DOWNTOWN PLUS, gode tilbud og mulighed for at vinde

Tirsdagstip: Sådan får du makeuppen til at holde

Primer collage

Forleden spurgte jeg på facebook, om der var et eller andet emne, jeg skulle kaste lys over, inden vi skal til at skrive 2015. Og det var der… Der var nogen, der spurgte der på facebook, og så var der dem, der skrev mails… alle spurgte om det samme. Hvordan får jeg min makeup til at holde? Det har både Katja og jeg skrevet om mange gange, men det fortjener bestemt en gentagelse!

Et par spørgsmål
Det første jeg gør, når jeg bliver spurgt om, hvorfor makeuppen ikke bliver siddende, hvor den blev lagt, er naturligvis at stille spørgsmålet: Hvad gjorde du, inden du tog makeup på? For det er selvfølgelig ikke helt ligegyldigt, hvad udgangspunktet er.
Det næste jeg spørger om, er hvordan huden ser ud, et par timer efter makeuppen er lagt. De to spørgsmål er nemlig ret vigtige for, hvad du skal vælge af produkter.

Øjenskygge
Sejler øjenskyggen ned af kinderne i løbet af dagen, eller sidder den bare tilbage som en fedtet masse i folden ved øjenlåget? Det gjorde den altid på mig, før jeg opdagede øjenskyggeprimeren… Inden jeg mødte den, kunne jeg nu godt få min øjenmakeup til at holde, hvis jeg undgik creme og sørgede for at pudre godt, inden makeuppen blev lagt.
I dag er det meget lettere, lidt primer på hvert øjenlåg, og vupti makeuppen kan holde til vejret, tårer, fysisk aktivitet, varme og alt mulig andet.
Min favorit primer har heddet det samme i årevis, og selvom der er mange andre på markedet, så er det altid den, jeg vender tilbage til.
Det gælder om at finde en favorit, det er nemlig ikke kun holdbarheden, som er relevant… Hvordan den er at arbejde med efterfølgende, har også en del at sige. Hvis øjenskyggen ikke er til at tone ud, er det ikke en primer for mig, men derfor kan det godt være det rigtige for dig. Her vil jeg ikke kaste mig ud i at remse alle øjenskyggeprimere på markedet op, både fordi jeg helt sikkert ikke kender alle, men også fordi jeg ikke har lyst til, at det skal være et udsnit af mine præferencer.

Mascara
Her er jeg på udebane, det er Katjas afdeling, min mascara sidder med få undtagelser altid der, hvor jeg har lagt den. Det er simpelthen en kombination af anatomi, forberedelse og selvfølgelig, hvilken mascara du vælger. Det gælder om at forstå, hvad problemet er.

 • Mascaraen drysser: Det er tegn på at den trænger til at blive skiftet ud. En ny mascara skal ikke drysse, gør den det, skal du simpelthen klage.
 • Øjnene løber i vand: De fleste mascaraer kan tåle en hel del vand, det de derimod ikke kan tåle, er at man piller. Jeg gør det selv… lommetørklæde rundt om fingeren og dup, dup, dup… Det er ikke bare en rigtig dårlig idé, det er også præcis det, der fjerner din mascara. Prøv at lade det være, det tørrer hurtigt, og du undgår, at øjet bliver ved med at løbe, fordi det nu også er blevet irriteret af alt pilleriet. Hvis det er en tilbagevendende begivenhed, at øjnene løber, for eksempel når du cykler på arbejde, så vent med at tage mascara på…
 • Mascaraen vandrer sydover: De fleste, der har det problem, har i desperation købt en vandfast mascara i håb om, at den er mere holdbar, og faktisk bliver det bare værre. Det kan være din creme, der er fedtet og simpelthen opløser mascaraen, eller det kan være din hud, som fedter i løbet af dagen. Resultatet er det samme, og pandalooket er en realitet. I de tilfælde skal du vælge en mascara, som er vandopløselig (tubemascara) og ikke fedtopløselig (vandfast mascara). Du kan læse meget mere om netop dette problem i det indlæg, jeg linker til ovenfor.

Når du vælger mascara, så husk lige at læse på den, hvad den egentlig kan. Det kan virkelig gøre en stor forskel for slutresultatet, især efter et par timer… Og husk selvfølgelig at vipperne ikke må være fedtede, når du tager din mascara på. Selv den mindste smule fedt kan opløse hele din øjenmakeup på et slpitsekund!

Eyeliner
Der er stort set samme regler for eyeliner, som der er for mascara og øjenskygge. Det kan faktisk være en rigtig god idé at vælge en øjenskygge frem for en eyeliner, hvis du har problemer med, at farven vandrer ud i linjerne eller ned af kinderne. Hvis du synes det er lettere med eyeliner, kan du vælge at sætte den, ved at duppe en matchende øjenskygge eller et transparent pudder ovenpå.

Foundation
Nu kommer minefeltet… Det var naturligvis med skumle bagtanker, at jeg spurgte til foundation forleden… I virkeligheden er der ikke noget, jeg hellere ville end at hjælpe hver enkelt af jer med at finde den HELT rigtige foundation, men det kan jeg jo ikke. Og derfor må du selv gøre det hårde og virkelig irriterende arbejde nemlig at prøve dig frem. Der er ingen lette løsninger, og det handler rigtig meget om at få forventningsafstemt med dig selv, inden du går i Matas, eller hvor du nu køber den slags og husk nu at prøve de forskellige muligheder!
Du skal også gøre dig selv klart, at en makeup ikke bare holder i timevis uden nogen former for hjælp. Dine gode venner hedder primer, blotpapir og transparent pudder. Og det er altså så ofte som en gang i timen, det kan være nødvendigt at tage vennerne op af tasken.
Som forberedelse kan det være en rigtig god idé med en maske eller måske to forskellige… Noget matterende og absorberende til de fedtede områder og en rigtig god fugtmaske til resten. Husk også en vandspray, hvis du bruger meget pudder, så du ikke ender med at se helt tør og støvet ud.

Læbestift
Den ikke særlig anvendelige løsning er at lade være med at tale, spise og drikke… men man tager jo ikke læbestift på for at sidde og se smuk ud hele aftenen… Derfor skal du også her overveje dine forventninger til det pågældende produkt. Tag eventuelt læbestiften helt af, når du skal spise, så du helt undgår de virkelig kedelige rester i alle linjerne… Brug en lipstain under læbestiften, så læberne ikke er helt farveløse, og tag så læbestift på igen, når middagen er overstået.
Når læbestiften skal holde, skal du have koncentreret pigmentet på læberne. Det gør du ved at tage læbestift på og derefter duppe den mat, det kan du gøre indtil intensiteten er, som du vil have den.

Har jeg glemt noget? Eller har du uddybende spørgsmål? Så må du endelig spørge i kommentarfeltet herunder…Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk - Feelunique - Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

13 kommentarer

 • Karin

  hej :-)
  Synes jeg fandt en løsning på det med foundation der blir helt blank!
  Jeg gør det i starten at i stedet for serum+creme+foundation, bruger jeg denne kombi: serum+ en anden serum+en god primer+ foundation. Det holder rigtig godt!
  Selvfølgelig er der brug for spf af og til men det er heller ikke noget jeg bruger til andet end en makeup der skal holde en aften fx. Det holder virkelig godt og huden er semi-mat længe :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Karin
   Whatever works! Det handler lige præcis om at finde ud af, hvad der virker for dig!

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne j

  Har længe overvejet en primer under foundation, da min makeup skal holde mange timer og en cykeltur! Den er god til det af sig selv, men alligevel…

  Tænker bare..primer + foundation + concealer + pudder = acne?
  At man lukker huden endnu mere af?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Anne
   Du renser det jo af igen, det er efterhånden så avancerede formler, at der ikke er de problemer, som der bestemt var “i gamle dage”. Og så bruger du vel ikke ALLE produkterne i et jævnt lag over det hele?
   Personligt oplever jeg ingen forandring på min hud, uanset hvor mange lag jeg har oven på hinanden.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne j

   Hahahahaha dog ikke ;)

   Men har bare læst så mange reviews om primers og folk der er “acne prone” får en dårlig reaktion på det.
   Hence min angst.

   Men lyder dejligt positivt, at din hud ingen reaktion har på det :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne F.

  Jeg er ret glad for Urban Decays eyeshadow primer, men er ved at dø af nysgerrighed over hvad det er for en som har været din favorit i årevis. Vil du røbe det? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Anne
   Ja da! Det er hurtigt afsløret ved at søge på primer tror jeg :-P Det er Too Faced Shadow Insurance <3

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne F.

   Ha ha – så smart var jeg slet ikke. Mange tak for hurtigt svar – og fed fed blog i øvrigt.

   … og super gode produkter!

   Så var der vist ikke mere. :-) Over and out.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Anne
   Tak for det og tak fordi du læser med :-*

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nina

   Uha det har også været min foretrukne primer det sidste års tid! Den er simpelthen helt fantastisk, men det er ærgerligt at den ikke får mere anerkendelse :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Nina!

   Det kommer nok, nu hvor den igen kan købes herhjemme <3

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina J.

  Tak for rådene, dem vil jeg have i baghovedet. Godt nytår ! :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DOWNTOWN PLUS, gode tilbud og mulighed for at vinde