Nivea Q10 Firming Body Oil

Dåseposten: Kan man blive resistent overfor hudpleje?

Pudderdåserne T-Zone Peeling

Hej pudderdåser

Det var nærliggende, at stille mit spørgsmål til jer, da det altid er jeres blog, jeg tyer til, når jeg har beauty-relaterede spørgsmål :)

Jeg har kombineret hud, der både er knastør og skaller + tendens til urenheder. Jeg har prøvet mange produkter i min søgen på den perfekte pleje til min hud. Jeg har dog oplevet (med flere forskellige produkter), at cremer osv. virker super godt, lige når jeg starter med at bruge dem, og efter en længere periode, mister de ligesom deres virkning på mig. Og dvs. at min hud går tilbage til at være tør/uren.

Jeg har oplevet det samme med jeres T-zone peel, som havde rigtig god effekt på mine urenheder, da jeg startede med at bruge den. Nu, efter ca. 6 md., synes jeg ikke længere at den afhjælper mit problem.

Mit (måske dumme) spørgsmål er derfor – kan man blive en slags ‘resistent’ overfor hudpleje, når man har brugt det i længere tid? Og bør m
an i virkeligheden skifte mellem forskellige produkter, for at undgå dette?

Mvh. Anne

Kære Anne

Tusind tak for din tillid. Jeg håber, jeg kan leve op til den.

Det korte svar på dit spørgsmål er “nej”. Det kan man ikke. Alle produkter, der har en effekt, vil fortsætte med at have den, og huden kan ikke “vænne” sig til et produkt. Det er ikke fysisk muligt.

Så nej, man kan ikke blive resistent overfor hudpleje.

Men alligevel er det ikke ualmindeligt at opleve det, du gør. Og hvorfor gør man så det? Forudsat at vi taler om gode og effektive produkter her, så handler det om psyken. Efter den indledende positive effekt på huden, så opnår man kun at vedligeholde det gode resultat. Og man glemmer måske, hvordan huden egentlig så ud, før man begyndte at bruge produktet.

Min gode barndomsveninde havde den oplevelse for nylig. Hun bruger normalt Pudderdåsernes T-zone Peeling og Antiage Ansigtscreme og syntes også, at hendes hud ligesom havde “vænnet” sig til den. Så stoppede hun i en periode og kom meget overrasket til mig og fortalte om, hvordan hendes hud var blevet helt grå og kedelig igen. Og nu kunne hun huske, hvordan den plejede at se ud.

Efter nogle måneders behandling med et hudpleje produkt kan man se de opnåede resultater. Derefter skal man naturligvis fortsætte med at bruge produktet for at vedligeholde det gode resultat, men huden vil ikke længere forandre sig synligt. Og der kan man sagtens få den følelse, at produktet er holdt op med at virke. Det er det altså ikke. Det virker stadig. Det vedligeholder blot det resultat, du allerede har opnået.

Lidt særligt om hårprodukter
Det samme gælder naturligvis hårprodukter. Håret kan ikke vænne sig til noget som helst.

MEN nogle typer af shampoo, balsam og stylingprodukter kan ophobe sig på hårstrået over tid, og derfor kan man opleve en positiv effekt på håret, når man skifter shampoo. Fordi den nye shampoo pludselig vasker al det gamle produkt ud, der har opbygget sig over tid. Der er forskel på ingredienser her, og nogle af de tunge typer af silikone er særlig tilbøjelige til at bygge op over tid, men det er et helt indlæg for sig.

Jeg håber, det var på dit spørgsmål

Kærlig hilsen
Katja

Se hvordan du stiller et spørgsmål til os her

25 kommentarer

 • Signe

  Jeg har oplever det samme med t-zone peelingen. Og der er ikke tale om at jeg glemmer hvordan huden så ud før.
  Jeg døjede med voldsomme urenheder især på kinderne, om dem fik peelingen bugt med og jeg havde ikke en eneste urenhed i lang tid.
  En dag begyndte de at komme igen, og nu har jeg bumser på både kinder og pande i lige så stor grad som før.
  Jeg har ikke ændret plejerutine eller andet i mit liv, men jeg synes bare jeg får flere og flere bumser.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Signe. Det er svært at forklare. Jeg er sikker på at det ikke skyldes at produktet stopper med at virke, men mange andre faktorer spiller jo også ind. Så dem må du på jagt efter. Er der intet i dit liv, der har ændret sig i den periode?
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Endnu engang tak for at tage et godt spørgmål op :-) Jeg var sikker på, at huden blev “resistent” eller på en måde nåede et mæthedspunkt hvor produktet ikke rigtigt havde samme gode effekt længere.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susan

  Hej skønne dåser, hvor var det “god” læsning – ihvertfald informativ. Jeg har tænkt det samme og havde egentligt nok fået mig vildt ind at huden sikkert var “mættet”, hvorfor produkterne ikke havde samme effekt som i starten -men selvfølgelig har psyken da og en finger med her også! Tak for realitets-korrektur :-D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Kære Susan
   En anden mulighed er at man slækker på rutinerne… Så virker cremerne heller ikke :-P
   Det er i hvert fald der filmen oftest knækker for mig.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg ved ikke om det kan hjælpe læseren. Men jeg plejer at tage en selfie uden make up, inden jeg går igang med et produkt. Især hvis det er et produkt jeg har høje forventninger til resultatet. Nogle måneder efter tager jeg en ny selfie og sætter de to billeder ved siden af hinanden. Så kan man se forskellen. Jeg er måske lidt nørdet. Men jeg tager altid billedet det samme sted i hjemmet på samme tidpunkt på dagen. Så jeg er sikret det samme lys i hjemmet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Kære Camilla
   Det er slet ikke nogen dårlig idé… Katja og jeg er ofte trætte af, at vi ikke får taget os sammen til at tage et før billede… især når man nu gerne vil vise at produktet har gjort en forskel.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hej, det problem har jeg også og har derfor altid tre serier liggende og skifte i mellem (mærker)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Hvad så med læbepomade?
  Har hørt flere sige, at hvis man først begynder at bruge læbepomade, bliver man “afhængig” og skal blive ved med at bruge det.
  Jeg har prøvet en masse forskellige slags og har endda prøvet at “strejke” og ikke bruge noget i en periode. Dog tror jeg de stærke piller jeg tog mod akne for 10 år siden har givet mig kronisk tørre læber.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super godt spørgsmål at tage op. Jeg har selv haft utallige kunder, som efter at have brugt en bodycreme eller -lotion til ekstremt tør hud i et stykke tid, kommer ind i butikken og fortæller at den nu ikke virker og ikke vil trænge ind i huden. Det er simpelthen bare fordi deres hud nu er blevet normal og ikke har brug for samme mængde fugt (:
  Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Når nu du beskriver, at din hud både er knastør, skaller og er uren, har du så overvejet om du kunne have skæleksem (seborroisk dermatitis)? Har lige fået det (grr…) efter jeg ellers lige havde fået styr på min urene hud vha. Pudderdåsernes opskrift med salicylsyre og basiron :-( .
  I den forbindelse vil jeg i øvrigt spørge jer, kære pudderdåseorakler, om I ville skrive noget om skæleksem, med nogle gode tips til hudpleje og om der er noget makeup og solcreme, som er bedre end andet i forhold til ikke at få en til at slå ud??? (Når nu en anden pudderdåseanbefalet favorit, maybellines superstay foundation, får eksemen frem omgående). Mvh. Marie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Marie
   Æv altså, det er da en træls diagnose… Inden vi får sat os ind i emnet, vil jeg anbefale dig at læse her. Efter hurtig gennemlæsning af forskellige artikler, vil jeg anbefale dig at vælge produkter med let dækning for eksempel GOSH Copenhagen BB eller CC Cream. Det ser også ud til at en blød vaskeklud, et mildt renseprodukt og derefter en BHA (for eksempel T-Zone Peeling) er vejen frem. Inden du lægger makeup skal du fugte huden og straks efter lægge makeup.
   Du må meget gerne melde tilbage med erfaringer!

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lea

  Jeg oplever at det hjælper at være OBS på at produktet ikke må blive “gammelt”. Fx med T-zone peelingen, skal man huske at sætte hætte på, og sætte den ind i et skab. Ellers virker den ikke optimalt efter noget tid.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Kære Lea
   Da T-zone Peeling er i både luft- og lystæt emballage, tager ingredienserne ikke skade af at stå uden hætte eller fremme på badeværelset. Det er derimod ofte tilfældet med cremer i krukker.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann

  Hej Pudderdåser . Vil bare fortælle at jeg aldrig har haft så stor glæde af et produkt som jeres T- zone peeling. Og jeg har prøvet virkelig mange produkter for at få en renere hud i årevis . Den virker og prisen er fantastisk . Og så i øvrigt tak for meget udførlige svar, der vidner om jeres viden om hudpleje. Tak !

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Kære Ann
   Mange tak for dejlig tilbagemeldig og ros :-*

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Kære Anne, der har stillet spørgsmålet. Hvis du læser med her, kan du så fortælle, hvordan du plejer din hud? Det lyder nemlig som om, vi har samme slags, og jeg har ikke fundet vidundermidlet endnu, og vil derfor meget gerne have tips! Min hud er både meget tør med en tendens til eksem (særligt i kulden), men jeg får samtidig urenheder i næsefolderne og lidt omkring munden. Det kunne være fedt at høre dine (eller andres!) erfaringer! KH Emilie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Kære Emilie
   Har du læst her på bloggen? Vi har beskrevet masser af muligheder og produkter. Hvad bruger du, og hvad har du prøvet?

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Helene. Jeg har læst her på bloggen og fået mange tips. men min hud svinger utrolig meget.
   I vinters fik jeg eksem/ekstrem tør hud og brugte derfor meget fede cremer (locobase repair, decubal osv). Det hjalp meget, og min hud normaliseredes. Men kort tid efter fik jeg så uren hud og røde pletter i ansigtet. Det har jeg brugt Avene Cleanance Mat imod, og det virkede også fint i en periode. Men nu er det som om, det har tørret min hud ud, og jeg er tilbage ved eksem/tørre tilstande. Så det svinger ligesom frem og tilbage, og jeg mangler lidt råd til en gylden mellemvej..

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Kære Emilie
   Din hud “svinger”, fordi plejen svinger. Tankerne bag valget af hudpleje kan jeg sagtens sætte mig ind i, men jeg tænker, at du i stedet for at vælge symptombehandling til den ene eller den anden ekstreme hudsituation, skal satse på en tilpasningsperiode for at opnå en gylden middelvej.
   Du kan læse mere om en optimal rutine her
   Det kunne være:
   Morgen
   Alt i en Makeupfjerner eller en anden Eau Micellaire
   AHA Serum eller T-Zone Peeling
   Eventuelt Alt i en Creme eller en anden fugtighedscreme, hvis huden er tør
   SPF

   Aften
   Et mildt renseprodukt… jeg tænker, at du vil have glæde af noget oliebaseret
   AHA Serum eller T-Zone Peeling
   Eventuelt Alt i en Creme eller en anden fugtighedscreme, hvis huden er tør

   Du kan selvfølgelig sagtens tilføje andre produkter, hvis du har behov for anti-age pleje eller noget andet.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Helene. Tusind tak for dit udførlige svar! Jeg vil prøve din plan. Det giver supergod mening ikke at symptombehandle men at give god tid til en gyldne middelvej! TUSIND tak. Kh Emilie

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Emilie
   Når det hele er faldet lidt til ro, håber jeg du har lyst til at give en opdatering :-*

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej igen Helene. Det vil jeg selvfølgelig meget gerne :) Jeg har planer om at prøve enten AHA serum eller T-zone peeling, men er i tvivl om, hvilket produkt jeg skal bruge. På den ene side tænker jeg AHA, fordi min hud er sart og tør. På den anden side T-zone, fordi det er den i anbefaler hvis man har rosacea. Det har jeg mig bekendt ikke, men min hud har tendens til rødme, især når den er eksemramt (og det hader jeg og vil derfor selvfølgelig gerne undgå det). Undskyld de mange spørgsmål.. Kh Emilie

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Pudderdåser! Jeg lovede jer en update, og den kommer her! Efter jeg skrev med dig Helene, droppede jeg yderpunkterne og gik efter at finde en god middelvej i min hudpleje. Og jeg gør egentlig præcis det samme morgen og aften. Jeg købte Biodermas eau micellaire (efter at have læst jeres anbefaling et sted herinde), og den bruger jeg som det første til rens i ansigtet. Den føles simpelthen så dejlig frisk på huden. Så venter jeg ti minutters tid, og derefter bruger jeg en god klat a-creme (fra det svenske mærke Life), som jeg masserer grundigt ind i ansigtet og på toppen af halsen under kæben. Jeg masserer gerne i fem minutters tid både morgen og aften. Det føles utrolig dejligt og afslappende, og jeg tror både cremen trænger bedre ind og at huden bliver vækket lidt ved blodgennemstrømningen. Og det er faktisk det! Måske har det også spillet ind, at jeg for nogle måneder siden er begyndt at spise zink-piller og har droppet mælken i kaffen (også på anbefaling herfra). Uanset hvad, så virker det i hvert fald ret godt. Der er stadig lidt urenheder en gang i mellem, men overordnet føles min hud rolig, ren og tilpas. Så tak for jeres tips! (og tillykke med fødselsdagen forleden!) Mange hilsner, Emilie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nivea Q10 Firming Body Oil