Ferietip: Purely Professional i rejsestørrelser

Tube mascara: Aldrig mere pandaøjne

Estée Lauder Double Wear Zero Smudge og MAc Extended Play Mascara

Tube mascara – i mangel af et bedre dansk ord – er en polymerbaseret mascara, der er bygget grundlæggende anderledes op end traditionel mascara. En af de første, vi så herhjemme, var Imju Fiberwig, men der er kommet mange flere og markant bedre versioner siden.

De kan ikke holde til vand overhovedet. Faktisk kan du fjerne dem kun med vand og ingen makeupfjerner. Men de kan holde til stort set alt andet, og de er pandaøjnes bedste ven.

Holder hele dagen
Lige gyldigt hvilken mascara jeg bruger, så hænger min mascara under øjnene i løbet af dagen. Indtil jeg lærte tube mascara fra MAC og Estée Lauder at kende (der findes også andre mærker).

Vandfast mascara har aldrig løst problemet for mig. Det handler nemlig slet ikke om vand. Tværtimod opnår jeg bare med vandfast mascara, at den sætter sig endnu bedre fast under øjnene og ikke er til at fjerne igen i løbet af dagen uden at ødelægge resten af makeuppen.

Tube mascara er da også alt andet end vandfast. Man kan fjerne den uden makeupfjerner og kun med vand. Men den holder til alt andet, jeg udsætter den for i løbet af dagen, fordi jeg konstant klør mig i øjnene, eller hvad pokker det nu er jeg egentlig foretager mig, der ødelægger min mascara. Ingen anden slags mascara kan klare den opgave.

MAC Extended Play

Her på billedet har jeg haft MAC Extended Play på hele dagen gennem både cykeltur, shopping, børnehentning og arbejde. Som du måske kan se i resten af mit ansigt, så hænger resten af min makeup i laser og under normale omstændigheder havde jeg haft masser sort mascara under øjnene. Ikke med Extended Play.

Polymerbaseret mascara
Forskellen er, at en tube mascara er lavet af polymerer (plastik) i stedet for den traditionelle vand/olie/voks blanding, som almindelig mascara er lavet af. Polymererne danner en tunnel omkring hvert hårstrå, som først opløses, når det kommer i kontakt med vand.

Dette har også afskrækket mange forbrugere fra at købe denne type mascara. Når man fjerner den, så kan den komme den af i små aflange sorte stykker, der kan ligne hår, men IKKE er det.

Estée Lauder vs. MAC
Der findes mange mærker, der laver denne type mascara, men MAC og Estée Lauder laver de bedste efter min mening. Og de er mere ens end forskellige.

MAC Extended Play er meget nem at arbejde med, når man lige vænner sig til den meget lille børste, der er en stor forskel fra de store børster, der er standard på mascara i dag. I forhold til de første tube mascaraer vi så, da Fiberwig kom, så er dette en helt anden oplevelse, der både giver volumen og længde. Fiberwig gav for eksempel ingen ekstra volumen. Den lille børste er nem at arbejde med, men det er en smagssag – og så er den overraskende billig.

Estée Lauder DoubleWear Zero Smudge Mascara
Estée Lauders DoubleWear minder mere om MACs Extended Play end den adskiller sig – det er jo også samme firma. Jeg synes, at Estée Lauder DoubleWear måske lige holder en anelse bedre end Extended Play. Hvis du virkelig har seriøse problemer med pandaøjne, så er det denne jeg vil anbefale.

Hvilken der er pænest til hvilke vipper er derimod en smagssag. Der findes absolut langt mere dramatiske og effektfulde mascaraer derude, men det hjælper jo ikke meget, hvis du lige som jeg har dem hængende nede på kinderne efter frokost.

Her kan du købe det
Du kan købe Estée Lauder hos blandt andet Matas, i stormagasiner og på Magasins webshop. Double Wear Zero Smudge Mascara koster 245 kroner.

MAC Extended Play kan du købe i Magasin, hos Salling i Aalborg, på Magasins webshop og på MACs egen webshop. Den koster 150 kroner.

Får du pandaøjne af din mascara? Hvilken løsning virker for dig?
Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

26 kommentarer

 • Er de gode til bare at bruge på de nederste vipper? Har også altid lidt der ender under øjet nemlig, det er dog ikke så slemt igen, men kunne godt overveje den fra mac bare til brug på de nederste vipper :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Jeg har desværre haft dårlige erfaringer med MAC, som giver mig pandaøjne under træning. Jeg har tænkt om varmen/sveden ikke får den til at gå af? :) men det kan da være jeg skal prøve den anden, da jeg virkelig søger en, der ikke giver mig pandaøjne :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hvis man ikke får pandaøjne under træning, så træner man ikke hårdt nok – uanset mascara ;-)

   Prøv Estée Lauder, men jeg har aldrig kunnet holde ud at træne med makeup. Når jeg træner, så skal det altså gøres grundigt, og det inkluderer ikke mascara.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Disse er HELT anderledes end MACs andre mascara. Som i øvrigt har ændret sig meget voldsomt de sidste par år.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  De kunne godt være svaret på mine bønner!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Åh, pandaøjne, et evigt tilbagevendende problem for mig! Jeg synes efterhånden jeg har prøvet mange forskellige mascaraer på markedet i både den billige og dyre ende, men intet har været super godt, og de mange eksperimenter gør indhug i pengepungen. Jeg vil gerne have dramatiske vipper med alt, hvad den kan trække af bue, fylde og længde. Dog virker det ikke til at disse mascaraer er helt optimale på dette punkt, så ville jeg kunne tage Benefits They’re Real på under denne for at forsegle Benefit mascaraen eller vil der gå ged i den?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Man kan sagtens kombinere dem for effekten skyld (det har jeg før gjort med fiberwig fx. som giver enormt lange vipper, men ingen fylde overhovedet. Jeg tvivler dog på at du bevarer den særlige holdbarhed?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg elsker Extended Play, da det er den eneste mascara på markedet, som jeg kan bruge på de nederste vipper. Alle andre mascaraer drysser på mig, og jeg ender med at have mere under øjnene end på vipperne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Evner de også at “holde” buen på vipperne, Katja? Jeg har gode erfaringer med Maybelline i denne henseende – her bevares min vippebukkerbue fint – mens pandaøjneeffekten er Maybellines akilleshæl :-(

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det er lidt svært at svare på. Mine vipper buer nemlig ikke lige meget hvad. Men efter hvad jeg har hørt fra andre, så nej, det er de ikke de bedste til. Desværre.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Lyder spændende. Jeg tænker blot – dansk regnvejrsklima og opløses i vand – ender man mon så med sorte “plastikrør” på kinderne i stedet for pandaøjne efter en cykeltur i regnvejret?
  Jeg har også pandaøjne på nul-komma-fem. Suk….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Der skal et seriøst regnvejr til. Men altså… så ligne man jo en druknet panda lige meget hvilken mascara man har på. Det er jo ikke mascaraens skyld :-D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg bruger en tubemascara, som hedder Mirenesse Secret Weapon 24 hour mascara
  http://www.alun.dk/shop/mirenesse–secret-wapon-mascara.html

  Den er baseret på bivoks, og den kan selv jeg tåle (jeg kan nærmest ikke tåle noget som helst). Og så er den bare så lækker at have på.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Jæger

  Jeg har lige købt en Clinique Power Lash. Aj, den er simpelthen fantastisk! Og passer til beskrivelsen af en tube mascara :3.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg har ikke prøvet den, men Clinique er jo også et Estée Lauder-firma, så de minder måske også om disse?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ann

   Har du prøvet Clinique Power Lash nu? Hvordan er den ift. MAC’s? Det er 3 år siden du sidst skrev i tråden. Den fås nemlig i brun, som jeg godt kan lide. Det giver et mindre hårdt udtryk.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Ja, det har jeg! Og den er stort set identisk med MAC og Lauders versioner. Prøv den :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg har nu i nogle år nydt godt af mascaraen Mirenesse 24hr Mascara (der kan købes på Helsebixen.dk), da jeg til hver dag foretrækker en mascara der går af med lunken vand. Det er både billigere i makeup fjerner, samtidig med at det passer godt til min dovne livsstil, der indeholder så lidt makeup som muligt :wink: men kunne være jeg skulle prøve en af dem her, da min nuværende mascara ikke giver særligt lange vipper? Tak fordi i har sådan en dejlig blog, jeg nyder virkelig at læse om alle jeres gode råd til hudpleje produkter!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jeg har desværre aldrig selv fået den prøvet, men den er så vidt jeg har hørt i samme familie som disse. De er bestemt heller ikke i samme kategori som nogle af de moderne mascara der virkelig giver voldsom volumen. Det kan de ikke.

   Et alternativ kan være at bruge en anden mascara for oven og disse på de nederste vipper. Det er faktisk oftest de nederste vipper, der giver ballade med pandaøjne.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ulla

  Kære pudderdåserne! Jeg sidder og keder efter et alternativ til mac-mascaraen fordi jeg ikke lige kommer til en by, hvor jeg kan købe den så tit – og har et gavekort til Matas.
  Jeg har brugt den i mange år, fordi jeg – ja – præcis – får pandaøjne efter en times tid… Jeg troede bare den var almindelig vandfast og anede ikke noget om denne teknologi, bortset fra at jeg naturligvis har observeret alt dét, I beskriver. Har ofte overvejet at købe en anden for afvekslingens skyld, men dét tror jeg ikke nu! TAK! (Eller, jo, jeg vil prøve Estee Lauders nu!) Tak tak tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Ulla
   Du kan sagtens prøve noget nyt, der er også GOSH Rebel Eyes. Den har Katja også anmeldt på bloggen.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ferietip: Purely Professional i rejsestørrelser