Tirsdagstip: Få læbestiften til at holde

09.09.14
Røde læbestifter

Røde læbestifter

Det er ikke nyt og revolutionerende… Det er ikke engang første gang, jeg skriver det. Alligevel er det nok et af de mest stillede spørgsmål overhovedet. Vi får hele tiden flere læsere (KÆMPE TAK for det!) og derfor er det selvfølgelig helt okay at spørge!
Og det er selvfølgelig også af samme grund, både Katja og jeg med jævne mellemrum bliver nødt til at reposte artikler, som omhandler de ting, vi ved, I gerne vil vide.
Husk endelig at spørge, hvis der er noget, vi kan hjælpe med! Vi gør det gerne, også selvom vi ikke lige svarer med det samme.

To komponenter
Nå… men det var den læbestift, vi kom fra. Da Katja og jeg koordinerede makeup i går, sagde Katja: ”Jamen, det skal være Make Up For Ever, det er jo den eneste, som bliver på”. Katja er nærmest ekspert i at få læbestift til at forsvinde, så der skal noget særligt til… Og den nemme løsning er altså Make Up For Ever eller andre af den type læbestifter, som har en farvet og superpigmenteret creme, som man tager på og lader tørre, hvorefter man tager den tilhørende gloss på. Som sagt er det den hurtige og nemme løsning, for det kan sagtens lade sig gøre at få en helt almindelig læbestift til at holde.

Velfugtede læber
Vil du bruge en almindelig læbestift, kan du selvfølgelig også det… men det skal gøres på en særlig måde. Og det er sjældent nok at bruge læbestiften alene.
De ingredienser, du skal bruge til et holdbart læbelook, er først og fremmest velfugtede læber, og så er det sådan set fuldstændig underordnet, om du vælger den ene eller den anden slags læbestift, fundamentet skal være i orden.
Velfugtede læber er ikke noget, du kan snyde sig til. Men det kan hjælpe med en primer, som også helt generelt hjælper på holdbarheden af din læbestift, men den kan altså ikke løse problemet, hvis læberne er helt udtørrede.

Hvordan er det nu…
Andre nyttige ingredienser til det holdbare læbelook er en matchende eller ufarvet lipliner og et transparent pudder (løst eller fast… det spiller ingen væsentlig rolle,) og sidst men ikke mindst skal du bruge en ikke for tynd serviet.
Brugen af liplineren ligger jo implicit i navnet, men for et holdbart resultat kan du sagtens og med stor succes fylde hele læben ud med lineren. Derefter lægger du læbestiften som vanligt, og kysser på en serviet.
Når du har kysset alt overskydende læbestift af, så det rene pigment fra læbestiften sidder tilbage på læberne, kan du lægge et helt tyndt lag pudder på læberne og tage læbestift på igen. Sådan fortsætter du, indtil du har opnået den ønskede intensivitet. Er læbestiften mat, kan du sagtens slutte her, er den glansfuld eller indeholder en solid mængde perlemor, er det en god idé at afslutte med et lag læbestift.

Taxaversionen
Det er godt nok ikke ofte, jeg selv følger ovenstående fremgangsmåde… Det ender nemlig temmelig tit med, at jeg tager læbestiften på i taxaen på vej til fest… Og der er det skrækkelig bøvlet at sidde med lipliner og pudder. Derfor har jeg altid Kleenex i tasken, og sådan lykkes det som regel glimrende uden lipliner og pudder.

Det holder jo ikke?
Er ovenstående metode ikke nok? Så skal du tænke over, hvad du forventer af din læbestift. Det er en god idé at undgå fedtet mad eller drikke. Fedtet opløser simpelthen de lag af pigment, du har bygget op, og selv de ekstra holdbare læbestifter kan ikke klare mosten. Fedt er og bliver din læbestifts værste fjende. Og så er det også en god idé at holde igen med drikkevarerne…
Sidst men ikke mindst skal du tænke over, hvor tit du slikker dig om munden, eller om du gnider eller presser læberne sammen… Rammer dine læber for eksempel hinanden, når du taler? Øv dig eventuelt ved at bruge en rigtig klistret gloss eller læbepomade, den slags er perfekte til at afsløre din adfærd.

Har du svært ved at få læbestiften til at holde?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
9 kommentarer
Tina Nymann

Super gode tips:-) tusinde tak

Helene Randløv

Hej Tina
Håber du får glæde af dem :-*
Kh. Helene

Michelle

Er der nogle konkrete liplinere I vil anbefale? De jeg har prøvet synes jeg ikke har gjort deres job godt nok. Mit største problem er at min læbestift glider ud, især meget ved amor buen. Det ser meget fjollet og forkert ud og holder mig fra læbestift på trods af at jeg virkelig elsker at have læbestift på! 🙂

Helene Randløv

Hej Michelle
En af mine favoritter er den ufarvede fra The Body Shop. Den kan holde på selv meget flydende gloss hos mig. Hvis den er helt gal, er en silikoneprimer på hele området rundt om munden en rigtig god løsning.
Kh. Helene

Krummes Krummelurer / Christina

Armen – tak. Ved det jo godt – men glemmer det hele tiden 😀
C.

Helene Randløv

Hej C
Ja, det kender jeg godt… selvom man skulle tro at jeg vidste bedre, så kan jeg også sagtens glemme.
Kh. Helene

Amira

Øh… hvordan taler man uden at læberne rammer hinanden? Nu er jeg godt nok ikke makeup-ekspert men er til gengæld ret sikker på at du ikke kan snakke uden at dine læber rører ved hinanden – medmindre du udelukker enormt manger bogstaver fra dine sætninger 😉

Helene Randløv

Hej Amira
Mine læber rammer kun hinanden, når jeg siger bogstaverne b, m og p 😉 Jeg skriver ikke, at man skal undgå at sige dem, men at man skal være opmærksom 😉
Kh. Helene

Amanda

Er lidt på bar bund er ysl eller Mac læbestifter de bedst

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *