Billig DIY gelélak hjemme: Depend GelLack kit

19.09.12
Depend GelLack

Depend GelLack“Hvor kan man købe shellac, så man kan gøre det selv?” er nok et af de spørgsmål, vi har fået stillet allermest her på bloggen. Og svaret har været indtil nu, at det kan man ikke – med mindre man vil købe særligt udstyr fra udlandet for mange mange tusind kroner. Langtidsholdbar gelélak med uv-lampe har været forbeholdt salonerne. Indtil nu.

For til oktober lancerer Depend et GelLack kit med UV-lampe og de basis produkter, du har brug for til at kunne lave gelélak hjemme hos dig selv. Og prisen bliver rystende 385 kroner. Jeg skriver rystende, fordi det er stort set, hvad du i dag betaler for en Shellac behandling eller lignende mærke på salonerne. Det her kommer til at sælge som skidt. Især fordi det virker godt og er supernemt.

Det eneste, der ikke er i kittet, er farverne. Dem køber du seperat for 79 kroner pr styk, og der er ca. til 6-7 manicurer i hver flaske ifølge Depend selv.

Depend har regnet på, hvad en DIY GelLack behandling koster med deres produkter alt inklusive, og de er nået frem til ca. 22-25 kroner pr. behandling. Det er immervæk et helt andet beløb end de flere 100 kroner, man i dag betaler på salon. Plus at man sparer køreturen, som er det, der afholder en travl dame som mig.

Den gode nyhed er, at det er supernemt. Hvis du som jeg normalt lægger neglelak med basecoat, to-tre lag lak og en topcoat og derefter sidder og venter på, at den gennemhærder – ja så er det her næsten hurtigere. Samtidig så er UV-lampen med til at “smelte” neglelakken, og den er dermed med til at udjævne de fejl, du måtte lave undervejs. Den har også den fordel, at den ikke lugter af neglelak. UV lak er baseret på nogle helt andre ingredienser og lugter slet ikke af neglelak. Den lugter nærmest bare en smule af almindelig skolelim.

Sådan gør du:
1. Depend har lavet en GelLack som – til forskel fra salonernes – IKKE behøver forbehandling af neglen. Du behøver ikke slibe overfladen af neglen, som du måske har prøvet på salon.
2. Du arbejder først med lillefinger, ringefinger, langefinger og pegefinder på den ene hånd. Når den er helt færdig tager du de to tommelfingre, og til sidst de fire fingre på den sidste hånd. Hvis du vil lave tæerne kan du dreje uv-lampen udaf og lave hele rækken på en gang (der er udførlig manual med).
3. Først renser du neglen med Rengöring (er i kittet)
4. Så lægger du et lag Base (er i kittet)
5. Så lægger du neglen ind i 30 sek. under lampen
6. Læg et lag farvet GelLak
7. 30 sekunder under UV lampen
8. Et lag farvet GelLak mere
9. 30 sekunder under UV lampen
10. Et lag Topp (er i kittet)
11. 30 sekunder til sidst under UV lampen
12. Tør til sidst neglen af med Rengôring produktet

Et voila – når du har lagt på alle neglen, så er der gelélak, som holder til det vokser ud.

Værd at vide:

  • Du behøver ikke stresse – lakken hærder først, når den kommer under lampen. Du har al tid i hele verden til at få den der ind under.
  • Der er to tider på lampen, en til 60 sekunder og en til 30 sekunder. Du skal KUN bruge den til 30 og ALDRIG den til 60.
  • Du kan lægge almindelig ikke-acetoneholdig neglelak ovenpå gelélak og fjerne den igen med ikke-acetonebaseret neglelakfjerner og stadig bevare din gelélak. Det fjerner måske glansen og så giver du den bare et ekstra lag Top og UV lys.
  • Alle GelLack farverne er i helt sorte flasker, så du skal se på neglehjulet ved siden af (etiketterne kan du ikke bruge til meget). Årsagen er at sol (med UV lys selvfølgelig) ellers ville få produktet til at størkne på ingen tid.
  • Når du skal fjerne GelLack igen kan du købe Depends meget fine remover eller du kan gøre som med alle andre gelélak.
  • Alle produkterne fra kittet (undtagen UV-lampen) såsom topcoat, basecoat osv. kan købes seperat, når du løber tør.
  • Farverne i den nye GelLack kollektion er fine, men meget traditionelle. Røde, pink, nude osv. Men mon ikke, der kommer flere med tiden?
  • Hvis du kæmper med negle, der er skrøbelige, så er gelélak rigtig godt til at beskytte dem.
  • Arbejder du i et job (som Helene fx. gør om natten), hvor du ikke må gå med neglelak, så prøv at lægge kun basecoat og topcoat med UV-lys. Så får du en fin lak uden farve, der holder.
  • Miks og match og bland farverne. Se fx. Emilie her.
Depend GelLack produkter

 

Pudderdåserne har kun haft chancen for at lægge en enkelt manicure og har kun prøvet det siden i går, vi skal lige have et par måneder mere for at gå helt i dybden med denne lampe – men det er helt sikkert et hit.

Her kan du købe det
Depends GelLack kit kommer i Matas og Estethique og kommer til at koste 385 kroner for kittet med UV-lampe og 79 kroner pr. farve. Produktet lanceres til oktober.

Skal I prøve den?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
139 kommentarer
Kari

Hej. Jeg har købt mig et sæt depend Gellack og tog det på i går. Jeg gjorde fuldstændig som der er beskrevet øverst på siden, blot tænkte jeg at jeg ville være mere omhyggelige og to 60 sek hver gang. desvære er alt lakken faldet af her til morgen.. den sad bare sådan helt løs og kunne uden problemer pilles af alle neglene. Er der nogen af jer der har oplevet samme problem eller et bud på hvorfor det ikke vil binde til mine negle??
MVH Kari

Helene Randløv

Hej Kari
Det har jeg faktisk hørt om før. Jeg ville give neglene en ordentlig gang sprit/acetone, og sørge for at de var godt af affedtede. Og derefter prøve igen. Med mindre din negleplade er løftet? Så er jeg sikker på, at det kan løse problemet.
kh. Helene

Kari

Hej Helene
1000 tak for svar det er næsten det jeg har gjort i dag. Jeg rensede bare neglene rigtig godt med den “før negle rens” der var med i pakken og så prøvede jeg igen. Så ser vi i morgen eller om et par dage om det var bedre. (kan ikke udelukke at jeg muligvis var lidt hurtig omkring dette i går, for hurtigt at komme til den ‘sjove’ del 🙂 )
MVH Kari

Helene Randløv

Hej Kari
Jeg krydser fingre, for at rensen kan gøre tricket.
Kh. Helene

Gitte H.

Hej
Har også købt Depend og skal prøvet det én af dagene… Men har en ældre uv lampe 4x9W, så er i tvivl om den kan hærde det ligeså godt som LED lampen, der hører til.
Har læst at man enten skal bruge LED lampe i 30 sek. eller UV lampe i 2 min. mellem hvert lag…. Så det vil jeg forsøge 🙂

Helene Randløv

Hej Gitte
Hvis du læser kommentarerne, vil du finde et svar om netop LED vs. UV lampe.
Jeg har i hvert fald skrevet det 🙂
Mvh. Helene

Gitte H

Hej igen 😉
Syntes ikke jeg kan finde noget om, hvor lang tid det skal have i 36w uv lampen. Er det 120 sek. som ved gelenegle?
Kh. Gitte

Helene Randløv

Hej Gitte
De siger jo alle sammen, at det er meget vigtigt at man bruger den rigtige lampe. Når det er sagt er jeg nået frem til det samme som dig 30 sek. i LED = 120 sek. i UV.
Jeg har ikke selv testet det :-*

Jytte

Efter at have set og hørt hvilke konsekvenser der kan være ved at bruge gellack fra Depend, har jeg ærlig talt ikke mod på at fortsætte med at brude det system. Da det er trukket tilbage i Sverige, tænker jeg det er fordi producenten tager dette alvorligt. Nu frem til det egentlige, er der nogen der har returneret lampe og lakker til firmaet og fået penge retur, hvis ja, er næste spørgsmål, hvordan har i returneret, direkte eller igennem der hvor det er købt?

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *