Anmeldelse: A-Derma Ansigtspleje

18.11.13
A-Derma ansigtspleje

A-Derma ansigtspleje

Min gamle chef plejede at sige “if it works, don’t fix it”. Det samme kunne jeg sige om A-Dermas nye ansigtspleje serie. For hvis der er et produkt, som både Helene og jeg har anbefalet gennem tiderne, så er det A-Dermas Exomega serie. Selvom den er skabt til kropspleje og eksemhud, så er det noget af det bedste til tør og sart hud – også i ansigtet. Det var derfor med store forventninger, at vi har prøvet A-Dermas nye serie til ansigtet. Desværre er vi begge skuffede over en del af produkterne.

Det er ikke fordi, der ikke er gode produkter imellem. Der er faktisk et enkelt helt sublimt produkt.

Men der er bare ikke ret mange af dem, som vi vil vælge fremfor de gode gamle A-Derma produkter. Dels fordi de ikke rigtig kan noget andet den de gode gamle – udover at være dyrere og i lyserød indpakning – og dels fordi vi begge to har oplevet irritation ved et par af produkterne. Der er heldigvis et enkelt helt forrygende produkt i blandt, men det er også det eneste, vi for alvor har taget til os.

A-Derma Sensifluid Micellar Water
A-Derma har selvfølgelig også lavet en version af de så kendte Eau Micellair, som er en makeupfjerner til hele ansigtet. Jeg synes, den er helt fin. Den gør det, den skal. Helene derimod kan slet ikke tåle den i øjnene. Det er ikke til at sige, hvad hun reagerer på, men der er witch hazel i. Witch hazel kan på den ene side virke antibakterielt, på den anden side er der en risiko for irritation.

A-Derma Sensifluid Nourishing Cleansing Oil
Det her er stjernen i kollektionen. Aldeles fantastisk renseolie – ligesom den gamle fra A-Derma – som vi begge elsker. Konsistensen på Sensifluid er anderledes end Exomega vaskeolien. Denne virker tykkere og mere fed. Men indeholder de samme beroligende ingredienser som Exomega og er virkelig lækker.

A-Derma Sensifluid Ultra-rich Foaming Gel
Sensifluids rensegel er faktisk også aldeles udemærket. Det er en god og behagelig rensegel til at fjerne med vand. Vi er bare store fans af renseolien, som helt overskygger denne.

Hydralba Hydrating Cream og Nutrialba Nourishing Cream
Hydralba og Nutrialba er A-Dermas nye bud på ansigtscremer. De findes begge to i to varianter til hver sin hudtyper. Hydralba findes til normal/kombineret hud hhv. tør/sart hud og Nurtialba findes til hhv. tør og meget tør hud.

Cremerne er stort set ens, bortset fra fedtindholdet. Og jeg er helt ærligt skuffet over ingredienslisten. Udover diverse fedtstoffer er der sheasmør, A-Dermas berømte havreekstrakt og E-vitamin i. A-Dermas havre er fantastisk, men jeg havde forventet noget mere i en ansigtsserie. Der er ikke noget heri, jeg ikke kan få ud af en tube Exomega.

Det skulle da lige være tidselolien i den fede creme. Men dels er den på krukke og dels svier min hud, når jeg bruger cremerne. Det er selvfølgelig meget individuelt, hvad man reagerer på. A-Dermas Epitheliale AH giver også en let reaktion på mig nogle gange. Men med Hydrabla og Nutrialba får jeg klart en ubehagelig svien, der varer et pænt stykke tid, og altså langt fra den behagelige og beroligende effekt, som et A-Derma produkt efter min mening skal have.

Dette betyder selvfølgelig LANGT fra at andre ikke kan bruge cremerne. Bare fordi jeg oplever, at de svier i kortere tid, når jeg bruger dem, er den slags reaktioner meget individuelle, og man skal passe meget på med ikke at generalisere ud fra dem.

Jeg kan bare ikke se nogen grund til at skifte et rigtig godt og langt billigere Exomega produkt ud med nogle af disse cremer – endda på krukke.

Med en enkelt undtagelse – jeg oplever selv, at Exomega kan forværre mine udbrud af perioral dermatit, og jeg undgår derfor pt. at bruge Exomega i ansigtet. Samme problem har jeg ikke oplevet med denne serie. Det er dog højst individuelt.

Men som sagt: If it works, don’t fix it!

Her kan du købe det
A-Dermas ansigtspleje koster mellem 129,50 og 219,50, og du kan købe dem på apoteket og på online apotekerne.

Du kan også købe flere af produkterne billigere hos tyske Apo-rot

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
20 kommentarer
Nanna

Hej Katja.
Oplever man irritation/reaktioner ved produkterne, bør man virkelig kontakte firmaet. Det er noget de tager meget seriøst!

Beate

Der findes også en rensemælk i serien, som vist ikke er kommet til Danmark endnu, men den er virkelig lækker.Den hedder Aderma Sensifluid Cleansing Lotion. Jeg køber min på Echemist.co.uk

Katja Moikjær

Jeg vil vildt gerne prøve den!

Henriette

Ej så er det da derfor! Mine øjne svier også som en i hulan ved brug af den makeup fjerner! Så bruger den kun på resten af hovedet 🙂

Katja Moikjær

Og så bliver det bare for besværligt synes jeg? Hvis jeg skal have en til øjne og en til ansigt… Ej vel?

Louise

Hvordan anvender i renseolien? Jeg fik en prøve på apoteket, og fik ikke spurgt hvordan man bedst bruger den. Jeg plejer at fordele lidt i hånden med en lille sjat vand, så det “skummer”, og så i ansigtet med den, og så skyller jeg efter med vand. Kan man gøre sådan, eller har I andre forslag?

Katja Moikjær

Fuldstændig som du ville bruge en ansigtsvask eller bodyshampoo. Brug den på våd hud, skum den op og skyl den af. Det lyder helt fint som du gør.

Memsen

Jeg har også måttet droppe makeup-fjerneren, mine øjne svier og øjenomgivelserne udtørres fuldstændigt :-((

Lullumut

Jeg fik Hydralba Hydrating Cream af min søster, og jeg var ikke ret glad for den. Brugte den omkring oktober, og min hud blev desværre slet ikke gennemfugtet men derimod knastør. Og den er jo ikke billigt. Synes også den sviede lidt, som du nævner. Så jeg var faktisk glad, da den var brugt op. Øv..

Katja Moikjær

Ja, det var cirka samme oplevelse her 🙁 Øv

Mette Straa

Jeg er åbenbart en af de få der er helt vild med A-Derma Sensifluid Micellar Water 🙂 Jeg bruger den ikke til øjnene da jeg altid bruger vandfast mascara men med en kombo af rensevandet og Embryolisse creme har min hud aldrig været pænere eller mere fedt fri 🙂

Amarilla

Jeg er ellers ret glad for A-Derma Sensifluid Micellar Water! Jeg bruger den som rejsemakeupfjerner, men Biodermas er stadig favoritten. 🙂 Jeg reagerer heldigvis ikke på witch hazel.

Katja Moikjær

Jeg kan faktisk også sagtens bruge den – Helene kan dog slet ikke.

Mai

Hvordan med sensiphase produkterne , kender du til dem?

Katja Moikjær

Nej desværre. Jeg har godt læst om dem, der er nogen der lyder spændende.

Henrik boysen

Jeg kan desværre kun være enig. Jeg er skuffet over produkterne. Ud fra ingrediens listen, er der intet nyt at komme efter, som man ikke får i de gamle cremer. Min mening er desværre at man får næste de samme produkter til en dyre penge tilsat parfume skuffende, havde ellers store forvendtniger til dette firma, håber de kommer tilbage på sporet til næste gang 🙂
Sjovt du lige nævner at du slår ud på hagen når du bruger A derma EX cremen. Det gør jeg også. Men bare fordi jeg ikke kan tåle den er det jo en fantastisk creme til andre, da den indeholder kendte og gode ingredienser.
God dag hilsen The Angry Beauty Nerd

Katja Moikjær

Det er jo stadig en fantastisk creme til resten af kroppen 🙂 Mit indtryk er, at der faktisk er en del der gør det, og jeg ved ikke hvorfor?

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *