A-Derma Dermatological Bar: Eriks kur mod eksemtørre hænder

25.10.12
A-Derma Dermatological Bar

A-Derma Dermatological Bar

Jeg kan slet ikke huske, hvornår jeg sidst har købt sæbe i bar-form. Hvis jeg nogensinde har gjort det selv, siden jeg flyttede hjemmefra i 1998? Grundene er mange: Problematiske ingredienser, upraktisk form og følelsen af bvadr.

A-Derma Dermatological Bar har ændret på det. Den er blevet købt og genkøbt mange gange, siden jeg første gang fik den for nogle måneder siden. For den har betydet en virkelig stor forskel for min snart 4-årige dreng Erik.

Mirakel for eksemplagede tørre børnehænder
Stakkels Erik har arvet sin mors håbløse gener – herunder børneeksem. Det fik han første gang, da han var under en måned gammel, og det har været en fast følgesvend siden. Med intens smørring med Purely Professional Repair CreamExomega og div. andre cremer (indimellem hormoncreme på recept) kan vi holde det nede på kroppen. Men hans hænder har været et stort problem.

For Erik HADER creme. Han hader det intenst. Så meget at han stadig hyler og skælder ud, når hans onde forældre prøver at smøre ham ind. Og jeg kan da virkelig godt forstå ham – det er ikke sjovt, når man er snart 4 år, og det er det sidste, man har lyst til.

Og hans hænder har været så tørre, så tørre. Fordi når man er 4 år, så skal man også vaske hænder hele tiden. Især i børnehaven. Og at lære en 4-årig at bruge creme efter hver håndvask? Det kræver nok bedre overtalelsesevner end jeg har. Så den stakkels dreng har været hårdt plaget af meget tørre hænder og dertil hørende børneeksem på hænderne (børneeksem og tør hud hænger tæt sammen).

Men efter han fik A-Derma Dermatological Bar (og nu lyder jeg som en TV-Shop reklame, men I kender mig godt nok til at vide, at jeg mener det), så er det en saga blot. Sæben har – i modsætning til alt andet jeg har prøvet – ikke udtørret hans hænder, men tværtimod fugtet og plejet hans hænder, så han ikke har haft samme behov for creme, hans hænder ikke er halvt så tørre længere, og der ikke længere er børneeksem på hans hænder (hallelujah!).

Så Erik har nu selv sin egen sæbe liggende i form af A-Derma Dermatological Bar på håndvasken. For mor og far kan stadig bedst lide god sulfatfri flydende sæbe. Men det at have sin egen specielle sæbe har også betydet, at Erik nu er blevet glad for at vaske hænder – for første gang. Han gør det helt af sig selv, uden at skulle tvinges til det, så det har også haft en god pædagogisk effekt.

Lidt om ingredienserne
A-Derma Dermatological Bar er ligesom A-Dermas Exomega produkter baseret på havre. Den er uparfumeret, sæbefri, uden konserveringsmidler og meget mild. Der er ingen sulfat eller kradse sæbestoffer i. Der er til gengæld fedtstoffer og havre i, havre som vi ved er beroligende på irriteret hud (fx. Skin Pharmacology and Applied Skin Physiology, March–April 2002)

Her kan du købe det
A-Derma Dermatological Bar koster 49 kroner på apoteket. Du kan også købe den til under 40 kroner hos Escentual.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
27 kommentarer
Tina T

Ville man kunne bruge den til ansigtsvask uden problemer?

Pudderdåse Katja

Hvis du har meget tør hud, så ja. Det vil jeg bestemt mene. Det er den beregnet til.
Jeg vil ikke umiddelbart anbefale den til fedtet eller akne hud. Men hvorfor skulle man så også vælge den?

mette

Jeg bruger den i badet til ansigtet (efter de ny! gik ud af produktion) super fin dertil.

Sarah

Rigtig meget udenfor sammenhæng, meeeeen (:
Læste i dennes måned Costume, at der åbner en Sephora i Aarhus, er det noget I kender til? Der stod nemlig ikke andet, ingen detaljer (:

Pudderdåse Katja

Jeg har ikke fået nogle detaljer heller, men det er nok uden tvivl, at det kommer. Der bliver arbejdet ihærdigt på sagen 🙂

Stine

Det er nemlig rigtigt; denne sæbe virker! Jeg bruger den selv og den er guld værd til mine tørre eksemhænder.

Pudderdåse Katja

Fedt! Tak Stine

Mette WK

Også fan her! Den kan bruges til alt! Har ofte brugt den til både ansigt og krop i badet (mit eksem sidder i ansigt og på overkrop). Og så synes jeg faktisk prisen er rimelig og sådan én bar kunne sagtens holde 3-4 måneder til mit forbrug.

Pudderdåse Katja

Det er godt at høre fra jer. Jeg er (heldigvis) vokset fra min børneeksem da jeg gik i puberteten, så prøver det ikke på egen krop. Jeg synes slet ikke det er dyrt heller – tro mig det betaler jeg gerne!

Sofie

Hurra skal der lyde herfra; jeg har haft børneeksem hele min barndom, og den har nu udviklet sig til en atopisk eksem. Værst er det på hænderne hvor jeg har udviklet håndeksem og det er helt forfærdeligt. Jeg smør hele tiden med fedtcreme, hormoncreme osv osv. Nu må jeg altså lige prøve den her sæbe, for mine hænder HADER alm. sæbe. Udover det skal jeg have bestilt Purely Prof.’s Repair Creme, jeg eeeeelsker deres shampoo, balsam og voks, så jeg er ikke et sekund i tvivl om at jeg også vil elske deres creme. Tak for tip 🙂

Pudderdåse Katja

Jeg HÅBER det virker for dig også. Lad mig høre hvordan det går 🙂

Helene H.

Hej (:
Jeg er begyndt at få meget fedtet hud omkring næsen og lige meget hvilken ansigts creme jeg bruger bliver det bare værre. Så jeg vill hører om i kunne anbefale en god creme? Kan det forresten have noget at gøre med min ansigtsrens at min hud bliver mere fedtet?

Pudderdåse Katja

Hvilken ansigtsrens er det? Fedtet hud kan sagtens komme af de forkerte produkter.
Men rigtig ofte kan det skyldes hormonelle forandringer – start/stop af p-piller, graviditet eller lign.
En creme vil gøre fedtet hud være. Creme = fedt. BHA peeling hjælper https://pudderdaaserne.dk/2011/08/21/forstorrede-porer-og-hudorme-eksfoliering-og-peeling/ og at undgå fede cremer og andre produkter, der giver problemer.

Mette K. Frederiksen

Dejlig nyhed – det råd vil jeg helt sikkert give videre til min far der partout insisterer på at bruge bar-sæbe til trods for eksem 😀
Eller også køber jeg den bare og sniger den ind i stedet for den normale 😉
– Mette

Pudderdåse Helene

Gnæk gnæk!
Det er den bedste måde at omvende sådan nogle fædre…
Jeg kender det ALT for godt fra min egen…de er bare en særlig stædig race 😛
Kh. Helene

Louise

Hej Katja. Er dette også en god håndsæbe til os som døjer med håndeksem?

Pudderdåse Katja

Ja, det vil jeg mene. Hvis du har tør og irriteret hud på hænderne, så er den fremragende.

Silja P.

Hej,
jeg bruger selv 2 af produkterne til kroppen, en lotion og en creme og de virker rigtig godt, men jeg får stadig røde tørre pletter på overarmene efter bad, og det er lige meget om jeg har brugt shampoo eller sæbe (bruger Neutral og Sanex 0%), så måske er det “bare” vandet…
Måske den Bar vil hjælpe?
Men jeg har også et spørgsmål om nogle af jer ved hvad jeg kan bruge i ansigtet, for når jeg har været i bad (og vaskede med en sæbe-fri gel, bruger Dermalogica, og det er bare pisse dyrt), så specielt om vinteren er huden stram og bliver hurtig tør, selv om jeg bruger en go creme, og hvad endnu værre er at jeg hurtigt får hudorme som bliver betændte og ja… der er bare ikke mange produkter mod både let tør og uren hud..
jeg exfolierer og hydrerer 2 gange om ugen og det hjælper også, men det hjælper ikke 100% alt i alt…
SÅ mit spørgsmål er om nogle kan give mig et godt råd om nogle af de A-derma produkter kan være gode for mig?
For Dermalogica er blevet for dyrt for mig nu…
Jeg har prøvede sindssygt mange andre produkter som kun har gjort det hele værre og er så faldert på Dermalogica da det hjælper bedst… men ja som sagt er det for dyrt nu..
håber i vil smide nogle svar med gode råd 🙂

Pudderdåse Katja

Hej Silja
Jeg er ikke specielt fan af Dermalogica. Så du hører ikke mig anbefale dem fremfor A-Derma.
Prøv at læse her: https://pudderdaaserne.dk/2011/12/13/sulfater-revisited-ma-vide-til-tor-hud-eller-irriteret-hovedbund/ Måske det kan forklare hvorfor din hud er udtørret efter bad?
Jeg ville finde en vaskegel uden sulfat. Fx. A-Dermas vaskegeler. De har to forskellige. De har også en vaskeolie, der er virkelig dejlig. Decubal har også en vaskeolie, den er vist billigere endnu?
Ifht dit ansigt, så prøv at læse her: https://pudderdaaserne.dk/2012/03/22/basis-hudpleje-rutine-for-alle/
Hudpleje behøver ikke være dyrt – og det behøver især ikke hedde Dermalogica.
Kh. Katja

Silja P.

Hej Katja,
Tak for dit svar!
ja det kan jeg godt se mht. udtørringen… Vil prøve den A-derma håndsæbe blok som nogle herinde snakker om, er så træt af mine tørre og nu med noget underlig eksem lignende pletter på den ene hånd..: (
Jeg bruger Sanex 0% til kroppen, men kan godt se at der skal findes noget andet der også…*suK*
Jeg har skrevet til A-derma og de vil sende mig nogle små prøver, så det ser jeg frem til at få : )
Generelt synes jeg at Dermalogica virker godt, men det er så i forhold til alt andet jeg har prøvede, og tro mig, jeg har brugt mange mange penge på alt mulige jeg ku smide ud kort tid efter fordi det gjorde huden i mit ansigt meget værre..:(
Synes det er ét stort rod med alt det her af hvilke produkter der er gode og hvilke der ikke er…:(
Et forslag; Hvad med at lave nogle lister over gode produkter til bla. ansigtet, hænderne, håret og resten af kroppen??? Så det er samlede ét sted..: ) og så samtidig ca. pris og hvor de kan købes..: )
Synes nemlig det er lidt forvirrende at læse mange lange indlæg for at finde forslag…: /
Jeg savner også en go shampoo til affarvede tørt, ødelagt hår, men som ikke fedter, og uden alt det der skadelige/ikke gode..:)
KnuSs

Pudderdåse Katja

Kære Silja
Åh jamen det er jo sjældent så nemt. Men der findes nogle lister. Mit bedste bud er at bruge menuen i toppen til at navigere rundt i.
Jeg forstår ikke Sanex 0%. Der er ingen forskel i min optik på den og så de øvrige Sanex produkter. Det eneste, jeg gerne vil undgå, i en almindelig sanex er parfume og laureth sulfat og begge dele er også i 0%.
Prøv de sulfatfrie produkter i det indlæg, jeg linkede til.
Kh. Katja

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *