Dåseposten: Hvordan fjerner man øjenmakeup?

17.09.13

Chamomille makeup fjerner-1

Hej Pudderdåser.

Tak for en skøn blog. Har fulgt den siden nytår, og undrer mig nu over hvordan jeg har kunne undvære den!
Før jeg kaster mig ud i nye produkter, tjekker jeg lige for at se om I har anmeldt dem først (har I ofte!)

I kommer med mange tips og gode råd til bl.a. makeup, og jeg ville høre om den er muligt at komme med tips/vejledning
til hvordan man skånsomt fjerner makeup og hvilke produkter der er gode til dette?
Jeg er selv en der bare gnider det af med en vatrondel og makeup fjerner.. Hvilket næppe er godt for øjenene.
En veninde nærmest trækker sin mascara af med en renseserviet, men den synes jeg at have læst I skriver er for den “dovne”/hurtige løsning.

Kunne være lækkert med et godt tip til dette! 🙂

mvh Stine

Kære Stine

Tusind tak for de pæne ord. Du har helt ret i, at det er et emne, vi har forsømt. Ret groft endda. Jeg tror grunden er, at vi begge har meget sarte øjne og derfor begge har brugt den samme øjenmakeupfjerner (hver vores dog) i årevis.

Jeg selv bruger Bioderma, og Helene bruger en netop udgået øjenmakeupfjerner i gelé-form fra The Body Shop. Hun er stadig i panik over, hvad hun nu skal bruge, når den kasse, hun har skaffet i backup er tom, så der bliver testet makeupfjernere på højtryk. Hvis vi finder noget som helst brugbart, skal I nok høre om det.

Mine øjne er sarte, fordi jeg har Sjøgrens Syndrom, der er en sygdom, der blandt andet gør, at man har kraftig nedsat produktion af tårevæske. Helene har bare meget sarte øjne. Stort set hver gang jeg prøver en ny makeupfjerner føles det som at få syre i øjnene, og jeg møder meget sjældent en ny, som jeg kan anbefale. Jeg kan faktisk ikke sådan lige på stående fod komme i tanke om andre end Bioderma, der ikke giver mig akut trang til at vaske mine øjne. Helene foretrækker andre mærker, men er bestemt ikke mindre hys end mig.

Men for at svare på dit spørgsmål, så er øjenmakeupfjerner med vatrondel eller vådserviet (der kan jeg af en eller anden grund tåle flere mærker) absolut også min foretrukne måde at fjerne øjenmakeup på. Så det er der bestemt ikke noget galt med. Når det kommer til at fjerne øjenmakeup er det vel altid “rigtigt”, bare man hurtigt og effektivt fjerner makeuppen uden at genere og trække i hverken øjne eller hud.

Bioderma er en flydende makeupfjerner, så den putter jeg rigeligt af på en vatrondel, lægger den på øjet og lader den trække et øjeblik, hvorefter jeg så forsigtigt, som jeg nu husker at gøre det, gnider det af.

Makeupfjerner som gelé og creme
Helene bruger en lidt anden teknik end mig, fordi hun foretrækker sin makeupfjerner i en tyk konsistens. Det betyder, at hun først smører et lag af sin nu hedengangne The Body Shop Chamomile Gentle Eye Makeup Remover Gel på øjnene, lader den sidde et øjeblik og arbejde, og hvorefter hun tørrer det af.

Pointen er at lade makeupfjerneren gøre så stor en del af arbejdet som muligt og minimere gnideriet og trækken i huden omkring øjnene så vidt muligt.  Både af hensyn til øjne og hud.

At finde den rigtige øjenmakeupfjerner er virkelig alfa og omega her, fordi den både skal være mild og effektiv. Og så er det ligegyldigt, om den er en gelé, creme, flydende, wipes eller hvilken konsistens de ellers kommer i. Hvis din makeupfjerner ikke er effektiv, så bliver du nødt til at gnide og trække på dine øjne, og det generer også øjnene.

Derudover har jeg også haft et par mascara, som er røget ud igen, fordi de har været umulige at fjerne selv med de bedste øjenmakeupfjernere. Hvis din supervandfaste mascara sidder så godt fast, at den ikke er til at gnide af, så har øjnene altså ikke godt af det. Makeup og makeupfjerner skal arbejde sammen, så du ikke skal gnide unødigt på dine øjne.

Olie eller vand?
At matche den rigtige mascara med den rigtige makeupfjerner er også vigtigt. Jeg bruger for eksempel tube mascara, som er vandopløselige. Hvis jeg forsøger at fjerne den med noget rent oliebaseret, så rykker min mascara sig ikke en millimeter. Man kan derimod fjerne en tubemascara med rent vand, fordi de er vandopløselige – ergo skal jeg bruge en vandbaseret makeupfjerner. Der kan altså være forskellige typer af makeupfjerner, der egner sig bedre til nogle typer af makeup end andre.

Kærlig hilsen
Katja

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
39 kommentarer
Anne V

Bioderma er uden tvivl den bedste øjnmakeupfjerner! Jeg elsker den og kan ikke leve uden den. Det er den eneste makeupfjerner jeg kan bruge mens jeg stadig har kontaktlinser i (det har man nogle gange brug for). Den er så mild men alligevel så effektiv at den tager vandfast mascara på ingen tid!

Katja Moikjær

nemlig!

caroline

Har i prøvet at bruge ren olie? Bruger personligt olivenolie eller kokos olie til at fjerne min mascara – det er rigtig godt! Og kan godt lide ideen om det er naturligt!

Katja Moikjær

Olie er en super god makeupfjerner.
Men som jeg også skriver, så virker den ikke på netop den type mascara, jeg bruger desværre.

Marlene J

Jeg vil helt klart anbefale Dermas Rensegel som øjenmakeupfjerner (og også ansigtsmakeup)! Jeg har meget sart hud, og denne gel er den eneste der fungerer for mig. Jeg putter først vand i hovedet, og masserer derfor stille og roligt hele ansigtet. Når jeg skyller gelen af, er alt makeuppen pist væk – helt uden en masse gniden, hiven og skrubben. Prøv den – I vil ikke fortryde! Alle mine veninder, som har prøvet den, sværger ligeledes i dag til Derma Rensegel 🙂

Katja Moikjær

Er det deres eco eller almindelige lyserøde?

Anna

Hej pudderdåser! Hvis i leder efter en god, skånsom (og meget effektiv) makeupfjerner så præv Niveas Waterproof øjenmakeupfjerner (en hvid creme, i en hvid beholder) den er simpelthen så fantastisk og svier aldrig i øjenene selvom man skulle få den ind i øjet.. jeg har også selv meget sarte øjne, men denne! den kan jeg virkelig anbefale :))
håber i har lyst til at prøve den af! i må meget gerne skrive jeres mening hvis i får den afprøvet

Katja Moikjær

Tak for forslaget Anna, jeg havde nok ikke lige kigget på Nivea af mig selv.

Tanja

Jeg vil give min stemme til cliniques take the day off makeup-fjerner til øjne og læber. Den er god!

Katja Moikjær

Den flydende? Take The Day Off Balm er fantastisk. Jeg elsker den, men den er ikke i DK, og ansigtsrens på krukke er altså noget rod.

Lene

Synes i ikke, at i skal smide en rabat kode til Escentual så vi alle sammen kan få prøvet den lækre Bioderma som i så fint roser ;D

Katja Moikjær

Jeg har ikke nogen 🙁 Men jeg skal prøve at skaffe en

Lene

Fedt! Det vil jeg holde øje med. Så skal jeg helt sikkert prøve en. Min Vichy synger på sidste vers. 🙂

helenevester

Super godt indlæg!
Tror de fleste af os indimellem står i den samme situation. Men gode fif at afprøve.

Katja Moikjær

Tak Helene

Baysen

Jeg kan anbefale Derma Eco makeupfjerner. Der er hverken parfume eller alkohol i, så den er mild, men stadig effektiv. Bonusen er, at den ikke er så dyr.
Jeg skifter aldrig til en anden. Det er i hvert fald en af de få, som mine sarte øjne kan tåle.

Katja Moikjær

Den har jeg også været glad for, men det er meget længe siden jeg brugte den sidst.

Laura

Godt indlæg!
Bare lige for at være sikker–
så det er altså “forkert” bare at lade sin ansigtsrens klare jobbet? Jeg plejer bare at massere den ind i huden (jeg bruger Kielh’s den generelle) og gnubbe lidt ekstra omkring øjnene så min mascara kommer af. Det virker ok. Men det er helt forkert?

Katja Moikjær

Nejnejnej – bestemt ikke. Mange ansigtsrens er fuldstændig lige så gode til at fjerne makeup, som øjenmakeupfjerner. Det er der bestemt ikke noget forkert i.

Ann

Jeg er SÅ muggen over at netop den Camomile makeup fjerner udgår fra TBS. Jeg har brugt den i et par år, netop fordi den var skånsom og gjorde arbejdet, uden for meget gnubberi på de stakkels øjne… Og den der erstatter den er et helt andet produkt?!
Sig endelig til, når I finder en afløser magen til, skønne dåser 🙂 Det er simpelthen utroligt, jeg ærger mig gul og grøn over at jeg ikke købte et helt lager, hvis jeg havde vist at den skulle udgå. !”#€%&/?=)(!! Crapdamnit – det er SÅ for dårligt.

Katja Moikjær

Enig! Hørt!

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *