Purely Professional: Professionel kvalitet og så mild som babyshampoo

15.12.11
Purely Professional Shampoo og balsam

Det er ikke første gang, jeg skriver om Purely Professional. Men der er løbet meget vand i åen siden da, og det er blevet til et langvarigt kærlighedsforhold.

For er der noget, der kan frustrere mig i denne verden, så er det at læse indholdsdeklarationer på hårprodukter. Det er uden undtagelse de produkter, hvor jeg oftest støder på de berømte 26 særligt allergene parfumestoffer. Læg dertil en udbredt brug af de dejligt skummende og temmeligt irriterende og udtørrende sulfater (især lauryl sulfat), og så er der ikke noget at sige til, at så mange kæmper med tør og irriteret hovedbund og nedslidt hår.

Hvad gør man så, hvis man vil have mild shampoo? Ja så er der dødsyg allergimærket shampoo fra supermarkedet. Ikke noget ondt om det, men det er da bare ikke den lækreste oplevelse (og så er der stadig sodium laureth sulfat i).

Meget få men lækre ingredienser
Purely Professional er anderledes. Det nye danske mærke har sat sig for at skabe en serie hårprodukter (og plejeprodukter) baseret på en filosofi om få men lækre ingredienser og INGEN parfume, lauryl og laureth sulfater, silikone, problematisk kemi, farvestoffer, irriterende planteekstrakter og et minimum af konservering. Samtidig er serien en professionel frisørserie med alle de kriterier om lækkerhed og effektivitet. Og jeg elsker det. Jeg har stort set ikke brugt andet, med mindre jeg har skullet teste det, siden jeg første gang mødte mærket i maj måned.

Noget af det bedste, synes jeg, er, at der er så få ingredienser i. I Shampoo 3 fx. er der fem ingredienser i. I conditioner 2 er der 10. I den typiske shampoo skal jeg tygge mig gennem 70 ingredienser for at få et billede af, hvad der er af stoffer i. Og nej, de 70 ingredienser gør det ikke til en bedre shampoo, det gør det tværtimod uoverskueligt for forbrugeren.

Jeg vil koncentrere mig om seriens shampooer og balsammer i denne anmeldelse, men der er også en stylingserie, enkel hudplejeserie og en babyserie.

Shampoo 1
Som alle de andre shampoo’er er det vigtigste kendetegn, hvor mild den er. Derudover er dette en volumenshampoo til fint til normalt hår, som virker fremragende til det formål. I de perioder, hvor mit hår er finest og tyndest (hvilket vil sige ikke smadret og afbleget), bruger jeg denne. For tiden bruger jeg dog selv:

Shampoo 2
Shampoo 2 er ifølge Purely Professional “til hår tynget af snavs og stylingprodukter. Afrenser skånsomt håret. Modvirker irritation og kløe”. Og det er egentlig en meget præcis beskrivelse. Det er denne jeg selv bruger. Jeg er hård ved mit hår. Jeg bruger Moroccanoil, fønspray og tung, tung voks. Denne shampoo er lige hvad der skal til for at rense det hele ud af mit hår igen og gøre det rent og blankt. Men uden på nogen måde at irritere eller udtørre. Dårlig hårdag er ikke rigtig et begreb, jeg har haft for alvor, siden jeg har skiftet til dette mærke. Dårlig hårdag skyldes faktisk oftest, at der sidder rester af stylingprodukter og tynger og fedter håret. Det hjælper denne mod og på en meget mild måde.

Shampoo 3
Shampoo3 er sjov og ligner ingen anden shampoo jeg kender. Her har Purely Professional brugt de absoly mildeste rensestoffer, der findes, og ulempen ved det er, at de ikke skummer af sig selv. Skummet gør absolut ingen forskel for om hårte bliver rent, men for at få en følelse af skum, har de puttet Shampoo 3 i en pumpe, som skummer shampooen op. Jeg bruger den til mange ting, dog ikke til mit eget hår. Jeg bruger den til at vaske min søn i – både hår og krop. Og så er det min yndlingsbodyshampoo og ansigtsvask. Hvis jeg havde råd, brugte jeg heller ikke andet som håndsæbe, fordi den er så mild. Når jeg har vasket hænder i den, føles mine hænder meget mindre tørre end med almindelig håndsæbe, som jeg har skrevet om her.

Conditioner 1
Purely Professionals balsammer er begge bygget op om ingrediensen behentrimonium methosulfat. Det har IKKE noget med førnævnte sulfater at gøre. Tværtimod er det en meget mild og effektiv ingrediens til at blødgøre og udfiltre hår. Jeg læser nogle gange amerikanske fora specielt for folk med meget tykt hår og med krøller (for at forstå det også, sådan noget hår jeg ikke), og de leder ofte specifikt efter den ingrediens i en balsam. Det er som regel en ingrediens, som håret rigtig godt kan lide.

Derudover er Conditioner 1 beregnet til fint til normalt hår og er den lette af de to balsammer. Jeg bruger selv den anden:

Conditioner 2
Purely Professionals Conditioner 2 indeholder udover førnævnte behentrimonium methosulfat og kokosolie. Og DET er interessant. Kan I huske, hvad jeg har sagt om kokosolie? Det er den eneste ingrediens, der har videnskabeligt bevis for at kunne reparere håret indefra. Ingen andre ingredienser kan reparere håret, der er dødt som en sild. Men kokosolie kan genopbygge den indvendige olie i håret. Læs mere i linket. Og mit knastørre hår, som er blevet tæsket med afblegning på afblegning, elsker det og suger det til sig. Jeg har haft en måned, hvor jeg har testet nogle andre hårprodukter, men jeg kan tydelig mærke forskel, når jeg vender tilbage til denne.

Vind, vind, vind
Du har i december flere muligheder for at vinde Purely Professionals produkter. For det første kører der lige nu en konkurrence over hos Daily Style Diary. For det andet så kan du inde på Purely Professionals egen facebookside hver dag frem til jul vinde i deres julekalender. Så skynd dig ind og bliv venner med de søde mennesker.

Her kan du købe det
Du kan købe Purely Professionals produkter hos udvalgte frisører og i deres webshops på Purelyprofessional.dk. Shampoo og balsam koster 120 kroner stykket (jeg har hørt en lille fugl synge om, at priserne stiger i det nye år, så det er en god idé at prøve det nu).

Sponsoreret indlæg

Purely Professional Shampoo og balsam

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
53 kommentarer
Ditte Mehner Kristiansen

Fantastisk anmeldelse. Jeg er solgt. Tak! 🙂

Pudderdåse Katja

Tak skal du have Ditte.

Laura

Jeg så lige, at der er tilbud på Purely Professional Kids – 52 % rabat – men kun i dag. Til de af jer med børn som er fan af produkterne 🙂
Her: http://frimedborn.dk/?all2day
Tak for en rigtig fin blog – også for os uden børn 🙂

Pudderdåse Katja

Uh fedt! (De der børnecremer bruger jeg altså til mig selv… fantastisk til irriteret hud… Den der Calming Lotion er altså en virkelig god bodylotion! Men sig det ikke til nogen 😉 )
Og tak for de pæne ord 🙂

Thea-Eline

Tak for en fantastisk anmeldelse:)
Min kæreste og jeg har netop haft en snak omkring tør hud og i særdeleshed tør hovedbund, da vi begge lider af det! Og vi syntes begge det var lidt mærkeligt når nu vi kun bruger svanemærkede/allergimærkede produkter! Men efter at have læst indlægget om sulfater røg jeg straks ud og tjekkede shampooflasken og selvfølgelig var der sulfater i.. tsk tsk. Så nu skal der indkøbes andre produkter!!

Pudderdåse Katja

Jeg håber, det virker 🙂 Held og lykke

Teresa

Det tror jeg sgu jeg skal have fat i!! Tak for en dejlig blog 🙂

Pudderdåse Katja

Selvtak Teresa 🙂

Jytte Takahashi

Det lyder rigtig godt

Pudderdåse Katja

🙂

Lene Haumann Jensen

Hvor ser de produkter gode og lækre ud.
Min hud og mit hår er temmelig medtaget efter langvarig og hård kemo- og strålebehandling.
Hvor vil jeg gerne prøve om disse produkter vil være gode for mig. Jeg har meget svært ved at finde noget som er godt og mildt.
<håber at blive den heldige vinder <3

Pudderdåse Katja

Åh, det er hårdt mod både hud og hår. Er sikker på, at disse ville være gode.
Jeg håber, dit helbred har det bedre.
Kram Katja

Stine

Hold nu op hvor er det en lækker præmie! Den vil jeg med glæde gerne vinde og forkæle mig selv med 🙂

Pudderdåse Katja

Stine, det er ikke en konkurrence, det er en anmeldelse. Men der er links til to konkurrencer i mit indlæg. Kh. Katja

Conni Nørskov

Kan du sige noget om, hvordan shampooerne er i sammenligning med Urtekrams shampooer? Jeg er snart desperat efter at finde en shampoo som dur i mit hår, uden at den koster en formue. Jeg vil samtidig gerne have fylde i mit hår, så jeg har prøvet både Rasul- og Brown Sugarshampooen fra Urtekram, men begge laver mit hår om til en høstak foret med rockwool.. not funny! Og hvis jeg så efterfølgende putter balsam i spidserne, klasker mit hår totalt sammen.

Pudderdåse Katja

Jeg kender ikke urtekrams shampoo’er, så jeg bliver dig svar skyldig. Har aldrig prøvet dem. Men de lyder da ikke ret gode…

Conni Nørskov

Ikke til mit hår, i hvert fald! 🙂 Jeg må eksperimentere videre, så.

Jane

Den prøver jeg. Det blev så julegaven til mig selv (sidste år var det en skruemaskine). Nu glæder jeg mig til, at åbne pakken, og prøve den. Tak for en dejlig blog. Jeg tror, at jeg kigger forbi hver dag.
Glædelig jul og godt nytår 😉

Pudderdåse Katja

Tak skal du have Jane. Og rigtig god jul til dig også.

Janne

Hej Katja,
Du lavede en anmeldelse af rudolph care og efter det jeg læste har jeg ikke længere lyst til at prøve ansigtscremen. Så derfor var mit spørgsmål dernæst om du kan anbefale en lignende creme til mig? Jeg har det normalt sådan at jeg ikke smører noget på min krop, som jeg ikke også kunne spise. Derfor bruger jeg kun ren kokosolie til kroppen, men når det kommer til ansigtet må jeg bøje mig, for der duer det altså ikke. Så jeg leder efter en creme der er så naturlig som muligt, men tadig er rigtig lækker, lidt tyk og fugtgivende – og så skal den som et must indeholde de bedste ting til huden. Kan du hjælpe mig med et bud på en creme der opfylder de krav? 🙂

Pudderdåse Katja

Hej Janne
Jeg går generelt ikke ind for naturlig. De bedste, mildeste og effektive ingredienser findes både i naturen og i kemien. Og de mest irriterende stoffer findes som regel i naturprodukterne.
Så jeg vil gerne anbefale noget til dig, men det bliver ikke et naturprodukt 🙂
https://pudderdaaserne.dk/2010/07/09/3-huskeregler-om-naturlig-og-økologisk-hudpleje/
Kh. Katja

Cathrine

Vil lige istemme mig koret… Jeg har prøvet Dr. Scheller og andet “supernatur”, men aldrig har min hud reageret så voldsomt… Naturcremer er ikke bare toppen 🙂
Katja – er helt ny på bloggen her, men hvor er det skønt med nogen der kan guide lidt i creme/shampoo/dimse-junglen! Jeg bliver vist fast læser!
Er allerede hoppet med på Purelybølgen, har lige bestilt shampoo og balsam! Er spændt for plejer at følge Emilys “Conceived by nature”!
BH C

Fie

Ok dette indlæg er reeet gammelt MEN jeg jeg bliver nødt til at forsøge at give mit bud på en creme til dig Janne – også selvom det er år og dage siden du skrev. Måske har du fundet en som passer dig – måske ikke. Jeg tror jeg har svaret på dine problemer. Jeg har tygget mig igennem snart alle ansigstcremer gennem de sidste ti år for jeg har en hud der vel kan kaldes kombineret/tør og om vinteren ret tør. Min redning blev Jurliques Balancing Day care Cream som koster omkring 500 for 125 ml (køb den i helsebutikker – der sparer man i nærheden af 50 kr i forhold til fx magasin) Det lyder DYRT men jeg er selv på SU og det siger lidt om hvor fantastisk den er. Den er EKSTREMT drøj og min tube købte jeg i Januar i år og der er stadig en tredjedel tilbage og bruger morgen/aften. Du skal bruge meget lidt og varme den i hænderne til den ikke længere ser hvis ud og presse den på ansigtet med gode tryk. ikke noget med at gnubbe. den suger ind når du presser mod ansigtshuden og min hus elsker den simpelthen. Min hud har siden jeg prøvede denne første gang været så fin og aldrig nogensinde tør/fedtet. jeg bruger en lidt større mængde om vinteren, men ellers fungerer den hele året. Selv forleden da solen havde været liiidt hård mod mit ansigt, lagde jeg den på og vupti – helt fint ansigt næste morgen. Og den er blevet testet under fugtige forhold på bali og tørre tørre i norden. Sikke en smørre! Men jeg ved hvordan det er at fare vild i ansigtscremejunglen og jeg har prøvet alt fra billige mærker til dyre og i den økologiske/naturlige og den mindre naturlige afdeling og jeg vil aldrig gå væk fra denne igen. Hermed viderebragt; mit ansigts redning til al slags vejr til dig.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *