Dåseposten: Hvordan får man bumser til at forsvinde?

03.08.13

Endnu engang går jeg til jer.. I ved nemlig bedst.

Jeg har lige været inde i en rigtig teenageperiode, hvor jeg simpelthen blev bombarderet med små bumser, hvoraf de fleste modnede i løbet af nætterne der gik, og så bagefter lagde hævelsen sig.

Men her efter en god uges tid, har jeg stadig nogle jeg ikke ved hvad jeg kan gøre ved for at de forsvinder. Det er bare røde buler i huden, hverken specielt ømme eller trykke-klare. Hvordan kan jeg få dem til at forsvinde?

Jeg bruger MD rene-et-eller-andet complex hver aften, og renser og det hele. Har prøvet at dybderense med matas masken, lige lidt hjælper det.

Hvad er næste step så?

/ Marie-Louise

Kære Marie-Louise
Tak for tilliden

Der er ikke noget, man kan gøre ved bumser, når først de er kommet. Desværre. Andet end at vente tålmodigt, holde fingrene væk og praktisere almindelige gode hygiejneråd, som Helene skriver om her.

Når man behandler bumser, så kan man ikke gøre meget andet end at forebygge, at de opstår (med fx. syreprodukter som MD Formulations, Basiron eller lign.) Men de vil hovedsageligt kunne forebygge. Når først en bums er kommet i gang, så er der ikke andet at gøre end at sørge for, at den bliver så lidt irriteret som muligt = holde fingrene væk og lade være med at genere den.

Plet-behandling af individuelle bumser skal man holde sig fra, det vil ikke virke. Det eneste, der virker på sigt, er behandlinger rettet mod hele ansigtet eller kroppen, og som forebygger, ikke behandler. Hvilket selvfølgelig er enormt irriterende, når først man står med de højst uvelkommende bumser.

Det eneste, jeg selv har oplevet, kan have en smule effekt er produkter med zink i. Man ved ikke præcis, hvordan eller hvorfor zink virker, men det kan muligvis berolige huden og dæmpe inflammationen. På lidt samme måde som man bruger zinklinament til børn med skoldkopper. Jeg bruger selv Avènes Cicalfat creme, der findes mange andre muligheder derude.

I den sidste ende er en god concealer din bedste ven. Og en masse tålmodighed.

Kh. Katja

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
35 kommentarer
Simone

Jeg har også virkelig god erfaring med afrikansk sort sæbe:
Nubian Heritage African Black Soap Bar og
Dr. Woods, Shea Vision Pure Black Soap with Organic Shea Butter
Begge fra iherb.com
Og når det tunge skyts skal frem: Hyderm (håndkøb på apoteket) som spotbehandling.
Det indeholder 1% hydrocortison , så må man gøre op med sig selv om man tør dét.
Jeg brugte det senest på en stor, øm dyb bums på hagen, som selvfølgelig kom lige før en fest.

Mille

Hej dåser!
Jeg har nogle akne ar, som jeg gerne vil af med! Hvad skal jeg gøre?
Knus Mille <3

Pudderdåse Katja

Hvor gamle er de?

Mille

Hmm, lidt forskelligt. De ældste er ca. 1 års tid

Pudderdåse Katja

Du kan prøve bio oil. Det kan muligvis have en effekt på nye ar. http://www.bio-oil.com/da/research/acne-scar-study-2012
Der er ingen dokumentation for, hvorfor det virker og ingen garanti. Men det er billigt og et af de få bud…
Et syrepeeling produkt er også en god idé. Fx: https://pudderdaaserne.dk/2012/12/16/effektiv-kemisk-eksfoliering-avene-cleanance-k/
Forvent ingen hurtige mirakler. Ar er noget af det sværeste at behandle

Ida

Det er fedt at I tager emnet op. Det er nogle gange ret frustrerende, hvad man skal gøre ved problemet. Jeg har været nødt til at droppe Clinique, det gjorde bare hele mit ansigt værre 🙁
Der der MD Formulations, vil I fortælle mere om det? Evt. med link til forhandler?

Pernille

Jeg kan varmt anbefale Jorgobé! Jeg har haft så slemme
urenheder i mit ansigt, at det nærmest var løgn…. Har fået rigtig
positivt respons på min hud, efter jeg begyndte at bruge Black Mask
fra Jorgobé. Oveni det, får man den blødeste babyhud! Den er de 200
kr værd, synes jeg….

byMelchiors

Jeg har erfaret, at produkter der er for “skrappe” også kan give bumser, selvom det er for at undgå bumser, at man bruger dem. Fx har jeg jævnligt brugt en peelinggele, der skal blive på huden 2-3 gange om ugen, hvor det fungerede fint, men da jeg begyndte at bruge den efter brugsanvisningen morgen og aften, så gik min hud helt grassat i bumser og urenheder.
Ellers har læger også noget, man kan få på recept og duppe på – i yderste nødstilfælde

Fru Jørgensen

Jeg led en del af akne i min ungdom og har stadig pænt fedtet hud nu som 44-årig. Jeg får en bums i ny og næ – primært på hagen/kæben og bruger udelukkende ren tea-tree oil, så snart ømheden melder sig. Det får bumsen til at gå i sig selv og den når således aldrig at blive ‘trykkemoden’. Har iøvrigt reduceret uren hud på kæbepartiet ved at skifte hovedpudebetræk meget ofte…

Luux

Hej Pudderdåser.
Jeg har for få dage fået øjnene op for jeres fantastiske blog 🙂
Som voksen kvinde døjer jeg stadig med meget fedtet hud i ansigtet, samt lidt urenheder. – er ved at blive udredt for PCO(S). Jeg har nu været på apoteket for at prøve produkterne fra Avéne: Cleanance soapless gel cleanser, Cleanance K og Cleanance anti shine regulating lotion. Tænkte at jeg ville anvende anti shine om dagen og cleanance K om aftenen, lyder dette fornuftigt?
Kan i desuden anbefale en god matterende pudder? 🙂 Overvejer at købe stay-matte sheer pressed powder fra Clinique (håber at jeg kan få en prøve med hjem inden), hvad tænker i om denne?

Pudderdåse Katja

Det lyder som en rigtig god plan. Held og lykke med din udredning – det vil nok i sidste ende gøre den største forskel 🙂
Jeg håber du får en prøve, I så fald vil den jo vise resultatet. Jeg kender ikke den pudder desværre. Det kommer lidt an på din hudtone? Jeg har det svært med det meste ansigtsmakeup fra Clinique. Det er for mørkt og orange, selvom konsistenserne er lækre, så tjek og dobbelttjek at farven passer. Det vil være din vigtigste udfordring.

Dari

Jeg har haft acne/bumser i 2 år nu og jeg er 13 år jeg rør dem ikke eller noget som helst og de er der stadig. Plz help 🙂

Katja Moikjær

Kære Dari
Det første du kan gøre, er at prøve at købe Basiron på apoteket. Det er et håndkøbsmiddel. Hvis ikke det virker, så skal du til lægen. Der findes en masse udemærkede midler på recept, der kan hjælpe dig.
Held og lykke med det.
Kh. Katja

Lisa

Hejsa 🙂
Jeg leder efter en mild renser til fedtet hud, som ikke er så stærk, da min hud er meget sart (og det må meget gerne hjælpe med at forebygge bumser). Kan i anbefale nogle?
– og har i også nogle tips til, hvad man kan bruge, når man lige pludselig får rigtig mange røde bumser på en gang?

Helene Randløv

Hej Lisa
Har du læst lidt med på bloggen? I hvert fald synes jeg du skal læse dette indlæg:
https://pudderdaaserne.dk/2012/06/25/re-post-akne-og-bumser-sadan-slipper-du-af-med-dem/
og så synes jeg også du skal læse med her:
https://pudderdaaserne.dk/2014/10/01/hvad-er-forskellen-paa-salicylsyre-og-basiron/
Held og lykke med det og skriv endelig igen, hvis ikke du finder svar på dine spørgsmål.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *