Den bedste pincet - et rødt hjerte fra Schweiz

Ingrediens-guide: Antiage der virker

Antiage

Antiage er klart den vigtigste del af hudpleje-markedet. Det er her, der er størst efterspørgsel fra kunderne, flest penge at tjene, og det er også her, virksomhederne gør den største indsats for at finde på noget nyt og smart.

For få år siden kunne jeg med god samvittighed skrive, at der var langt mellem snapsene, når det kom til antiage-produkter. For det var der. Men der er sket en rivende udvikling og flere og flere fokuserer på at kunne dokumentere, at deres ingredienser rent faktisk virker.

Jeg kan kun klappe i mine små hænder af begejstring over at se så mange spændende og effektive produkter, der er kommet på markedet de seneste år. Det er for alvor blevet sjovt at følge med i, for der sker virkelig noget. Her er de ingredienser, jeg synes, du skal kigge efter, når du køber anti-rynkecreme.

De anbefalede produkter, jeg nævner, er alle nogen jeg selv har prøvet. Der er mange andre derude med tilsvarende ingredienser, men jeg har valgt kun at medtage dem, jeg har prøvet personligt.

A-Vitamin
Retinol betyder A-vitamin, og det var nok den første ingrediens i kosmetik, som rent faktisk beviseligt kan gøre noget ved rynker. Den øger hudens indhold af collagen og forhindrer nedbrydningen af samme.

A-vitamin findes i mange former, og retinol betyder “hele” a-vitaminet. A-vitamin syre er den aktive del af A-vitaminet, og det findes i Danmark kun på recept og kun mod akne. Andre former af A-vitamin er blandt andet retinyl palmitate og retinyl acetate.

Det er svært at finde præcise sammenligninger af, hvilken for for ikke-receptpligtig a-vitamin, der er mest effektiv. Dertil skal man lægge, at koncentrationen selvfølgelig er afgørende og for hovedparten af alle kosmetiske produkter får vi ikke oplyst den. Men som hovedregel gælder stadig at jo længere nede på ingredienslisten A-vitaminet står, jo mindre effektivt er det. Mange solcremer har for eksempel en eller anden form for retinyl i sig men i så små mængder, at vi ikke kan snakke om antiage effekter.

Dokumentation bag A-vitamin:

Gode produkter med A-vitamin:
Beauté Pacifique
Oriflame Bioclinic (indeholder også peptider)
Paula’s Intensive Wrinkle-Repair Retinol Serum
Restylane Night Serum

Peptider
Peptider er små signalstoffer, der fortæller huden, den skal lave mere collagen. Tab af collagen sker efterhånden som vi ældes og er et vigtigt element i at udvikle rynker. Peptider stimulerer huden til at danne ny collagen og er en af de store interessante nyskabelser de seneste år, som for alvor har en effekt på rynker. Forskerne bliver bedre og bedre til at optimere brugen af peptider, og peptiderne er også begyndt at finde vej til andre produkter end lige antiage.

Dokumentation bag peptider:

Gode produkter med peptider:
Det er svært at finde et antiage-produkt uden peptider i dag. Det er meget almindeligt at se produkter som reklamer med en eller anden ny og eksotisk ingrediens, men hvor effekten i virkeligheden kommer fra de peptider, som produktet indeholder.

Paula’s Choice Super Antioxidant Concentrate
Clinique Repairwear Laser Focus Wrinkle & UV Damage Corrector (indeholder også A-vitamin)
Elizabeth Arden Prevage (indeholder også A-vitamin og en bunke andet)
Estée Lauder Advanced Night Repair (indeholder også virkelig meget andet)
Nilens Jord Serum
Plaisir 3-i-1 Serum
Olay Regenerist
Akademikliniken Pure Lift Serum

Stamceller
Stamceller er et temmelig kontroversielt emne indenfor antiage. Der findes lige så mange, der taler brændende for deres effektivitet, som taler for det modsatte.

I kosmetik bruger man (selvfølgelig) stamceller fra planter. Stamceller har den egenskab, at de kan blive til hvilken som helst type celle. Hvis vi nu tog ægte humane stamceller og lagde på huden, så kunne det nok give interessante resultater. Men det gør vi selvfølgelig ikke, så forskerne prøver at finde de planter, der kan give de bedste resultater. Stamceller fra et schweizisk æble har fået mest opmærksomhed, men andre planter er også i spil.

Stamceller kan – i teorien – genopbygge huden og øge indholdet af elastin, collagen og hyaluronsyre. Men vi har ingen afgørende uafhængig forskning endnu.

Dokumentation bag stamceller:

Gode produkter med stamceller fra æbler:
Neostem

Vækstfaktorer
Væktsfaktorer er lidt i familie med stamceller. De er IKKE stamceller, men derimod de stoffer, der fortæller cellerne, hvordan de skal opføre sig.

Der findes ikke mange forskellige produkter af denne type, blandt andet fordi det kræver genmodificering at lave nogle brugbare ingredienser.

Hvad er det så, det kan? Det kan stimulere deling af celler og dermed stimulere dannelsen af nye sunde hudceller. Det ser ud til at være et yderst effektivt middel i kampen mod rynker, og det er noget af det mest effektive, jeg selv har prøvet.

Dokumentation bag EGF

Gode produkter med vækstfaktorer
BioEffect

Niacinamid
Niacinamid er et B-vitamin og en ægte multitasker. Det virker både mod rynker, hyperpigmentering, porer og akne og giver generelt finere hud uanset alder.

Dokumentation bag niacinamid:

Gode produkter med Niacinamid:
Olay Total Effects

Hyaluronsyre
Hyaluronsyre findes naturligt i huden. Det binder vand i huden og er med til at gøre vores hud fyldig og pæn. Derfor bruger man også hyaluronsyre som en filler, der sprøjtes ind i huden. Du kender det som Restylane.

Om hyaluronsyre givet udefra gennem en creme har samme udfyldende effekt er mindre sikkert. Et af problemerne er, at hyaluronsyre simpelthen er for stort til at kunne trænge dybt nok ind i huden. Forskerne arbejder på at lave mindre versioner af hyaluronsyre. Under alle omstændigheder er det sikkert, at hyaluronsyre er suverænt til at binde fugt i huden og give huden et generelt finere og yngre udseende.

Andre ingredienser prøver at påvirke hudens egen produktion af hyaluronsyre i stedet for at tilføre hyaluronsyre udefra. En af de mest kendte er L’Oreal koncernens egen Pro-Xylane, som man kan finde på tværs af L’Oreals serier. Desværre er L’Oreal som altid nærige med at publicere studier.

Dokumentation bag hyaluronsyre:

Gode produkter
Stort set samtlige antiage produkter på markedet indeholder hyaluronsyre i et eller andet omfang. Det er en meget udbredt ingrediens. Men hvis du vil have hyaluronsyre for alle pengene, så prøv Eucerin Hyaluron Filler og Eucerin Volume Filler serierne.

Hvis du vil prøve Pro-Xylane så overvej YSL Forever Youth Liberator Serum in Cream eller L’Oreal Revitalift Laser Serum. YSL Forever Youth Liberatpr Serum in Cream kombinerer Pro-Xylane med Rhamnose, som er en anden L’Oreal ingrediens, de desværre også nægter verden studier af.

Hvad er dine erfaringer med antiage-produkter?


Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

42 kommentarer

 • Cille

  Interessant og spændene indlæg!
  Hvad vil i anbefale som det mest effektive anti-age produkt overhoved?
  Det skal siges jeg selv har skiftet mellem MD formulation A – vitamin og Is Clinicals produkter som Aktiv serum.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Bioeffect, hvilket jeg vist også har skrevet :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Fedt indlæg:)
  har selv anvendt neo-stem og umiddelbart været tilfreds. Jeg forsøger nu med plasir for en billigere serum.
  Hvilke produkter med A-vitamin vil du anbefale fra beauty pacific?
  Vh Line

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Fedt indlæg:)
  har selv anvendt neo-stem og umiddelbart været tilfreds. Jeg forsøger nu med plasir for en billigere serum.
  Hvilke produkter med A-vitamin vil du anbefale fra beauty pacific?
  Vh Line

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanet

  Kære Pudderdåser
  Tak for endnu et fantastisk indlæg! Lige et spørgsmål, hvis man har meget sart hud og slår ud nemt, hvilket et af produkterne ville I så anbefale? Jeg kunne nemlig rigtig godt tænke mig et produkt der kunne hjælpe med reducere mine smile rynker og tørhedsrynker :) ved godt man ikke kan forvente mirakler, men man får jo intet ud af ikke at prøve ;)
  Jeg har prøvet Paulaus Choice, Resist barriere repair moisturizer med retinol og den slog jeg ud af efter et par ganges brug med mega kløe, rødme og knopper.
  På forhånd tak!
  Venligst, J

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Du skal i hvert fald holde dig fra retinol. Nogen får bivirkninger af det. Jeg tænker at peptider er et godt valg til dig. Måske Clinique eller Paula’s, Nilens Jord eller Plaisir?

   Og så tænker jeg at du ville have god gavn af at prøve Eucerin Hyaluron Concentrate, hvis der er tale om tørhedsrynker?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeanet

   Mange tak for svar. Ja har desværre en del tørhedsrynker, som jeg gerne vil prøve at minimere og det samme med smilerynkerne.
   Vil prøve dem evt fra en ende af, dem du har foreslået og så se,hvilken der virker – mange tak :)
   Har du prøvet Eucerin cremen selv eller, hvad gør du vælger at anbefale den (ren nysgerrighed) :)
   Mvh J

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  I skulle vel aldrig have testet Beauté Pacifiques “Submersive Serum Paradoxe” ? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jo. Det består af vindruekerneolie og squalane. Det er rigtig godt til tør hud, men vil ikke påvirke rynker.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille Juul

  Kære dåser mht. bioeffect, så har jeg også oplevet serum som meget effektiv, ikke så meget dagcremen. Ved I om man ude i verdenen også forhandler bioeffect og dermed kan spare lidt når man er på rejse alligevel ? Kh Pernille

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   De priser, jeg har set udenlands på Bioeffect har ligget meget tæt på de danske. De engelske er vist endda lidt højere? I hvert fald sidst jeg så efter.

   Jeg kan heller ikke lide dagcremen. Jeg synes faktisk, den er ret frygtelig. Det er serummet, der er godt! De skulle holde sig til det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken

  Hej lækre dåser :)

  Jeg har opgivet det ræs lige pt. – blev bare så træt af alt det jeg skulle smøre i hovedet – forskellige serums, cremer/lotions og treatments!

  Jeg har fedtet hud, så jeg har et lille forsøg kørende, hvor jeg ikke bruger nogen dagcreme eller serum- og hold op en pæn hud jeg har nu!! Måske hjælper det også på min hud, at jeg kun renser huden 1x daglig – om aftenen, når makeup osv. skal vaskes af? Om morgnen skyller jeg kun ansigtet med vand :)
  Til hverdag går jeg herhjemme – men skal jeg ud, bruger jeg selvfølgelig en lotion med rimelig høj solfaktor!

  Den serum fra Eucerin (brightning serum) går jeg og overvejer, og den Bioclinic fra Oriflame i anbefaler her, er også med i mine overvejelser….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hvis jeg var dig ville jeg skære helt ned til en gang om dagen :) http://pudderdaaserne.dk/2013/11/06/vask-kun-din-hud-en-gang-om-dagen/
   Vand i ansigtet om morgenen er fint nok, hvis du gør det for at vågne, men du skal ikke gøre det for din huds skyld :)

   Start med Eucerin – det er billigt og godt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maiken

   Ja, det svære er at vænne sig fra at rense ansigtet 1 gang om dagen…så har stadig svært ved lade være med at skylle ansigtet i vand om morgnen ;)
   Men jeg arbejder på det ;)

   Tak for svar, og så vil jeg prøve Eucerin :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Skønt indlæg, det sender jeg videre til blandt andet min mor, der altid leder efter nye mirakelmidler :) Jeg er selv kun 23, men synes jeg er begyndt at se de første tegn i panden – er der en af disse cremer I ville anbefale til en på min alder? Og så har jeg hørt nogen tale om, at det er dumt at starte på rynkecremer for tidligt, da det kunne gøre en “immun”… Det lyder lidt som noget vrøvl for mig, men ville lige høre jer?
  Tak for en fantastisk blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Maria
   Det er absolut noget vrøvl. Du har helt ret :) Vælg efter pengepung, lige med dem, jeg har valgt her ER der faktisk tendens til at de mest effektive koster mere (hvilket selvfølgelig ikke er tilfældet generelt).
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

   Det tænkte jeg nemlig nok! Men godt at vide :) Tak for hurtigt svar!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er meget enig, har selv været igennem dem, undtagen den fra Plaisir endnu

  Der er klart mest valuta for pengene i Bioeffekt, for mig, altså.

  Hverken Estee Lauder, Clinique, BP, Eucerin eller L’oreal har kunnet gøre det samme.

  Er dog mest overrasket over Neostem på den dårlige måde: Fik virkelig kedelig mat grå hud, da jeg brugte den!
  Eucerin er tilgengæld god til fugt, virkelig. Rynker virkede den ikke så meget på imo

  Beaute Pacifiques sérum er supergod også, synes jeg. Og meget rimelig i pris. Klar anbefaling af den herfra!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Naja

  Kære Pudderdåser

  Super godt indlæg!

  Jeg bliver lidt i tvivl om hvilke produkter man kan bruge sammen og hvornår.
  Under min make up om morgenen bruger jeg solcreme/og eller MAC Moisture Infusion Sérum Hydratant (efter jeres anbefaling – tak for det!). Da jeg cykler meget og dermed kommer til at svede vil jeg meget gerne undgå for mange produkter i ansigtet.

  Om aftenen bruge jeg Avène Cleanance K efter afrensning. Og nu er det så jeg bliver i tvivl om, hvordan disse rutiner skal kombineres med et antiage produkt – kan I hjælpe?

  Jeg har i øvrigt normalt vældig tør hud, men samtidig svært ved fedtede cremer i løbet af dagen pga. cykling.

  På forhånd tak!

  Kh Naja

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • a

  Hej pudderdåser

  super indlæg! Hvis I skulle anbefale et af anti age produkterne fra indlægget, hvilket skulle det så være?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Dem allesammen selvfølgelig :) Det kommer helt an på personlig smag og pengepung ikke mindst

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • line

  Tak for indlægget – det er helt suverænt. det ville være meget hjælpsomt, hvis i kunne nævne ud for hver ingrediens hvad de kan hedde i en indholdsfortegnelse..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Line. Ja, det er en god ide men desværre ikke altid praktisk muligt. Det kan blive nogle meget lange oversigter. Men spørg endelig ind til det, hvis der er noget, du gerne vil vide?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sille

  Hej kære Dåser
  Har brug for hjælp til en nu 41 årig gammel, men normal hud, der for alvor nu viser sine tegn. Tørhedsrynker, pigmentpletter, tydlige porer, panderynker og smilerynker om
  øjnene.
  Pt bruger jeg Vichy serum og solcreme 50spf om dagen og ren aloeveregel og BP´s Metamorphicog om natten. Supplerer jævnligt med Dermaroller og SkinCeuticals Retinol 1.0 samt avocadoolie som maske. (Nordictan selvbruner hver dag).
  Nu synes jeg det er på tide med en Antiage creme der sparker røv, for kan mærke det går stærkt nu.
  Hvilken creme/cremer vil være ideel for min hud nu?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sille

  Tak for råd, men der står godt nok meget og er mere forvirret nu.. ;/ Bioeffekt, hva er det for én?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • signe

  Har du mon glemt at svare mig?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lækker oversigt over alle de gode produkter på markedet, der er klart nogle nye som jeg overvejer at anskaffe mig :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Jeg må altså bare lige give et shoutout til nogle billigere, men effektive produkter som jeg selv er fan af (:
  The ordinary (DECIEM, sender fra England) laver simpelthen serums til alt ! Og prisen er overkommelig. Personligt elsker jeg deres produkter. Jeg er førtidspensionist, så jeg har absolut ikke råd til dyre serums eller cremer, så The ordinary er bare perfekte til mig og min pengepung ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Hej søde dåser! Tak for endnu et meget lærerigt indlæg.
  Jeg er lidt i tvivl om rækkefølgen for en optimal brug af følgende produkter: Jeres AHA-serum, Niacinamid og Ansigtsolie og herudover et retinoid-produkt (lige nu har jeg stadig lidt tilbage af The Ordinarys Retinoid-serum).
  Jeg starter selvfølgelig med AHA-serum (jeg bruger kun denne om aftenen, da jeg synes det er for meget både morgen og aften).
  Herefter jeres Niacinamid. Herefter bruger jeg The Ordinary Retinoid.
  Til sidst slutter jeg af med jeres Ansigtsolie.
  Jeg er i tvivl om, om det måske er mere hensigtsmæssigt at bytte rundt må niacinamid og retinoid, eller?

  (om dagen ser rutinen noget anderledes ud: her er det niacinamid, en hyularon-serum, jeres Anti-Age ansigtscreme og afsluttende en solcreme af en art)

  Hav en rigtig dejlig dag :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej M

   Jeg tror ikke det gør nogen forskel. Jeg har i hvert fald ikke nogen grund til at det ene skulle være bedre end det andet :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Hej dåser. Tak for en god blog- bruger også nærmest alle jeres produkter. Intet andet virker ligeså godt på min hud!

  Har i erfaringer med at indtage Hyaluronic syre oralt? Altså igennem pilleform. Kan se man kan få det derude. På forhånd tak :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Chahboun

  Hej Damer 😉😆

  Må man godt både bruge frugtsyrepeeling og AHA-produkter? Og hvilke ingresienser er vigtigst i en antiage-serum?

  På forhånd tak for hjælpen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Anne
   Frugtsyrepeeling er AHA, så svaret er nej, det er en rigtig dårlig idé. Peeling er rigtig godt, men for meget peeling er rigtig skidt.
   Hvilke ingredienser, der er vigtigst, afhænger jo af, hvad du vil opnå. A- og C-vitamin, EGF, Niacinamid og peptider er bare nogle af dem.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hej Skønneste Dåser
  Jeg bruger dagligt jeres Alt i en Hyaluronsyre, jeres anti-age, tager jeres kosttilskud og bruger altid dagcreme med faktor:)-også for min rosacea. Men nu er jeg 40+ og de første rynker titter frem. Jeg overvejer derfor at investere i noget potent. Dette indlæg er 4år gammelt..Er Bioeffect stadig det i anbefaler og er det naivt at smide pengene efter det når jeg i forvejen bruger så gode produkter. Tak! Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Bioeffect er noget ganske unikt. De laver deres egen aktive ingrediens, som ingen har magen til. EGF er noget ganske særligt – og ingen andre har endnu skabt et reelt alternativ til Bioeffects EGF.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den bedste pincet - et rødt hjerte fra Schweiz