Billig DIY gelélak hjemme: Depend GelLack kit

19.09.12
Depend GelLack

Depend GelLack“Hvor kan man købe shellac, så man kan gøre det selv?” er nok et af de spørgsmål, vi har fået stillet allermest her på bloggen. Og svaret har været indtil nu, at det kan man ikke – med mindre man vil købe særligt udstyr fra udlandet for mange mange tusind kroner. Langtidsholdbar gelélak med uv-lampe har været forbeholdt salonerne. Indtil nu.

For til oktober lancerer Depend et GelLack kit med UV-lampe og de basis produkter, du har brug for til at kunne lave gelélak hjemme hos dig selv. Og prisen bliver rystende 385 kroner. Jeg skriver rystende, fordi det er stort set, hvad du i dag betaler for en Shellac behandling eller lignende mærke på salonerne. Det her kommer til at sælge som skidt. Især fordi det virker godt og er supernemt.

Det eneste, der ikke er i kittet, er farverne. Dem køber du seperat for 79 kroner pr styk, og der er ca. til 6-7 manicurer i hver flaske ifølge Depend selv.

Depend har regnet på, hvad en DIY GelLack behandling koster med deres produkter alt inklusive, og de er nået frem til ca. 22-25 kroner pr. behandling. Det er immervæk et helt andet beløb end de flere 100 kroner, man i dag betaler på salon. Plus at man sparer køreturen, som er det, der afholder en travl dame som mig.

Den gode nyhed er, at det er supernemt. Hvis du som jeg normalt lægger neglelak med basecoat, to-tre lag lak og en topcoat og derefter sidder og venter på, at den gennemhærder – ja så er det her næsten hurtigere. Samtidig så er UV-lampen med til at “smelte” neglelakken, og den er dermed med til at udjævne de fejl, du måtte lave undervejs. Den har også den fordel, at den ikke lugter af neglelak. UV lak er baseret på nogle helt andre ingredienser og lugter slet ikke af neglelak. Den lugter nærmest bare en smule af almindelig skolelim.

Sådan gør du:
1. Depend har lavet en GelLack som – til forskel fra salonernes – IKKE behøver forbehandling af neglen. Du behøver ikke slibe overfladen af neglen, som du måske har prøvet på salon.
2. Du arbejder først med lillefinger, ringefinger, langefinger og pegefinder på den ene hånd. Når den er helt færdig tager du de to tommelfingre, og til sidst de fire fingre på den sidste hånd. Hvis du vil lave tæerne kan du dreje uv-lampen udaf og lave hele rækken på en gang (der er udførlig manual med).
3. Først renser du neglen med Rengöring (er i kittet)
4. Så lægger du et lag Base (er i kittet)
5. Så lægger du neglen ind i 30 sek. under lampen
6. Læg et lag farvet GelLak
7. 30 sekunder under UV lampen
8. Et lag farvet GelLak mere
9. 30 sekunder under UV lampen
10. Et lag Topp (er i kittet)
11. 30 sekunder til sidst under UV lampen
12. Tør til sidst neglen af med Rengôring produktet

Et voila – når du har lagt på alle neglen, så er der gelélak, som holder til det vokser ud.

Værd at vide:

  • Du behøver ikke stresse – lakken hærder først, når den kommer under lampen. Du har al tid i hele verden til at få den der ind under.
  • Der er to tider på lampen, en til 60 sekunder og en til 30 sekunder. Du skal KUN bruge den til 30 og ALDRIG den til 60.
  • Du kan lægge almindelig ikke-acetoneholdig neglelak ovenpå gelélak og fjerne den igen med ikke-acetonebaseret neglelakfjerner og stadig bevare din gelélak. Det fjerner måske glansen og så giver du den bare et ekstra lag Top og UV lys.
  • Alle GelLack farverne er i helt sorte flasker, så du skal se på neglehjulet ved siden af (etiketterne kan du ikke bruge til meget). Årsagen er at sol (med UV lys selvfølgelig) ellers ville få produktet til at størkne på ingen tid.
  • Når du skal fjerne GelLack igen kan du købe Depends meget fine remover eller du kan gøre som med alle andre gelélak.
  • Alle produkterne fra kittet (undtagen UV-lampen) såsom topcoat, basecoat osv. kan købes seperat, når du løber tør.
  • Farverne i den nye GelLack kollektion er fine, men meget traditionelle. Røde, pink, nude osv. Men mon ikke, der kommer flere med tiden?
  • Hvis du kæmper med negle, der er skrøbelige, så er gelélak rigtig godt til at beskytte dem.
  • Arbejder du i et job (som Helene fx. gør om natten), hvor du ikke må gå med neglelak, så prøv at lægge kun basecoat og topcoat med UV-lys. Så får du en fin lak uden farve, der holder.
  • Miks og match og bland farverne. Se fx. Emilie her.
Depend GelLack produkter

 

Pudderdåserne har kun haft chancen for at lægge en enkelt manicure og har kun prøvet det siden i går, vi skal lige have et par måneder mere for at gå helt i dybden med denne lampe – men det er helt sikkert et hit.

Her kan du købe det
Depends GelLack kit kommer i Matas og Estethique og kommer til at koste 385 kroner for kittet med UV-lampe og 79 kroner pr. farve. Produktet lanceres til oktober.

Skal I prøve den?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
139 kommentarer
Mille

HOLD NU INDE!!!! Mine bønner er blevet hørt. Ud med neglelakbeholdningen og ind med de nye shellac fra Depend, jubbiiii

Depend GelLack Event

[…] Og det er bare så smart! Nu kan du stille og roligt lave GelLack derhjemme med Depends nye kit. Sættet koster 385,- og indeholder en LED lampe, rens, base og top lak. Der er over 24 forskellige neglelak farver at vælge i mellem til 79,- stk. Det svarer cirka til 22,- pr. gang man ligger en GelLack og de skulle holde optil 3 uger. Lakken er glansfuld og de mange farver giver frit rum til at sammensætte ens eget look. Depends GelLack kommer til oktober i udvalgte Matas og Estethique butikker. Har du prøvet gele eller shellac negle før? Og kunne du finde på at gøre det derhjemme? . Se flere billeder her og puderdåsernes guide her. […]

Lakshna

Kan man købe base og top seperat? Jeg har nemlig i forvejen en uv-lampe:-)

Pudderdåse Katja

Ja det kan man 🙂

Thea

Lyder super spændende!
Jeg har i lang tid overvejet at købe en UV-lampe til at tørre min almindelige neglelak, og denne ville jo være et oplagt køb – forudsat at UV-lampen også kan hærde almindelig neglelak? Jeg er klar over, at fordelen ved GelLakken selvfølgelig er holdbarheden, men til almindelig neglelak ville det også være rart at slippe for tørretiden 😉 Jeg har fået lagt alm. neglelak (fra Essie) på en salon før, hvor neglelakken fik lov at tørre under en UV-lampe, og dette fungerede i hvert fald fint. Så vil I vurdere, at denne UV-lampe kan bruges til det formål? 🙂

Pudderdåse Katja

Der er slet ikke grund til at tro det ikke skulle virke på samme måde, så det tror jeg bestemt. Men vi ER i gang med at prøve netop det også.

Mette K. Frederiksen

Fedt 😀

Betina

Jep, lyder afgjort som noget jeg må prøve – og til den pris er det jo svært ikke at gå amok i alle farver. Også selvom jeg godt kan lide at skifte lidt…
Har dog lige et spørgsmål som du måske kan svare på: Jeg har været så klodset til træning og klemt min ene finger mellem to vægte. Resultatet er en negl der er beskadiget i et ca. tre mm bælte hen over neglen (dvs. neglen er hel, men sidder måske ikke 100% fast der), og jeg der ellers med fryd nyder gys og splattere kan få decideret kvalme ved tanken om en negl der knækker for langt nede. Jeg er med andre ord rigtig bange for at neglen ikke sidder helt fast i det lille bælte, og kan knække hvis jeg ikke er mere end almindeligt varsom. Spørgsmålet er om gellak ville kunne styrke neglen så meget at den ikke rigtig kan bukke? Tror jeg er omkring 6 ugers tid fra at det vil være vokset ud, så hvis jeg kan styrke den tilstrækkeligt indtil da vil det måske være en fordel.

Betina

Hrmmm, måske forsvandt spørgsmålet i mængden – men hvis en af jer kan svare vil jeg være evigt taknemmelig. 🙂

Pudderdåse Katja

Hej Betina
Undskyld forsinkelsen 🙂 Nej, du var ikke forsvundet, vi er bare lidt bagud med kommentarer.
Gellack er rigtig godt til at beskytte neglen. Jeg tror, det vil virke. Du kan selvfølgelig risikere at hele baduljen hiver neglen med af, men så ville den være faldet af alligevel – hvis du forstår. Jeg synes, det er et forsøg værd.
Kh. Katja

Betina

Åh gud, der vendte det hele sig lige i mig da jeg forestillede mig det scenarie. Gyyys! 😉
Og tak for svaret – helt forståeligt at I kan komme lidt bagud (forstår faktisk slet ikke hvordan I finder tid til den supergode vedligeholdelse af bloggen). 😉

Pudderdåse Katja

Vi har droppet det der med at sove om natten 😉
(og så er det næsten ikke engang løgn…)

Miriam

Bahaha, jeg sad også også tænkte: Hvorfor er der så et ur på 60!?

Shila

Hvor mange watt effekt har den UV lampe? Har nemlig selv købt en, men er i tvivl om den har nok effekt.

Pudderdåse Helene

Hej Shila
Hvis jeg fatter de specs, der står på æsken er effekten vist 6 Watt, men jeg kan ikke huske en bjælde fysik, så sikker det er jeg ikke!
Kh. Helene

Shila

Ok, tak. Min er på 9 W, men har set nogle helt op til 36 W.

Sisse Tiedt

En UV-lampe skal være på 36w (4×9) for at kunne hærde gelelak som fx Bluesky. En LED-lampe har ikke samme watt, men skal bruge kortere tid på at hærde lakken. Det er den forklaring jeg fik i Matas :0) Håber det hjælper

Rikke Krøger

Skal helt klart prøve det! Det er jo genialt!
Har ikke tålmodighed til at vente på, at alm. neglelak hærder, så det her lyder som et fantastisk alternativ.

Bodil

Det må prøves tænk at man ikke længere er afhængig af åbningstider og kan lave holdbare negle derhjemme kl.12.00 om natten!

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *