Tirsdagstip: Sådan får du pæne negle

26.08.14
Forskellige neglefile fra Depend

Forskellige neglefile fra Depend

Det er så fantastisk med interesserede læsere, som bidrager med erfaringer, skubber til grænserne og kilder nysgerrigheden. Af og til stiller I spørgsmål, hvor vi læser op på forskning og studier, klør os i håret, spørger dem vi kender, og ind i mellem ender det alligevel med, at vi ikke aner, hvad vi skal svare. Det er aldrig mangel på vilje eller lyst til at svare.
Forleden ramte jeg en mur. Jeg har stået der før, og ligegyldigt hvor jeg har søgt, og hvem jeg har spurgt, så er svaret forskelligt hver gang.
Det, jeg endte med at svare, er min helt egen personlige erfaring. Synes du, det er noget sludder, er du velkommen til at skrive dit eget bud i kommentarfeltet herunder. Det vil jeg faktisk sætte pris på!
Når jeg skriver: Sådan får du pæne negle, er det altså ikke helt så enkelt… faktisk er det hårdt arbejde og det kræver en indsats!

Fortiden
Det er nævnt før her på bloggen, at jeg er tidligere neglebider. Det er ikke en hemmelighed, men det er heller ikke noget, jeg er videre stolt af. Det er så sindssygt uhygiejnisk, at jeg næsten bider negle af stress ved tanken. Ja, der skrev jeg det… Det kan nemlig ske endnu, selvom det er meget sjældent.
Løsningen for mig hedder velplejede negle, de behøver ikke at være lange eller lakerede, bare de er velplejede. Som med alle andre dårlige vaner, handler det oftest om at fokusere på at få udryddet vanen. Uanset hvilken vane der er tale om, vil øget fokus ofte hjælpe betragteligt.

Problemer?
Om dine negle problemer skyldes det ene eller det andet, vil jeg slet ikke udtale mig om. Mine udfordringer er håndsprit, mangel på brug af handsker ved brug af vand (og når det er koldt), aktive hænder og bløde negle. Herunder har jeg listet nogle af de løsninger, som har reddet mine negle. Jeg er ikke negleteknikker, men en helt almindelig forbruger, som har testet utallige råd og produkter med meget varierende held.

Neglene spalter
Først og fremmest vil olie sørge for at binde neglepladerne sammen igen, men en god fin fil for eksempel en glasfil kan også hjælpe. Du skal tænke på neglen som en plade med flere lag. Når du rammer pladens kanter vil lagene med tiden skille, det er helt det samme, der sker, når neglen spalter. Sørg for at file neglene, sådan at du ikke skiller lagene mere end højst nødvendigt. Det gør jeg ved at tippe filen først ned mod fingerspidsen og derefter op mod neglen.
Hvis skaden er sket, filer jeg oven på neglen ned mod negletipperne. Denne metode har gjort, at spaltede negle er helt og aldeles fortid, med mindre jeg altså har været doven i en periode.

Neglene flækker eller revner i siderne
Dette problem er skyld i langt de fleste knækkede negle. Det starter med et hak og pludselig er der en revne, som langsomt men bestemt stræber mod midten af neglen. Det er død irriterende og det sker altid, når neglene endelig har nået den rette længde. Du kan undgå det ved, at sørge for at file neglene i siderne også. Her handler det virkelig om, at filen er så fin som muligt, og at du ikke bare giver den gas. Fil siderne af neglen regelmæssigt, præcis ligesom du gør med tipperne.
Når skaden er sket, kan du muligvis nå at redde neglen med et tefilter, læs et tidligere tirsdagstip om, hvordan du gør.

Tørre og sprøde negle
Her handler det igen om fedt til neglene. Min egen helt udokumenterede undersøgelse, har vist at det der virker hurtigst og bedst er kokosolie, det giver jo også meget god mening i forhold til, at det er det, der virker bedst i håret.
For at forebygge de tørre negle er det en god idé at benytte handsker ved alt kontakt med vand. Lige om lidt skal du også sørge for at beskytte hænderne mod kulde, for det er også en af de ting, som virkelig tørrer hud og negle ud.

Bløde negle
Neglehærder er godt… problemet er bare, at sådan en skal indeholde formaldehyd, for at have en rigtig god effekt. Gør den det, er den til gengæld også rigtig god til at styrke neglene. Problemet er bare, at formaldehyd virker meget udtørrende på neglene. Så i stedet for bløde negle kan du ende med knastørre og knækkende negle. Brug eventuelt en neglehærder som kur, og sørg samtidig for at fedte neglene godt ind i olie.
Fordelen med de bløde negle er selvfølgelig, at de ikke ret let knækker. Ulempen er afgjort størst, hvis du elsker neglelak. Neglelakken fjedrer nemlig ikke så godt som neglen, og derfor krakelerer den og skaller af. Min løsning på det problem er flere lag lak eller gelélak, alligevel er det de færreste lakker, der holder godt på mine negle.

Neglerødder og tørre neglebånd
Sørger du for at pleje huden og neglene, vil dine neglebånd automatisk være mere bløde, smidige og velplejede. Sørg for at skubbe dine neglebånd BLIDT op, når du vasker hænder. Når jeg er sej og husker det, har jeg aldrig en eneste neglerod! Desværre er jeg skrækkelig glemsom, og derfor får jeg en i ny og næ.
Det kan være en meget smertefuld og langsommelig ting at blive en neglerod kvit, og derfor er der et par tips, som gør det lettere at undgå dem.
Tørre neglebånd sætter sig fast på neglen, pludselig slipper de i siderne, og så er det, at det gør ondt. Er skaden sket, klipper jeg simpelthen negleroden af med en tang. Det gør oftest ualmindelig ondt, men når den er væk, gør det slet ikke ondt mere… med mindre det er gået så galt, at der er gået betændelse i.
Når jeg virkelig understreger, at du skal skubbe neglebåndene blidt op, er det fordi hårdhændet behandling også ender med neglerødder.
Igen er handsker både inde og ude en rigtig god idé.

Har jeg husket det hele? Hvis ikke jeg har, så spørg endelig i kommentarfeltet herunder…  Og kom endelig med dine bedste tips!

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
24 kommentarer
Louise

Et indlæg lige til mit behov! <3
Jeg har særligt problemer med at mine negle revner i siderne (langt nede). Jeg filer altid siderne når jeg ordner mine negle – kan det være at jeg filer dem for meget, eller bruger en forkert neglefil? – hvilken fin fil vil være god at bruge?
Mht. neglebånd, må man så fjerne dem (med sådan en neglebånds"tang"), eller bliver de (ved med at være) tørre af det? – jeg er nemlig frygtelig til at fjerne neglebånd (dårlig vane), men jeg syntes at der er så meget neglebånd ellers?
En sidste ting; HVOR kan man købe Shea varianten fra L’Occitane håndcreme henne? 🙂
TAK for en god blog og nogle gode indlæg! Jeg er SÅ glad for at jeg fandt jeres blog 🙂

Helene Randløv

Hej Louise
Det er jeg glad for, tak for det! Først og fremmest kan du finde et link direkte til håndcremen i første afsnit af denne artikel:
https://pudderdaaserne.dk/2014/08/17/loccitane-amande-huile-de-douche/
Hmmm med hensyn til revnerne i neglen, kan det sagtens være en for grov fil, du bruger. Den fil jeg anvender er en glasfil, du skal bare være opmærksom på, at nogle af dem, man kan købe, er alt for tykke til at komme ind i siderne.
Når jeg klipper i mine neglebånd, oplever jeg altid, at de bliver hårdere og mere træls. Men hey hvis det virker for dig, så er det da det, du skal gøre!
kh. Helene

helleI

Tak tak tak. Her har jeg netop sluppet rigtig mange års gelénegle og arbejder nu på at få opbygget “de sørgerlige rester” med Miracle Nails, Super Nagelhärter.
Vidste ikke man kunne file sine negle forkert og tror pokker de spaltede førhen 😀
Og endnu engang tillykke med jeres Pudderdåseprodukter og med de LÆKRE emballager, glæder mig til at få prøvet nogle af dem af 😉

Helene Randløv

Tak Hellel!
Jeg håber at det kan gøre tricket :-*
Kh. Helene

Eva

Ej piger, i har da glemt kosttilskud som Imedeen eller Nourkrin her – for begge dele er da noget, der virkelig rykker både på hår og negle! Hvad synes i? KH Eva
PS. Det er så sødt, det billede hvor i krammer, på den med next post. Dejligt foto.

Vibeke

Jeg er rigtig glad for Essie’s negleolie. Den er i samme beholder som deres neglelak, dvs. man stryger dent på med en pensel, så den er nem at arbejde med.
Hvis det er helt galt, tager jeg silica som kosttilskud, det hjælper rigtig meget også på håret.

Helene Randløv

Hej Vibeke
Ja det er bestemt en dejlig olie! den kan jeg også rigtig godt lide :-*
Silica har aldrig rigtig virket for mig… mit hår vokser bare endnu hurtigere.
Kh. Helene

Merete

I en lufthavn i sommer havde jeg god tid og befandt mig så i en “skønhedsbod”. Ansigtet fik en tur med cremer og til sidst viste hun mig en “klods”, som hun anvendte på en af mine fingernegle. Den ene side sleb hun neglen med, den anden side var af silke og neglen blev gennemgrubbet. En side afgav olie. Summasumarum, min negl skinnende så flot en hel uge bagefter. Klodsen kunne ikke købes, men fulgte med en ansigtscremen, som var rigtig dyr. Kan man på anden vis polere sine negle, så de skinner i dagevis? Det så flot ud, men jeg købte ikke den dyre creme og fik derfor ingen “klods”.

Helene Randløv

Hej Merete
Ja, det kan du med en helt almindelig neglebuffer. Sådan en kan du købe i Matas 🙂
Kh. Helene

Sarah

Hvor er glasfilen i bruger fra?

Helene Randløv

Hej Sarah
Jeg bruger lidt forskellige, den på billedet er jeg ret glad for og den er fra Depend.
Kh. Helene

Lene

Håndcreme fra Cosborg! Den bedste ever!! Bruger den hver gang hænderne har været våde og er helt problemfri

Helene Randløv

Hej Lene
Det er mange år siden, jeg har prøvet den, det kan være, jeg skal prøve igen?
Kh. Helene

Henriette

Jeg har brugt neglehærderen fra Mavala i mange år. Før i tiden kunne jeg ikke have lange negle, da de var bløde og knækkede nemt. Jeg bruger neglehærderen ca en gang om ugen, i forbindelse med at jeg skifter neglelak. Den lille flaske holder i flere år. Jeg har faktisk ikke oplevet, at mine negle er blevet tørre af det. Måske skyldes det, at jeg kun bruger neglehærderen på det yderste af neglen?

Helene Randløv

Hej Henriette
Det skal jeg ikke kunne sige… Hvis det virker for dig, skal du da endelig fortsætte 🙂
Kh. Helene

Susanne

Hejsa
Jeg døjer meget med rillede negle på nogle af fingrene, og bruger derfor sjældent neglelak. Har i nogle forslag til, hvordan jeg slipper af med rillerne?
Mvh Susanne

Helene Randløv

Hej Susanne
At du slipper af med dem, kan jeg ikke love. Det kan være permanente skader på dine negle. Du kan eventuelt glatte det lidt ud med en buffer, ellers kan jeg varmt anbefale en såkaldt ridgefiller. Der er mange mærker, som har sådan en, for eksempel Mavala i Matas. En olie vil muligvis kunne løse noget af problemet og så har min mor virkelig gode erfaringer med Imedeen til neglene 🙂
Kh. Helene

Susanne

Tusind tak – det skal helt klart prøves! 🙂

Karen

Ok, jeg kunne virkelig godt tænke mig en illustration af hvad I mener med nedenstående file vejledning. Mine negle spalter hele tiden og jeg tror at jeg filer helt forkert, men jeg begriber bare ikke hvad I mener med vejledningen. Jeg kan ikke se det for mig, hvordan det er i foreslår at man filer. Kan I forklare det på en anden måde for en svagfatter som mig? På forhånd tak 🙂
“Du skal tænke på neglen som en plade med flere lag. Når du rammer pladens kanter vil lagene med tiden skille, det er helt det samme, der sker, når neglen spalter. Sørg for at file neglene, sådan at du ikke skiller lagene mere end højst nødvendigt. Det gør jeg ved at tippe filen først ned mod fingerspidsen og derefter op mod neglen.
Hvis skaden er sket, filer jeg oven på neglen ned mod negletipperne.”

Helene Randløv

Hej Karen
Jeg endte med den forklaring, fordi ellers fattede jeg det s’gu heller ikke 😀
i stedet for at rode mig ud i endnu en dårlig forklaring, fandt jeg en video på youtube til dig:
https://www.youtube.com/watch?v=9oapbwuqNeA
Det er mere eller mindre sådan, jeg gør :-*
Jeg håber, det giver mere mening med en video.
kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *