Spørgsmål og svar om Pudderdåsernes Niacinamid 10%

25.04.18
Niacinamid 10%

Niacinamid 10%

I tømte hele vores lager! De dygtige folk på fabrikken i Vassingerød måtte på overarbejde og har nu lavet en ny portion Pudderdåserne Musthave Niacinamid 10%, som netop er kommet på vores webshop her.

Vi vil gerne benytte os af lejligheden til at svare på nogle af de mange spørgsmål, vi får om Niacinamid 10%:

Hvad gør Niacinamid 10%?
Længe før vi lavede vores Niacinamid 10%, skrev vi kaldte niacinamid (B3-vitamin) for ingrediensen, der kan alt. Og niacinamid er en af disse superstjerner af ingredienser indenfor hudpleje, der har en meget bred virkning på huden. Niacinamid virker blandt andet på forstørrede porer, mærker efter bumser, hudorme og pigmentpletter. Samtidig giver niacinamid generelt en finere hud med glød. Og det lille B3-vitamin kan meget mere, som vi skrev om tilbage i 2016.

Skal jeg bruge Niacinamid 10% i stedet for T-Zone Peeling/AHA Serum/anden syre?
NEJ – Niacinamid er B3 vitamin og har intet med syre at gøre. Den gør noget helt andet end den glykolsyre og salicylsyre, der er i hhv. AHA Serum og T-Zone Peeling, og Niacinamid 10% kan på ingen måde erstatte hverken AHA Serum, T-Zone Peeling eller syrepeelinger fra andre mærker. Tværtimod fungerer Niacinamid som et godt supplement til et produkt med syre. Læs mere om at kombinere Niacinamid med enten AHA Serum eller T-Zone Peeling her.

I hvilken rækkefølge skal jeg bruge syreprodukt, Niacinamid og serum med…?
Altid brug syre først. Derefter betyder rækkefølgen af forskellige serum mindre. Gør som du bedst selv kan lide.

Er der parfume i?
Nej

Må jeg bruge Niacinamid 10% som gravid eller ammende?
Ja

Er der parabener i?
Nej (men vi kan faktisk godt lide parabener).

Jeg bruger kun Niacinamid 10%, og jeg bruger den både morgen og aften. Hvorfor får jeg tør og irriteret hud?
Niacinamid 10% er ikke et produkt, der kan stå alene. Niacinamid 10% indeholder groft sagt kun to ingredienser: Niacinamid, der er B3 vitamin, og miniporyl, der er et rødkløverekstrakt, der virker på hudens porer. Men den indeholder ikke andet og er helt oliefri. Langt de fleste vil altså have brug for en anden creme ovenpå til at fugte huden.

Jeg har fået et par bumser, jeg ikke plejer, efter opstart med Niacinamid. Hvorfor?
Det kan jeg ikke forklare, men jeg oplever det også selv, hvis jeg starter hårdt ud med Niacinamid 2 gange dagligt. Bruger jeg den derimod kun en gang om dagen, så får jeg den pæneste hud. Jeg tror måske, det er lidt det samme, der kan ske, når man starter med salicylsyre. Prøv at nøjes med en gang dagligt, hvis du oplever det samme – det virker i hvert fald for mig.

Hvad er forskellen på Pudderdåsernes Niacinamid 10%, The Ordinary Niacinamid 10% og Paula’s Choice Niacinamid 10%?
Indholdet af niacinamid er det samme i alle tre. Pudderdåserne har tilføjet 1% miniporyl, der er et ekstrakt af rødkløver, der har en effekt på hudens porer. The Ordinary har tilsat 1% zink, der virker matterende og udtørrende på fedtet hud. Paula’s Choice Niacinamide Booster indeholder flere ingredienser herunder C-vitamin og hyaluronsyre.

Hvorfor sidder der lidt hvidt pulver på flasken?
Niacinamid er i sig selv et hvidt pulver. Vores Niacinamid 10% indeholder som navnet siger 10 procent, hvilket er rigtig meget af en aktiv ingrediens, og derfor kan man opleve, at der sætter sig lidt hvidt pulver på kanten af åbningen. Især hvis du ikke har brugt den i et stykke tid. Det er simpelthen niacinamiden, du kan se. Der sker intet ved det, og produktet fejler ikke noget.

Hvorfor får Niacinamid 10% min hud til at fnulre?
Det høje indhold af dette hvide pulver kan få produktet til at fnulre lidt for nogen af jer. Det hjælper, hvis du prøver kun at bruge et meget tyndt lag. Hvis ikke det hjælper, så nøjes med at bruge Niacinamid 10% om aftenen ved sengetid, så betyder det ikke noget, hvis den driller under makeup.

Er Niacinamid 10% vegansk?
Ja

Vi opdaterer løbende indlægget, så stil endelig alle de spørgsmål, vi har glem at svare på, i kommentarfeltet.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
61 kommentarer
Lea

Jeg kan ingen effekt se eller mærke på min hud her efter et par måneders brug hver dag. Jeg slog lidt ud af den til at starte med. Det gik dog over efter et par dage. Men jeg kan overhovedet ikke hverken se eller mærke forskel på, om jeg kun bruger AHA-serum under min dagcreme eller tilføjer denne også.
Både salicylsyre og AHA har gjort en kæmpe forskel for min hud (jeg bruger AHA i ansigt og salicyl på bryst, skuldre og hals), og jeg bruger også alt i en dagcremen, som jeg også er glad for. Sidstnævnte dog med et par dråber af Dr Haschkas ansigtsolie for at give lidt mere fugt. Jeg var ret overrasket over den fraværende effekt af dette produkt, når nu de andre var så gode.

Helene Randløv

Hej Lea
Ja, det er da også sært. Der er nogen, der oplever tørhed og ligefrem ubehag, men ingen effekt… det er faktisk første gang, jeg hører det. Der er ingen fidus i at bruge en creme, der ikke har effekt, så er det bedre at lade være.
Kh. Helene

Nadia

Kære jer, det er ikke særlig ofte, jeg deler en kommentar på et site. Men jeg er nødt til det, fordi I simpelthen har gjort en positiv forskel for mig. Og det er jeg NØDT til at takke jer for. Det er som om, min hudplejerutine manglede et eller andet. Og da jeg for en måneds tid siden introducerede det her produkt, så jeg ikke nogen vild effekt fra dag til dag. Men tålmodighed er en dyd. I dag har jeg en virkelig god periode med min hud, der kan være plaget af urenheder og ujævn tone. Det er som om, jeg kan gå med meget mindre makeup lige pludselig. Jeg elsker jeres faglighed, jeres evne til at kommunikere om jeres produkter og hvordan I brænder for at lave gode produkter. TAK TAK TAK TAK TAK!

Helene Randløv

Kære Nadia
Mange tak for ros, det betyder mere end du aner <3
Og hvor er det dejligt at du har haft gavn af produkterne.
Kh. Helene

Christine

Hejsa
Jeg overvejer meget kraftigt at købe jeres Niacinamid, men jeg ville derfor gerne vide om man bare kan anvende den sammen med de andre produkter jeg bruger om aftenen? jeg bruger OH pure melting gel og så invigorating night transformation creme – kunne jeg så godt bruge Niacinamiden ind i mellem de to?

Helene Randløv

Hej Christine
Ja, det bør der ikke være noget i vejen for.
Kh. Helene

Pernille

Ingen spørgsmål – bare ros! Jeg elsker alle jeres produkter (har en hel lyserød hylde på badeværelset med dem), men denne er et mirakelmiddel til min hud. Jeg har ikke haft så fin og glat og smuk hud siden jeg var ung og uskyldig. Jeg anbefaler den overalt hvor jeg kommer! Tak tak tak! Og undskyld vi tømmer lageret, jeg er på de sidste dråber af min nummer 2, så det er godt fabrikken kan følg me 😉

Helene Randløv

Mange tak Pernille! Vi og helt sikkert også vores skønne mennesker hos E.Tjellesen er bare glade og stolte over de tomme hylder i butikkerne.
Kh. Helene

Anne-Sofie

Hej. Vil man få noget ud af niacinamid hvis man har meget tør hud? 🙂

Helene Randløv

Hej Anne-Sofie
Det kommer jo an på, hvad man vil behandle? Mit umiddelbare svar er ja, men du skal naturligvis tilføre både noget fugt og noget fedt også. Ellers bliver det ikke nogen god oplevelse.
Kh. Helene

Ida

Hvordan er det med niacinamid og rosacea?

Helene Randløv

Hej Ida
Det er godt! Læs mere her: Ingrediensen mod alt
Kh. Helene

Olivia

Tak for en altid kvalificeret gennemgang! Jeg bruger Vichy Mineral 89 FØR jeres Niacinamid. Skal rækkefølgen være omvendt?

Helene Randløv

Hej Olivia
Det må du selv bestemme, brug dem som du bedst kan lide det 🙂
Kh. Helene

Sofie

Kan man få for meget niacinamid i sin daglige hudpleje? Nu hvor flere producenter tilfører niacinamid i dagcreme (fx Faaborg med 5%), er det så en dårlig idé både at bruge jeres (virkelig gode!) niacinamid-serum og en dagcreme, som også indeholder niacinamid? Tak for jeres blog og altid gode svar – det er så skønt at have et sted at få kyndig vejledning i hudplejejunglen! Kh Sofie

Pernille

Hej Dåser. Jeg bruger jeres Niaciamid, men er faktisk lidt ked af silikone indholdet. jeg synes det lægger en hinde der gør det svært for mine andre cremer at trænge ind… Kan I anbefale andre enten sera eller cremer uden silikone? (udover Paulas chioce)

Helene Randløv

Hej Pernille
Du kan prøve denne i stedet for.
Kh. Helene

Julie

Kan man bruge denne om aftenen sammen med BEAUTÉ PACIFIQUE
Super3 Booster? Eller bliver det for meget for huden? Jeg håber bare, at denne kan hjælpe på mørke bumsear. På forhånd tak for hjælpen!

Helene Randløv

Hej Julie
Ja, det kan du sagtens.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *