Dåseposten: Tørre vinterhænder med rifter og revner

09.02.14
A-Derma sæbe

A-Derma sæbe

Hej Katja

Jeg kunne ikke lige finde ud af hvor jeg stiller spørgsmål på bloggen, så nu får du en mail 🙂

Jeg døjer simpelten så meget med tørre hænder, og ikke bare tørre – de er også ru, sprukne og med 7-10 rifter rundt omkring jeg bare ikke kan få til at hele. Lægen har givet mig en creme, men jeg synes kun den virker nogle gange. Der smøres og smøres med andre creme, f.eks. har jeg også prøvet Cicital repair creme, (Staves?) fra apoteket, den med zink, den virker nogle gange, men nu ligner mine hænder nogen der sidder på en oldemor og ikke en 31-årig ung mor. Jeg skulle give hånd i går og skammede mig lidt, for det er ikke rart at give hånd til en der har ødelagte hænder…

Om natten sover jeg med bomuldshandsker og creme, for at få noget fugt til hænderne i håb om at rifterne kan hele, men om morgenen er der galt igen og det er så smertefuldt.
Jeg mistænker vores varme vand i hanen (der nu er ekstra varmt) for at være en af synderne.

Jeg håber sådan I har en creme, et fif, en idé eller noget jeg ikke har prøvet? Jeg er fast læser og har søgt rundt på bloggen, men kan ikke finde det ultimative råd til tørre/ru hænder.

Ps. det skal siges at jeg godt kan døje med parfume, så jeg går som regel udenom håndcremer med parfume

Håber sådan I kan hjælpe-.

tak for en fantastisk blog!

Mvh. Ann

Kære Ann

Det er super, at du sender en mail. Det er sådan vi får de fleste spørgsmål. Så tak for din mail.

Den rigtige creme er selvfølgelig vigtig, når man kæmper med så tørre hænder. Men det er kun en lille del af løsningen. Og da jeg kan se, du har prøvet en masse, så lad os kigge på de andre faktorer.

1. Varme vanter
Første skridt i at undgå problemer med frosten er selvfølgelig at undgå frosten. Sørg så vidt muligt for ALDRIG at gå ud i koldt vejr uden varme vanter eller handsker på.

2. Se nærmere på din håndsæbe
Håndsæben er ofte det største problem ved tørre hænder. Langt, langt de fleste håndsæber, der findes, er baseret på sodium laureth sulfat, og de kan altså udtørre hænderne hos nogen (blandt andet herhjemme). Prøv en håndsæbe baseret på de meget mildere coco-sulfat eller lignende. Jeg kan anbefale tre:

Purely Professional
Rudolph Care
Organic Circle fra Rema 1000
A-Derma Oat Milk Cleansing Bar

Hvis du ikke har noget imod sæbe i fast form, så er A-Dermas sæbe efter min mening den mildeste og mest plejende. Vi bruger den herhjemme med stor succes, når min søns hånd-eksem går vinter-amok.

3. Undgå håndsprit og rengøringsmidler
Hvis du har et arbejde, hvor du skal spritte hænder af efter håndvask, så er det selvfølgelig sådan det er. Men hvis du er en af dem, der bare godt kan lide ekstra hygiejne i fritiden med håndsprit til privat brug, så stop med det! Det tørrer hænderne voldsomt ud.

Hvis du har hænderne i rengøringsmidler eller opvaskevand, så brug altid gummihandsker.

4. Brug en fed creme
En fed creme er selvfølgelig vigtigt. Smør hænderne ind HVER gang du har vasket hænder. Præcis hvilken creme betyder altså mindre end de førnævnte tre punkter.

En meget fed creme med carbamid som for eksempel Matas Fod- og Hælkur kan være et godt valg til ru hænder, når du IKKE har rifter. Hvis der er deciderede sår eller rifter må du ikke bruge carbamid på og vente til de er helet. Purely Professional Repair Cream er god på alle tidspunkter – men jeg tror som sagt, du skal starte med at kigge på punkt 1-3.

Jeg håber, der var nogle råd, du kunne bruge. Lad mig høre mere om, hvordan det går.

Kærlig hilsen

Katja

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
32 kommentarer
Julie

Hej Ann
Jeg har et lille firma i Portugal (jeg bor selv i Lissabon), hvor jeg laver haandlavede saeber. De indeholder naturlige olier som portugisisk oliven olie, kokosolie og ricinius olie samt kakaosmoer, gedemaelk,kaolin og silke. De indeholder ingen SLS eller “kemiske fyldstoffer” og er meget milde og bloedgoerende. Jeg havde selv toerre og kloende haender inden jeg begyndte at bruge mine egne saeber saa maaske kunne det ogsaa vaere en loesning for dig? Du kan se mere her: www. kjellberg-lx.com
Mvh
Julie

Matilde

En anden god “sæbe” man kan bruge er også aderma vaskeolie… Hvis man er til en flydende sæbe frem for en bar… Der er lidt duft i, MEN det er en hypoallergen parfume – hvilket vil sige at man har klippet ænderne af parfumeformuleringen, så man kan styre den, altså man ikke reagere på den- ihvertfald meget sjældent…

Katja Moikjær

Det er uden sammenligning min favorit kropssæbe – men det bliver lidt dyrt i længden som håndsæbe, gør det ikke?

Sara

Et tip til andre der døjer med ekstremt tørre eller ru og sprukne hænder; brug hemp hand protector håndcreme fra the body shop! Det er en meget fed creme der trænger hurtigt ind så man slipper for den fedtede fornemmelse. Folk der har håndeksem kan også bruge den. Den gør underværker på kort tid 🙂 den er lidt pricy, men også meget drøj i brug. Den indeholder hampefrøolie og lugter derfor medicinsk, men den er utrolig effektiv!!

Katja Moikjær

Den har jeg også gerne ville prøve længe. Men det er ikke lykkes mig endnu

Ann

Hej Pudderdåser! Jeg ved ikke lige om I læser mit svar her, efter så længe – men jeg ville bare komme med en lille update på mit problem – jeres gode råd hjalp og jeg gik på apoteket og fik atter udskrevet lægens creme mod håndeksem, som jeg ellers var skeptisk over. På disken stod der en Cosborg creme, mod netop mod tørre hænder med sår og rifter. Jeg spurgte ekspedienten om netop de to cremer kunne være en god kombi og efter at have set mine hænder, anbefalede hun mig dem – lægens creme skulle smøres på og virke 15 min. Bagefter Cosborgs creme og så skulle de virke hele natten. Allerede efter et par dage var der store forbedringer og jeg huskede også at bruge handsker, når jeg var ude og gummihandsker når jeg vaskede op og gjorde rent. Det gjorde hurtigt en stor forskel.
Jeg bruger slet ikke bomuldshandsker når jeg sover mere. Tror hænderne har bedre af luft og cremen der virker uden handsker. Når jeg får en rift ud (som ikke er eksem-relateret, smører jeg Cosborg-cremen på og så går der ikke længe før riften er helet!)
Jeg har også tjekket håndsæbe-ingrediensliste og skiftet dem ud med håndsæbe fra Rema.
Tusind tak for al hjælp, det er derfor jeg elsker denne blog.
Mvh. Ann 🙂

Katja Moikjær

Cosborg laver nogle gode cremer 🙂 Tak for din update og jeg er glad for, at det går bedre. Det kan være så utroligt smertefuldt!

Julie

Kære pudderdåserne.
Først og fremmest, tak for en god blog – I er min evige creme guide 🙂
Min kæreste er ved at renovere lejlighed og får meget tørre hænder med en masse rifter. Har I et godt bud på hvilken håndcreme, som vil være god at købe til ham?
På forhånd tak.
Vh. Julie

Helene Randløv

Hej Julie
Min evige redning er L’Occitane med sheasmør. Ellers vil han have god effekt af de cremer, som jeg lige har skrevet om her:
https://pudderdaaserne.dk/2015/01/11/uparfumerede-fedtcremer/
det er fedtede, beroligende og helende cremer.
Kh. Helene

Kasper

Jeg har før i tiden døjet med sprukne hænder om vinteren, da jeg arbejdede på et autoværksted. Da brugte jeg Locobase Repair og det må jeg sige virker rigtig godt, som fedtcreme. Den fås på apoteket.
Ellers et ret godt svar. Jeg døjer nemlig med sprukne hænder igen nu og jeg arbejder ikke på et værksted mere. Det går op for mig at det hænger meget godt sammen med, at min kone lige har skiftet håndsæben ud med flydende sæde baseret på sodium Laurent sulfat fra matas.

Dorte

Urtekram laver en flydende håndsæbe, der hedder noget med Nordic Birch. Den ene variant hedder Superfugt og har været løsningen på mine tørre hænder. Den er dog ikke så billig en løsning som Remas, men giver lidt luksusfaktor også, synes jeg. :grinning:

Helene Randløv

Den synes vi også ret godt om hjemme hos os.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *