kunne være jeg skulle prøve en af dem her, da min nuværende mascara ikke giver særligt lange vipper? Tak fordi i har sådan en dejlig blog, jeg nyder virkelig at læse om alle jeres gode råd til hudpleje produkter!

Katja Moikjær

Jeg har desværre aldrig selv fået den prøvet, men den er så vidt jeg har hørt i samme familie som disse. De er bestemt heller ikke i samme kategori som nogle af de moderne mascara der virkelig giver voldsom volumen. Det kan de ikke.
Et alternativ kan være at bruge en anden mascara for oven og disse på de nederste vipper. Det er faktisk oftest de nederste vipper, der giver ballade med pandaøjne.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *