Effektiv kemisk eksfoliering: Avène Cleanance K

16.12.12
Avène Cleanance K

Avène Cleanance K

En effektiv men mild daglig kemisk eksfoliering er noget af det bedste, du kan gøre for din hud. Hvad enten du har tør hud, akne, hudorme, skællet hud eller stort set lige gyldigt, hvilken ballade din hud byder dig, så er den rette eksfoliering alfa og omega.

Daglig eksfoliering med en mild syreholdig creme er noget af det bedste, du kan gøre for din hud. De mest kendte er AHA (glykolsyre, mælkesyre, frugtsyre mfl.) og BHA (salicylsyre), men der findes flere andre. Gå efter produkter, der er i en creme og skal BLIVE på huden – ikke vaskes af. Du skal altså ikke tænke i gammeldags skrubbecreme. Effektiv peeling med AHA og BHA foregår med en creme, der bliver siddende som enhver anden creme. Du bruger den lige efter, du har renset din hud.

Avène Cleanance K er et sådan produkt. Ifølge Avène selv indeholder Cleanance K 6% Glycolic Acid, 2% Lactic Acid og 0.1% Salicylic Acid, hvilket gør det til et effektivt produkt med primært AHA (0,1 % salicylsyre er en meget lille koncentration, men lidt har også ret). Jeg har ingen mulighed for at tjekke koncentrationerne, men jeg er sikker på, at det passer — produktet virker i hvert fald uden tvivl.

Et spørgsmål om ph-værdi
Som jeg har talt om tidligere, så er ph-værdi afgørende for, om en syrecreme rent faktisk virker. Det betyder, at det ikke er nok at se på cremen om der er glycolsyre, lactic acid eller salicylsyre i. Man skal også kende ph-værdien. En høj ph-værdi vil gøre eksfolieringen ineffektiv.

Det har Avène heldigvis styr på med Cleanance K. PH-værdien oplyser de selv til 3,5 og mine egne ph-strips viser, at den ganske rigtigt ligger i det område. Det er en ph-værdi, der sikrer en effektiv eksfoliering (omend den ikke skal være højere).

PH værdi Avene Cleanance K

Min egen erfaring er også, at Avène Cleanance K virker efter hensigten. Den gør det, en god kemisk eksfoliering skal: Fjerner døde hudceller, afhjælper milde tilfælde af bumser, hudormer og andre ting, der skæmmer på overfladen og hjælper den nye og friske hud med at komme frem i lyset.

Til alle hudtyper
Lad jer SLET ikke skræmme af, at det er et produkt til akne. Alle hudtyper har virkelig god gavn af eksfoliering med AHA, akne eller ej. Især tør hud og ældet – tør hud vil bare gerne have en ekstra creme ovenpå. Meget sart hud kan blive irriteret af syren, så gå forsigtigt frem.

Daglig og mild kemisk eksfoliering er et af de efter min mening vigtigste skridt i en daglig hudpleje – og de færreste mærker har effektive produkter til det.

Her kan du købe det
Avène Cleanance K koster cirka 140 kroner og kan købes på apoteket. Du kan også købe den online hos eChemist, Apo-Rot eller de danske webapoteker.

Har du prøvet den eller en anden kemisk eksfoliering?

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
324 kommentarer
Nanna Kielgast Freving

Jeg er virkelig vild med Avene og deres produkter! Så fedt at se at nogle får dem testet og skrevet omkring dem!! 🙂

Heidi

Kære Pudderdåser.
Jeg er dybt frustreret over min hud, og er ved at give lidt op..
Jeg har en fedtet t-zone med meget uren hud på hagen og kæbeparti + tørre kinder.
Jeg bruger Origins zero oil cleanser sammen med en Clerasonic Mia 2 og en fugtgivende creme bagefter. Om aftenen bruger jeg Basiron på hagen. Er det en forkert kombi? Hudpleje verdenen er jo simpelthen en jungle, så er usikker på, hvorvidt jeg bruger de forkerte produkter.
Jeg er ret betaget af omtalen af Avene cleanance k, så tror virkelig jeg vil prøve den!
Tak for en helt fantastisk blog :)!!!

Katja Moikjær

Hvilken creme bruger du?
Avene Cleanance K er helt sikkert et godt bud til dig. Gerne kombineret med Basiron.
Kh. Katja

Heidi

Lige nu bruger jeg en fra Raunsborg. Jeg har tørre kinder, så jeg har brug for noget fugt. Har du et godt forslag til en bedre creme? 🙂

Katja Moikjær

Mit forslag er klart at bruge Cleanance K i hele ansigtet, og så supplerer med en fugtcreme på dine tørre steder, men ikke på de fedtede ansigtspartiert. Cremen fra Ravnsborg er sikkert fin til det formål – brug det, du har i forvejen i stedet for at løbe ud og købe en masse nyt på en gang.

Heidi

Tusind tak :)!! Og tak for en hammer god blog!

Pia

Hej og tak for en fantastisk side! Jeg har lige fundet herind og er helt vild med jeres letforståelige venlige vejledninger 🙂 Har dog et spørgsmål vedr denne aha mm fra Avene. Har brugt den en lille uge nu, hver anden dag kun pga sart hud – men kan det passe man får lidt ekstra uren hud af det? Men det er måske kun i starten eller??
På forhånd tak!

Katja Moikjær

Hej Pia. Nej det burde du bestemt ikke få. Kan der være andre årsager? Kh. Katja

Pia

Tak for lynhurtig svar! Hmm synes ikke rigtig jeg har ændret på andet. Og kan nu også se det samtidig hjælper.. Jeg har altså også en meget mærkelig hud :-S Men måske det kan være noget udrensning?!?

Mette

Jeg har i den seneste tid nydt at bruge denne som min dagcreme. Nu er jeg bare kommet i tvivl om den indeholder solbeskyttelse, så man undgår pigmentforandringer osv. i forbindelse med at vejret bliver varmere?

Katja Moikjær

Hej mette. NEJ det gør den ikke. Du skal bruge en solcreme ovenpå. Kh. Katja

Lene

Hej!
Hvad med at bruge denne Cleanance K om dagen med solfaktor ovenpå og a-vitamin creme på natten?
Noget der taler imod det?
Har brugt Beaute pacifique’s a-vitamin creme i et par år nu, med gode resulater, en robust hud, men vil komme tilbage til lidt syre da jeg har lidt hormon-bumser efter 40 år 🙂
Har I et svar/ide?
Ellers tak for en fornem side med så meget gode tip!
PS Har prøvet at skrive under dette inlæg før men det kom ikke ind, måske er indlægget for gammeel?

Katja Moikjær

Nej, det lyder da som en meget fin idé 🙂 God hudplejerutine.

Lene

Tak for svar, så prøver jeg det. Jeg har brugt Cleanance K om natten nu i 10-12 dage, så nu gearer jeg op med a-vitaminen også 🙂 om intet taler imod det!!
Jeg kom vist ud at købe et serum fra plaisir 3i1 igår, fordi det var på tilbud 🙂 (og fundet via jeres hjemmeside…)
Så nu er spørgsmålet hvor jeg bruger det i den her rutin?
A-vitamin + fugtcreme ovenpå til natten
Avene Cleanance K + serum + fugtcreme (punktvis/tørre kinder) og solfaktor sidst?
Tænker jeg rigtigt? Findes der riskiko for noget, tex irritation? Alle produkterne har jeg tolereret separat så det burde være ok at bruge dem sammen. Nå, ikke serumet, så det skal jeg måske prøve før jeg adderer a-vitamin cremen ind igen?
Er meget nysgerrig på fremtidige reviews på flere Beaute Pacifique produkter i fremtiden 🙂

Katja Moikjær

Du kan sagtens bruge Plaisir og Beauté Pacifique sammen. Bare husk Cleanance K skal altid på nederst og solfaktor på øverst. Der i mellem kan du blande som du lyster 🙂

Pia

Hej
Ved godt, det er et ældre indlæg efterhånden, men det bliver stadig læst :-). Jeg har brugt Cleanance K siden jeg læste indlægget første gang i starten af 13, og da jeg denne gang skulle bestille (som vanligt hos Apo-rot.de) lagde jeg mærke til, at produktet nu indeholder 1% BHA – Avéne har åbenbart ændret formuleringen – smil herfra, da 0,1% i mit hoved er = ligegyldigt.

Katja Moikjær

Toppen!

lene

Det var intresant, jeg har lige købt på echemist, er der så 1% i mine også? Hvordan ser man det, og betyder det at noget andet er blevet mindre, fx aha?

Katja Moikjær

Jeg prøver lige at spørge Avène selv

lene

Hej, fik du noget svar af Avene selv?

lene

Sådan står det oversat på apo-rot om den, det var mere end *en* nyhed der?
Avene termisk kildevand beroliger huden og reducerer inflammation
Mikrokapsler og vitamin B6 kedelig hud ser
Ahas fjerne fortykket liderlige lag og glat hud tekstur
NYHED: Det øgede niveau af BHA (salicylsyre 1%) trænger ind i porerne, opløser endnu mere effektivt sebaceous og Hautpfropfen og dermed letter udstrømning af sebum
NYT: Mere fugt uden fedtet! Udvalgte lipidkomponenter ved våd hud uden at fedte eller skinnende. Gelen creme føles let på, absorberer hurtigt og efterlader en mat teint
NYHED: Moderne tekstur med fugt reservoir: flydende krystaller tjene som en glimrende vandreservoir, som giver ud og efter deres fugt til huden. De understøtter samtidig lethed og måtter virkning af emulsionen
13% lipidindhold
50% Avene termisk vand
man må håbe de ikke har skiftet på ph-værdien også??

lene

Hej hej! Noget nyt fra Avene selv?
Jeg har lige begyndt at bruge de nye tuber jeg købt fra england og nu lade jeg mærke til at det ikke svier og prikker lidt, som det plejer at gøre år jeg smører cleanance K på…
Så tænker jeg måske jeg har fået fat i den *nye* produkt og måske er også ph-værdiet eller noget andet skiftet ud også? Eller har jeg bare blevet vant til produktet, jeg syns dog det er interessant at det passer med at jeg skifter til nyere produkter at prikken ophør den samme dag? ikke?

lene

Glemte at sætte flueben for give besked om nye kommentarer på email 😉

Katja Moikjær

Jep. I har helt ret. Den bliver relanceret. Også i Danmark om et års tid. Jeg ved ikke mere om indholdet end I skriver, så jeg håber I vil fortælle mig, hvordan den fungerer?

Pia

Var lidt (læs meget) nysgerrig vedr. den nye formulering. Da jeg køber i Tyskland, fandt jeg en kontaktadresse her og spurgte dem om, hvornår formuleringen var ændret fra 0,1 til 1% BHA og hvordan jeg kunne se, om jeg havde købt den nye eller den gamle formulering – her er svaret, der ikke gjorde mig mindre forvirret – specielt når jeg læser her hvor Katja skriver, at den bliver relanceret om et år???
Dear Mrs Frau El…………,
The product was changed already in 2011, so that it is very likely that u got now a newer one with the new incredients.
If you have special questians you can call us via the free hotline: 0800-7050600.
With kind regards
your Med.-wiss.-Team der
PIERRE FABRE DERMO KOSMETIK GMBH
C. Gerhardt, Ass. Med.-wiss.
Judith Horzel, Leitung Med.-wiss. Information, Bereich Kosmetik
Kosmetische Überwachung / Kosmetovigilanz
PIERRE FABRE DERMO KOSMETIK GMBH
Jechtinger Str. 13
D-79111 Freiburg
Tel.: 0049 (0)761-45261-650
Fax: 0049 (0)761-45261-655
Internet: http://www.pierre-fabre.de
e-mail: info.dermo@pierre-fabre.de

Katja Moikjær

Okay, forvirringen er total…. Jeg skriver lige til dem også 😀

Pia

Katja – fik du kontaktet Avene igen efter jeg postede mit tyske svar i foråret?
Jeg vil rigtig gerne have styr på hvilke “spændende” kemikalier, jeg udsætter min hud, så det ville være rigtigt rart at få endeligt “lukket” den og få afklaret, hvad produktet pt. indeholder, når man køber det i DK/ andre steder på nettet?
Du har forhåbentlig – med din kendis-status – lidt lettere ved at få et korrekt svar end jeg, der bare er en af jeres “Plain Jane” læsere, har haft 😉

Katja Moikjær

Hej Pia
Ja! Undskyld, jeg glemte at svare. Svaret var:
“Cleanance K har indeholdt 1% BHA siden produktet blev reformuleret i 2011, og det er det produkt I skriver om.
Der kommer endnu en reformulering i DK i 2015.”
1 % BHA opfatter jeg som en stor forbedring af produktet. Jeg ved desværre ikke mere om, hvad der sker i 15, men det hører vi jo nok om 🙂
Skulle I øvrigt rose jer for at være nogle meget observante læsere 😀
Kh. Katja

Pia

Tak for svar Katja – og 2015 = godt at have noget at se frem til – forhåbentligt vil det være en forbedring af et i forvejen rigtige godt produkt 🙂

Sille

Hej,
hold da op en masse svar, har ikke magtede at komme dem alle igennem 😀
Så håber ikke at der allerede er svaret på mit spørgsmål…
Men jeg lider af både tør og uren hud med nogle hudorme, ikke mange, men de er der, forskellige steder, både de mørke og de hvide.
Jeg har været et HAV af forskellige produkter igennem og intet har virket for mig 🙁
Er mega træt af at smide penge i alt muligt der lige så godt kan smides i skraldespanden bagefter. Og prøver altid i mindst 4 uger, så det ikke fordi jeg ikke giver det en chance.
A-derma er åbenbart for fed til min hud, Dermalogica tørrer den for meget ud, selv om de opstår der ikke er sæbe i de milde produkter etc…
Jeg har pt. på La roche posay med toleraine Rich cream, Fysiologi rense gel og effeclair skintonic (beklager stavefejl).
Prøvede uden skintonic i flere mdr., blev en smule bedre end med rensemælken der var lækker nok men ikke rensede effektivt nok, føler dog heller ikke helt at fysiologi renser godt nok, men kan tage fejl. Synes Skintonicen er meget sprittede.
Jeg blev anbefalet Avene K på Apoteket, men jeg turde ikke give det en chance da jeg er bange for min hud er for tør og det så bare bider sig i halen (som det har gjort med flere andre produkter til uren hud), men nu læser jeg så herinde at måske jeg skal give den en chance alligevel ?
Hvilken renselotion anbefales der til mig med så ? Kan jeg fortsætte med min la roche posay Fysiologi rensegel, eller skal jeg forsøge med en anden ?
Og vil en skintonic være en god ide til ? eller er det bare dobbelt konfekt da huden alligevel bliver peelede?
Jeg har læst om mærket på nettet, men kan ikke se nogle steder at der står at den ikke tilstopper porerne, som der står på flere af de La roche produkter jeg har kiggede på bla. den Rich som jeg bruger nu ??
Vil det være en ide at bruge min Rich ovenpå Avene K ?
Håber ikke min kommentar er for lang og besvær…
Venlige hilsner
Sille

Katja Moikjær

Kære Sille
Ja det er et meget læst indlæg 😀
Dine tre LRP produkter er gode, men kan ikke behandle uren hud. Renseprodukter kan ikke behandle akne på nogen måde, man vasker jo de aktive ingredienser af igen med det samme (og lad det aldrig friste dig at lade det side på!)
Når det så er sagt så er den fysiologiske rensegel pissegod, så den er der ingen grund til at skifte ud.
Skintonic er generelt spildt arbejde: https://pudderdaaserne.dk/2011/04/13/skintonic-det-skal-man-da-bruge/
Jeg synes, Cleanance K er et rigtig godt bud til dig. Brug den efter du har renset med din rensegel, og hvis din hud føles godt nok fugtet, så stopper du der. Hvis den stadig er tør, så lægger du en fugtighedscreme ovenpå. Det er din LRP helt sikkert fin nok til. En god ide til kombineret hud er at lægge fugtighedscreme på kun de steder, der rent faktisk er tørre og lade være på de fedtede partier. Men Cleanance K skal i hele ansigtet.
Held og lykke med det 🙂

Sille

Hej,
mange tak for det hurtige svar tilbage 🙂
Jeg skal ikke ud i en af de Avene renseprodukter i stedet ?
Jeg kan se når jeg renser med den fysiologi rensegel (altid rinse and repeat, som jeg har hørt fra flere man skal), så kan jeg se, når jeg renser med skintonic, at vatrondellen er lidt beskidt, så derfor jeg tænker om den rensegel renser godt nok?
Jeg følte jo at rensemælken var lækker, men at jeg fik mere uren hud af den, selv om der står at den ikke tilstopper porerne.. men hvis creamen alligevel er peelende, så er det jo næsten lige meget hvilken renselotion man bruger faktisk ?
Jeg tænker alligevel om den skintonic er den god ide, hvis rensegelen ikke renser helt nok eller ?
Vh
Sille

Katja Moikjær

Den er bestemt ikke nødvendig, men brug da endelig begge dele, hvis du er glad for det 🙂

Serife Kart

Hej pudderdåser.. Jeg så for første gang jeres hjemmeside da jeg søgte på behandlinger imod ketorasis pilaris (KP).. Jeg har haft det siden jeg var 11, og de seneste par år er det kun blevet værre.. det gør mig rigtig ked af det og frustreret.. jeg fandt så Avenes Cleanance K eksfolierende aha og bha creme da paulas choice lige nu er udenfor min økomomiske rækkevide.. Hjælper det godt nok på KP? Er det det værd at prøve? Mvh, Serife

Katja Moikjær

Kære Serife
Det burde den gøre, men jeg har faktisk ikke prøvet. Har du forsøgt dig med HTH creme? https://pudderdaaserne.dk/2014/01/14/her-kan-du-kobe-hth-billigste-kemiske-peeling-i-dk/
Det er det absolut bedste og billigste bud mod KP.
Kh. Katja

Anna

Hvordan renser man sin hud bedst med denne serie?
Jeg har nemlig både en lotion og en creme som den på billedet som jeg bruger, men burde man også bruge deres “Soapless Gel Cleanser”?

Katja Moikjær

Det gør ikke en pind forskel hvilket renseprodukt du bruger, bare du renser din hud. De virker alle basically på præcis samme måde 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *