Tirsdagstip: Kend forskellen på vandfast og holdbar makeup

19.11.13
Wet 'n' Wild and Fergie
Wet 'n' Wild and Fergie
Foto: Wet ‘n’ Wild

For nylig gik Katja og jeg sammen fra et sted til et andet, det var eftermiddag, og det havde regnet. På vejen spurgte jeg, om min makeup stadig sad, hvor den skulle og det medførte en længere samtale om holdbarhed. Jeg var nemlig ved at teste en øjenskyggeblyant, som angiveligt skulle være vandfast. Vi talte om, hvorfor mange ofte tager fejl af holdbar og vandfast makeup.

Hvilken hånd vil du have?
Når du skal vælge det ene produkt frem for det andet, er det en god idé at vide, hvad det egentlig er, du ønsker. Skal din makeup kunne holde til et par tårer, en lille byge eller en tur på stranden? Eller skal den sidde natten lang… uden at du behøver at være bekymret for, om øjenmakeuppen lige så stille kravler sydover ned af kinderne. Det ene udelukker ikke nødvendigvis det andet, men det er nemt at tage fejl af hvilke produkter, der er egnet til hvad.

Hvordan tager du det af igen?
En helt simpel tommelfingerregel er at kigge på, hvordan du skal tage produktet af igen. Det virker måske lidt selvmodsigende, men forklaringen er egentlig simpel nok.
Langt de fleste vandfaste makeupprodukter skal fjernes med en olieholdig fjerner. Det vil altså sige, at olie opløser produktet… Og olie(sebum) er lige præcis det, din hud producerer i løbet af dagen. Derfor skal du ikke forvente en makeup, som er holdbar på sigt, den er derimod genial, hvis du har let til tårer og færdes ude i regnvejr.

Holdbar makeup…
Når du ser betegnelser som ”long lasting” og ”XX hour makeup”, er der en god grund til at undersøge produktet nærmere. Oftest vil det betyde mere matte og pudrede konsistenser, men det kan også være ”våde” produkter, som tørrer utrolig holdbart op. Begge dele er netop hjørnestenene i en holdbar festmakeup. Ofte vil produkterne være vandbaserede og nogle gange endda temmelig sjaskede. Men det vil du sætte pris på klokken kvart i kvalme, når du kigger dig i spejlet, og makeuppen stadig sidder der, hvor du lagde den.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
10 kommentarer
Laura

Hvordan skal man så fjerne en holdbar mascara f.eks.? Har lige købt en SUPER god en fra Shiseido, defining volume perfect mascara, og kæmper virkelig med at få den af igen. Indtil videre er jeg på en blandning af skintonic/facemist og en parfumefri olie, men skal godt nok bruge flere kræfter end jeg bryder mig om.. 🙂

Baysen

Hvilken type mascara skal man gå efter, hvis man vil have en, der ikke drysser? Jeg har virkelig svært ved at finde mascaraer, som bliver siddende på vipperne og ikke ender som mascara-støv på kinderne i løbet af dagen. Tidligere var MAC Extended Play Lash en sikker vinder, men nu er den også begyndt at støve 🙁
Ville det være bedre at bruge en vandfast mascara? Eller har det noget at gøre med, hvordan jeg bruger den? Ligger jeg måske for mange lag?
Hjælp!!

Katja Moikjær

Som Helene siger – en vandfast mascara holder godt, hvis du skal i vand. Til alt andet er fx Extended Play eller Estée Lauder Double Wear bedre.
Du siger, den er begyndt at drysse – er det en ny mascara der drysser eller en gammel mascara, der måske har ligget lidt for længe?
Prøv EL.

Baysen

Okay, så var min mistanke egentlig rigtig nok. Er nemlig ikke særlig stor fan wp.
Ja, købte den i starten af måneden, og efter et par uger begyndte den at drysse.
Har prøvet EL, synes egentlig den er fin, men prisen er lidt høj.

Katja Moikjær

Det har min Extended Play aldrig gjort, så jeg er dig lidt svar skyldig. Desværre :-/

Mia Clément

Jeg har altid brugt vandfast mascara for ellers går der ikke ret lang tid før jeg får de grimmeste pandaøjne. Men nu har jeg lige fået kontaktlinser og har fået at vide at det er no-go med oliebaseret mascara da det kan sætte sig som en film på linserne som ikke er til at få af. Derfor ku’ jeg rigtigt godt tænke mig at spørge om der er nogen der kan anbefale en yderst holdbar mascara, som godt kan fungere sammen med linser.

Louise

Hej pudderdåser,
Har I prøvet den nye Baby Skin Primer fra Maybelline? Så den lige i en butik i dag, prøvede den på min hånd, hvor den egentlig virker rar, men er nysgerrig efter hvordan den virker på lang sigt og I plejer at give ret gode og fyldestgørende reviews 🙂

Maria

Hej pudderdåser 🙂 Har i et godt bud på en eyeliner, man kan lægge på den øverste våde kant i øjet, som faktisk bliver siddende der? Synes efterhånden altid jeg bliver sort, lige under mine underste øjenvipper 🙁

Katja Moikjær

Jeg har ikke desværre. Jeg kan lægge eyeliner i den våde kant, der holder i præcis 15 minutter. Så det gør jeg ikke… Jeg er heller ikke fan af at putte noget så tæt på mine øjne.

Maria

Øv! Har det egentligt lidt på samme måde, men det er nu bare sådan jeg synes mine øjne ser pænest ud. Men tak for svaret og for en god blog :)!

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *