Tirsdagstip: Vandfast betyder ikke nødvendigvis holdbar

Alt i en renseolie
09.04.24
Alt i en renseolie

Dette ”Tirsdagstip: Vandfast betyder ikke nødvendigvis holdbar” er inspireret af en kommentar på Facebook. Der var nemlig én, der skrev, at hendes SPF fik hende til at ligne en panda, fordi mascaraen smeltede. Det er desværre den effekt langt de fleste typer SPF vil have på vandfast mascara. Nu brugte lige denne kvinde faktisk vandfast mascara, fordi hendes øjne løb meget i vand. De fleste bruger vandfast makeup, fordi de tror, det også er mere holdbart. Her på bloggen er vi to med nærmest kronisk løbende og temmelig irriterede øjne. Af den grund kunne ingen af os drømme om at bruge vandfast mascara. Der er sikkert nogen (ja, Katja… det er dig, jeg mener), der kan skrive en masse klogt om gode tubemascaraer. Det er desværre ikke mig, jeg er så heldig, at lige mascara faktisk bliver siddende, der hvor jeg lægger den.

Vandfast betyder ikke nødvendigvis holdbar

Det er en særdeles sejlivet skrøne, at vandfast makeup også er meget mere holdbar. Det kan vitterlig blive en sand katastrofe, hvis du for eksempel har fedtet hud. Den vandfaste foundation glider af, og din mascara smelter og smitter af både over og under øjet. Din læbestift løber ud og både eyeliner og øjenskygge migrerer ned på kinderne. Kønt er det virkelig ikke. Det er også bare virkelig træls og selvfølgelig ubegribeligt, inden man finder ud af, at vandfast ikke nødvendigvis betyder holdbar. Det giver vildt god mening, hvis du tænker over, hvordan man bedst fjerner vandfast makeup. Det gør man nemlig med et olieholdigt renseprodukt. Så er der jo ikke noget at sige til, at de vandfaste produkter ikke så optimale til fedtet hud. Det er altså ikke helt lige meget, hvad der står på dine produkter, når du køber dem.

Tekst markeret med * indeholder reklamelinks

Tekst markeret med $ er reklame for eget produkt

Vandfast eller tubemascara

Det er ikke sjældent, at jeg hører om, sikkert virkelig gode grunde til at bruge vandfast mascara. Da jeg i bloggens spæde start, købte én for at teste, måtte jeg nærmest slide den af. Den lod sig ikke fjerne med hverken det ene eller det andet. Det var en hård omgang for mine vipper, men mine øjne led også virkelig under den test. Som du måske kan regne ud, har jeg på ingen måde haft lyst til at teste et lignende produkt igen. I skrivende stund sidder jeg og overvejer, om jeg tør teste igen. Vores Alt i en Renseolie*$ kan med garanti opløse en vandfast mascara, uden at jeg skal bøvle med øjnene.
Tubemascara har jeg heller ikke haft meget held med, Katja har derimod skrevet flere anmeldelser af sådan nogle. De holder nemlig også til en del i forhold til rindende øjne.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
2 kommentarer
Amanda

Efter jeres anmelder her på bloggen angående mascara bruger jeg kun tubemascara fra Clinique! Jeg har fedtet hud og øjne, der kan løbe lidt i vand, og tubemascaraen bliver siddende HELE dagen. Kan kun anbefales at prøve.

Helene Randløv

Kære Amanda
Det er nemlig helt rigtigt!

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *