Billig DIY gelélak hjemme: Depend GelLack kit

19.09.12
Depend GelLack

Depend GelLack“Hvor kan man købe shellac, så man kan gøre det selv?” er nok et af de spørgsmål, vi har fået stillet allermest her på bloggen. Og svaret har været indtil nu, at det kan man ikke – med mindre man vil købe særligt udstyr fra udlandet for mange mange tusind kroner. Langtidsholdbar gelélak med uv-lampe har været forbeholdt salonerne. Indtil nu.

For til oktober lancerer Depend et GelLack kit med UV-lampe og de basis produkter, du har brug for til at kunne lave gelélak hjemme hos dig selv. Og prisen bliver rystende 385 kroner. Jeg skriver rystende, fordi det er stort set, hvad du i dag betaler for en Shellac behandling eller lignende mærke på salonerne. Det her kommer til at sælge som skidt. Især fordi det virker godt og er supernemt.

Det eneste, der ikke er i kittet, er farverne. Dem køber du seperat for 79 kroner pr styk, og der er ca. til 6-7 manicurer i hver flaske ifølge Depend selv.

Depend har regnet på, hvad en DIY GelLack behandling koster med deres produkter alt inklusive, og de er nået frem til ca. 22-25 kroner pr. behandling. Det er immervæk et helt andet beløb end de flere 100 kroner, man i dag betaler på salon. Plus at man sparer køreturen, som er det, der afholder en travl dame som mig.

Den gode nyhed er, at det er supernemt. Hvis du som jeg normalt lægger neglelak med basecoat, to-tre lag lak og en topcoat og derefter sidder og venter på, at den gennemhærder – ja så er det her næsten hurtigere. Samtidig så er UV-lampen med til at “smelte” neglelakken, og den er dermed med til at udjævne de fejl, du måtte lave undervejs. Den har også den fordel, at den ikke lugter af neglelak. UV lak er baseret på nogle helt andre ingredienser og lugter slet ikke af neglelak. Den lugter nærmest bare en smule af almindelig skolelim.

Sådan gør du:
1. Depend har lavet en GelLack som – til forskel fra salonernes – IKKE behøver forbehandling af neglen. Du behøver ikke slibe overfladen af neglen, som du måske har prøvet på salon.
2. Du arbejder først med lillefinger, ringefinger, langefinger og pegefinder på den ene hånd. Når den er helt færdig tager du de to tommelfingre, og til sidst de fire fingre på den sidste hånd. Hvis du vil lave tæerne kan du dreje uv-lampen udaf og lave hele rækken på en gang (der er udførlig manual med).
3. Først renser du neglen med Rengöring (er i kittet)
4. Så lægger du et lag Base (er i kittet)
5. Så lægger du neglen ind i 30 sek. under lampen
6. Læg et lag farvet GelLak
7. 30 sekunder under UV lampen
8. Et lag farvet GelLak mere
9. 30 sekunder under UV lampen
10. Et lag Topp (er i kittet)
11. 30 sekunder til sidst under UV lampen
12. Tør til sidst neglen af med Rengôring produktet

Et voila – når du har lagt på alle neglen, så er der gelélak, som holder til det vokser ud.

Værd at vide:

  • Du behøver ikke stresse – lakken hærder først, når den kommer under lampen. Du har al tid i hele verden til at få den der ind under.
  • Der er to tider på lampen, en til 60 sekunder og en til 30 sekunder. Du skal KUN bruge den til 30 og ALDRIG den til 60.
  • Du kan lægge almindelig ikke-acetoneholdig neglelak ovenpå gelélak og fjerne den igen med ikke-acetonebaseret neglelakfjerner og stadig bevare din gelélak. Det fjerner måske glansen og så giver du den bare et ekstra lag Top og UV lys.
  • Alle GelLack farverne er i helt sorte flasker, så du skal se på neglehjulet ved siden af (etiketterne kan du ikke bruge til meget). Årsagen er at sol (med UV lys selvfølgelig) ellers ville få produktet til at størkne på ingen tid.
  • Når du skal fjerne GelLack igen kan du købe Depends meget fine remover eller du kan gøre som med alle andre gelélak.
  • Alle produkterne fra kittet (undtagen UV-lampen) såsom topcoat, basecoat osv. kan købes seperat, når du løber tør.
  • Farverne i den nye GelLack kollektion er fine, men meget traditionelle. Røde, pink, nude osv. Men mon ikke, der kommer flere med tiden?
  • Hvis du kæmper med negle, der er skrøbelige, så er gelélak rigtig godt til at beskytte dem.
  • Arbejder du i et job (som Helene fx. gør om natten), hvor du ikke må gå med neglelak, så prøv at lægge kun basecoat og topcoat med UV-lys. Så får du en fin lak uden farve, der holder.
  • Miks og match og bland farverne. Se fx. Emilie her.
Depend GelLack produkter

 

Pudderdåserne har kun haft chancen for at lægge en enkelt manicure og har kun prøvet det siden i går, vi skal lige have et par måneder mere for at gå helt i dybden med denne lampe – men det er helt sikkert et hit.

Her kan du købe det
Depends GelLack kit kommer i Matas og Estethique og kommer til at koste 385 kroner for kittet med UV-lampe og 79 kroner pr. farve. Produktet lanceres til oktober.

Skal I prøve den?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
139 kommentarer
Joy

Juhu det bliver jeg nød til at eje – så har måske chance for t komme ordenlig af med min neglebidder-vane – en gang for alle

Conni Nørskov

Det lyder som en rigtig god nyhed! Jeg vil dog pointere, at I er fejlinformeret når I skriver, at det hidtil kun har været muligt at købe udstyr til hjemmebrug fra udlandet til mange tusinde kroner. Webshoppen nailmania.dk har en flere lamper i udvalg, startende fra kr. 299. Okay, så skal man godt nok købe pære og lak ved siden af, men det kan altså lade sig gøre, og mig bekendt er det ikke nogen decideret nyhed hos Nailmania.
http://www.nailmania.dk/uv-rejselampe-9w

Pudderdåse Katja

Fedt! Tak Conni

Celia

Det her er SÅ genialt og pissesmart. Jeg glæder mig for vildt til oktober! Og hvor så det bare flot og professionelt ud i virkeligheden! 😀

Jasmina

Det var hyggeligt at se jer begge 🙂 Kh. Jasmina

Pudderdåse Helene

I lige måde Jasmina, jeg håber vi kommer til at se meget mere til dig nu 😉
Kh. Helene

Christina

Hvis man i forvejen har en uv-lampe (36w) kan man så bare købe farver og top og base ? Og ved i hvad top og base priser er ? Jeg tænker lidt som en anden skrev at depend for mig er et billig mærke, men har alligevel lyst til at prøve. Christina

Pudderdåse Katja

Jeg kan faktisk ikke huske top og base priserne, men de var ikke over 80 kroner mener jeg. Billigt – som alt andet fra depend. Jeg mener ikke der er nogen grund til at du ikke kan bruge dem med en anden UV lampe – og vice versa. Men det må komme an på en prøve.

Mathilde

Kan man bruge en almindelig neglelak, og så bare bruge det der er i sættet? Tror i at det ville holde ligeså godt? 🙂

Pudderdåse Katja

Du kan godt bruge UV lampen til at hurtigtørre almindelig neglelak, det virker ret godt. Men den vil stadig kun holde som en almindelig neglelak. Hvis du vil have den langtidsholdbare effekt skal du have de specielle lakker. De er lavet af et helt andet materiale.

Pudderdåse Helene

Det skal jeg nok teste efter weekenden Mathilde
Kh. Helene

Karina Simonsen

Det skal bestemt prøves, jeg gør lidt i det i forvejen men jeg vil stadig gerne se hvad Depend har at byde på. Ved i hvornår i oktober det skulle komme ud i butikkerne?

Pudderdåse Helene

Hej Karina
De var på vej ud i butikkerne i sidste uge. Så hvis ikke de har dem fremme, så spørg efter en.
Kh. Helene

Sahra Thomsen

Tror I at man ville kunne ligge basecoaten fra Depend, en almindelig neglelak fx fra Essie og så topcoaten fra depend til sidst??
Sætter super pris på jeres blog, så mange af jeres gode råd er gået direkte i mine lommer så jeg får glæde af dem hver dag. Tusind tak 🙂

Pudderdåse Katja

Tusind tak Sahra 🙂 Det kan du sikkert godt – men du får ikke samme holdbare effekt. Den får du kun med gelelak, som er helt anderledes.

Sahra Thomsen

Tak 🙂

Pudderdåse Helene

Hej Sahra!
Mange tak for ros :-*
Det finder jeg ud af i løbet af ugen, jeg skal lige swatche cirka 30 lakker først! Det står allerede på min to-do. Jeg ved, at det virker med Shellac, så jeg satser egentlig på at det også virker med GelLack.

Sahra Thomsen

Uuh, det glæder jeg mig til. Bliver det et indlæg for sig selv??

Pudderdåse Helene

Hej Sahra
Det har jeg ikke gjort op med mig selv endnu 🙂
Kh. Helene

Louise

Ved I præcis hvornår det lander i butikkerne her i oktober? Ingen tålmodighed! 🙂

Pudderdåse Helene

Hej Louise
Jeg ringede lige og tjekkede og det er sidst i oktober/uge 45, de skulle stå på hylderne.
Kh. Helene

snackpeber

Hej 🙂
Jeg ved ikke om det er blevet spurgt før, men jeg ville høre om man kan bruge sin alm neglelak ? (Jeg er nemlig den “heldige” ejer af over 100 stk neglelak) Og jeg kan derfor ikke lige se det smarte i at gå ud og investere i nye farver, da mine egne jo er perfekte 😉
Fandt en UV halløj her os, http://www.b4beauty.dk/category/negle-uv-gele-lamper-179/
Men havde i prøvet det med alm negelak?

Pudderdåse Helene

Hej 🙂
Jeg har desværre ikke fået prøvet med almindelig neglelak endnu. Det står på min to-do, som desværre er så lang pt. at jeg slet ikke kan følge med. Det kommer med i den endelige anmelselse af kittet, det lover jeg 🙂
Kh. Helene

snackpeber

Fantastisk 🙂 tak, det vil jeg glæde mig meget til 😉

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *