Kokosolie til håret

10.05.11
Kokosolie

Kokosolie

I har vel efterhånden hørt til hudløshed, at hår er dødt, og der findes ikke noget, der kan reparere det. Det er faktisk kun 99 procent sandt. For der findes en lille mirakelkur, der har videnskabeligt belæg for at kunne til dels reparere slidt hår.

Jeg går sjældent ind for at gå i køkkenet og finde sin hud- og hårpleje der. I finder ikke mig stå og blande min egen maske af havegryn og honning. Men når der er så enestående videnskabeligt belæg for påstandene, så vil jeg alligevel gøre en undtagelse.

For en gruppe forskere har for nogle år siden fundet ud af, at kokosolie har en enestående evne til at trænge igennem det yderste lag af håret og ind i kernen, hvor det kan genopbygge noget af kernen af fedt, som befinder sig inde i håret. Dette vil ikke have nogen særlig effekt på de yderste hårlag, men det vil hjælpe tørt og slidt hår. Undersøgelsen viste, at bruge af kokosolie forebyggede tab af proteiner fra håret og dermed beskyttede håret på en unik måde.

Der er andre former for olie, der har samme effekt, men ikke alle former har denne egenskab. Det handler om oliens struktur. Af andre typer, der er undersøgt har olivenolie og avocadoolie lignende egenskaber, mens andre olietyper slet ikke kan gøre det samme. Men kokosolie skulle ifølge undersøgelsen have de bedste egenskaber.

Arganolie, som er nutidens hypede håringrediens nummer et, er slet ikke undersøgt for det, så det er ikke muligt at sige noget om dens evner.

Kokosolie som hårkur og hårolie
Dette betyder, at kokosolie faktisk er noget af den bedste hårkur eller hårolie, du kan give dit hår. Jeg har eksperimenteret lidt selv, og lært på den hårde måde, at der skal en lille smule til – MEGET lidt – hvis man bruge den som leave-in hår olie. Vi snakker en lillefingernegl til mit hår, jeg havde en uheldig wet-look episode hvor jeg havde brugt for meget. Så pas på!

Men så får du også dejligt blødt hår. Den er også god som en hårkur, du skyller ud af dit hår igen. Til gengæld er det en billig fornøjelse. Et halvt kilo kokosolie i supermarkederne koster en 60-70 kroner, og der er nok til resten af året.

Hvis du selv vil lege med dette, så gør dig selv en tjeneste og køb den lugt- og smagfri version af kokosolie. Ellers kommer du til at gå rundt i en sky af kokosduft.

Husk det her er noget, der sker inde i hårets kerne, og skællene på hårets yderside vil stadig have brug for en god balsam til at lægge dem ned.

Kilde: J Cosmet Sci. 2003 Mar-Apr;54(2):175-92.

Her kan du købe det
Du kan købe kokosolie i supermarkeder, helsekostbutikker og på nettet. De koster typisk 60-70 kroner for 500 gram.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
81 kommentarer
Julie

Ved du noget om, hvor længe det skal sidde i håret, for at have en effekt?

Pudderdåse Katja

Det kan jeg desværre ikke finde oplysninger om. Journal of Cosmetic Sciences artikeldatabase driller mig HELT vildt lige nu. Jeg prøver ellers at se, om man kan se, hvor længe forsøgspersonerne havde det i. Jeg bliver dig svar skyldig og vender tilbage senere.

Julie

Super, tak 🙂

Negle Lir

Jeg har lige smurt en masse kokosolie i håret, og tænkte at jeg lige her hos dåserne kunne finde ud af hvor lang tid det skal sidde i 🙂
Nu er der gået 2 år, mon I har fået databasen til at virke, og fundet et svar? 😉

Pudderdåse Helene

Hahaha… L din spøgefugl…. Næææ, nu venter vi to år mere med år løfte sløret for netop dette svar 😛
Jeg bruger det tit til ældstens hår og dèr sidder det mellem 10-120 minutter. Det giver et godt resultat… Hvis du kan overskue at sove med det i, vil jeg anbefale det 🙂
Kh. Helene

Guapizimo

Meget interessant, det er helt sikkert værd at prøve!

Mia Maria

Jeg bruger meget gerne en hjemmelavet kur med olivenolie til mit hår (blandet med honning og rosmarin) og resultatet er intet mindre end fremragende.
Jeg bruger masser olie til mit tørre og slidte hår, men det skal naturligvis skylles ud efterfølgende.
Jeg kommer olieblandingen i tørt hår, lader det sidde med husholdningsfilm og håndklæde om i ca. ½ time (eller længere) og her kommer så den MEGET vigtige del – når du bevæger dig ud i bruseren er det meget vigtigt at du kommer en STOR klat shampoo (mindst dobbelt af den mængde du plejer at bruge) på håret og masserer det godt ind, vel at mærke INDEN du tænder for bruseren!
Dette er meget vigtigt- bliver dit hår vådt inden shampooen kommer i, vil olien blot skyde vandet og du vil ikke kunne få olien ud af håret.
Følger du derimod dette råd vil du blive overrasket over hvor lækkert dit hår bliver – og det bliver ikke den mindste smule fedtet.!
Mvh Mia
http://www.fashionfairytales.dk

Pudderdåse Katja

Tak for det Mia. 🙂 Og nu har du oven i købet videnskabens ord for at olivenolie virker 🙂

Pudderdåse Helene

Kære Mia
Hvis man gør, som du beskriver, er det let som en leg. Det er bare så vigtigt at huske, at shampooen skal i håret inden man gør håret vådt ellers skal man virkelig vaske håret MANGE gange for at få olien ud.
Jeg bruger også oliekur til min søns lange hår med godt resultat. Er det for duftens skyld du tilsætter rosmarin?
Mvh. Helene

Isabella

hvor meget skal der i blandningen af de forskellige ting 😀 ?

Line

virkelig?
jeg plejer bare at vaske det ud med balsam – de binder sig til hinanden af en eller anden årsag 🙂
har aldrig haft problemer med det på den måde (og jeg bruger ret voldsomme mængder kokosolie til mit krøllede hår) 🙂
fandt også ud af at aloe gel er et fint alternativ til krølle gel – hvis man som mig vil have et billigt alternativ.

Josefine

Den I har vist et billede af, er vidst ikke smags- og duftfri:-) En anden læser siger, at man skal huske at putte shampoo i før man gør håret vådt, og det er jeg sikker på også er rigtigt, hvis man “normalt” hår. Jeg har dog ret tørt hår, og behøver slet ikke at putte shampoo’en i først, selvom bruger rigtig meget olie. Så sparer jeg både shampoo og mit hår får det optimale ud af olien:-)

Pudderdåse Katja

Nej det har du ret i Josefine 🙂

Pudderdåse Helene

Hej Josefine!
Bruger du den så ikke udelukkende i spidserne?
I øvrigt har du helt ret med hensyn til den viste kokosolie. Katja ledte længe efter en lugtfri kokosolie til et andet formål og det var ikke den viste jeg fandt til sidst.
Mvh. Helene

Josefine

Nej, jeg bruger den til hele håret, så det næsten er vådt. Men jeg har også ret tørt, langt hår, så tør ikke sige, om andre ikke får fedtet hår;) Bruger det også som serum, når håret er nyvasket, og det virker også super, som I jo også skriver…

Pudderdåse Helene

Tak, fordi du svarede 🙂 Jeg må prøve på ældstens har, mit eget har ikke rigtig brug for olie.
Mvh. Helene

Sanne

Det er en FANTASTISK hårkur.
Har selv brugt økologisk kokosolie som hårkur i et halvandet års tid, og man kan tydeligt mærke forskel på håret bagefter. 🙂 Den eneste ulempe ved det er efter min mening, at det er lidt noget svineri, da det jo er olie, og derfor godt kan dryppe lidt. – derfor anbefaler jeg, at man har et håndklæde rundt om skuldrerne til at tage det værste, og evt. en engangs badehætte.

Pudderdåse Katja

Fantastisk at høre fra en, der har prøvet det igennem længere tid. Tak Sanne 🙂

Natacha

Katja, hvor står du så mht. at bruge shampoo? For grunden til, at mange forsværger silikonerne er jo netop, at de skal vaskes ud med de meget udtørende sulfater, som er i shampooen, mens andre udglattere kan skylles ud med vand i stedet 🙂

Pudderdåse Katja

Natacha, det er sjovt, du spørger om det. For jeg sidder lige nu og er ved at lægge et indlæg på om sulfater. Sulfater er GODT og silikone er GODT.
Du kan ikke få rent hår uden sulfater. Og heldigvis findes der rigtig mange forskellige slags sulfater, så hvis man har sart hovedbund, kan man sagtens undgå Sodium Lauryl Sulfat, som er den, der kan irritere hovedbunden. Læs mere om 15 minutter, når indlægget kommer på 🙂

Anna

Bruge du kokos olien efter eller bagefter, du har kommet shampoo og balsam i.

Dominique

Jeg er helt enig I at kokosolie er et fantastisk produkt! Jeg har naturligt MEGET krøllet og tørt hår og det er et mirakelprodukt for mig. Jeg har faktisk lavet en video om hvor meget jeg elsker kokosolie 🙂 Jeg bruger det også som kropsolie, det giver den blødeste hud!
http://www.youtube.com/watch?v=lKDg0HUwZXI

Pudderdåse Katja

Tak for link Dominique. 🙂

Mette

OG DET PASSER!!

Louise H

Mon I stadig kommenterer på gamle indlæg? 🙂
Skal olien i tørt eller fugtigt hår? Skal man putte shampoo i INDEN man kommer vand i når det skal vaskes ud?

Pudderdåse Katja

Ja det gør vi da 🙂 Du kan putte den i både tørt og fugtigt hår, og du kan bruge en lillebittebitte smule som en slags serum, som du ikke vasker ud bagefter, eller du kan lade den side som en almindelig hårkur og vaske den ud bagefter. Når du skal vaske den ud er det som du skriver en rigtig god idé at putte shampoo i FØR du gør håret vådt. Ellers kan det være svært at få ud.

Louise H

Takker ydmygt 🙂 så tror jeg, at jeg kaster mig ud i det. Men måske ikke det mest befordrene for min slankekur, at smørre noget i håret der dufter af flødeboller 😉 men I’m strong, I can do it hehe

Pudderdåse Katja

Har du duftet til kokosolie? Det dufter ikke lækkert af flødeboller. Bare virkelig… Klamt! Tror det er godt for din slankekur også 😀

LouiseH

Haha ;-D det kan da godt være det effektivt tager enhver trang til søde sager….hvad mon jeg så kan smørre i for at miste trangen til chips og rødvin?? :-)))

Pudderdåse Katja

Det kender jeg – desværre – ingen kur mod. Sig til når du har fundet den :p

LouiseH

Deal 😉

Nytårsforsæt – kokosolie | VoresBoble.dk

[…] skadet hår. Hvis i er interreseret i at læse mere om kokosolie, så tjek pudderdåserne indlæg her . Hvis i er interreseret i skønhed er pudderdåsernes blog super […]

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *