Olfaktorisk onsdag: Diptyque Eau Nabati Eau de Parfum

Olfaktorisk onsdag: Diptyque Eau Nabati Eau de Parfum
23.08.23
Olfaktorisk onsdag: Diptyque Eau Nabati Eau de Parfum

I april i år lancerede Diptyque et nyt medlem i guldetiket familien, nemlig Diptyque Eau Nabati Eau de Parfum. Det er desværre ikke blevet helt klart for mig, hvad det er, etiketten står for. Til at starte med var det vist meningen, at Eau Rihla, som den første hedder, skulle være eksklusiv i Mellemøsten. Det giver også umiddelbart god mening, da det er en meget krydret læderduft. Eau Nabati er det tredje skud på stammen, Opsis er fra sidste år og Eau Rihla altså fra forrige år. Faktisk blev mit ellers planlagte køb straks erstattet af Eau Rihla, da jeg var i Paris forrige efterår. Opsis har jeg ikke duftet til, men beskrivelserne af den lyder meget lovende, den er vist eksklusiv i Harrods… Og nu er vi så nået til Eau Nabati Eau de Parfum, som jeg faktisk var lidt nervøs for at dufte til.

Klassisk eller gammel?

Der er store diskussioner blandt duftentusiasterne, om Diptyque Eau Nabati Eau de Parfum lugter af gammel mand eller dame… Det er ikke en videre nyttig eller fair beskrivelse eller diskussion for den sags skyld. Det er dog afgjort en kritik, som jeg kan genkende. I stedet for gammel vil jeg dog sige traditionsrig og klassisk.
Helt generelt er jeg kæmpe fan af Diptyque, selvfølgelig er der nogle dufte, jeg har det lidt stramt med. Sådan en er Eau Nabati desværre. Det bliver nok en lang tilvænning, men jeg skal nok nå der til på et tidspunkt. Det er selvfølgelig fordi, duften ikke umiddelbart klæder mig. Det er meget mere en duft til en af mine skønne mænd. Når først den er faldet til ro på huden er den skøn, men indtil da er den skarp og utilnærmelig i min næse.

Diptyque Eau Nabati Eau de Parfum

I min næse er det en MEGET klassisk duft… måske den kraftigste urtesæbeduft nogensinde. For eksempel fanger jeg både basilikum og mynte, selvom ingen af dem fremgår som noter hos Diptyque. Det er selvfølgelig kombinationen og opbygningen af duften, der lander der for mig. I beskrivelsen står der, at duften er indbegrebet af en frodig have sydpå med vellugtende planter, træer og blomster.
Åbningen er nærmest overvældende som en eksplosion af bergamotte og en saftig grøn urteagtig note af palmetræ. Evighedsblomst er en virkelig speciel note, her er den nærmest hø- og urteagtig og spiller hovedrollen… Cedertræ, rav og petitgrain giver en afrundet tør friskhed, mens perubalsam er ekstremt skarp. Det er en note, der dufter kraftigt af kanel og igen citrusagtigt.
Konklusionen er nok, at du selv skal dufte til Diptyque Eau Nabati Eau de Parfum, da den vil dele vandene.

Du kan indtil videre finde Diptyque Eau Nabati Eau de Parfum i Illum.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *