Billig DIY gelélak hjemme: Depend GelLack kit

19.09.12
Depend GelLack

Depend GelLack“Hvor kan man købe shellac, så man kan gøre det selv?” er nok et af de spørgsmål, vi har fået stillet allermest her på bloggen. Og svaret har været indtil nu, at det kan man ikke – med mindre man vil købe særligt udstyr fra udlandet for mange mange tusind kroner. Langtidsholdbar gelélak med uv-lampe har været forbeholdt salonerne. Indtil nu.

For til oktober lancerer Depend et GelLack kit med UV-lampe og de basis produkter, du har brug for til at kunne lave gelélak hjemme hos dig selv. Og prisen bliver rystende 385 kroner. Jeg skriver rystende, fordi det er stort set, hvad du i dag betaler for en Shellac behandling eller lignende mærke på salonerne. Det her kommer til at sælge som skidt. Især fordi det virker godt og er supernemt.

Det eneste, der ikke er i kittet, er farverne. Dem køber du seperat for 79 kroner pr styk, og der er ca. til 6-7 manicurer i hver flaske ifølge Depend selv.

Depend har regnet på, hvad en DIY GelLack behandling koster med deres produkter alt inklusive, og de er nået frem til ca. 22-25 kroner pr. behandling. Det er immervæk et helt andet beløb end de flere 100 kroner, man i dag betaler på salon. Plus at man sparer køreturen, som er det, der afholder en travl dame som mig.

Den gode nyhed er, at det er supernemt. Hvis du som jeg normalt lægger neglelak med basecoat, to-tre lag lak og en topcoat og derefter sidder og venter på, at den gennemhærder – ja så er det her næsten hurtigere. Samtidig så er UV-lampen med til at “smelte” neglelakken, og den er dermed med til at udjævne de fejl, du måtte lave undervejs. Den har også den fordel, at den ikke lugter af neglelak. UV lak er baseret på nogle helt andre ingredienser og lugter slet ikke af neglelak. Den lugter nærmest bare en smule af almindelig skolelim.

Sådan gør du:
1. Depend har lavet en GelLack som – til forskel fra salonernes – IKKE behøver forbehandling af neglen. Du behøver ikke slibe overfladen af neglen, som du måske har prøvet på salon.
2. Du arbejder først med lillefinger, ringefinger, langefinger og pegefinder på den ene hånd. Når den er helt færdig tager du de to tommelfingre, og til sidst de fire fingre på den sidste hånd. Hvis du vil lave tæerne kan du dreje uv-lampen udaf og lave hele rækken på en gang (der er udførlig manual med).
3. Først renser du neglen med Rengöring (er i kittet)
4. Så lægger du et lag Base (er i kittet)
5. Så lægger du neglen ind i 30 sek. under lampen
6. Læg et lag farvet GelLak
7. 30 sekunder under UV lampen
8. Et lag farvet GelLak mere
9. 30 sekunder under UV lampen
10. Et lag Topp (er i kittet)
11. 30 sekunder til sidst under UV lampen
12. Tør til sidst neglen af med Rengôring produktet

Et voila – når du har lagt på alle neglen, så er der gelélak, som holder til det vokser ud.

Værd at vide:

  • Du behøver ikke stresse – lakken hærder først, når den kommer under lampen. Du har al tid i hele verden til at få den der ind under.
  • Der er to tider på lampen, en til 60 sekunder og en til 30 sekunder. Du skal KUN bruge den til 30 og ALDRIG den til 60.
  • Du kan lægge almindelig ikke-acetoneholdig neglelak ovenpå gelélak og fjerne den igen med ikke-acetonebaseret neglelakfjerner og stadig bevare din gelélak. Det fjerner måske glansen og så giver du den bare et ekstra lag Top og UV lys.
  • Alle GelLack farverne er i helt sorte flasker, så du skal se på neglehjulet ved siden af (etiketterne kan du ikke bruge til meget). Årsagen er at sol (med UV lys selvfølgelig) ellers ville få produktet til at størkne på ingen tid.
  • Når du skal fjerne GelLack igen kan du købe Depends meget fine remover eller du kan gøre som med alle andre gelélak.
  • Alle produkterne fra kittet (undtagen UV-lampen) såsom topcoat, basecoat osv. kan købes seperat, når du løber tør.
  • Farverne i den nye GelLack kollektion er fine, men meget traditionelle. Røde, pink, nude osv. Men mon ikke, der kommer flere med tiden?
  • Hvis du kæmper med negle, der er skrøbelige, så er gelélak rigtig godt til at beskytte dem.
  • Arbejder du i et job (som Helene fx. gør om natten), hvor du ikke må gå med neglelak, så prøv at lægge kun basecoat og topcoat med UV-lys. Så får du en fin lak uden farve, der holder.
  • Miks og match og bland farverne. Se fx. Emilie her.
Depend GelLack produkter

 

Pudderdåserne har kun haft chancen for at lægge en enkelt manicure og har kun prøvet det siden i går, vi skal lige have et par måneder mere for at gå helt i dybden med denne lampe – men det er helt sikkert et hit.

Her kan du købe det
Depends GelLack kit kommer i Matas og Estethique og kommer til at koste 385 kroner for kittet med UV-lampe og 79 kroner pr. farve. Produktet lanceres til oktober.

Skal I prøve den?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
139 kommentarer
Charlotte Louise

Har ventet på det her!!! Endelig! 😀

Pudderdåse Katja

JAAAA! Også mig 😀

Mette Straa

Puuuh kan godt være jeg ender med at skulle prøve sådan et sæt! Kun for at få groet mine negle ordenligt ud! 🙂

Pudderdåse Katja

Det er gelélak nemlig rigtig godt til

Pernille

Spændende. Men hvorfor er der en tid til 60 sek., hvis man kun skal bruge den til 30? Spørger den nysgerrige 🙂

Pudderdåse Katja

Det er det ikke lykkedes mig at få en fornuftig forklaring på 😀 Tro mig, jeg har spurgt.

Tilde

Nej hvor underligt!! Haha.. det var også det første jeg studsede over..
Tror altså også at jeg bliver nødt til at prøve sådan en fætter..

Therese

Jeg har da brugt 60 sek et par gange, og har da stadig alle 10 finger i behold 🙂

Helene Randløv

Det er jeg virkelig glad for at høre Therese 😀
Jeg er vildt glad for sættet!

Nanna

Hold da helt op, hvor er det fantastisk! 😀 – Jeg glæder mig da helt til oktober nu.

Pudderdåse Katja

Ja ikke? Jeg er også vildt begejstret

Maria Silje

Feeedt! jeg er stor fan af shellak (:
//Maria Silje
http://www.hairbymariasilje.dk

Pudderdåse Katja

Hvem er ikke det 😀

Pernille Faurskov

Øv så kan man heller ikke have dét i fred – håber ikke mine kunder følger Jeres blog 😉

Pudderdåse Katja

Hahaha! UNDSKYLD 😀

Sabrina

Fedt! Har aldrig prøvet shellac, men er så forbandet træt af at min neglelak kun holder 2-5 dage. Helt sikkert noget jeg vil prøve 🙂

Mette

Kan man lave fransk manicure på den måde? VIl nemlig rigtig gerne have det til min studenter galla (først i 2013), men jeg synes bare det er rimelig dyrt at få lagt shellac på saloner 🙁

Pudderdåse Katja

Jep, det kan man

Pernille Aaby

Jeg MÅ bare have fat i sådan et sæt! 😉

Mathilde

Jeg har prøvet IBD´s udgave af shellac, og er super glad for det! Jeg forbinder desværre depend med et billigt produkt, hvor kvaliteten er derefter, så vil hellere anbefale i prøver IBD´s gel polish, da den lever op til ens forventninger! 😀 man kan købe det på denne side: http://www.vippen.dk

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *