Tørre hænder? Nye håndsæber fra Purely Professional og Rudolph Care

16.08.12

Don’t shoot the messenger, men det varer ikke længe, så går sommeren på hæld. Og det betyder i hvert fald for mit vedkommende tørre hænder. Min bedste ven i den kamp er god og fed creme, men som jeg har skrevet om før, så er det også en rigtig god idé at se sin håndsæbe nærmere efter i sømmene. Den indeholder nemlig oftest sulfater, som kan være unødvendigt udtørrende og øge problemerne med tørre hænder. Læs mere i indlægget om sulfater.

Mine tidligere valg var No Perfume Handsoap fra Urtekram og en dyr løsning i længden i form af Shampoo 3 fra Purely Professional, men sommeren har budt på to nye lanceringer: Nemlig håndsæber fra hhv. Rudolph Care og Purely Professional.

Rudolph Care Acai Cream Soap
Sæben er let parfumeret, miljømærket med svanen og blød og behagelig at bruge. Som herre-testeren her i huset tørt bemærkede “ja, den virker”, da jeg spurgte ham, hvad han syntes. Det skal man absolut tage som en stor kompliment. Hus-jyden havde brokket sig højlydt, hvis der havde været underlig sæbe ved håndvasken. Den indeholder en række ingredienser, som skiller den ud fra Purely Professional, som er en langt mere simpel sæbe. Fx. at den består af en meget stor del Aloe Vera.

Purely Professional hand cleanser 2
Purely Professionals hand cleanser kan på akkurat samme måde det, den skal. Den virker, den skummer blidt, den er uparfumeret, og den er billigere. Altså hvor meget skal en håndsæbe kunne?

Peter har sagt god for dem begge. “De virker begge to”(Århus, ikke…) Jeg oplever en klar forskel på mine tørre hænder, når jeg undgår sulfater i sæber. Om det lige er den ene eller den anden, gør ikke den store forskel for resultatet i sidste ende. Det handler om duft, følelse, personlige præferencer, økonomi og ikke mindst, hvilken flaske man helst vil vise frem i sit hjem.

Hvis det sidste slet ikke betyder noget, og hvis du fx. hælder over på sæbedispenser, så er Nul flydende kropssæbe fra Apoteket et godt og budgetvenligt bud uden sulfater eller noget som helst andet til 91 kroner for 750 ml.

Her kan du købe det
Rudolpj Care Acai Cream Soap koster 145 kroner for 250 ml. og kan købes fx. på Rudolph Cares egen webshop og hos Magasin.

Purely Professional hand cleanser koster 85 kroner for 300ml og kan købes på Purely Professionals hjemmeside og udvalgte forhandlere.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
15 kommentarer
Louise

Jeg glæder mig rigtig, rigtig meget til guiden omkring forskellene på de forskellige læbestifter og lip glosses fra Mac 🙂 Det er lidt rarere end at skulle prøve dem allesammen på én gang nede i magasin 😉

Pudderdåse Katja

Hej Louise
Det var da dejligt, men desværre har jeg en to-do liste på ca. 100 indlæg, der skal skrives, så du må vente noget tid endnu. Desuden er det kun min plan at skrive om læbestifternes finishes.
Jeg håber virkelig aldrig, jeg fratager en af vores læsere lysten til at stå og rode hele sortimentet igennem. Det er jo hele fornøjelsen.
Kh. Katja

henrik Boysen

Kids shampo fra änglemark kunne være et godt bud også ca 25 kr for
250 ml
ingrediens liste:
Aqua, Glycerin, sorbitol, cocamidoproptyl betaine,
coco – Glucoside, sodium coco – sulfate, glyceryl oleate, citric acid
syntes også det er en god shampo, renser enda mit ansigt i den, når jeg vasker hår.
Ellers bruger jeg levevis håndsæbe ca 35 kr for 1000 ml
der er godt nok sodium laureth sulfate i som anden ingrediens, men glycerin kommer lige efter, så føler selv det er en god håndsæbe som ikke udtørre ret meget, og så er der jo ikke parfume i.
den skummer ikke så meget og den er jo heller ikke dyr.
Ha en god dag til alle

Pudderdåse Katja

Tak Henrik. Jeg tror nu nok – hvis du har tørre hænder – at et forsøg med håndsæbe ville gøre en stor forskel. Det er ligesom hele pointen med indlægget.
Jeg brugte selv Neutral håndsæbe før.

Julie

Tak for indlægget!
Ved du om den fra apoteket også kan bruges til håret?
Ha’ en god dag 🙂

Pudderdåse Katja

Hej Julie
Jeg har ikke prøvet selv, men det er da et forsøg værd 🙂
Kh. Katja

Bodil

Jeg er ret glad for Family Hand Soap med Aloe vera og glycering fra Urtekram til ca. 30 kr for 380 ml. Den udtører heller ikke hænderne eller irriterer og sammen med lidt glycerin håndcreme har den holdt mig fri for tørre hænder i et godt stykke tid nu.

Pudderdåse Katja

Den er jeg også fan af 🙂

Eva J.

Hej pudderdåser,
Tak for en herlig blog.
Jeg læste fornylig at man faktisk ikke bør bruge natcreme/creme om natten da det forhindrer ens hud i selv at kunne klare problemerne.
Hvad mener i om dette? Er det rigtigt? Er nemlig ikke helt sikker på at jeg tror på det da det var en promotion annonce i matas’ skøn magasin.
Eva J.

Pudderdåse Katja

Hej Eva
Nej det passer bestemt ikke 🙂
Kærlig hilsen Katja

henrik Boysen

Hej ved godt det er et gammelt indlæg men fandt lige denne håndsæbe den anden dag i superbrugsen. Kids Håndsæbe fra änglemark ca 25 kr for 250 ml
Også er der ikke parfume eller sodium laureth sulfate i.

Pudderdåse Helene

Tak for tippet Henrik!
Kh. Helene

Lene

Hej Pudderdåser
Jeg har ekstremt tørre hænder om vinteren, som sprækker og gør ondt som bare p…..
Jeg er blevet gode venner med Matas’ glycerincreme, som virkelig gør underværker, og derudover bruger jeg (herhjemme) Neutrals sæbe. Jeg kan godt se at der er sulfater i, men jeg ved ikke hvad jeg skal bruge istedet – jeg HADER at mine hænder dufter af parfume, så Neutral har været et helt oplagt valg. 😉

Helene Randløv

Hej Lene
Hvad med den fra Organic Circle fra Rema?
Eller Ziaja Creamy Wash Gel, de er begge uparfumerede.
Kh. Helene

Lene

Hej Helene
Tak for tippet 🙂
Jeg skal vist i Rema og købe sæbe fremover. Det lyder tiltalende med den pris for en anden sæbe 😉
Vh Lene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *