Purely Professional: Professionel kvalitet og så mild som babyshampoo

15.12.11
Purely Professional Shampoo og balsam

Det er ikke første gang, jeg skriver om Purely Professional. Men der er løbet meget vand i åen siden da, og det er blevet til et langvarigt kærlighedsforhold.

For er der noget, der kan frustrere mig i denne verden, så er det at læse indholdsdeklarationer på hårprodukter. Det er uden undtagelse de produkter, hvor jeg oftest støder på de berømte 26 særligt allergene parfumestoffer. Læg dertil en udbredt brug af de dejligt skummende og temmeligt irriterende og udtørrende sulfater (især lauryl sulfat), og så er der ikke noget at sige til, at så mange kæmper med tør og irriteret hovedbund og nedslidt hår.

Hvad gør man så, hvis man vil have mild shampoo? Ja så er der dødsyg allergimærket shampoo fra supermarkedet. Ikke noget ondt om det, men det er da bare ikke den lækreste oplevelse (og så er der stadig sodium laureth sulfat i).

Meget få men lækre ingredienser
Purely Professional er anderledes. Det nye danske mærke har sat sig for at skabe en serie hårprodukter (og plejeprodukter) baseret på en filosofi om få men lækre ingredienser og INGEN parfume, lauryl og laureth sulfater, silikone, problematisk kemi, farvestoffer, irriterende planteekstrakter og et minimum af konservering. Samtidig er serien en professionel frisørserie med alle de kriterier om lækkerhed og effektivitet. Og jeg elsker det. Jeg har stort set ikke brugt andet, med mindre jeg har skullet teste det, siden jeg første gang mødte mærket i maj måned.

Noget af det bedste, synes jeg, er, at der er så få ingredienser i. I Shampoo 3 fx. er der fem ingredienser i. I conditioner 2 er der 10. I den typiske shampoo skal jeg tygge mig gennem 70 ingredienser for at få et billede af, hvad der er af stoffer i. Og nej, de 70 ingredienser gør det ikke til en bedre shampoo, det gør det tværtimod uoverskueligt for forbrugeren.

Jeg vil koncentrere mig om seriens shampooer og balsammer i denne anmeldelse, men der er også en stylingserie, enkel hudplejeserie og en babyserie.

Shampoo 1
Som alle de andre shampoo’er er det vigtigste kendetegn, hvor mild den er. Derudover er dette en volumenshampoo til fint til normalt hår, som virker fremragende til det formål. I de perioder, hvor mit hår er finest og tyndest (hvilket vil sige ikke smadret og afbleget), bruger jeg denne. For tiden bruger jeg dog selv:

Shampoo 2
Shampoo 2 er ifølge Purely Professional “til hår tynget af snavs og stylingprodukter. Afrenser skånsomt håret. Modvirker irritation og kløe”. Og det er egentlig en meget præcis beskrivelse. Det er denne jeg selv bruger. Jeg er hård ved mit hår. Jeg bruger Moroccanoil, fønspray og tung, tung voks. Denne shampoo er lige hvad der skal til for at rense det hele ud af mit hår igen og gøre det rent og blankt. Men uden på nogen måde at irritere eller udtørre. Dårlig hårdag er ikke rigtig et begreb, jeg har haft for alvor, siden jeg har skiftet til dette mærke. Dårlig hårdag skyldes faktisk oftest, at der sidder rester af stylingprodukter og tynger og fedter håret. Det hjælper denne mod og på en meget mild måde.

Shampoo 3
Shampoo3 er sjov og ligner ingen anden shampoo jeg kender. Her har Purely Professional brugt de absoly mildeste rensestoffer, der findes, og ulempen ved det er, at de ikke skummer af sig selv. Skummet gør absolut ingen forskel for om hårte bliver rent, men for at få en følelse af skum, har de puttet Shampoo 3 i en pumpe, som skummer shampooen op. Jeg bruger den til mange ting, dog ikke til mit eget hår. Jeg bruger den til at vaske min søn i – både hår og krop. Og så er det min yndlingsbodyshampoo og ansigtsvask. Hvis jeg havde råd, brugte jeg heller ikke andet som håndsæbe, fordi den er så mild. Når jeg har vasket hænder i den, føles mine hænder meget mindre tørre end med almindelig håndsæbe, som jeg har skrevet om her.

Conditioner 1
Purely Professionals balsammer er begge bygget op om ingrediensen behentrimonium methosulfat. Det har IKKE noget med førnævnte sulfater at gøre. Tværtimod er det en meget mild og effektiv ingrediens til at blødgøre og udfiltre hår. Jeg læser nogle gange amerikanske fora specielt for folk med meget tykt hår og med krøller (for at forstå det også, sådan noget hår jeg ikke), og de leder ofte specifikt efter den ingrediens i en balsam. Det er som regel en ingrediens, som håret rigtig godt kan lide.

Derudover er Conditioner 1 beregnet til fint til normalt hår og er den lette af de to balsammer. Jeg bruger selv den anden:

Conditioner 2
Purely Professionals Conditioner 2 indeholder udover førnævnte behentrimonium methosulfat og kokosolie. Og DET er interessant. Kan I huske, hvad jeg har sagt om kokosolie? Det er den eneste ingrediens, der har videnskabeligt bevis for at kunne reparere håret indefra. Ingen andre ingredienser kan reparere håret, der er dødt som en sild. Men kokosolie kan genopbygge den indvendige olie i håret. Læs mere i linket. Og mit knastørre hår, som er blevet tæsket med afblegning på afblegning, elsker det og suger det til sig. Jeg har haft en måned, hvor jeg har testet nogle andre hårprodukter, men jeg kan tydelig mærke forskel, når jeg vender tilbage til denne.

Vind, vind, vind
Du har i december flere muligheder for at vinde Purely Professionals produkter. For det første kører der lige nu en konkurrence over hos Daily Style Diary. For det andet så kan du inde på Purely Professionals egen facebookside hver dag frem til jul vinde i deres julekalender. Så skynd dig ind og bliv venner med de søde mennesker.

Her kan du købe det
Du kan købe Purely Professionals produkter hos udvalgte frisører og i deres webshops på Purelyprofessional.dk. Shampoo og balsam koster 120 kroner stykket (jeg har hørt en lille fugl synge om, at priserne stiger i det nye år, så det er en god idé at prøve det nu).

Sponsoreret indlæg

Purely Professional Shampoo og balsam

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
53 kommentarer
F. Madsen

Lyder som rigtig lækre produkter

Pudderdåse Katja

Det er det 🙂

Louise

Hej Katja
Jeg er meget fristet af disse produkter – du ‘sælger’ dem godt. Jeg har derfor klikket lidt rundt på produkterne og bliver lidt forvirret, når jeg ser på ingredienserne og sammenligner dem. Jeg synes, at mange af dem er meget ens på tværs af produkterne – jeg overvejer derfor at købe kids-serien, da det jo er klart billigere – men forskellen ligger måske i fordelingen/mængden af de forskellige ingredienser?? Og hvor kan du se, at conditioner 2 indeholder kokosolie? Det er helt nyt for mig at kigge indhold, så skal nok bare guides lidt, inden jeg køber :-). Jeg håber ovenstående giver mening, og at du kan hjælpe mig. God bedring i Vanløse 😉

Pudderdåse Katja

Der er noget galt med de der indholdsdeklarationer på hjemmesiden. Den der står på conditioner 2 er i virkeligheden conditioner 1. Min conditioner 2 herhjemme er helt anderledes. Jeg sender lige en mail! Måske det også gør sig gældende for nogle af de andre produkter du er i tvivl om?
Men, der er ingen grund til ikke at bruge de samme produkter som sine børn. Jeg er personligt ret glad for deres Kids creme til mig selv.
Men der er noget forveksling der. For det der er ikke conditioner 2.
Og tak 🙂

Louise

Hej igen,
Jeg kan se, de har ændret oplysningerne nu. Så vil jeg gå på opdagelse igen og udvælge mig nogle produkter. Og jeg tøver bestemt ikke med at bruge de samme produkter som min datter – da slet ikke hvis indhold er det samme, og prisen er bedre 🙂
Tak for hjælpen.

Annette

Ved i om produkterne fra Zenz Organic er noget værd? Tænker på dem der hedder Pure uden duft 😉

Pudderdåse Helene

Hej Annette
Desværre kender jeg ikke til Zenz Organic. Umiddelbart ser det udmærket ud. Hvis du forsøger at undgå Sodium Laureth Sulfate, er det ikke en shampoo for dig. Læs om SLS her:
https://pudderdaaserne.dk/2011/12/13/sulfater-revisited-ma-vide-til-tor-hud-eller-irriteret-hovedbund/
Mvh. Helene

Annette

Tak for dit svar 🙂 Jeg ved faktisk ikke om jeg vil undgå SLS eller ej. Min hud er generelt tør og sart. Mine produkter fra Dermalogica indeholder ikke SLS, og jeg har stadig tør og sart hud. Så jeg ved egentlig ikke om min hud vil blive mindre tør og sart af at skifte til produkter uden SLS. Jeg har tidligere brugt Redken til håret som jo indeholder SLS, men har aldrig haft irriteret hovedbund. Så tænker at skifte til ikke-SLS produkter ikke altid er en løsning for tør hud. Altså man kan selvfølgelig godt gøre det, men det er ikke en sikker løsning? 🙂

Pudderdåse Katja

Men mange af Dermalogicas produkter indeholder nogle hardcore æteriske olier. Måske det er, du skal finde forklaringen? Der er ret mange Dermalogica produkter, jeg ikke lige ville anbefale til sart hud i hvert fald (tværtimod).
Kh. Katja

Pudderdåse Helene

Hej Annette!
Det var så lidt!
Hmmm, en sikker løsning er der vel sjældent. Jeg synes, det kan være svært at forudsige, hvordan huden eller håret for den sags skyld vil reagere, selv om man vælger de mest skånsomme produkter. Hvis du er glad for Purely Professional, så ville jeg nok gå all in og så supplere med en serum eller hvad du nu har behov for.
Jeg har i en del år efterhånden brugt A-derma creme til ansigtet, der er ikke nogle interessante rynke hæmmende peptider eller antioxidanter osv. i. Til gengæld kan den løfte den opgave, det åbenbart er at fugte min knastørre hud, det er mere end de fleste andre cremer kan prale med 😀
Du har gjort mig lidt nysgerrig mht. Dermalogica, hvilke produkter bruger du? Jeg har nemlig gerne villet prøve mærket i lang tid, men det er endnu ikke lykkedes for mig at finde kvalificeret vejledning 🙂
Mvh. Helene

Annette

Vi er enige om at æteriske olier er nogle af de 26 parfummestoffer? Hvis ja, så er der ikke nogen af mine Dermalogica produkter der indeholder dem. Det blev tjekket da jeg blev gravid 😉

Pudderdåse Katja

Nej ikke nødvendigvis. Det behøver ikke være det samme 🙂 Der kan sagtens være andre parfumestoffer også.

Annette

Til Helene.
Jeg har faktisk aldrig prøvet PP. Bruger pt. Neutral og brugte før graviditeten Redken. Mit hår er utrolig blødt, men har en mistanke om at graviditeten spiller lidt ind her 😉 Men har lige skrevet til min frisør om hun kan anbefale en hårkur og serum, som kan give lidt ekstra, i forhold til Neutral.
Med hensyn til Dermalogica bruger jeg nogle faste produkter og nogle i forbindelse med graviditeten 🙂 Selv om min hud er sart, så er det de bedste produkter for mig på trods af at nogle af produkterne indeholder æteriske olier 🙂
De faste:
– Ultracalming Cleanser
– Ultracalming Mist
– Daily Microfoliant (indeholder vist få parfumestoffer, men den bliver jo vasket af hurtigt)
– Ultracalming Serum Concentrate
De midlertidige:
– Pure Light SPF30
– Pure Night
– Skin Hydrating Masque
Har tidligere brugt Skin Smoothing Cream eller Daily Defense Block SPF15 som dagcreme og Intensive Moisture Balance som natcreme. Til meget tør hud, skulle Super Rich Repair vist være genial. Har dog ikke prøvet den 🙂
En lille roman, som jeg håber kan bruges 🙂

Pudderdåse Helene

Hej Annette
Det vil jeg kigge nærmere på! Tak for svar!
Mht. hårkur er en af vores favoritter den fra Orofluido! Ellers kan jeg varmt anbefale kokosolie, jeg masserer det ind i sønnens hår 10 min. inden han vasker hår. Bagefter bliver håret bare vasket som sædvanligt.
Mvh. Helene

Tina

Er det bare mig der er tosset, eller er der præcis det samme i Purelys “Kids baby shampoo” og “Shampoo 3”?
Er der mon forskel alligevel??

Pudderdåse Helene

Hej Tina,
Når jeg gransker hukommelsen, er jeg sikker på, at du har ret, men jeg undersøger lige sagen en af de nærmeste dage.
Mvh. Helene

Louise

Ingredienserne er de samme, forholdene er forskellige. Jeg har kontaktet dem med netop dette spørgsmål, da jeg også var forvirret 🙂

Pudderdåse Helene

Hej Louise!
Tusind tak for dit svar!
Mvh. Helene

Annette

Har i prøvet deres bodylotion? Hvis ikke, ser den så ud til at være noget værd ud fra ingredienslisten? 🙂

Pudderdåse Helene

Hej Annette
Jeg har kun lige testet den og jeg synes den virker rigtig lækker 😀 Efter min overbevisning ser ingrediens listen ser fin ud, men det kommer an på, hvad du gerne vil undgå?
Mvh. Helene

Annette

Vil gerne undgå parfumestoffer, parabener og mineralske olier. Så det er bare om den er pengene værd, eller om jeg bare skal fortsætte med den fra Neutral 🙂 Eller som noget helt tredje, finde en anden uden de ting, der er lidt billigere.kan ikke gennemskue om den er pengene værd 🙂

Pudderdåse Katja

Det kommer jo også lidt an på, om du er tilfreds med den nuværende fra Neutral? Altså – if it works, don’t fix it…

Annette

Det er jeg egentlig ikke. Den giver ikke nok fugt til min tørre hud, så er nødt til at smøre mig ind hver dag – gerne 2 gange om dagen. Men pengene er også små for tiden, så derfor vil jeg gerne være sikker på at den er det værd 🙂

Pudderdåse Katja

Jeg synes, den er rigtig god. Jeg er generelt rigtig glad for den. Og jeg er enig med dig i at Neutrals ikke er god.
Hvad med denne? https://pudderdaaserne.dk/2012/01/21/min-bedste-vinterven-derma-eco-bodylotion/
Ellers er deres Kids Calming Lotion, som er billigere, altså heller ikke en dårlig bodylotion 🙂

Annette

Tak for dit svar 🙂 Nej, Neutrals produkter er absolut ikke noget at råbe hurra for. Man skal i hvert fald have en hud der ikke kræver for meget, hvis Neutral skal være nok 🙂
Har prøvet flere af Derma Ecos produkter, og har desværre ikke været tilfreds med dem 🙁

Pudderdåse Helene

Hej Annette
Har du prøvet Body Lotionen fra Grøn Balance? Den er rigtig lækker og meget rig 😀
Jeg har skrevet lidt om Grøn Balance her:
https://pudderdaaserne.dk/2011/09/16/fredagsfavorit-plejeprodukter-fra-gron-balance/
Mvh. Helene

Annette

Lyder spændende! Hvor kan man købe den? 🙂

Pudderdåse Helene

Hej Annette!
I artiklen har jeg skrevet:
Produkterne fra Grøn Balance koster mellem 21,95-44,95 kr. og kan købes i Kwik Spar, Super Spar, Spar, SuperBest og Euro Spar.
Det regner jeg med gælder endnu 😛
Mvh. Helene

Annette

Åh, sorry, at jeg ikke havde set linket. Læste din kommentar fra mobilen, hehe! 😉

TIP: Ren og fornuftig shampoo « ROCKPAPERDRESSES

[…] Men, men, men nu har jeg et fundet et rigtig godt alternativ. Jeg læste om Purely Professional hos PUDDERDÅSERNE. Idéen er, at der bruges et minimum af ingredienser. Og så har de valgt at gå uden om parfume, […]

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *