Effektiv kemisk eksfoliering: Avène Cleanance K

16.12.12
Avène Cleanance K

Avène Cleanance K

En effektiv men mild daglig kemisk eksfoliering er noget af det bedste, du kan gøre for din hud. Hvad enten du har tør hud, akne, hudorme, skællet hud eller stort set lige gyldigt, hvilken ballade din hud byder dig, så er den rette eksfoliering alfa og omega.

Daglig eksfoliering med en mild syreholdig creme er noget af det bedste, du kan gøre for din hud. De mest kendte er AHA (glykolsyre, mælkesyre, frugtsyre mfl.) og BHA (salicylsyre), men der findes flere andre. Gå efter produkter, der er i en creme og skal BLIVE på huden – ikke vaskes af. Du skal altså ikke tænke i gammeldags skrubbecreme. Effektiv peeling med AHA og BHA foregår med en creme, der bliver siddende som enhver anden creme. Du bruger den lige efter, du har renset din hud.

Avène Cleanance K er et sådan produkt. Ifølge Avène selv indeholder Cleanance K 6% Glycolic Acid, 2% Lactic Acid og 0.1% Salicylic Acid, hvilket gør det til et effektivt produkt med primært AHA (0,1 % salicylsyre er en meget lille koncentration, men lidt har også ret). Jeg har ingen mulighed for at tjekke koncentrationerne, men jeg er sikker på, at det passer — produktet virker i hvert fald uden tvivl.

Et spørgsmål om ph-værdi
Som jeg har talt om tidligere, så er ph-værdi afgørende for, om en syrecreme rent faktisk virker. Det betyder, at det ikke er nok at se på cremen om der er glycolsyre, lactic acid eller salicylsyre i. Man skal også kende ph-værdien. En høj ph-værdi vil gøre eksfolieringen ineffektiv.

Det har Avène heldigvis styr på med Cleanance K. PH-værdien oplyser de selv til 3,5 og mine egne ph-strips viser, at den ganske rigtigt ligger i det område. Det er en ph-værdi, der sikrer en effektiv eksfoliering (omend den ikke skal være højere).

PH værdi Avene Cleanance K

Min egen erfaring er også, at Avène Cleanance K virker efter hensigten. Den gør det, en god kemisk eksfoliering skal: Fjerner døde hudceller, afhjælper milde tilfælde af bumser, hudormer og andre ting, der skæmmer på overfladen og hjælper den nye og friske hud med at komme frem i lyset.

Til alle hudtyper
Lad jer SLET ikke skræmme af, at det er et produkt til akne. Alle hudtyper har virkelig god gavn af eksfoliering med AHA, akne eller ej. Især tør hud og ældet – tør hud vil bare gerne have en ekstra creme ovenpå. Meget sart hud kan blive irriteret af syren, så gå forsigtigt frem.

Daglig og mild kemisk eksfoliering er et af de efter min mening vigtigste skridt i en daglig hudpleje – og de færreste mærker har effektive produkter til det.

Her kan du købe det
Avène Cleanance K koster cirka 140 kroner og kan købes på apoteket. Du kan også købe den online hos eChemist, Apo-Rot eller de danske webapoteker.

Har du prøvet den eller en anden kemisk eksfoliering?

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
324 kommentarer
Stinna Guldmann

Hej Pudderdåser 🙂 Vil denne også kunne virke på porrer, som Paulas Choice?

Helene Randløv

Hej Stinna
Hvis du mener, at de vil blive mindre synlige, så er svaret ja :mrgreen:
Kh. Helene

Katja Moikjær

Jep 🙂

Natascha

Hej.
Jeg har læst en del om Paulas Choice Resist AHA 10% Og Resist Retinol. Jeg er 31 og har allerede fine linjer, tør hud med urenheder op til mens og næsen har nogle gange sit eget liv i forhold til små røde knopper.
Det koster dog en del..- Hvordan er denne i forhold til?
Og er der evt andre muligheder, eller er det bedste Paulas Choice?
Alternativt overvejer jeg at købe Resist produkterne til kroppen, da de er billigere, men mange bruger dem til ansigtet eller fødder og er glade for det. Dog er fragt dyr fra usa.
På forhånd tak. 🙂

Katja Moikjær

Hej Natascha
Har du brugt andre syreprodukter før? Resist AHA indeholder 10 % glykolsyre. Avene Cleanance K noget mindre men også lidt mælkesyre. Vi har også netop lanceret vores egen med 7%. Hvis du ikke er vant til at bruge syre, ville jeg bestemt ikke starte med 10 %. Det er alt rigeligt at starte med lavere procenter som fx. Cleanance K eller de 7 % som er i vores. Glykolsyre kan godt irritere noget i starten af behandlingen og man skal gå forsigtigt frem.
Resist Retinol er et godt anti-age produkt, men ikke det eneste 🙂 Hvorfor er det lige retinol, du gerne vil prøve? Jeg er også stor fan af Retinol-produkter, men de ER generelt dyre.
Kh. Katja

Natascha

Hej Katja.
Nu har jeg bestilt dem til kroppen..- produkterne har fået gode anmeldelser og der var tilbud plus $10 discount, så tænkte at det måtte komme an på en prøve. 🙂
Har før prøvet nogle af PC’s prøver, blandt andet BHA’en og AHA’en på 8% og den på 10% havde jeg også en prøve liggende af..- De har bare været gemt lidt væk, da jeg ikke har haft råd til at bestille før nu, hvis jeg blev fristet. 😉
Jeg reagerede ikke på 10% AHA, da jeg prøvede den for 2 dage siden, så det tænker jeg er et godt tegn og de to andre reagerede jeg heller ikke på dengang jeg prøvede dem.
Retinol ville jeg bruge forebyggende for at holde de fine linjer tilbage så længe som muligt. Der er kommet flere linjer til efter år i fertilitetsbehandling med mange hormoner, men uden succes.
Så min hud har brug for lidt forkælelse ind i mellem behandlingerne, da den er blevet mere tør end den ellers har været og flere urenheder og så ser jeg bare træt ud.

Katja Moikjær

Det lyder godt. Held og lykke med dem – jeg håber, de virker for dig.
Retinol ER virkelig lækkert, og jeg kender desværre ikke lige et billigt produkt med en høj koncentration i.

Christina

Hej Katja. Min datter på snart 14 år har rigtig mange hudorme og enkelte bumser. Vil denne creme forstyrre hendes unge hud? Vh. Christina

Helene Randløv

Hej Christina
Er det Cleanance K du mener? Cleanance K har jeg ikke prøvet, siden den blev reformuleret, men jeg kan fortælle at min egen søn på 13 år har haft rigtig stor glæde af vores egen T-zone Peeling. Der er ikke noget, som forstyrrer huden i nogen af cremerne.
Kh. Helene

Debbie

Hej pudderdåser 🙂
Vil først sige 1000 tak for en god blog, med en masse gode og nyttige råd. Jeg ved godt dette er et ældre indlæg, men prøver lige alligevel 🙂
For godt 3 måneder stoppede jeg på p-piller, og min hud begyndte herefter at slå helt ud: fedtet hud både i hoved, på brystet, skuldrene og nakken. Dette har gjort, at jeg har fået mange små hudorme, især ved næsen, hagen og især på brystet. Derudover har jeg rigtig mange bumser på hagen, i nakken/på rykken og på brystet.
Jeg har læst meget om denne creme, og ville egentlig bare høre, om jeg også kan bruge den på brystet? og om den kan kombineres med Skinoren?

Janne

Hej.
Tak for en rigtig god blog, søger altid på jeres blog, inden jeg køber noget nyt 🙂
Jeg er 31 og har en ganske “nem” hud, uden synlige porer, men har de sidste uger døjet med betændte urenheder på kinden og omkring munden. Jeg stoppede med at amme i sommers, måske er der en sammenhæng? Jeg overvejer at bruge Avene cleananceK, men er det overhovedet det rigtige produkt til mig? Og kan det passe, at det slet ikke findes mere i Tyskland? Den er ikke med på deres hjemmeside og heller ikke på apo-rot. Er der kommet et nyt produkt?
Mange tak for svar, og en rigtig god juletid!
Janne

lene

Hej, godt nyt år forresten.
Jeg har brugt cleanance K nu i lang tid og er faktisk meget tilfreds da den holden min hud klar og pæn.
Men måske ville jeg få endda bedre effekt med en af jeres syre produkter så dem kikker jeg på at købe nu.
Skal jeg vælge AHA serumet eller T-zone peelingen?
Jeg er 45 har kombineret hud (tendens til tør om vinteren) og er ret tifreds med min hud med cleanance K, serum og olie samt creme ovenpå og solfaktor. Cleanance er mit faste produkt mens serum og cremer og solfaktor skifter mærke og konsistens efter årstiden etc.
Kan I hjælpe før jeg går ud og køber jeres produkt?
Ville det give mening at bruge en kur med T-zone og en kur med AHA efter hinanden, måske?
På forhånd tak, Lene

Helene Randløv

Hej Lene
Først tak fordi du overvejer vores produkter.
Jeg er lidt i tvivl, om du mener, at du vil bruge produkterne samtidig? Det vil jeg nemlig gerne fraråde! Hvis din hud er tør, giver det mest mening at bruge AHA-serum. Er din hud sart, eller vil du hellere bruge salicylsyre (som også er effektivt mod hudorme og bumser), så er det T-zone Peeling, du skal vælge.
Spørg endelig igen, hvis det ikke giver mening det jeg skriver 🙂
Kh. Helene

lene

Nej, jeg mente en ad gangen. Men er stadigt i tvivl om hvilken jeg skal satse på først.
Det handler jo om at erstatte en produkt jeg er tilfreds med, den har dog parfume og det prøver jeg at undgå i hvert fald i perioder, det er altså cleanance K jeg snakker om nu.
Når du skriver også er effektivt mod bumser mener du at både aha og bha er det eller at det er et også ved t-zone peelingen?
Jeg vil have noget som giver øget hudfornyelse da min hud har det godt med kemisk peeling og fungerer bedre. Jeg kan lide både aha og bha. Deraf min tanke at måske skiftes om med dem, altså en flaske ad gangen sfl.
Jeg kommer at bruge den en gang om dagen da jeg bruger andet til natten.
bruger serum og creme og solcreme ovenpå.
Hvad er dit bud?

Helene Randløv

Hej Lene
Jeg ville vælge AHA-serum, da jeg forstår det, som din hud er mest til den tørre side?
Det der virker bedst på urenheder og bumser er BHA, fordi det kan opløse fedt. Til sammenligning er der kun ganske lidt BHA i Cleanance K. Vores T-Zone Peeling er en effektiv BHA med 2% salicylsyre.
Kh. Helene

Nanna

Hej.
Har I hørt noget om, at Cleanance K er ved at blive udfaset og erstattes af Cleanance Expert?

Helene Randløv

Hej Nanna
Som Pia skriver, og vi selv har skrevet flere gange, vidste vi, at der var noget nyt på vej. Den er åbenbart kommet, jeg ved desværre ikke andet end det.
Kh. Helene

Pia

Ja, Cleanance K ER udgået – det, der er på hylderne, er det sidste – så ud og hamstre, hvis I bruger det produkt.
I stedet er de kommet med Cleanance Expert = ingen glycolsyre og ingen salicylsyre, men i stedet nogle “vidunder-ingredienser”, de vist har patent på.
Den indeholder vist noget papaya-halløj, der skulle virke exfolierende, men for mig er det et virkeligt dårligt bytte – bruger Cleanance K som anti-aging produkt.
Jeg har hamstret nogle tuber Cleanance K og vil så på sigt gå over til pudderdåsernes eget mærke – har allerede de fleste ting i serien. Buy-buy Avéne 🙁

Helene Randløv

Hej Pia
Tak for info!
Som selvfølgelig er godt for os, ret trist for Avéne.
Kh. Helene

Katja Moikjær

Åååååårh røvtur :((((

Christina

Hej pudderdåser 🙂
Min datter har mange hudorme og bumser. Hun bruger serien Manhattan clear face men uden effekt. Har prøvet avene cleanance k da jeg bruger den, hvor jeg synes det blev bedre. hvad kan I anbefale af cremer, både rens og creme. Hun er 14 år?
venligst Christina

Helene Randløv

Hej Christina
Min anbefaling er, at hun i hvert fald stopper med at bruge udtørrende produkter som Manhattan Clear Face lige med det samme! Min søn på 13 år har haft virkelig stor glæde af at rense med en sort Konjac svamp og derefter smøre med vores egen T-Zone Peeling efterfulgt af vores Alt i en Creme. Og det er det jeg vil anbefale alle unge mennesker!
Kh. Helene

christina

Hej Helene mange tak for svar. Ja man kan til tider undre sig over matas og deres råd/vejledning 🙂
Hvor køber vi jeres produkter?
Venlig hilsen Christina

Helene Randløv

Hej Christina
Du kan læse meget mere om vores produkter her:
https://pudderdaaserne.dk/vores-egne-produkter/
I morgen er der 20 % hos Magasin…
Kh. Helene

Christina

Hej! Tak for altid gode råd her på siden :-). Jeg skal lige høre, om man bruger den som fugtighedscreme eller skal det på bagefter? Mvh Christina

Katja Moikjær

Hej Christina
Det kommer an på, hvor fedtet eller tør hud du har. Fedtet hud kan i nogle tilfælde fint nøjes med den.
MEN Cleanance K er udgået: https://pudderdaaserne.dk/2015/03/07/farvel-til-avene-cleanance-k/

maria

hejsa:-)
kan i anbefalde en creme som kunne erstate denne Avène Cleanance K?

Katja Moikjær

Kære Maria
Jeg har skrevet mere i dette indlæg: https://pudderdaaserne.dk/2015/03/07/farvel-til-avene-cleanance-k/
Kh. Katja

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *